Quest Objavljeno December 6, 2016 Opozori Objavljeno December 6, 2016 pred 16 minutami, motolover pravi: Bravo, zdaj pa hitro na Jadranko in v petek na prvi servis. Za gume se ne sekiraj in jih zvozi, nove serije so menda boljše od prejšnjih! Prvo bo treba novo leto preskočiti. Bom drugo leto registriral. Med tem pa išias porihtat. Za gume me ne skrbi. Sem na dvokolesu povratnik in bom začel previdno in z anduhtjo. (beri z občutkom) Zadnji mopedi so bili 4x4 in z dvokolesnikom razen veselja nimajo kaj veliko skupnega. Imajo ampak je drugač. RobiRoberto, igc1, pik1 in 2 others 5
compaq Objavljeno December 6, 2016 Opozori Objavljeno December 6, 2016 @Quest za koliko se sedaj dobi GS-a? Neke akcije, slisim, da imajo.
Wakasaki Objavljeno December 6, 2016 Opozori Objavljeno December 6, 2016 pred 4 urami, Quest pravi: Novo v garaž. Nešteto lepih in srečnih km
nemo Objavljeno December 6, 2016 Opozori Objavljeno December 6, 2016 Bo treba tankat... pa ne ključa izgubiti... pa uživaj max!
motolover Objavljeno December 7, 2016 Opozori Objavljeno December 7, 2016 17 hours ago, nemo said: Bo treba tankat... pa ne ključa izgubiti... pa uživaj max! Ključ se težje izgubi, če je v ključavnici. So bili primeri, ko so fantje na keylessu odpeljali, jakno s klučem pa pozabili v gostilni. Potem se je moral nekdo vrniti ponjo, ker motor ni več vžgal. 20 hours ago, compaq said: @Quest za koliko se sedaj dobi GS-a? Neke akcije, slisim, da imajo. Najbrž konkretne, ker so dilerje presenetili z nadgrajenim in faceliftanim modelom.
pik1 Objavljeno December 7, 2016 Opozori Objavljeno December 7, 2016 Ob Tuesday, November 29, 2016 at 10:32, ZdravkoK pravi: Ne rabiš. kupi vozi!!!! z enakimi cm ...nič bat le pogumno . .... res ... ... iz prve roke ti povem ... ... če imaš bimerja ... moraš imet res veliko poguma ... .... za centimetre pa itak ne rabiš skrbet ... pridejo pol kar sami od sebe ... Joker in Bmflar 2
Quest Objavljeno December 7, 2016 Opozori Objavljeno December 7, 2016 A lahko tud svoj post lajkam? Ma mi je moj moped resnično všeč. Nisem hotel keylessa. Pristni dotik z motorjem ko obrneš ključ in stisneš gumb je neprecenljiv. Sem kar nekaj časa opletal okrog dealerjev in nakazoval interes. Na koncu me je poklical dealer in ponudil dobro ceno. In odločitev ni bila težka. pred 51 minutami, pik1 pravi: .... za centimetre pa itak ne rabiš skrbet ... pridejo pol kar sami od sebe ... 18,6 cm je dost . Ups 186 cm višine je dost za Gsa. Če bom pa še kaj zrastu pa kar. Moram belt po bajti. vandrovec, BLACKACES, Bmflar in 4 others 7
motolover Objavljeno December 7, 2016 Opozori Objavljeno December 7, 2016 3 minutes ago, Quest said: A lahko tud svoj post lajkam? Ma mi je moj moped resnično všeč. Nisem hotel keylessa. Pristni dotik z motorjem ko obrneš ključ in stisneš gumb je neprecenljiv. Jaz sem vzel vso opremo, samo keyless ne. V bistvu je za vsakodnevne vožnje super, sem nekaj motorjev peljal z njim, samo za kako potovanje nimam zaupanja vanj. Tiste zgodbe o težavah so resnične. Dokler je daljinc v bližini vžge, potem se odpelješ in čez sto km tankaš in več ne vžge, ker si daljinca pozabil kje na mizi. Neugodna situacija. Tudi, če ti daljinc npr. pade v lužo ni sigurno, da bo še delal. Ključ pa vzameš, obrišeš in zagotovo dela. Kje si ga vzel, če ni skrivnost? Quest in BLACKACES 2
Quest Objavljeno December 7, 2016 Opozori Objavljeno December 7, 2016 (popravljeno) Jaz imam rajši pristni kontakt kot pa prek Wifija. Vzel v Ljubljani pri Cosmosu. Tudi vsa oprema. Popravljeno December 7, 2016. Popravil Quest
motolover Objavljeno December 7, 2016 Opozori Objavljeno December 7, 2016 2 minutes ago, Quest said: Jaz imam rajši pristni kontakt kot pa prek Wifija. Vzel v Ljubljani pri Cosmosu. Tudi vsa oprema. Zdaj imajo hude popuste na obleke in opremo iz zaloge. Poglej za kovčke in tank torbo, če še nisi vzel, spomladi bo mnogo dražje. Wakasaki 1
Wakasaki Objavljeno December 7, 2016 Opozori Objavljeno December 7, 2016 pred 3 urami, motolover pravi: Zdaj imajo hude popuste na obleke in opremo iz zaloge. Poglej za kovčke in tank torbo, če še nisi vzel, spomladi bo mnogo dražje. Majo kaj na spletu al se bo treba kar ke zapelat?
