Skoči na vsebino

Zavarovalnice (vse o zavarovanju, odškodninah, AO+, kasku, AXA asistenci),

Priporočene objave

Objavljeno

Vidim da ste tukaj res sami strokovnjaki !Škoda da se ukvarjate s svojimi poklici kakršnikoli pač so in ne sklepate zavarovanj kar očitno zna že vsako t...!Ker očitno mišljenje bogih revčekov z motorji za 18 kil in preko je pač da zavarovanje odgovornosti nikakor ne sme stati več kot 5 do 10 EUR! In zgleda da je dovolj če poveš samo barvo oči in približno kakšen motor imaš in že dobiš izračun! Katera zavarovalnica pa še dela s tako srednjeveško metodo? Pri nas rabiš komplet podatke osebe saj na podlagi vseh zavarovanj in škod individualno računamo premijo ter komplet podatke motornega kolesa kjer je važno razmerje masa-moč in kubatura!!In tako dva blontna z zelenimi očmi in rdečim motorjem z dvemi kolesi nikoli nimata iste premije!!

Če vam to ni všeč pa plačajte zavarovanje kje drugje ali pa si ne kupite motorja ki je tako življensko pomemben in neobhoden aparat za revčeke ki potem šparajo pri bencinu in zavarovanju!

Normalni motoristi so izvzeti!!

Ob ‎23‎.‎3‎.‎2016 at 7:07, carmagedon pravi:

morda kak zav. agent na forumu malo pojasni vsaj pribl. od kod take razlike.. ; )

razni popusti, bonusi, razlike pri kasko so mi logični. popolnoma drugačne cene za AO in AO+ pa nikakor. (za motorje v istem rangu moči)

LP

Zdravo, glej moj prejšnji prispevek in kot vidiš da ni odvisen rang moči ampak tudi teža motorja!!!

pred 20 minutami, HD-Dyna pravi:

Ti si rizična grupa, zato je dražje :P

Ja, vse je isto samo nezgodno ima dnevno odškodnino!!Ja čudno da je potem  10 EUR dražje ,a ne?!Ker baje žemljica in žemljica s pariško staneta isto.Saj je v žemlji samo malo klobase zraven!

Res grem kar pešico Persena vzet! Živčn sn glih tak samo sekiram se nea več!

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 16 minutami, bambi61 pravi:

Ja, vse je isto samo nezgodno ima dnevno odškodnino!!Ja čudno da je potem  10 EUR dražje ,a ne?!Ker baje žemljica in žemljica s pariško staneta isto.Saj je v žemlji samo malo klobase zraven!

Res grem kar pešico Persena vzet! Živčn sn glih tak samo sekiram se nea več!

Kaj se razburjaš ... Mi smo laiki v tem poslu, vemo pa da nas hočejo zavarovalnice vedno samo nategnit... Pa ne skači spet v luft... Ker si zavarovalničar, pač ne misliš tako, pa še plačo imaš od tega. izhajam samo iz tega koliko letno dam zavarovalničarju in kaj dobim ven...

Samo še reci, da ste dobrodelna organizacija, ovčke pridne same ...

Če si tak strokovnjak, bi lepo napisal kako in kaj ter nas malo naučil o teh zadeva, ne pa dobil kolerični izpad....

Mah, vzem rajš škatlo, bo bl prjel :P

Objavljeno
pred 30 minutami, HD-Dyna pravi:

Kaj se razburjaš ... Mi smo laiki v tem poslu, vemo pa da nas hočejo zavarovalnice vedno samo nategnit... Pa ne skači spet v luft... Ker si zavarovalničar, pač ne misliš tako, pa še plačo imaš od tega. izhajam samo iz tega koliko letno dam zavarovalničarju in kaj dobim ven...

Samo še reci, da ste dobrodelna organizacija, ovčke pridne same ...

Če si tak strokovnjak, bi lepo napisal kako in kaj ter nas malo naučil o teh zadeva, ne pa dobil kolerični izpad....

Mah, vzem rajš škatlo, bo bl prjel :P

HD, ubistvu se je zadeva začela na podlagi vzajemnosti.... vsi skupaj vržejo nekaj cvenka in ko nekomu pogori lesena hiška, se krije iz tistega budgeta... potem ponovno zberejo denar in ponovi zgodbo...  na načelu vzajemnosti, temelji tudi zavarovalnica...

