Skoči na vsebino

Vojna v Ukrajini

smasher

Priporočene objave

Ta zadnja globoka, ki sem jo prebral:

Putina je zamenjal dvojnik in vojno vodi CIA :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 39 minutami, Tedybear pravi:

... Mene recimo moti dvoličnost Evrope, ki ji pripadam. Spomnim se posredovanja Amerov in NATA v Iraku in Afganistanu. So bile tudi množične demonstacije proti vojni po Evropi. Pariz, Berlin....itd.

Dvoličnost tudi mene moti. Pa naj bo ta pri znancih, kolegih, sistemih, državah... ob katerikoli priliki.

Cela Evropa se je konkretno ustrašila. Ukrajina je pred našim pragom, ni to Bližnji vzhod...

Mi je pa žal za Ruse. Krasno bi lahko (in tudi smo) sodelovali na vseh področjih, šport, kultura, znanost...  Ampak da se pa meddržavnih problemov lotevajo z metodami iz prejšnjega tisočletja, tukaj se pa prijateljstvo neha. Upam na čimprejšnjo vrnitev...

Britanski premier je pred dnevi v enem govoru Putina lepo opisal v dveh besedah: playground bully. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mislim, da si človeštvo zasluži popravca iz zgodovine. Žalostno vse skupaj. 

And the winner is..... China. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 15 urami, DAMI34 pravi:

Vendar, kaj kurac majo ZDA v tej vojni?

Vse.

Dovolj si star, da poznaš tiste dalmatinske fore z izzivanjem, ko pošljejo eno revše izzivat, zadaj pa čaka par pretepačev. Samo, da so ZDA tukaj tisti hujskač zadaj za vsemi (kakšna baba) , ki spodbuja pretep in se naslaja nad pomembnostjo (čakajo svojo priložnost) .

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zelo obsojam napad Rusije na Ukrajino in mi je žal civilnega prebivalstva.... ampak...

če bi meni sosed, vsako noč na vso moč nabijal muziko in kljub prošnjam in klicem raznim inštitucijam, da naj preprečijo norenje in glasno muziko, ne prenehajo. Nekega dne poči film, vlomim, ga namaham, razbijem z macolo glasbeni stolp in pripomočke. Seveda me bodo vsi obtožili vandalizma, ampak bodo vsaj mirne noči za vse ostale, čeprav bom moral za kakšno leto sedet.

Nekako tako to razumem 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 7 minutami, maus pravi:

Zelo obsojam napad Rusije na Ukrajino in mi je žal civilnega prebivalstva.... ampak...

če bi meni sosed, vsako noč na vso moč nabijal muziko in kljub prošnjam in klicem raznim inštitucijam, da naj preprečijo norenje in glasno muziko, ne prenehajo. Nekega dne poči film, vlomim, ga namaham, razbijem z macolo glasbeni stolp in pripomočke. Seveda me bodo vsi obtožili vandalizma, ampak bodo vsaj mirne noči za vse ostale, čeprav bom moral za kakšno leto sedet.

Nekako tako to razumem 

V konkrektnem primeru je nekako tako, da ti pokličeš policaje oni pa "napizdijo" tebe in ti napišejo kazen (še preden ti z macolo razbiješ glasbeni stolp) , ker so razgrajači "njihovi" in se šele potem tebi "odpelje" .

lp

Popravljeno . Popravil franc
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 uro, Alla pravi:

A še kdo kaj verjame??????

Če kje, Ukrajinci zmagujejo v medijski vojni predvsem s fake posnetki, posnetki video iger, filmov, posnetkov eksplozij iz prejšnjih let iz drugih držav.

Čeprav je vsaka vojna za obsodit in upat da se kaj kmalu konča, se ta po krutosti ne more primerjat z balkansko vojno, čeprav je tako predstavljena.

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 28. 2. 2022 ob 19:11, bladerunner pravi:

Kar se širitve NATO na vzhod tiče, ni nobenega dokumenta, ki bi potrjeval, da obstaja kakršnakoli pisna pogodba o neširjenju   NATO na vzhod. Sicer pa vsaka samostojna in suverena država sama odloča v katero organizacijo bo vstopila ali iz nje izstopila. 

To ne bo čisto držalo...

Prvi primer:

Avstrija se recimo ne sme priključiti v NATO, zato so nevtralni. Izhaja pa to iz Avstrijske državne pogodbe, katere sopodpisniki so bili ....ugani....Rusi, Amerikanci, Angleži, Francozi. Kljub temu nihče verjetno ne smatra, da Avstrija ni suverena država, ali?

Drugi primer:

Ta je celo bolj podoben Ukrajinskemu. Torej suverena država Kuba se je hotela vojaško povezati s Sovjeti....kot vemo, so Američani znoreli! Torej, kako si že napisal? 

