Skoči na vsebino

Zavarovalnice (vse o zavarovanju, odškodninah, AO+, kasku, AXA asistenci),

Priporočene objave

Objavljeno

Glede na to, da so pred mano naložili nov program, ki vse to omogoča, je to popolnoma uradno in bi moralo držati za vse poslovalnice ZT.

Sej prenos bonusa ni odvisen od programa. Tudi na starem so ti lahko zbrali pr4, če so hotli. Vic je, kako si okrožnico razlagajo posamezne vodje poslovnih enot...najebejo pa itak tete, ki delajo za šalterjem, ko morajo poslušat moje in meni podobnih jamranje :devil:

Objavljeno

Vidim da res deluje na človeško psiho, če en velik popust razdeliš na več manjših. Več postavk, ko človek vidi, bolje se počuti...

Mater, eni pa res imate živce nekaterim razlagati stvari, ki so že nekaj časa kristalno jasne. :D

Verjamem, da zadevo že vrabci in golobi razumejo.

Objavljeno

@Issi

Ja, v mojem primeru celih 17 EUR razlike med ZM in ZT - da bi zaradi tega menjal zavarovalnico? Drugo leto bo itak spet vse drugače.

@Frips

Tudi meni je agent najprej rekel, da prenos bonusa ni mogoč a se bo še dodatno pozanimal. Čez 15 minut me je že klical in povedal, da je ravno dobil navodila in ko sem prišel v urad je ravno končal z menjavo programa.

Kar se mene tiče, je tale letošnja saga o zavarovalnicah in motoristih zaključena.

Objavljeno

@Issi

Ja, v mojem primeru celih 17 EUR razlike med ZM in ZT - da bi zaradi tega menjal zavarovalnico? Drugo leto bo itak spet vse drugače.

@Frips

Tudi meni je agent najprej rekel, da prenos bonusa ni mogoč a se bo še dodatno pozanimal. Čez 15 minut me je že klical in povedal, da je ravno dobil navodila in ko sem prišel v urad je ravno končal z menjavo programa.

Kar se mene tiče, je tale letošnja saga o zavarovalnicah in motoristih zaključena.

No, v primerjavi z ASom je pa 66€ razlike - pa ti je ne bi bilo treba zdaj menjati.

Pa nisem hotela povedati tega. Zanimivo se mi zdi, kako so ljudje navdušeni, ko vidijo več postavk o popustih, ne preračunajo pa, ali jim to res predstavlja manjše plačilo.

V zavarovalništvu se % računajo verižno, kar pomeni da enkrat 50% popusta ni enako petkrat po 10%.

100€ - 50% = 50€

100€ - 10% - 10% - 10% - 10% - 10% = 59,05€

Res pa je, da se človek počuti veliko bolje, ko vidi napisanih pet popustov…

In saj res - kje je pa tisto 30% znižanje premije v osnovi, s katerim se hvalijo???

Objavljeno

Ali zavarovalnice priznavajo članstvo AMZS kot "član kluba"?

Ne.

Objavljeno

Ali zavarovalnice priznavajo članstvo AMZS kot "član kluba"?

No, pa se je res našel nekdo ki sprašuje že premleto...

Definicija "motokluba" po ZM:

Skupina ljudi, ki jih druži enak interes (motocikli), ki pobira članarino in izdaja članske izkaznice. (NI pogoj da je klub registriran pri Zvezi)

Objavljeno

No, pa se je res našel nekdo ki sprašuje že premleto...

Definicija "motokluba" po ZM:

Skupina ljudi, ki jih druži enak interes (motocikli), ki pobira članarino in izdaja članske izkaznice. (NI pogoj da je klub registriran pri Zvezi)

Sej jest tut ne vem zakaj sem odgovoril - a teb se tut še da? .)

Objavljeno

No, v primerjavi z ASom je pa 66€ razlike - pa ti je ne bi bilo treba zdaj menjati.

Pa nisem hotela povedati tega. Zanimivo se mi zdi, kako so ljudje navdušeni, ko vidijo več postavk o popustih, ne preračunajo pa, ali jim to res predstavlja manjše plačilo.

V zavarovalništvu se % računajo verižno, kar pomeni da enkrat 50% popusta ni enako petkrat po 10%.

100€ - 50% = 50€

100€ - 10% - 10% - 10% - 10% - 10% = 59,05€

Res pa je, da se človek počuti veliko bolje, ko vidi napisanih pet popustov…

In saj res - kje je pa tisto 30% znižanje premije v osnovi, s katerim se hvalijo???

Ah ne :D ...

S svojo objavo sem samo hotel razčistit motno vodo okoli ZT-ja, ker sem agenta razumel, kot da je to sedaj povsem uradno stališče ZT. Če ni, se opravičujem.

Napisal sem samo to, kaj pri ZT nudijo in kakšen je končen rezultat. Nobenega "navdušenja" nad vsemi tistimi procenti in odlično ponudbo (ker to ni, je pa zame dovolj OK) nisem vpletel.

Imel sem na izbiro ZM in ZT. Zanimala me je samo končna vsota ter prenos bonusa. Prenos bonusa je bil, končna vsota pa je dovolj blizu... kako so piršli do nje pa me pri sklepanju same pogodbe ni zanimalo.

Objavljeno

Pravkar zavaroval na Tilii.

-kopija bonusa iz avta na motor

-40% popust na nepovračilo premije

-še nek mali procent na keš

Over and out :D

Objavljeno

Včeraj 8.3. ... Zavarovalnica Triglav, poslovalnica v Cerknici

Premija je že v osnovi za 30% zmanjšana

Kopiranje bonusa z avtomobilske police

20% popusta na neodjavo

20% popust na neodjavo. A ni to precej neumno podpisat? :hmm:

Objavljeno

Pravkar zavaroval na Tilii.