Si upaš sam nosit riziko za nevarnosti? ker je danes skoraj nujno potrebno najeti kredit za nakup nepremičnine (vsa čast izjemam, ki ga ne potrebujejo), ti najameš hipotekarni kredit za hišo (reciva na 30 let)... po dveh leti ti le ta pogori do tal.... Tako si ostal brez nepremičnine in s kreditom na banki, kje boš dobil denar za obnovo hiše oz ponovno postavitev?...  verjetno ti tudi nebi bilo prijetno, če bi tretja oseba povzročila prometno nesrečo, v kateri bi ti zdelala celoten avto... ta tretja oseba nima nobenega premoženja tako da terjat je ne moreš... kaj boš potem?

Srečen si lahko, dokler od zavarovalnice ne dobiš "nič ven".... :) 

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 1 minuto, motozajebant pravi:

HD, ubistvu se je zadeva začela na podlagi vzajemnosti.... vsi skupaj vržejo nekaj cvenka in ko nekomu pogori lesena hiška, se krije iz tistega budgeta... potem ponovno zberejo denar in ponovi zgodbo...  na načelu vzajemnosti, temelji tudi zavarovalnica...

Si upaš sam nosit riziko za nevarnosti? ker je danes skoraj nujno potrebno najeti kredit za nakup nepremičnine (vsa čast izjemam, ki ga ne potrebujejo), ti najameš hipotekarni kredit za hišo (reciva na 30 let)... po dveh leti ti le ta pogori do tal.... Tako si ostal brez nepremičnine in s kreditom na banki, kje boš dobil denar za obnovo hiše oz ponovno postavitev?...  verjetno ti tudi nebi bilo prijetno, če bi tretja oseba povzročila prometno nesrečo, v kateri bi ti zdelala celoten avto... ta tretja oseba nima nobenega premoženja tako da terjat je ne moreš... kaj boš potem?

To je vse res ... in se popolnoma strinjam s tem ! 

Raje plačujem celo življenje in ne dobim nič nazaj :blush:

Zmotil me je ton "prepričanega zavarovalnega agenta" iz "najboljše zavarovalnice", nič drugega.

Tudi jaz rad izvem kaj novega, kar lahko uporabim v svojem lajfu, od strokovnjakov še toliko bolje.

Samo nekaj na splošno pa pri meni ne znese... in še kakšni strokovnjaki smo pri svojem delu...

Objavljeno (popravljeno)

Saj sem lepo napisal od česa je odvisna premija:

od osebe ki je lahko moški,ženska,star,mlad, škodaš ali "priden"!

od motornega kolesa razmerje moč- masa-kubatura (črna barva ni problem):eek:

kaj vse in za koliko ima zavarovano ......

tako da "ma isti motor kot jaz" nikoli ni res !

V večje podrobnosti se ne bi spuščal ;pa probaj izvedeti zakaj jogurt v trgovini stane toliko kot stane.

Pa kolere tudi nimam!:kva2::whistle:

Popravljeno . Popravil bambi61
Objavljeno (popravljeno)

Jaz se strinjam z bambijem, res pa da ni treba takih izpadov :). Mislim da nas vecina razume kako in kaj ter se strinja da zavarovanje je absolutno pomembno. Saj so tudi zavarovalnice zavarovane pri zavarovalnicah ce pride do kaksnih vecjih zadev. 

@DAMI34 ne vem kaksna je teza tvojega motorja ampak kw ima precej vec kot gsa verjetno? Kvecjemu bi rekel na prvo zogo, da si dobil boljso polico in se bolj ugodno, saj imas boljsi znesek za odskodnine in se dnevno. Tudi ce bi bilo npr. par 10 eur vec se mi zdi ugodno za tako polico.

Aja pa se to. Pri zm sta samo motorja. Ostalo je vse Generali. Morda bi Triglav bil vseeno cenejsi ce bi imel se kaj pri  njih ampak zal niso bili tako ugodni kot generali ob zadnjih urejanjih..

