Skoči na vsebino

Vtisi z dnevnih vozenj III


Ice

Priporočene objave

enkrat sem že napisal ... pa bom še enkrat ...

ta tema ni namenjena seštevanju vaših kilometrov, ker mene in ostale to prav en kur... briga ... pišite zanimivosti, vtise, dogovdivščine iz vaših dnevnih voženj ne pa da vam bomo seštevali kilometre in vas opozarjali, kdaj ima kdo naslednji servis ...

Torej ... sporočila v smislu danes prevozil X-Y-Z-G-H-J .... skupaj 215 km ... SO BREZVEZE IN NEUPORABNA !!!!

Hoj!

Ti kar še večkrat piši, se vsaj kaj dogaja. :huh: Prosim pa te, da pišeš v svojem imenu oz. da NE pišeš v mojem imenu (..."mene in ostale to prav en kur... briga"). Za ostale ne vem, sam pa prebiram ta forum (in tudi pišem vanj), da dobim morda kako idejo za furco ter da zraven se kaj koristnega izvem. Koristno je tudi to, če nekdo napiše, kje je bil. Namreč, če ni nič posebnega povdaril, je cesta najverjetneje v redu, ni kakšnih nevarnosti...

Forum je pa namenjen vsem, ne samo določenim. Tukaj tudi pride do izraza rek "100 ljudi, 100 čudi". Enemu je nekaj zanimivo, drugemu pač ne.

Malo več strpnosti na tem forumu pa tudi nebi škodilo!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes prevozil 140 km, cesta je bila asfaltna, bilo mi je vroče, ko sem prišel na 900 m.n.m. se je malo shladilo, proti koncu vožnje sem že postajal lačen, na mobitelu ni bilo zgrešenih klicev... :) :rolleyes: <_<

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tista za uho ne bo zgrešila, tudi nad 900 m ne, če boš še kaj dosti pacal tu notri :angry:

;) :) :D :P :lol: :lol:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No, pa še en moj vtis.....

(obljubljam, da ne bom omenjala mobitela, :ph34r: -- no ja, mogoče se ne bom mogla premagat, pa bom na koncu vseen seštela kilometre :rolleyes: :unsure: :huh: ...al pa ne, ker mam rada prjatla hočkota :) )

No, po morskem vikendu - začetek bom opisala v drugi temi, da me moj (še en dragi prjatu, ki ga mam tud rada - Brrrm, ne zradira tukaj), sva se s sovoznikom ( :lol: ) odločila, da jo v nedeljo zjutraj potegneva še do Rovinja... :)

Mal sva bla naspidirana, sam sva se hitr umirila... cesta je čisti k***c!!!! (oprosti mami, ker spet grdo govorim :huh: ).... Ovinki so (kot veste) sicer blagi, asfalt razrezan, ampak SFW!!! Drsi kot splozka ...khm.... pa sploh ni bilo dežja... do Novigrada sva se potem (bila prisiljena) umiriti, potem pa LT naprej... ampak, zares LT!!!

Nazaj do Umaga sva se vračala skozi notranjost Istre, kjer je cesta neprimerno boljša, na nekaterih delih je mogoče celo normalno odpeljat... Relacija Buje -Petrovija - Umag je bila božanska in sva temu primerno potolažena (glede na dopoldanske izkušnje) tudi zapeljala na obalo in se treščila v morje. :)

Ker sva se domov vračala v ponedeljek dopoldne, je bila tudi relacija obala - dom v užitek. :)

Bilo je lepo. :D

p.s.

Ampak, pazite prosim, če greste ob obali proti Puli.... B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Aja, mobilko, sori, pozabla :huh: :o

Prevozila v nedeljo dopoldne 300 in neki km, popila eno kavo in eno limonado, enkrat vrnila klic mami ( s pumpe v Bujah) in dvakrat med vožnjo prijela fiftija za nogo, ker me je zagrablo navdušenje. :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

:lol:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tista za uho ne bo zgrešila, tudi nad 900 m ne, če boš še kaj dosti pacal tu notri :angry:

;) :) :D :P :lol: :lol:

brrrrmm a tako se govori s starimi prijatelji, no bom pa napisal, da sem bil včeraj v celju, z dobrij sem krenil ob pol štirih, počasi peljal proti veljnju, kjer sem natankal gorivo popil eno steklenico švepsa in nadaljeval do arje vasi,kjer em se ustavil in pokadil en smotek, opazoval in mahal sem motoristom, ki so vozili v obe smeri. pol sem se pa odpeljal do celja v pizzerijo kladivarja, kjer smo meli majhen zborček (pozdravil tudi izzija in lady), potem smo malo pili in čvekali, pol pa na guzzlna in proti domu, lepih 120 km in druženje z somišljeniki :D :D ob 12 pa v posteljo :(

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Marijan B)

Brrrm, a ne da ga ne boš zares????? :( :unsure: :huh:

Ups, pozabla.... to ni vtis z dnevne vožnje sploh....