motolover Objavljeno December 7, 2016 Opozori Objavljeno December 7, 2016 16 minutes ago, Wakasaki said: Majo kaj na spletu al se bo treba kar ke zapelat? Kar tja in pohiti, roba gre hitro. Jaz sem šel pogledati in je ravno nekdo pred mano kupil krasno Belstaff jakno za res smešno ceno.
nemo Objavljeno December 7, 2016 Opozori Objavljeno December 7, 2016 na temo keyless: zgodbe v stilu da je tip pozabil ključ v jakni v gostilni ali pa na mizi (spet v gostilni) in se odpeljal, potem pa po tankanju ni mogel vžgati... lahko piše kdorkoli, le tisti, ki ima keyless, tega ne bo napisal. Namreč, motor ne vžge čim je ključ oddaljen več kot cca 1 (en) meter od motorja. moje mnenje: še vedno je bolje pozabiti ključ v jakni v gostilni kot pa standardni ključ v ključavnici (kar se kar pogosto dogaja). O tem, da so težave s sistemom keyless, sem pa slišal, ne pa tudi doživel (knock on wood) MiNa, bmwr1200gs in Kmet2 3
motolover Objavljeno December 7, 2016 Opozori Objavljeno December 7, 2016 31 minutes ago, nemo said: na temo keyless: zgodbe v stilu da je tip pozabil ključ v jakni v gostilni ali pa na mizi (spet v gostilni) in se odpeljal, potem pa po tankanju ni mogel vžgati... lahko piše kdorkoli, le tisti, ki ima keyless, tega ne bo napisal. Namreč, motor ne vžge čim je ključ oddaljen več kot cca 1 (en) meter od motorja. moje mnenje: še vedno je bolje pozabiti ključ v jakni v gostilni kot pa standardni ključ v ključavnici (kar se kar pogosto dogaja). O tem, da so težave s sistemom keyless, sem pa slišal, ne pa tudi doživel (knock on wood) Kaj pa če je ključ dlje od 1m od motorja, ali sigurno ne vžge? Ne vem, samo ugibam in delam zaključke po tem kar sem slišal. Človek je pozabil jakno in v njej ključ, potem so morali poslati nekoga nazaj. Bladzo najbrž ve kaj govori, ker si stalno lasti kakih 80 BMW motorjev in tudi oni več ne nabavljajo brez ključa. Božič je isto imel težave na vožnji BMW kluba, ko je nekdo zaklenil ključ v kovček ali nekaj podobnega (GTL). In nekaterim je stvar onemogočila tankanje, ker se pokrov ni odprl. Na osnovi slišanega s strani meni znanih in po mojem mnenju resnih ljudi, sem se odločil, da ga ne vzamem, čeprav se mi je zdela stvar praktična. Me je pa na testnih vedno skrbelo kje imam daljinca, zato ga imam raje tam kjer sem vajen - v ključavnici!
