Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno
pred 6 minutami, solorider pravi:

boma morala to porihtati :)  peljem in peljem pa mi ni nič jasno zakaj se mi vsi umikajo na stran, pol pa ugotovim, da mi žmrkajo luči... :) mislim, da imam 3 mode gorijo močno, gorijo manj močno in utripajo...

Jaooooo!

Zdej mi je pa že žal, da sem moje predelal....

Men se noben ne umakne!  :D

Poklič pa se zmenva.

Objavljeno

Men tut ne, pa skoz gorijo ledice, Solo pust kot je.

Objavljeno

še štos je, da sem zraven policiskega Tuarega stal :lol1:

pred 5 minutami, KNNMS pravi:

Jaooooo!

Zdej mi je pa že žal, da sem moje predelal....

Men se noben ne umakne!  :D

Poklič pa se zmenva.

vzami letkoln in pridi v Paklenico in boš pil koliko boš hotel... :kva2:

• 2 mesecev pozneje...
Objavljeno

Danes sem imel čas in sem se malo posvetil žarnicam. Čeprav nobena ni prenehala delovati, sem se odločil, da jih bom zamenjal. Zdajšnje moje žarnice - 2x H4 svetita tako ... hmmm .... kako naj rečem, tako na oranžno.

Danes sem slučajno bil v Bauhausu in na oddelku z avto opremo zasledil takšne žarnice, kot so na tem linku: KLIK ZA OGLED
Vem, to so "fake" xenon, ki so samo polnjene z xenon plinom. Neverjetno izboljša vidnost ponoči in v slabih vremenskih razmerah.
Predvsem bi rad, da je bela svetloba in, da sem dobro viden tudi podnevi.

Zanima me, če kdo uporablja kaj takšnega in kako je kaj zadovoljen z njimi tudi ponoči.

23244330.jpg

Objavljeno (popravljeno)
pred 15 minutami, DL650 pravi:

Danes sem imel čas in sem se malo posvetil žarnicam. Čeprav nobena ni prenehala delovati, sem se odločil, da jih bom zamenjal. Zdajšnje moje žarnice - 2x H4 svetita tako ... hmmm .... kako naj rečem, tako na oranžno.

Danes sem slučajno bil v Bauhausu in na oddelku z avto opremo zasledil takšne žarnice, kot so na tem linku: KLIK ZA OGLED
Vem, to so "fake" xenon, ki so samo polnjene z xenon plinom. Neverjetno izboljša vidnost ponoči in v slabih vremenskih razmerah.
Predvsem bi rad, da je bela svetloba in, da sem dobro viden tudi podnevi.

Zanima me, če kdo uporablja kaj takšnega in kako je kaj zadovoljen z njimi tudi ponoči.

23244330.jpg

dvorezen meč, sem imel neke japonske super bright white, enako polnjene s xenon plinom (vsaj tak je pisalo) na yamahi pa je svetila res dobro, sem dal podobne kot jih imaš ti v linku na SXa je svetilo obupno slabo. 

Kar sem ugotovil je, da se bela svetloba (vsaj takih žarnic, ki fejkajo belo svetlobo) slabše odbije/vidi na tleh. Če je pa mokro je sploh obup, svetloba se kar nekam izgubi. Ne priporočam, raje daj kake žarnice tipa "night breaker" osramove, ali kake ki imajo +30% svetilnosti ali kaj podobnega, pa da je navadna rumena svetloba.

Še bolje pa je da montiraš dodatna svetila, na štroma to ni problem.

Popravljeno . Popravil DAMI34
Objavljeno
pred 3 minutami, DAMI34 pravi:

dvorezen meč, sem imel neke japonske super bright white, enako polnjene s xenon plinom (vsaj tak je pisalo) na yamahi pa je svetila res dobro, sem dal podobne kot jih imaš ti v linku na SXa je svetilo obupno slabo. 

Kar sem ugotovil je, da se bela svetloba (vsaj takih žarnic, ki fejkajo belo svetlobo) slabše odbije/vidi na tleh. Če je pa mokro je sploh obup, svetloba se kar nekam izgubi. Ne priporočam, raje daj kake žarnice tipa "night breaker" osramove, ali kake ki imajo +30% svetilnosti ali kaj podobnega, pa da je navadna rumena svetloba.

Še bolje pa je da montiraš dodatna svetila, na štroma to ni problem.

Hvala za nasvet in tvoja opažanja.
Moram pa tukaj dodat, da ne pomnim, kdaj sem se nazadnje peljal z motorjem ponoči. Se mi zdi, da pred dvema letoma.  Tako, da se mi gre, da je svetloba bela, ker zdaj ko odspredaj pogledam moj motor, prav kazi ta barvna svetloba vse skupaj (čuden oranžni odtenek). 
Se mi 12€ za dve žarnici niti ne zdi neka pretirana cena, glede na karakteristike žarnice.