-kopija bonusa iz avta na motor

-40% popust na nepovračilo premije

-še nek mali procent na keš

Over and out :D

A avto imaš pri tilii zavarovan?

Objavljeno

Ja avto pri tilii.

2gnoj: ne na neodjavo, ampak na neporvračilo premije

Objavljeno

20% popust na neodjavo. A ni to precej neumno podpisat? :hmm:

neodjava - mišljeno je bi bilo nepovračilo premije pri odjavi motorja :blush:

Kaj pa vem. Saj sem za trenutek kolebal... ampak letos še ne mislim zamenjat motorja, odjavljam ga pa tudi ne več. V primeru nesreče pa bi bilo povračilo preostanka premije bolj blažev žegen pri celotnih stroških :( .

Objavljeno

neodjava - mišljeno je bi bilo nepovračilo premije pri odjavi motorja :blush:

Kaj pa vem. Saj sem za trenutek kolebal... ampak letos še ne mislim zamenjat motorja, odjavljam ga pa tudi ne več. V primeru nesreče pa bi bilo povračilo preostanka premije bolj blažev žegen pri celotnih stroških :( .

Zdi se mi, da je imel v mislih višino popusta...

V primeru nesreče itak nisi upravičen do povračila. Povračilo neizkoriščenega dela premije lahko uveljavljaš le, če polica ni bila koriščena.

Objavljeno

Nimaš prav, z današnjim dnem so se premije pri Triglavu pocenile za 30%, zato je sedaj manj popusta na neodjavo. V končni fazi si pa na enakem ali celo na boljšem, če zavaruješ po novi premiji.

Se ne strinjam. Nisi na enakem, na boljšem pa sploh ne. Ne da se mi preračunavati in ugotavljati zakaj tako ampak naj ti ponazorim s konkretnim primerom.

Če imaš npr. samo 50% bonus (brez kakršnih koli popustov) je razlika če zavaruješ AO in AO+ do 72kw in med tem, da zavaruješ nad 72kw cca 90 EUR, par eur gor ali dol, odvisno od posamezne zavarovalnce.

In če izpostavim dva primera, na poglagi katerih sem se oglasil v tej temi.

Simonsi je zapisal:

Bil danes na poslovalnici v Kranju, plačal 280€ za nad 72kw in AO+

S kolegom sva bila pa en dan prej in je plačal za AO, AO+ in zeleno karto 160EUR, kategorija do 72kw.

V tem primeru je razlika med 72kw in 72kw+ kar 120EUR ne samo 90. S tem, da v primeru enako ugodnih pogojev nebi smela bit niti 90, ker so tu še razni komercialni popusti, pa popusti na neodjavo, pa na gotovino ipd, ki bi moralo to razliko med do 72kw in 72kw+ še zmanjšati. In zakaj razlika ni bila še manjša, ampak večja? Zato ker so pogoji sedaj slabši kot so bili pred dvemi dnevi. Številke povedo svoje.

Objavljeno

Ok -

s to objavo Issi neuradno podeljujem doktorat iz zavarovalništva ter posebno pohvalo za potrpežljivost.

:OK:

Objavljeno

V primeru nesreče itak nisi upravičen do povračila. Povračilo neizkoriščenega dela premije lahko uveljavljaš le, če polica ni bila koriščena.

In kdo pravi, da bi bil kriv on?

D.

Objavljeno

Ok -

s to objavo Issi neuradno podeljujem doktorat iz zavarovalništva ter posebno pohvalo za potrpežljivost.

:OK:

Se ti pridružujem,Issi doktorica zavarovalniških znanosti :OK: , za potrpežljivost pa nevem kakšno odlikovanje bi ji dal, mogoče zlati znak RS.Vsekakor pa :worship:

Objavljeno

Bilo bi lepo, če se komu da in da ima čas, da naredi kratko tabelo po zavarovalnicah za različne moči in različne PR....

Zbrane "primerjave" na enem mestu....

Objavljeno

Bilo bi lepo, če se komu da in da ima čas, da naredi kratko tabelo po zavarovalnicah za različne moči in različne PR....

Pa za različne agente in okoliše?! ;)

Objavljeno

No da še jaz nekaj napišem!

Pravite da je že vse kristalno jasno, ampak jaz pravim da ni! Danes bil na ZT Trbovlje. Pod nobenim pogojem se ne da prenesti bonifikacije iz avta na motor!!?? :angry: Kaj je zdaj res in kaj ni?!

Objavljeno (popravljeno)

Za vse zavarovalnice vam ga ne bom delala, ker imam v življenju še kaj drugega početi.

Tale je od ene zavarovalnice - ni važno katere - odstopanja so pa med posameznimi zavarovalnicami - preverjeno - do 1,5€

To so premije brez 6,5% DPZP (davka).

bonus.doc

Popravljeno . Popravil Issi
Objavljeno

Res je to, da je bojda tako prenašanje PR nezakonito.

Objavljeno (popravljeno)

Danes bil na Tiliji prekinil zavarovanje in ga sklenil pod novimi pogoji:

prenos bonifikacije iz osebnega vozila (zavarovan pri Tiliji)

popust za nepovračilo premije v slučaju odjave vozila

za plačilo 227.44evrov

+odjava+prijava +cestna taksa+nova prometna 36.91 evrov

V ceni je zajeto obvezno +nezgodno+zelena karta

Lansko leto oktobra plačal samo zavarovanje nekaj več kot 660 evrov.

Bravo slovenske zavarovalnice.

Pa še slikca motorja

post-3097-1173443677_thumb.jpg

Popravljeno . Popravil kalimero

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!