Popravljeno . Popravil gradbenik
Objavljeno
pred 4 urami, HD-Dyna pravi:

Ti si rizična grupa, zato je dražje :P

čist nč, iz moje zavarovalnice bo samo par jurjev dnevne, pa par jurjev nezgodno (invalidnost) :P

pred 3 urami, motozajebant pravi:

lajkam....tut 200.000€ mi lah daš, pa bi raj se na starem mopedu vozu...cel

pred 2 urami, gradbenik pravi:

Jaz se strinjam z bambijem, res pa da ni treba takih izpadov :). Mislim da nas vecina razume kako in kaj ter se strinja da zavarovanje je absolutno pomembno. Saj so tudi zavarovalnice zavarovane pri zavarovalnicah ce pride do kaksnih vecjih zadev. 

@DAMI34 ne vem kaksna je teza tvojega motorja ampak kw ima precej vec kot gsa verjetno? Kvecjemu bi rekel na prvo zogo, da si dobil boljso polico in se bolj ugodno, saj imas boljsi znesek za odskodnine in se dnevno. Tudi ce bi bilo npr. par 10 eur vec se mi zdi ugodno za tako polico.

Aja pa se to. Pri zm sta samo motorja. Ostalo je vse Generali. Morda bi Triglav bil vseeno cenejsi ce bi imel se kaj pri  njih ampak zal niso bili tako ugodni kot generali ob zadnjih urejanjih..

pa saj to sm rekel, nekaj več nanese razmerje moč masa, pa povečano nezgodno in dnevna, 10€ tu, 10 tam, pa je 140€. Mam pa vse popuste, kr sm pridn, edin rizična grupa sm, ker sem plešast :P

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 49 minutami, DAMI34 pravi:

lajkam....tut 200.000€ mi lah daš, pa bi raj se na starem mopedu vozu...cel

Končno priznaš, da KTM ni "tisto pravo" :blush:

Objavljeno
pred 4 minutami, HD-Dyna pravi:

Končno priznaš, da KTM ni "tisto pravo" :blush:

pri meni so bili vsi mopedi do sedaj "tisto ta pravo" :P

Objavljeno

Rav mille, obvezn, ao+, asistenca 130€ pri triglavu ;)

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno (popravljeno)

Zavarovanje (AO+, kasko in sopotnik):

premijski razred moram preverit ampak se mi zdi, da max.

Cena novega motorja 9.750€, plus nekaj bonitet in popusta:

= 1.108€

Lp,

Yagi

Popravljeno . Popravil Yagi-san
Objavljeno
3 hours ago, Yagi-san said:

= 1.108€

Lp,

Yagi

Pri kateri zavarovalnici in kateri motor?

Objavljeno

hornet 900, brez ao+ (imam paleto ostalih zavarovanj poleg življenske) 88€ in par centov, triglav. skupaj z ostalo šaro nekje 150€ (prometna, zelena k in cestnina...)

Objavljeno
pred 4 urami, Yagi-san pravi:

= 1.108€

Lp,

Yagi

Drago  .....pri meni cena novega 16.500,oo in z vsemi popusti pride polni kasko ,AO+...z vračilom preostanka premije , če predčasno prekinem registracijo cca1200€  .....se pravi plačaš samo 100€ manj kot jaz za "skoraj" pol cenejši motor, pozanimaj se še pri komu ,zna biti ceneje.

• Všeč mi je 1
Objavljeno

Zavarovalnica je Generali, katera je med najdrazjimi za motorje. Ker imam ze avtomobilsko pri Gen. sem moral sklenit tudi za motor, ce ne, bi izgubil bonitete. Bo baje drugo leto pod 900€!

Sej, prvotni znesek je bil okoli 1500€ in drobiz!

lp,

Yagi

Objavljeno
pred 12 minutami, Yagi-san pravi:

Zavarovalnica je Generali, katera je med najdrazjimi za motorje. Ker imam ze avtomobilsko pri Gen. sem moral sklenit tudi za motor, ce ne, bi izgubil bonitete. Bo baje drugo leto pod 900€!

Sej, prvotni znesek je bil okoli 1500€ in drobiz!

lp,

Yagi

Drugo leto pojdi narediti ponudbo za oba vozila pri isti zavarovalnici - a drugi. Tudi tam ti bodo priznali enako boniteto kot jo že imaš. 

Za orientacijo, jaz sem plačal - zavarovana vsota 7800€. Polni kasko s krajo in 1% odbitno franšizo. Zraven je še osnovno zavarovanje, Ao+, pomoč na cesti. Vse skupaj je zneslo 379€. 