nemo Objavljeno December 7, 2016 Opozori Objavljeno December 7, 2016 same domneve... vse v stilu MS nakladanja. Tisto v zvezi z jakno in ključem v žepu je možno samo v primeru, da je dečko motor vžgal, potem pa slekel jakno in jo odnesel v gostilno... itd... Bmflar, NX650, Kmet2 in 1 other 4
motolover Objavljeno December 8, 2016 Opozori Objavljeno December 8, 2016 1 hour ago, nemo said: same domneve... vse v stilu MS nakladanja. Tisto v zvezi z jakno in ključem v žepu je možno samo v primeru, da je dečko motor vžgal, potem pa slekel jakno in jo odnesel v gostilno... itd... Če je možno teoretično je tudi praktično. Zakaj bi nakladali kaj se jim je zgodilo in naročali motorje z navadnim ključem? En dela z BMWjem, drugi je pri njih zaposlen. Poleti se tudi ne hodi v gostilne, ampak spije in poje na vrtu ob parkiranem motorju. Kako daleč parkiraš npr. pri Dinkotu? Teoretično in praktično je čisto možno biti od motorja le kak meter do dva takoj za živo mejo. Kako daleč daljinec nese, ne vem, to lahko preizkusiš ti, ki ga imaš. Da se je nekomu ključ zaklenil v kovček se mi tudi zdi čisto verjetno. To je bilo sicer na GTju ali GTLu, kjer se kovčke odklepa z daljincem in lahko se ti zgodi, da daš daljinca v jakno in jo zapreš v kovček skupaj z njim. To sem takoj opazil, ko sem ga dobil za vikend za Jadranko. Ves čas sem se tipal po žepih in pregledoval kje imam daljinca. Če je ključ v ključavnici ni treba gledati ali ga ima ali ne. Pustimo zdaj, kaj je kdo rekel in kaj kdo verjame. Kje so po mojem mnenju slabe lastnosti daljinca in zakaj sem se odločil ne vzeti ga? Poleg daljinca moraš vedno nositi tudi rezerven ključ, da npr. dvigneš sedež in snameš navigacijo, odkleneš kovčke,.. Vedno moraš imeti s seboj še rezerven plastičen elektronski ključek za vžig motorja in dvig pokrovčka bencina v primeru, da ti daljinec ne dela. Torej si z daljincem življenja ne oljašaš, ampak moraš imeti s seboj še več reči na katere moraš paziti. Namesto enega ključa imaš daljinec, rezervni ključ in plastičen elektronski ključek za nujne primere. Meni se to ne zdi prav nič v smeri kvalitetnejšega in lažjega motoristovega življenja. siks in Quest 2
Quest Objavljeno December 8, 2016 Opozori Objavljeno December 8, 2016 Kayless. Vžgeš. Ključ imaš v jakni v žepu in pozabiš zapret zadrgo na žepu. Na avtocesti ti pade ven. Greš tankat, plačaš poizkusiš vžgat in nič. Kje je ključ? Resnični dogodek iz Cosmosa s testnim GSom.
nemo Objavljeno December 8, 2016 Opozori Objavljeno December 8, 2016 (popravljeno) Saj ne vem, ali naj nadaljujem... Bom, zato, da ne bom spet fasal očitka v stilu "kaj je pa tvoj (koristen) prispevek k forumu" potem, ko se vprašam "MS, kam greš..." Torej: napisal sem že, da MORA ključ biti v minimalni razdalji cca en meter, da bi lahko dal kontakt, zaklenil balanco, odprl pokrov rezervarja bencina... Daljinec ni ločena enota od ključa, ampak je vanj vgrajen tudi ključ (v klasični obliki) za odklepanje sedeža, kovčkov, GPS nosilca... torej bi lahko temu rekel "dva v enem" Dve leti nazaj sem imel GT 1600. Ključ za vžig in daljinec za centralno zaklepanje vseh predalov in kovčkov, sta bila ločena. Ne predstavljam si, kako bi lahko zaklenil ključ (pa je zdaj vseeno, ali je to v enem ali v dveh kosih) v kovček in potem ne bi mogel do njega. Če torej daš daljinec v kovček (pri GTL), lahko pokrov zapreš, ne moreš ga pa (zlahka) zakleniti. Edino kar mi pride na misel je to, da se na daljinec na gumb za zaklepanje "pritisne nekaj". Seveda lahko pride tudi do napake v delovanju daljinca... Skrb za to, kje je daljinec, sem jaz rešil na ta način, da ga nosim na traku okrog vratu. Ni moteče, je pa ves čas tam, kjer si. Ta princip sem začel uporabljati po ogledu klipa, ki prikazuje, kako (v Rio de Janeiru) lopovi snamejo voznika in sopotnico z motorja in se odpeljejo... Pred te sem daljinca imel v tank torbi, brez katere se ne peljem nikamor. Na tretji odstavek tvojega posta sem delno že odgovoril. V zvezi s plastičnim ključem je pa zadeva taka. Namenjen je akutno-kroničnim pozabljivcem. Po dotiku mesta pod blatnikom omogoča vžig motorja znotraj tridesetih sekund. Seveda je veliko pros&cons za sistem keyless, vsak