"Sicer pa vsaka samostojna in suverena država sama odloča v katero organizacijo bo vstopila ali iz nje izstopila"

Sklep:

Pravilno bi se tvoja trditev torej morala glasiti nekako takole:

"Sicer pa o vsaki samostojni in suvereni državi sama odločajo velike sile (ZDA, RUS, CHN, GB, FR) v katero organizacijo bo lahko vstopila ali iz nje izstopila." To je veljalo tudi za naš vstop v NATO!

Kot pa kaže, se niso uspeli dogovoriti okoli UA, in zdaj je kar je!

Peace, ljubav, bok :)

Popravljeno . Popravil skalaprava
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 17 urami, Tedybear pravi:

Ampak takrat:

Nihče ni

ja zakaj ni, ker se cel svet boji Hamerike.

Sicer pa tudi sedaj je marsikaj izkrivljena resnica. Vsi majo skrite agende zadaj. Vsak na svoj posel računa. Če pa tistih par oligarhov zablokirajo mi je pa čisto vseeno.

Če se bo Rusija zablokrala na vseh področjih, bo to dodatna motivacija, da poknejo Putina dol. 

V nasprotnem, pa enako kot pri nas lahko rečemo:

sej so ob uporabi vodnega topa samo svojo službo opravljali.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 3 urami, franc pravi:

Vse.

Dovolj si star, da poznaš tiste dalmatinske fore z izzivanjem, ko pošljejo eno revše izzivat, zadaj pa čaka par pretepačev. Samo, da so ZDA tukaj tisti hujskač zadaj za vsemi (kakšna baba) , ki spodbuja pretep in se naslaja nad pomembnostjo (čakajo svojo priložnost) .

lp

ja, tako je bilo :P

Lej, čisto vseeno mi je, kaj in kako so ameri počeli (in počno, pa ne samo v EU, kaj šele v Južni ameriki, Bližnji vzhod, povsod majo prste v marmeladi). Amer je počel, rus je služil in obratno.

Ampak, dajati izgovor, saj Putin samo osvobaja svoje....itak so Američani krivi, on ni nič kriv, se brani....tako berem take pravljice.

Ta vojna nas bo hudičevo drago stala, pa nisem omenil niti povzročenega gorja civilnemu prebivalstvu.

Nas bo stala, malega človeka. Politikov ne.

Torej, a ni bolje da se čimprej konča?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pa preverte doma, da nimate kake "ruske rošce" :P

Morda je slika naslednjega: besedilo

jz sam upam da ruske vodke ne umaknejo s polic :P

• Haha 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A se lah še Rusi včlanijo v NATO? Evo, problem rešen.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

.....to je nekak tko, kot mirna Bosna....

...nemogoče...  :D 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, DAMI34 pravi:

A se lah še Rusi včlanijo v NATO? Evo, problem rešen.

Ne boš verjel...ampak nekoč v preteklosti je bilo tudi to zares na mizi. Leta 1954 naj bi se hotela Sovjetska zveza priključiti v NATO, ampak so temu nasprotovale ZDA in UK. Ker so jih zavrnili, so potem ustanovili svojo vojaško zvezo - Varšavski pakt!

Evo, se pravi so za današnej sranje dejansko krivi gringosi in đinđer boysi, ker bi bili lahko vsi ena velika srečna NATO družina :P

The USSR, fearing the restoration of German militarism in West Germany, had suggested in 1954 that it join NATO, but this was rejected by the US and UK

Več in bolj obširno pa tukaj:

https://www.wilsoncenter.org/publication/molotovs-proposal-the-ussr-join-nato-march-1954

Popravljeno . Popravil skalaprava
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 3 urami, Alla pravi:

A pa sploh rabimo NATO? Kaj če bi ga lepo ukinili, pa mirna bosna? :P

Mirna Bosna...vse si povedala. Nato NE...AL jebiga...tut Berlinski zid je bil dogovor...pa je padel.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 urami, skalaprava pravi:

Ne boš verjel...ampak nekoč v preteklosti je bilo tudi to zares na mizi. Leta 1954 naj bi se hotela Sovjetska zveza priključiti v NATO, ampak so temu nasprotovale ZDA in UK. Ker so jih zavrnili, so potem ustanovili svojo vojaško zvezo - Varšavski pakt!

Evo, se pravi so za današnej sranje dejansko krivi gringosi in đinđer boysi, ker bi bili lahko vsi ena velika srečna NATO družina :P

The USSR, fearing the restoration of German militarism in West Germany, had suggested in 1954 that it join NATO, but this was rejected by the US and UK

Več in bolj obširno pa tukaj:

https://www.wilsoncenter.org/publication/molotovs-proposal-the-ussr-join-nato-march-1954

1970 ni isto ko 2020. Putinu gnijejo jedrske podmornice a živi na lovorikah prejšnje slave. Mal se je precenil. V tej vojni nima šanse. Bolje bi bilo če se vključi v nato, ker nato se nato ne bi imel več s kom prepirat. Vsaj v eu 😁

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!