Scarabeo

• Všeč mi je 1
Objavljeno
3 minutes ago, Scarabeo 500 said:

Drugo leto pojdi narediti ponudbo za oba vozila pri isti zavarovalnici - a drugi. Tudi tam ti bodo priznali enako boniteto kot jo že imaš. 

Za orientacijo, jaz sem plačal - zavarovana vsota 7800€. Polni kasko s krajo in 1% odbitno franšizo. Zraven je še osnovno zavarovanje, Ao+, pomoč na cesti. Vse skupaj je zneslo 379€. 

Scarabeo

..in katera je druga?

Objavljeno
pred 1 minuto, CINDAPP pravi:

..in katera je druga?

Jaz sem na Triglavski. Lahko pa probaš tudi na Mariborski.

Objavljeno

mal offtopic:

Koliko pa pridejo cestnine za 803ccm, 60kW?

Hvala,

Yagi

Objavljeno

Na AMZS strani imaš vse napisan   ;)

Objavljeno

Nasel. Sem mislil, ce bo kdo slucajno z rokava stresel (je v istem razredu),....

lp,

Yagi

Objavljeno

Tole mi pa ni jasno zakaj bi izgubil bonitete, ce ne bi sklenil tudi za motor?! 

Sicer pa ce imas na avtu 50% bonusa ga lahko v vecini primerov preneses oz "kopiras" tudi na motor, v primeru da imas dovolj let izkusenj oz da se nabere za 50% glede na stevilo let, obratno iz motorja na avto pa zal ne gre.

Vsekakor pojdi drugo leto s polico se drugam in naj ti izracunajo, lahko tudi mene kontaktiras pa ti bom pomagal. Jaz sem bil lani na Triglavu letos 2 motorja in 2 avta (od znancev) sli na ZM. 

Kot primer, ravno sem slisal od kolega ki je rihtal nekomu zav., da je bil triglav s 5% bonusa oz. 14 premijskim razredom se vedno cenejsi kot generali za motor s 50% bonusom, ki je bil priliman iz avto. zavarovanja.

Objavljeno (popravljeno)

Pred 2 leti sem zbežal iz grawe na triglav. Efekt:

- enaka ali ponekod boljša ponudba za enak denar oz. velikokrat mnogo ceneje

- uredijo v 5 min namesto uri in pol (koprska filiala je polna totalno nesposobnega kadra) trivalne zadeve

- Obvestijo o poteku (grawe v 10 letih nikoli oz. dan preden poteče)

- Vedno kaka zanimiva dodatna ponudba (npr enkratno doplačilo 5€ za extra zavarovanje v primeru poškodb...)

- In velika profesionalnost ter prijaznost osebja. Tu je bila razlika resnično noč in dan.

Sicer nisem imel z grawe storitvami nobenih težav, tudi ko sem jih koristil a zaradi kadra ki je totalno zmeden, zgubljen, celo žaljiv in nesposoben se ne grem več. Da sem moral vzet dopust da sem vsako leto visel tam med 70-90 min da sem podaljšal zavarovanje ne govorim. (trije so pa se sprašujejo kako se v pc vnaša podatke pa slišiš: se mi zdi da....) :/

Popravljeno . Popravil StaraFeltna
Objavljeno
Ob ‎7‎.‎4‎.‎2003 at 7:25, cyc pravi:

Skoraj zagotovo ne, je loceno ... ce ne dobis bonusa ki ga imas na avtomobilski polici potem se za motor - ker pravijo da je "loceno" - potem tudi obratno ne more biti.

Pri Triglavu gre bonus z avta na motor. Jaz imam že dolgo službeni avto, zato mi je agent naredil varijanto, da je motor zavarovala žena (žena zavarovalec, jaz zavarovanec, al neki tazga) in je prenesel bonus z njenega avtomobilskega zavarovanja na motor.  Sve se može kad se hoče. :cool:

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Bil z avtomobilom 6let na triglavu (najdrazji in bil razocaran)...lansko leto presedlal na ZM.. za avto se je zavarovalnina prepolovila ( 45%popust ) iz 880€ na 450€ s kaskom ter za motor sem dobil zavarovanje za 182€..obvezno, ao+ ter 24h asistenco. (Prej 276€)

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!