se odloča glede na svoje preference in, ne nazadnje, tudi glede na ceno. Vendar, kolikor uspem razbrati, si se ti odločil za klasični ključ na podlagi pomanjkljivih informacij in (tudi) površnosti. Pomanjkljivih informacij zato, ker ne poznaš dobro principa delovanja (to izhaja iz tvojega posta), površnosti zato, ker si opisal tvojo skrb v zvezi s tem, kje je daljinec, ko si testiral motor. Ali si pozabil, da je daljinec hkrati tudi ključ v fizični obliki, ali pa tega sploh nisi opazil. Tega ne bomo nikoli zvedeli, če ne boš sam povedal. Za moj okus je keyless odlična zadeva. Da ne naštevam vseh lastnosti, ki so mi všeč, bom napisal le eno: odpade nevarnost, da ti škodoželjnež ali pa navaden pobalin (po naročilu lokalnega mehanika) vtakne v ključavnico nekaj kar je podobno ključu in odlomi vrh. Ampak, na koncu je pomembno, da uživamo v vožnji in takrat je prav vseeno, kako smo vžgali motor. Razlika se pokaže takrat, ko motor stoji... Popravljeno December 8, 2016. Popravil nemo Kmet2, builder, Joker in 5 others 8
nemo Objavljeno December 8, 2016 Opozori Objavljeno December 8, 2016 pred 3 urami, Quest pravi: Kayless. Vžgeš. Ključ imaš v jakni v žepu in pozabiš zapret zadrgo na žepu. Na avtocesti ti pade ven. Greš tankat, plačaš poizkusiš vžgat in nič. Kje je ključ? Resnični dogodek iz Cosmosa s testnim GSom. Če daljinca izgubiš med vožnjo, ne moreš tankat... jeba pa taka... MiNa 1
solorider Objavljeno December 8, 2016 Opozori Objavljeno December 8, 2016 kako se odpelješ brez jakne? Rey, builder, Bmflar in 1 other 4
motolover Objavljeno December 8, 2016 Opozori Objavljeno December 8, 2016 Nemo, lepo si nam razložil. Enkrat bom na testnem preizkusil vse možne scenarije, da se prepričam. S tistim, da kdo ne vzame motorja brez ključa zaradi cene, si jo pa krepko pihnil mimo. 200€ proti 20+ za motor in 3k za opremo brez omembe motoristove opreme nima nobenega vpliva pri nakupu. Prej bi rekel, da na odločitev vpliva diler. Cosmos odsvetuje in naroča motorje z navadnim ključem, Avtoval ne naroči motorja brez keylessa. Ko sem hotel pri Avtovalu naročiti motor, so me prepričevali, da takega ni (imeli so enega v salonu in so se hoteli znebiti tega), v Cosmosu sem ga dobil v par tednih po naročilu. 7 minutes ago, solorider said: kako se odpelješ brez jakne? Poletje, plus 40 in obvezno pivo, kot ga redno vidim na mizi motoristov. Sam alkohola in vožnje ne prakticiram in sem že pozabil wind stopper v Karlobagu.
nemo Objavljeno December 8, 2016 Opozori Objavljeno December 8, 2016 Bi rekel, da si pihnil mimo ti, če si dal za GS z opremo 23k+ €. Bmflar, MiNa, siks in 1 other 4
motolover Objavljeno December 8, 2016 Opozori Objavljeno December 8, 2016 Just now, nemo said: Bi rekel, da si pihnil mimo ti, če si dal za GS z opremo 23k+ €. Moje osebno mnenje je, da cena nikakor ne vpliva na nakup s ključem ali brez. Približno 20k moraš dati za popolnoma opremljen motor z vsemi paketi brez keylessa in s popustom dilerja. Potem dodaš tri kovčke, notranje torbe zanje, tank torbo, navigacijo, akrapoviča, zaščite Touratech in podobno. Samo navi in akrapovič staneta cca 1,6k. Dodaš kovčke in par drobnarij in si na 3k. Verjetno sem dal za vse skupaj še več, nisem nikoli seštel, ker kupujem sproti, ko se mi zazdi, da nekaj potrebujem. V bistvu se nikoli ne konča. Če si še dodatno zmišljuješ, kupiš še komplet koles, da imaš gor terenske gume in ob priliki samo menjaš kolesa ne gum. To te stane cca 3k, če vzameš nove. nemo in builder 2
nemo Objavljeno December 8, 2016 Opozori Objavljeno December 8, 2016 (popravljeno) Čestitam, tvoj GS je fully loaded, dobesedno. Privošči nam kakšno fotko, da ti bomo lahko upravičeno zavidali in všečkali... Popravljeno December 8, 2016. Popravil nemo DAMI34, Bmflar, MiNa in 2 others 5
solorider Objavljeno December 8, 2016 Opozori Objavljeno December 8, 2016 pred 1 uro, motolover pravi: Poletje, plus 40 in obvezno pivo, kot ga redno vidim na mizi motoristov. Sam alkohola in vožnje ne prakticiram in sem že pozabil wind stopper v Karlobagu. Če pozabiš jakno pol lahko pozabiš na mizi tudi ključ, čelado itd MiNa in Bmflar 2
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se