Brrrm, dej me zradirat.... :ph34r:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Veš, da tako fajn fanta kot je Marijan nima smisla pretepati (saj me lahko še nazaj) :rolleyes:

Ampak, takole, malce na daljavo, po internetu, žugati se mu pa upam. B) :lol:

Korajža velja :lol: :lol:

Bomo vse to zvečer zbrisali pa je :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sem pa včeraj, ko se je vročina malo sesedla v večer, odpeljal kravo na segrevanje na avtocesto do Šempetra.

(Za tisto temo, ko ugotavljamo koliko km/h pri katerih rpm lahko zapišem, da krava v šesti predstavi pri 6000 rpm pelje 193 km/h po števcu. To samo zato, da se je števec, ki je obrnil 16000 km, in je kljub vsej tehniki še vedno klasičen, na zobata kolesca, lepše obrnil in da so se 000 lepo poravnale :P )

Potem sem pa zavil na Podmejo. V tisti dolini med Preboldom in vznožjem hriba je bilo prav prijetno hlado in vonja po vodi iz potočka in po pokošeni travi sta se prav prijetno prepletala v večernem zraku.

Na Podmejo gor in dol. Cesta čista.

Potem še po gorivo v Mozirje, pa do Šentjurja in domov.

Ne vem, ampak včeraj je bila cesta prav prijazna. Motorček je lepo drsel (ne zdrsaval) skozi ovinke tako, kot sem si želel. Ko sem se tega zavedel, sem se ustrašil, da nisem (saj verjetno sem) v fazi, ko nekaj malega znaš in misliš, da znaš vse, pa to ni čisto res in se potem rado kaj zgodi. Sem se potem raje malo bolj nazaj držal. :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

vidiš tudi sam sem imel včeraj takšne občutke, pa sem šele v slovenj gradcu pomislil na umiritev, še sreča, da ni bilo kaj narobe :unsure:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ravnokar bil na dnevni vožnji Koseze-Brezovica-Koseze :) 15 km, ful španal po obvoznici (120 PRESS) ... :)

Opažam, da je na lovenskih cestah skoraj več nemških motoristov, kot pa Slovencev :)

In ja - samo :blink: sem, ko je mimo mene priletela GoldWing z prikolico (zadaj, ne stransko!)... Ehhh, kot da bi šel šlepar :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja tale GW je šla proti Reki jo je moj Seba vidu mu je kar dih zastal.Po šihtu smo jo mahnili na morje in kot zanimivost je to da sem se odločila da se peljem na sebatovi kravi zadaj, tako sem svojga prišparala za 200km pa še na benzu sem ujela.Voda je topla in še vedno slana bojda ima od27 do 29 stopin.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Današnjo vožnjo sem si res "vtisnil". Odločil sem se za eksperiment povečanega pritiska v gumah, več kot je predpisala Honda. Mačka, Fat Lady in moja malenkost smo twistali po cesti da je kaj, še posebej po Ridah na bitumenskih zalivkah. Gume smo hladili v Piranu, kjer je vremensko še slabše kot v ljubljanskem kotlu, pa ajd na pumpo odfilat zrak, kjer pa se je razširil vonj po Cecotovi pečenki - uspelo mi je pritisniti roko na izpuh.

Nazaj grede smo šli s predpisanim pritiskom v gumah in šlo je zelo v redu. Pa še malce osvežilo se je, takoj po Planini celo mokra cesta. Na Ridah pa skromno moto zastopstvo. In ko smo padli v Vrhniko je kotel spet pokazal moč ekonom lonca. Nevzdržno vroče.

PS.: Če je bila GW rumene barve in poljske registracije možakarja poznam.

Cecotova pecenka

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bil na 3m-ju s punco, kjer je bilo nekaj motorjev pa par Motosvetovcu...

za nazaj pa na avtocesti zanimiv prizor.....

peljeva 120 km/h ko naju kot strela prehiti športni avto ..

nisem vidu katera znamka ne model..

.ma je bil upedenan do konca..

..po moje je šu ene 180-200 km/h ker je sam pihnlo mimo mene....

pol pa za njim temna astra z lučmi je poštartala za njim-valjda policaji z radarjem..

..pol po 6 km sem vidu so ga imeli ustavljenga ob robu..

.po moje je pustu par tisočaku tm.... B) ma po moje ga nebi nikoli ujeli ker je res šibal ...še sam sem mislu da ne bo nič s tem ma po moje se je tip ustrašu...no sej kam bi pa lahko ušel..... :)

Popravljeno . Popravil thundercat
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Na morje sam še sred tedna. Bom raje v soboto delal, pa dan sred tedna kompenziral.

Cesta relativno prazna, plaže prazne. Piranske skale skorajda samevajo, vse skoraj kot v starih časih. Morje za ta čas nagnusno toplo.