Objavljeno (popravljeno)
pred 1 minuto, DL650 pravi:

Hvala za nasvet in tvoja opažanja.
Moram pa tukaj dodat, da ne pomnim, kdaj sem se nazadnje peljal z motorjem ponoči. Se mi zdi, da pred dvema letoma.  Tako, da se mi gre, da je svetloba bela, ker zdaj ko odspredaj pogledam moj motor, prav kazi ta barvna svetloba vse skupaj (čuden oranžni odtenek). 
Se mi 12€ za dve žarnici niti ne zdi neka pretirana cena, glede na karakteristike žarnice.

potem pa sploh ni panike, luč je res lepša s tako žarnico. Pa še belo ledico daj za pozicijsko luč.

Popravljeno . Popravil DAMI34
Objavljeno
pred 11 minutami, DAMI34 pravi:

potem pa sploh ni panike, luč je res lepša s tako žarnico. Pa še belo ledico daj za pozicijsko luč.

To pa že imam ja ... thx.

Objavljeno

Kupi kvalitetne žarnice priznane firme. Le tako boš zadovoljen s svetlobnim snopom in vidljivostjo. V avtu imam Osram Najt Brejkr in so odlične. Samo življenjska doba je samo eno leto. Razmišljam, da bi nekaj takšnega montiral v mojega štroma, ker me občasno preseneti noč.

Objavljeno
pred 42 minutami, Borutt pravi:

Kupi kvalitetne žarnice priznane firme. Le tako boš zadovoljen s svetlobnim snopom in vidljivostjo. V avtu imam Osram Najt Brejkr in so odlične. Samo življenjska doba je samo eno leto. Razmišljam, da bi nekaj takšnega montiral v mojega štroma, ker me občasno preseneti noč.

Glede na to, kako dolgo gorijo, koliko krat se prižgejo in ugasnejo v enem letu, je to itak dolgo.
Kot sem omenil že prej ..... moja vožnja se (ko grem na daljši izlet) prične okrog 5.00 ali 6.00 zjutraj, konča pa nekje ob 15.00 / 16.00 uri, tako, da zaradi mene, če se malo pošalim, sploh ne bi rabil žarnic.

Objavljeno

Evo, danes sem kupil takšne žarnice, kot sem omenil. Na prvi sliki se lahko vidi, da je razlika v svetlobi očitna, prav tako pa se vidi, kako je svetila "stara" žarnica. Na desni se vidi neka čudna oranžna svetloba. Tega niti ne bi opazil, ampak sva z ženo menjala motorje, pa sem v ogledalu videl tako lep motor z tako čudnimi žarnicami in sem se nemudoma odločil zamenjat.
Piše na žarnicah, da so primerne za OffRoad. Kaj so s tem mislili ne vem, predvidevam pa, da so to mislili, da so primerne za večje tresljaje, kar bi znalo bit, da so nitke "bolj močne". Drugače si ne znam tega razlagat. Hehehe .... idealno za naše ceste in dvovaljni motor :cool:

23244870.jpg

Menjani obe ...

23244872.jpg

23244871.jpg

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Vidim samo drugačno temperaturo (odtenek barve) žarnic. Stvar okusa, enim je bolj všeč cool white, drugim warm white (sun light). Če je kaj bolj svetla oz se bolje vidi je pa drugo, mora biti močnejša, in zato lahko skuri parabole, če se bo bolj grelo...

Objavljeno

Od leta 2006 uporabljam (sedaj na tretjem motorju) od Philipsa City VisionMoto (prej MotoVision). Barva svetlobe ni toliko bela ampak lepo povlece na oranzno -  da bi bil bolj viden. Ko se z kolegi kdaj vozimo skupaj, pravijo,da vedno vejo,kdaj sem jaz za njimi ali pa kdaj grem prehitevat kak avtomobil, ki so ga oni ze prehiteli. Zivljenjska doba je tudi ok. Izboljsa se pa tudi vidnost ponoci, vsaj pri Z750S in FZ1 Fazer...z XR1000 se nisem probal voziti ponoci.

Objavljeno
Ob 25. 7. 2016 at 19:24, Borutt pravi:

Malo :topic:... Kakega štroma pa imaš?

LP

Objavljeno
pred 18 minutami, KNNMS pravi:

Malo :topic:... Kakega štroma pa imaš?

LP

Belega :D 2012. 

Objavljeno
pred 8 minutami, Borutt pravi:

z Mitaskam :jezik:

da še jaz nekaj dodam ... rumena svetloba je boljša v temi ... seveda pa bela zgleda bolj hudo .. govorim za navadne halogenke :P

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 8 minutami, Borutt pravi:

To sn rabu vedet. A tabla pa goriška?

Tudi jaz sem nataknil Osram Night braker v mojga in je malo lepša svetloba kot prej z navadno žarnico. Kar se tiče boljše vidljivosti, imam namontirane ob strani (na zaščiti) dodatne luči, katere naredijo motor zaradi širše osvetljenosti bolj viden, če pa ponoči vozim, jih pa raje izklopim zaradi motenja nasproti vozečih vozil.

