Skoči na vsebino

Zavarovalnice (vse o zavarovanju, odškodninah, AO+, kasku, AXA asistenci),

Priporočene objave

Objavljeno

preveri pri agentu.... ne vem zakaj tega nimajo v navadi predlagat, za tistih par eurov...

sigurno ti ne bodo dali tega za nazaj, sploh če si imel vmes škodni dogodek :)

Objavljeno

preveri pri agentu.... ne vem zakaj tega nimajo v navadi predlagat, za tistih par eurov...

Vse se da samo če imaš pravo orodje med nogami :grim

Objavljeno

a bi lahko en od unih k da tolk mal za zavarovanje skup z ao+ pripopu tle gor polico? sel podatke svoje naj zbriše, mene res zanima zakaj jaz nikol ne plačam sam 140 € ?

h

zakaj ne plačaš manj, zato, ker se prej ne pozanimaš al pa nimaš tok ugodnosti kot jih imamo nekateri.

- moraš vedeti, da je nedjava sedaj -40%, prej -20%

- ker imamo pri triglavu sklenjenih več različnih polic temu sledi primeren popust

- ker sem motor do sedaj odajvljal je to v mojem primeru nova zavarovanje in ne podaljšanje, za kar se tudi dobi popust

- pol so pa razni popusti na starost voznika

- popust na stalnost

- ....

Objavljeno

Hvala za odgovor! ;)

Objavljeno

Včeraj podaljšal zavarovanje pri Triglavu. Nisem mogel verjet, da v teh časih plačaš manj, kot leto prej! :OK:

Osnovno zavarovanje in asistenca plus....lani 117€...letos....77€!!! Mi bilo žal da nisem ao+, a je punca že vse spisala, pa nisem hotu težit.

Popust na neodjavo je letos iz 25% na 40% in popust na to, ker imam vse živo v Triglav paketu in popust na starost voznika! Do 58. leta...potem ta procent pada... ;) ....takrat bo pa že avtodom. :whistle:

V primerjavi z avtom res ugodno, pa upam, da jih do drugega leta ne vidim!!! :quad:

Lp

Objavljeno

Kot je že morfej napisal, več avtomobilov, motor, hiša, dodatno zdravstveno zavarovanje, razni popusti (družina,stalnost,..) neodjava...nanese potem takšen znesek.

Pa vsako leto agentu rečem, če ne bo ceneje kot lani grem drugam.  :)

Objavljeno

zakaj ne plačaš manj, zato, ker se prej ne pozanimaš al pa nimaš tok ugodnosti kot jih imamo nekateri.

- moraš vedeti, da je nedjava sedaj -40%, prej -20%

- ker imamo pri triglavu sklenjenih več različnih polic temu sledi primeren popust

- ker sem motor do sedaj odajvljal je to v mojem primeru nova zavarovanje in ne podaljšanje, za kar se tudi dobi popust

- pol so pa razni popusti na starost voznika

- popust na stalnost

- ....

veš kaj, to mam jaz že skozi vključeno...pa nikoli nisem nič odjavljala...zakaj le?

in ne, te popusti niso vzrok za nizko ceno, to dobijo vsi

ampak vsi dodajate ao+ .... tam je verjetno razlika ker si to vsak po svoje tolmači

Objavljeno

no kje je kdo s polico pa z tam nekje 75 kw da vidim to razliko?

a je tko težko polico tle napopat ? :kva1:

Objavljeno

veš kaj, to mam jaz že skozi vključeno...pa nikoli nisem nič odjavljala...zakaj le?

in ne, te popusti niso vzrok za nizko ceno, to dobijo vsi

ampak vsi dodajate ao+ .... tam je verjetno razlika ker si to vsak po svoje tolmači

mogoče nimaš popusta na novo zavarovnaje, ker je bil moj motor odjavljen to pomeni, da sklepam vsako leto novo zavarovanje, kar pa pomeni popust na dodatno polico, pa stari tud nismo vsi enako, da bi imeli enka popust, pa bonus za stalnost je tud različen....

Kar se tiče odjave motorja, sem eden redkih, ki sem jim je to dalo delati, v preteklih letih sem nekako preračunal, da se mi to bolj splača (ker se vozim samo takrat ko je nad 20 stopinj :) in splačalo se je pri večjih zneskih, samo za obvezno zavarovanje se ni splačalo, če pa je bil zraven še ao+ pa je bila situacija drugačna), je pa res, da imaš malo več dela (tablice gor, tablice dol, odjava, zahtevki za povračilo, pa omejen sem bil ponavadi na 6 mesecev sezone). Sedaj sem izračunal, da je samo še cca 20 eur razlike, tako da letos sem se odločil za neodjavo.