Nazaj grede srečal Andya pri ridah, ki sem jih oprezno jemal, on pa kar mim mene padel.

Ustavila, malo sva poklepetala, potem pa naprej.

Okol Logatca prijetno hladno - ohladila nevihta, Vrhnika pa že vročinski kotel.

In danes bo še slabše.

:)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

včeraj ob dveh zajahal guzzlna pa proti grazu. malo pred mestom me je ujela majhna ploha, ko pa sem zavil proti louisu pa se je kar pošteno ulilo, pa kaj mi to mar šel sem po kufre. stopim v trgovino in me pocuka motorist pa pravi a si ti motosvetovec sem videl nalepko na motorju, razprl sem jakno in rekel seveda tudi na majčki piše ha, ha. :D spoznal sem lindaua in windsurfa, ki sta kar tako malo postopala, in ker nista imela pametnega dela sta se mi ponudila, da mi pomagata namontirati kufre. prodajalec me je vprašal, če sem prišel s tovornjakom, ko je toliko robe, pa sem se le nasmejal. pred trgovino smo se lotili montaže sam sem bolj od daleč opazoval, saj sta se dela lotila mojstra. v eni uri smo namontirali kufre in pol veselo proti domu. HVALA obema. pot proti domu je bila prav zanimiva, skoz sem pazil da ne udarim s kufri v kak avto ki sem ga prehiteval, roka kar naprej sega nazaj če so kufri še gor, huh strah je lepa reč sploh če daš take dnarje. na radlpasu je po tleh ležalo drevje, kamenje, je moralo pošteno liti. veselo pripeljem domov žena vesela jaz vesel tašča vesela, vsi veseli, da so kufri doma.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

RAN, veselje mi je bilo te srečati in spoznati.... Še posebej, ker sem te ujel ravno tam, ker se motoristi na ridah ustavljamo, da sva lahko malo v miru poklepetala... Na žalost ob 20:00 nobenega motorista tam ni bilo več....

Upam, da te nisem preveč prestrašil, ko sem pripeljal za tabo in potrobil..... sem zagledal SOLO RIDERS jakno in sem vedel, da te moram spoznati...tako kot sem Brrrmm-ja v Celju.

Ja, včeraj nazajgrede na poti z morja sem res imel dirkaško žilico v polnem zagonu, tako da sem res užival v hitri vožnji, prazni cesti in polaganju ovinkov :ph34r: .... Samo še 0.5 cm mi manjka do roba gume....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

balast:

... v nedeljo sem šel po motor na servis in ga odpeljal domov ... pa nekaj denarja sem tudi tam pustil ... :o ... tudi sonce je sijalo :D

dodana vrednost:

hkrati sem probal MultiStrado in ugotovil, da je mašina res čisto nekaj drugega in vleče ko prasica. Se bom moral zapeljat na eno celodnevno furo, da vidim ali mi tak motor ustreza, ker je za vozit popolnoma drugačen kot Monster, a kljub vsemu kot to velja za vse Ducatije zelo lepo vodljiv in vozen. (milencajerekla"kuptokmatkofajmehaksedežzadaj" press) :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sem se danes popoldne malce zapeljal na Roglo. Klima zgoraj je super (to je treba probat), edino cesta je precej razrita, ker jo širijo v dolžini okrog 4km in sicer od križišča kjer se zavije za Gorenje (ali gostišče Smogavc), pa do apartmajov "Nune". Tako, da tam previdno!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sem se danes popoldne malce zapeljal na Roglo. Klima zgoraj je super (to je treba probat), edino cesta je precej razrita, ker jo širijo v dolžini okrog 4km in sicer od križišča kjer se zavije za Gorenje (ali gostišče Smogavc), pa do apartmajov "Nune". Tako, da tam previdno!

A mogoče veš, kakšna je cesta, če se pelješ naprej od Hotela Rogla proti Jurgovem in naprej (ne vem, kje sploh prideš ven).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Od Rogle do Jurgovega je "asfalt". Če greš še naprej, je en kos makadama, večina pa asfalt. Prideš ven nekje pri Oplotnici, nato Ložnica, Slovenska Bistrica....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nardil 14km do teznega in nazaj - sel namrec v pralnico in motor spucal u nulo :P Vtis: pri 160km/h v kratki majci (ja, vem da sem nor, bog pomagaj :ph34r: ) mi je blo vroce za crknit :ph34r:

P.S.: na kriziscu Ptujske pri stadionu Kovinar so dolge spure razlitega olja, pazit!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Po tri tedenski absinenci končno prevozil nekaj km tolk mal za feeling.Iz LJ do Dobrove in proti Šentvidu,kjer sem ugotovil,da je cesta zaprta,tko da sem ven prišel v Dravljah.Mal po Lj po kafičih in to je to.

Morm spet dobit feeling pol pa kakšna daljša fura... B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!