Skoči na vsebino

Vtisi z dnevnih vozenj III

Ice

Priporočene objave

Bili danes z Daveom in Andy1 na Grobniku, malce pogledali dirke, se prešvicali in namastili s čevapi, pol pa na postonjske ride, kjer je kraljeval Bladzo s sposojenimi mopedi :D :rolleyes: B) ter praskal asfalt...Pol pa domu, ne!

Moje tacke so zbrusene! :P :ph34r:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No, jaz sem pa opravil svojo dnevno vožnjo že ob 8,45. Je fino, če maš do službe 75 km (pa vse tiste ride med Idrijo in Kalcami vmes :rolleyes: ). Danes ga prpelem še do Elise, jutr pa takoj po velikem POKU (po denarnici :( ) nazaj u Kanomljo <_< B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bili danes z Daveom in Andy1 na Grobniku, malce pogledali dirke, se prešvicali in namastili s čevapi, pol pa na postonjske ride, kjer je kraljeval Bladzo s sposojenimi mopedi :D  :rolleyes:  B) ter praskal asfalt...Pol pa domu, ne!

Moje tacke so zbrusene! :P :ph34r:

A si jih sam brusil, ali ti je Bladzo pomagal? :P ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ste že kdaj dobesedno bežali pred dežjem??

Jaz sem ...danes ma če ni 1 km za mano padalo...jst pa gasa kontra smer pa me ni ujelo....1. da sem naravi ubežal....

Naredil 31 km!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Naredil 31 km!

Zajebavaš :blink: Kje si pa prespal? :wacko: :blink: :P

Ti jst po dežju ne vozm brez dežnega kombinezona.....koliko km si pa ti naredu??? :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ti jst po dežju ne vozm brez dežnega kombinezona.....koliko km si pa ti naredu??? :D

A si kje zasledil da sem kaj napisal? :blink:

Si ti potem bil on the road al on the street? <_< :rolleyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

. Dirka za gledalce nezanimiva. Najlepši pa motor z registracijo LJ SEBA. Sanda7 se zihr strinja :lol:

Veš da,poleg moje rdeče FZS pa mogoče res;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

bi reku, da je bil bl on the bike

Tu bo tu ja......sam z mislimi pa čist drugje...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes zjutraj pot v šolo -> lepo vreme :P

pot domov -> po 10 km me je dobil dež :( in ni nič kazalo na boljše (lilo kot iz škafa), zato sem še naredil tistih 25 km do doma. Rezultat: moker kot miš (bo treba kupit dežnega).

Z upanjem na nove sončne dni

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes naredil standardnih 75km v službo in nazaj. Vendar, kot kaže mi je potekla pogodba s Trontljem, saj me je na obvoznici kar pošteno opralo. Ne bom se preveč hvalil, da sem dežni kondom pustil doma lepo na suhem, ker se mi ga včeraj ni dalo očistiti od blata :( . Še dobro, da sem se odločil skriti pod nadvoz, saj je ulivalo kot noro. So bili tudi že zametki toče, ampak nič velikega. Folk pa, ne moreš verjet :o . Še 2 avstrijca in jaz parkiramo motorje lepo na robu odstavnega pasu, ostali pa avtomobile kar na vseh treh pasovih, da jim kao toča ne bo zbila pleha. Če bi pa kdo priletel in ne mogel pravočasno ustaviti, to se jih pa ne tiče...samo gledal sem, kdaj bo počilo in v strahu gledal mojo nebogljeno yamahco v tistem kupu pločevine :unsure: . Na srečo ni prišlo do verižnega trčenja, v tistem groznem nalivu je bila vidljivost namreč zelo poslabšana. Je bilo pa ogromno trobljenja :blink:

Zanimivost: prav zanimivo je bilo gledati privošščljive obrazke "duševnih sirot" (prosto po meni), kako buljijo in se nasmihajo iz avtomobilov, ker me je napralo. No, zagotovo to izhaja iz slovenskega nacionalnega športa št.1 -> beri FOUŠIJA.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zanimivost: naprej od Osilnice se cesta po slovenski strani konča oz. nadaljuje preko maloobmejnega prehoda po hrvaški strani. Vendar pa vam slovenski policist izda Dovolilnico za enkratni prehod državne meje, s katero ima cca 5 minut dela, plačati pa je potrebno 200 sit takse........"Ob vrnitvi na obmejno območje, kjer je bila dovolilnica izdana, jo mora imetnik pri prehodu državne meje oddati pristojnemu obmejnemu organu"

Sem danes poklical na mejni prehod, da sem pozabil oddati dovolilnico pri prehodu meje, pa pravijo, da ni problema. Lahko oddam na kateremkoli mejnem prehodu, pa bodo poslali na mejni prehod, kjer so mi dovolilnico izdali.

Pa se ena zanimivost: ce potujete v obratni smeri, se pravi od mejnega prehoda Prezid pa proti Osilnici, vam Hrvati izdajo enako dovolilnico, vendar zaracunajo dobrih 20 kun (cca 700 sit). To je pa ze kar nekaj (2 pira?). Ja, dovolilnica se pa izda (in plača, seveda :( )za vsako osebo posebej...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No pa da še jest opišem moj današnji motoristični podvig:

Moj dan se je začel ob 5:30 (zjutraj) ko sem se odpravil proti službi, misleč da delam dopoldan :rolleyes: , pridem na šiht pa me vsi butasto gledajo (zakaj le?? <_< )

z veseljem ugotovim da delam popoldan :lol:

in kaj sedaj :blink: ,...................................... spat ne grem :angry: , .......................bom šu pa na morje B) ..

in res iz kranja štartam ob 7:00 in se sam odpravim proti morju, na celovški strašna gužva :huh: , potem pa vedno manj prometa, na cesti je bilo veliko tovornjakov drugač pa BP.

Ob 9:45 sem prispel v Piran, kjer sem se udobno zleknil na sedež in užival v pogledu na punce, in seveda tudi na morje. Pokličem še prijateljico, ki je bila tudi v Piranu in se pri njej dobiva na pijači.

Misleč da moram biti na delu ob 15:00 se odpravim proti domu, nakar v kopru - telefon - pokličejo iz službe in povejo da lahko pridem eno uro kasneje na šiht :angry: :angry: :angry: nisem si mogel kaj da nebi sočno zaklel... Na poti nazaj na plano udari tisti ledeni čaj s katerim sem očitno pretiraval, saj sedaj dobro poznam vse wc-je na poti proti morju, ugotovil sem namreč, da je moj mehur strašno občutljiv na luknje na cesti, še posebej na tisto, ki pelje skozi nasad napoleonovih lip :P

Med potjo me v postojni malo opere dež, ampak ni bilo sile, jest se ne dam! :rolleyes:

V kranj prispem točno ob 14:30

skupno 320 km ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Beat this!

Cez vikend naredil 840 km... in to skoraj samo po ovinkih... zelo kvalitetnih.... bil na Golici (veckrat gor-dol ;)), pa na Podmeji... vozil Falcota... pa veliko cvekal.... prvi vikend, ki je minil v TOTALNEM miru pred obveznostmi... brez racunalnika (revez mi je zihr kej zameru :D )... videl pol motosveta... edino premalo sva s Teyo v paru vozila... ampak tudi to bo se.... skratka.... Uzivancija!....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pa se ena zanimivost: ce potujete v obratni smeri, se pravi od mejnega prehoda Prezid pa proti Osilnici, vam Hrvati izdajo enako dovolilnico, vendar zaracunajo dobrih 20 kun (cca 700 sit). To je pa ze kar nekaj (2 pira?). Ja, dovolilnica se pa izda (in plača, seveda :( )za vsako osebo posebej...