Kar se tiče življenske dobe žarnic bom pa še videl. Se pa dobi posebej za motorje namenjene žarnice, ki imajo večjo obstojnost na tresljaje - tukaj.

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/51BojDLKsYL._SX466_.jpg

Objavljeno (popravljeno)
pred eno uro, maus pravi:

z Mitaskam :jezik:

da še jaz nekaj dodam ... rumena svetloba je boljša v temi ... seveda pa bela zgleda bolj hudo .. govorim za navadne halogenke :P

Najt brejkr svetijo bolj belo in veliko boljše od ostalih rumenkastih.

Me ne zanima videz, ampak kvaliteta svetlobnega snopa in s tem večja varnost zaradi boljše vidljivosti. 

pred eno uro, KNNMS pravi:

To sn rabu vedet. A tabla pa goriška?

Tudi jaz sem nataknil Osram Night braker v mojga in je malo lepša svetloba kot prej z navadno žarnico. Kar se tiče boljše vidljivosti, imam namontirane ob strani (na zaščiti) dodatne luči, katere naredijo motor zaradi širše osvetljenosti bolj viden, če pa ponoči vozim, jih pa raje izklopim zaradi motenja nasproti vozečih vozil.

Kar se tiče življenske dobe žarnic bom pa še videl. Se pa dobi posebej za motorje namenjene žarnice, ki imajo večjo obstojnost na tresljaje - tukaj.

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/51BojDLKsYL._SX466_.jpg

Ne povem ali napišem nič več. Saj je toliko slik na Motosvetu, da lahko vidiš še žarnice :P.

Bom poiskal te žarnice in jih preizkusil. Grem pa po vsaki menjavi žarnic na bilo katerem vozilu na tehnični pregled, da je višina svetlobnega snopa tako, kot mora biti. To naredim zaradi ostalih, da jih ne slepim in zaradi sebe in posledično tudi zaradi drugih, da je vidljivost čimbolj optimalna. 

Popravljeno . Popravil Borutt
  • Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 7 urami, Borutt pravi:

Najt brejkr svetijo bolj belo in veliko boljše od ostalih rumenkastih.

Me ne zanima videz, ampak kvaliteta svetlobnega snopa in s tem večja varnost zaradi boljše vidljivosti. 

Ne povem ali napišem nič več. Saj je toliko slik na Motosvetu, da lahko vidiš še žarnice :P.

Bom poiskal te žarnice in jih preizkusil. Grem pa po vsaki menjavi žarnic na bilo katerem vozilu na tehnični pregled, da je višina svetlobnega snopa tako, kot mora biti. To naredim zaradi ostalih, da jih ne slepim in zaradi sebe in posledično tudi zaradi drugih, da je vidljivost čimbolj optimalna. 

Slike nobene najdu :(. Zanimalo me je, ker se en "stric" ku mu moje male pravijo "stric z belim motorjem" vsake tolko pred blok parkira.

Žarnice za motorje ki so zgoraj omenjene sem videl v Elektrocentru v Šempetru pri Gorici.

Objavljeno
pred 4 minutami, KNNMS pravi:

Slike nobene najdu :(. Zanimalo me je, ker se en "stric" ku mu moje male pravijo "stric z belim motorjem" vsake tolko pred blok parkira.

Žarnice za motorje ki so zgoraj omenjene sem videl v Elektrocentru v Šempetru pri Gorici.

Blokov je veliko.

Objavljeno
pred 1 minuto, Borutt pravi:

Blokov je veliko.

Postojna tudi :ras:

Objavljeno
pred 37 minutami, KNNMS pravi:

Postojna tudi :ras:

V Postojni jih je veliko :P.

Objavljeno (popravljeno)
pred 29 minutami, Borutt pravi:

V Postojni jih je veliko :P.

Zase se bom brigou! :ras:

Nazaj k žarnicam...

Hladnejša bela se bolje odbija od mokre podlage in posledično je vidljivost boljša kot s toplejšo svetlobo. Se pa s tem poveča tudi bleščanje za nasproti vozeče voznike.

Kot je že nekdo napisal...rumena svetloba se kar "pogrezne" v mokro podlago. Xenon je zakon za vse pogoje. Kar se pa legalnosti naknadne vgradnje tiče je pa druga štorija...

Popravljeno . Popravil KNNMS
Objavljeno

Imaš prave vohune. Sta ti tudi za avto z Osram Najt Brejkr in za skuter povedali ?

Objavljeno

Modra svetloba se slabse vidi v dežju zato so novejsi xenon zarometi beli kot tudi led. Fizika! In tudi v praksi so dobri halogenski zarometi boljši v dežju kot modri xenon saj se le ta odbija od deznih kapljic in poledicno bolj malo svetlobe pride na cesto,  vidis pa zato kako ptiči letijo.

Prosim ne se sedaj kregat da to ni res ker je :)

• Všeč mi je 2

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!