Pajkica preveri vse naštete popuste, pritisni na agenta, jest ga moram vsako leto učiti kako in na kaj  je pozavil in akor je rekel Spasky, tudi jest rečem agentu, da mora biti ceneje kot prejšnje leto. Ne vem zakaj bi tukaj gor limal svojo polico, sej sem natančno povedal kaj vse mi je bilo upoštevano... sicer pa sem informacije podal na podlagi informativnega izračuna, danes pa podpišem ta pravo polico. A nisi ti že registrirala motor?, torej o tem razmišljaj drugo leto :P.

Upam, da veš, da tuki zraven niso upoštevani stroški prometne, cestnina, pa mogoče še tehnični...

Objavljeno

i'm blond.....  :OK:  hvala za tako izčrpne nasvete, mogoče mi pa enkrat rata dat sam 140 € al pa tam nekje za vse kar mora bit na polici :D

Objavljeno

..še vedno čakam na pripopano lestvico zavarovanja. Sicer sem že registriral, pa vseeno. Fajn je vedeti.

Objavljeno

tisti,  ki ste letos zavaroval že pr triglavu, bi lahko napisal razmerje kw/kg ter ceno AO in AO+ (osnovni znesek na polici, brez vseh popustov), pa se lahko sestavi ena lestvica...

Objavljeno

To razmerje moč/kg tudi mene zanima...Nikjer nisem zasledil "razredov"

Objavljeno

tisti,  ki ste letos zavaroval že pr triglavu, bi lahko napisal razmerje kw/kg ter ceno AO in AO+ (osnovni znesek na polici, brez vseh popustov), pa se lahko sestavi ena lestvica...

75 kW / 209 kg

85,38 eur - Zavarovanje avtomobilske odgovornosti

93,74 eur - AOplus

Upoštevani popusti, ki vplivajo na na zgornje cene:

- 20%popusta za zmanjšano nevarnost: razmerje moči in mase

- 10% popust za zamnjšano nevarnost: starost zavarovanca

- 40% popust za nevračilo premije

brez popusztov pa preračunajte nazaj

Objavljeno

zavarovalna osnova?

smrt, telesnih poškodb in prizadetega zdravja: 5.000.000

uničenje in poškodovanje stvari: 1.000.000

ao+ v znesku: 51.000

Objavljeno

smrt, telesnih poškodb in prizadetega zdravja: 5.000.000

uničenje in poškodovanje stvari: 1.000.000

ao+ v znesku: 51.000

evo včeraj sklenil pa ta pravo polico, spet mogu poučiti agenta, da mi ni upošteval popusta na novo polico, torej plačal sem za vse kar sem v prejšnjih postih napisal skupaj 116 eur :), kdor zna pa zna :)

Objavljeno

Etola totela moja  polička mojga kljuseta.

post-38230-0-30161300-1396327663_thumb.jpg

• Všeč mi je 2
Objavljeno

A se upa še kdo objavit polico Triglava za mot.kolo nad 72 kW ?

Objavljeno

Jaz sem šel po informativni izračun na Triglav in sem dobil skupaj 140 % popusta  :grrr .

50% bonusa (4. premijski razred)

40% za nevračilo premije

30% za razmerje moči in teže (37kW in 100 kil - pa malo še hujšam) - no za motor mi je upošteval 250 kil (čeprav jih ima 280)

20% na starost voznika (58 let).

Sem mu omenil še nezgodno pokojninsko zavarovanje, pa je rekel, da imam toliko popustov, da ne more upoštevati ničesar več.

Za osnovno mi je naračunal 51 €, asistenca pa cca 12 za pomoč do 500 € oz. 16 € za pomoč do 1500 € plus DDV.

Grem še k znancu, ki je zastopnik in obljublja še kak € manj (čeprav je že to zelo malo)

Objavljeno

sami oldtimerji.....zato je pa tko pocen :P

a odkupa prve škode pa noben ne vzame? a je predrago?

Objavljeno (popravljeno)

Triglav. 37kW, 254 kg. PR 04

aod ....................66,77

aop...................132,25

ass......................16,63

------------------------------

215,65

5% stalnostni popust, 5% popust moj bonus, 5% mali avtomobilski paket

--------------------------------

184,90 evra

20% komercialni popust, 6% popust Triglav paket, 5% takojšnje plačilo

------------------------------------------------------------

140,69 evra

Verjetno je še kje kakšna rezerva za cenejše... :hmm:

Aja, zavaroval sem 17.3.2014, torej še po starem, če je nova lestviva moč/teža v veljavi od 1.4....?

Popravljeno . Popravil motofrik
Objavljeno

wtf? 40% za nevračilo premije?? zakaj pol jst dobim 10% za nevračilo premije?.. kr neki 280€ za 25KW in AO+

Se morem spomnit za vikend pogledat.

Objavljeno

sami oldtimerji.....zato je pa tko pocen :P

a odkupa prve škode pa noben ne vzame? a je predrago?

Odkup prve škode bi ti jaz dal iz prve roke :ninja:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!