Zanimiva informacija! Vsako leto se večkrat zapeljem skozi Čabar proti Osilnici (in obratno)- brez težav. Prejšni vikend skozi mejni prehod Prezid nato proti morju tudi nobenih maloobmejnih papirjev. Hvala na iformaciji!

Lp Matjaž

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No pa da še jest opišem moj današnji motoristični podvig:

Moj dan se je začel ob 5:30 (zjutraj) ko sem se odpravil proti službi, misleč da delam dopoldan :rolleyes: , pridem na šiht pa me vsi butasto gledajo (zakaj le?? <_< )

z veseljem ugotovim da delam popoldan :lol:

in kaj sedaj :blink: ,...................................... spat ne grem :angry: , .......................bom šu pa na morje B) ..

in res iz kranja štartam ob 7:00 in se sam odpravim proti morju, na celovški strašna gužva :huh: , potem pa vedno manj prometa, na cesti je bilo veliko tovornjakov drugač pa BP.

Ob 9:45 sem prispel v Piran, kjer sem se udobno zleknil na sedež in užival v pogledu na punce, in seveda tudi na morje. Pokličem še prijateljico, ki je bila tudi v Piranu in se pri njej dobiva na pijači.

Misleč da moram biti na delu ob 15:00 se odpravim proti domu, nakar v kopru - telefon - pokličejo iz službe in povejo da lahko pridem eno uro kasneje na šiht :angry: :angry: :angry: nisem si mogel kaj da nebi sočno zaklel... Na poti nazaj na plano udari tisti ledeni čaj s katerim sem očitno pretiraval, saj sedaj dobro poznam vse wc-je na poti proti morju, ugotovil sem namreč, da je moj mehur strašno občutljiv na luknje na cesti, še posebej na tisto, ki pelje skozi nasad napoleonovih lip :P

Med potjo me v postojni malo opere dež, ampak ni bilo sile, jest se ne dam! :rolleyes:

V kranj prispem točno ob 14:30

skupno 320 km ;)

Smeško, ti maš pa res silne probleme s poznavanjem svojega delovnega časa :D :P :lol:

Lp Jaša, Honky

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Še dobro, da sem se odločil skriti pod nadvoz, saj je ulivalo kot noro. So bili tudi že zametki toče, ampak nič velikega. Folk pa, ne moreš verjet :o . Še 2 avstrijca in jaz parkiramo motorje lepo na robu odstavnega pasu, ostali pa avtomobile kar na vseh treh pasovih, da jim kao toča ne bo zbila pleha. Če bi pa kdo priletel in ne mogel pravočasno ustaviti, to se jih pa ne tiče...samo gledal sem, kdaj bo počilo in v strahu gledal mojo nebogljeno yamahco v tistem kupu pločevine :unsure: . Na srečo ni prišlo do verižnega trčenja, v tistem groznem nalivu je bila vidljivost namreč zelo poslabšana. Je bilo pa ogromno trobljenja :blink:

Zanimivost: prav zanimivo je bilo gledati privošščljive obrazke "duševnih sirot" (prosto po meni), kako buljijo in se nasmihajo iz avtomobilov, ker me je napralo. No, zagotovo to izhaja iz slovenskega nacionalnega športa št.1 -> beri FOUŠIJA.

Če vedriš pod nadvozom, jo je potrebno mahniti čez ograjo, ker če ne, te lahko pomedejo. Povem iz lastne izkušnje, ker sva z Mačko že skakala kot panterja, ko je začelo ropotati. Motor je konec koncev le lepo sestavljena mešanica železja, plastike in gume, naš korpus je pa malo drugeče sestavljen. Predvsem je oživčen in zaradi tega boli.

Ljudstvo v takih trenutkih zanima samo njihova pločevina in čisto nič drugega.

Ceco

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

da se še enkrat bolj 'uradno' zahvalim za nedeljski izlet 25.05.2003 vsem Vragecom (predvsem Jožkotu in Štrumfu), ki so organizirali potep iz Bizeljskega do Kumrovca na ogled prireditve 'Dan mladosti-dan radosti' (še pomnite tovariši), nato pa nazaj do gostišča 'Pri zelenem gozdu' na Bizeljskem (ob glavni cesti Bizeljsko-Bistrica ob Sotli), kjer so nam postregli z golažem in špricerjem, seveda brezplačnim.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

da se še enkrat bolj 'uradno' zahvalim za nedeljski izlet 25.05.2003 vsem Vragecom (predvsem Jožkotu in Štrumfu), ki so organizirali potep iz Bizeljskega do Kumrovca na ogled prireditve 'Dan mladosti-dan radosti' (še pomnite tovariši), nato pa nazaj do gostišča 'Pri zelenem gozdu' na Bizeljskem (ob glavni cesti Bizeljsko-Bistrica ob Sotli), kjer so nam postregli z golažem in špricerjem, seveda brezplačnim.

Ej sej res da je blo to vse zastonj, sam bomo zdej moral štrumfa poslušat še dva mesca!!! :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj na kravi obiskal Lady v Zrtečah. Potem pa okoli Vitanja, Velenja in Letuša domov.

Ampak kakšna razlika od prejšnjega tedna.

Popoldanske nevihte so na cestišče nanosile obilo peska na najbolj čudnih mestih.

Cesta CE-Vojnik-Zreče-Vitanje je čista.

Tiste ride za Vitanjem pa peščene. Med prvim in drugim parom ovinkov, od spodaj navzgor, visi cesta v desno, proti brežini, in pesek je odplavilo iz leve bankine tudi na desni pas, ki ima sicer betonsko bankino.

Potem pa vožnja ni bila več nadvse prijetna, sem stalno prežal za peskom.

Dosti peska tudi na prelazu med Gorenjem in Letušem.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj odpeljala Ljubčka s servisa ( ma nove gume) in po naročilu Tomaža (Elisa) bi blo fajn enih stokilometrčkov odpelat bl počas :) B)

S Fiftijem to vzela čist zares in se odločila kar takoj narediti domačo nalogo.

Fifty z motorjem Ljubljana - Kanomlja, jaz parkiram avto, se zrihtam in ....greva B) Kanomlja - Želin - Cerkno - Poljane - Log ( cesta že čist suha), V Logu ODLIČNA GOSTILNA Gačnk - privoščiva si kar dnevno kosilo ( za 1.300 : juha, košček pečenke, puranov zrezek s sirom in šunko, maslen krompir, ocvrta svetača, solata :blink: )... enga Bandidosa in še mal vozačkat.... Tko, da sva gume vredu natrenirala :) :rolleyes: Potem pa domov, po otroke in mislt, kok je blo SPET fajn :) :) :)

180 kilometrčkov.... kar vredu kukr za tork, pa za delovni dan :) B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Eno poročilce z malce zamude: v sredo vzel dopust in se namenil na kratek skokec od Vrhnike preko Idrije, Mosta na Soči, Tolmina, Bovca, Predela, Trbiža, Pontebbe do Nassfelda. In nazaj, seveda. Ker je imela slučajno prost dan tudi Tanja, se je obetala zares zanimiva vožnjica, tako nekako na pol soloriderska :rolleyes:

Ampak glih sreda se je začela slabo. Pravzaprav najslabše od vseh dni tega tedna (to se ne da naučit, s tako srečo se rodiš :( ) Ko sem že skoraj vrgel koruzo v puško, je malce po osmi posijalo sonce in začelo sušiti ceste, ki jih je do poznega jutra pral vztrajen dež. SONCE! Cool, greva!!! Hitro (ampak ne prehitro) segrejem gume na vrhniškem klancu, skozi Logatec in že sva na cesti proti Idriji. Do Godoviča znani dolgi ovinki, luštni a tokrat je bilo treba še malce več pazljivosti zaradi v senčnih predelih še vedno mokre ceste in obilici peska na nekaterih ovinkih (ampak ko enkrat zvoziš Korziko te to sploh ne gane več toliko, prav zares... zanimivo...).

Podobna vlaga se ponovi na cesti do Idrije, kjer na hitro skočiva polizat sladoled, nato pa v rahlem drncu obrneva proti Mostu na Soči. Tista tako posebno močno zelena voda mi vedno znova pritegne pogled. Natankam in planeva proti Tolminu in Bovcu, kjer rahli drnec pojača v LS tempo proti prelazu Predel. Vmes še grozljivi ostanki zemeljskega plazu v Logu pod Mangartom (cesta na Mangart je sodeč po znaku še zaprta), pa do mejnega prehoda, kjer nihče noče niti pogledati najinih slikc na osebni... hja, že vedo zakaj :unsure:

Že po nekaj sto metrih zagledava Rabeljsko jezero, kjer je po planu prvi postanek in malica. Res lepo. Šele tu uboga Tanja izve, da to ni polčas ampak nekakšna (hokejska?) tretjina, saj je današnji cilj prelaz Nassfeld (oz Mokrine). Po hranjenju nadaljujeva čez Sello Neveo dol proti Trbižu a naju ustavi ploha. Voda, ki pada z neba. Odbito. In mokro. Predvsem po tleh. Pravzaprav po cesti. Nerodna reč... Za hip se ustaviva v zavetju da modro razmisliva kako in kaj. Vode začne počasi zmanjkovati, zato se odpraviva naprej. A glej ga zlomka, voda gre v isto smer kot midva in kmalu jo spet ujameva. Spet vedriva, čas pa beži. Hja, danes ne bo šlo, skleneva. In greva nazaj v domovino.

Kmalu dež poneha in ustaviva se pri malem slapu. Treba še malo poslikat. Potem tik pred mejo priletiva v novo nevihto. Hua, ujeta med dvema vodama... In medtem ko tlačiva nase oranžne dežne (hm... PROTIdežne) zadeve voda spet neha padat z neba. Ma teli pa res ne vedo, kaj bi radi! Nič, odpeljeva se proti Bovcu, kjer pa uletiva v res kvalitetno, pravo, zaresno, domačo, slovensko nevihto (in ne kot prej nekaj italijanskega, samo tako na pol). Po kakih 10 km se ustaviva v gostilni na zasluženem kosilu in medtem ko jeva glej čudež! Dež poneha, posije sonce in ko prihaja račun je cesta že suha. Zadovoljen s kosilom mi poči neka majhna žilica (nekje v glavi najbrž, ker ni bilo nobene škode) in LS zamenjava z Cruise Missile Modeom do Vrhnike. FUL fajn.

Šele ob 20 uri v garaži posprejam verigo na Suziki in pogledam na števec: 333 lepih da ne rečem kljub dežju čudovitih kmjev. Ne zastopim prav dobro, kako to, ker načeloma ne maram dežja, kadar se vozim... ampak tokrat... je blo. Prav fajn.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

dons naredu 365 km-do obale,tam malo okoli in nazaj.prov lepo:)veliko motoristov,nekje naprej od kozine sem nazaj grede videl nesrečo motoristke,upam da ni bilo hudega

najdaljša tura v enmu dnevu do zdej :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Popoldne sem odkril meni enega najlepših odsekov ceste poleg Kočevja in Jezerskega, cesta ki se vije pred Žiremi (ne vem če sem tole pravilno sklanjal "Žiri") in Selom. Ovinki so odlični cesta je bila, vsaj danes dokaj prazna, drugače pa je na nekaterih delih edino afalt bol fqurcu sam se da prezivet, prav tako so lepi ovinki in nov asfalt okoli 5km naprej od Žiri preoti Vrhniki samo nama je tam s fotrom zamoril dež in je šlo kot po jajcih. Ampak rezultat pod črto je bil vseeno pozitiven sploh zaradi polnega tanka bencina, ki ga je sponzoriral fotr. :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!