Leteči Objavljeno Marec 10, 2005 Opozori Objavljeno Marec 10, 2005 Mene pa zanima, ce potrebujem kaksne papirje za uvoz krosarja iz avstrije,ki pa je seveda brez papirjev?(da jih pokazem policaju). lp. ← Jaz bi ti priporočal da napišeta ADAC-ovo pogodbo da imaš vsaj nek dokument. Če jo potrebješ me kontaktiraj pa ti jo pošljem LP Leteči
krca25 Objavljeno Marec 10, 2005 Opozori Objavljeno Marec 10, 2005 A mi lahko to pogodbo posljes po emailu? lp
krca25 Objavljeno Marec 10, 2005 Opozori Objavljeno Marec 10, 2005 Pošlji mi ga na PM ← Najlepsa hvala ampak ne potrebujem vec,motor je ze v garazi.Je imel avstrijec skopiran kaufvertrag pa sva ga izpolnila in je tudi veljalo.Se dobro da sva to naredila saj je Avstrijski policist kar nekaj casa pregledovol motor ter serijske stevilke. lp.
gregas Objavljeno Marec 19, 2005 Opozori Objavljeno Marec 19, 2005 oj! ...enkrat sem ze na tem forumu prebral - mislim da celo v tej temi - a ne najdem: -kaj je že fora če hočeš uvoziti motor z pod 5.000 prevoženimi km? hvala za info in lp.
danci1973 Objavljeno Marec 19, 2005 Opozori Objavljeno Marec 19, 2005 oj! ...enkrat sem ze na tem forumu prebral - mislim da celo v tej temi - a ne najdem: -kaj je že fora če hočeš uvoziti motor z pod 5.000 prevoženimi km? hvala za info in lp. ← Vozila, ki imajo prevoženih manj kot 6000km, se upoštevajo kot nova. Kakšna pa je razlika med 'pridobitvijo' novega in rabljenega vozila, pa ne vem. lp, D.
danci1973 Objavljeno Marec 19, 2005 Opozori Objavljeno Marec 19, 2005 Pred enim tednom sem hotel registrirat moped, pa so mi povedali, da morajo po novem VSE pogodbe (torej tudi ADAC in TÜV biti overjene! Omenjeni pogodbi sta nekoč pri registraciji veljali tudi brez overitve... Še dodatnih 14 dni brez tablice! :devil: lp, D.
DrAc0 Objavljeno Marec 19, 2005 Opozori Objavljeno Marec 19, 2005 @danci1973 Ufa..sedaj mi pa se to povej ali je to potrebno tudi za racun od Handlerja? :? Kolk te bo kostalo, da bos overil zadevo? :blink: LP
Leteči Objavljeno Marec 19, 2005 Opozori Objavljeno Marec 19, 2005 Kolk te bo kostalo, da bos overil zadevo? :blink: ← V Nemčiji je prišla ta storitev nekje okoli 15 EUR
danci1973 Objavljeno Marec 20, 2005 Opozori Objavljeno Marec 20, 2005 @danci1973 Ufa..sedaj mi pa se to povej ali je to potrebno tudi za racun od Handlerja? :? Kolk te bo kostalo, da bos overil zadevo? :blink: LP ← Načeloma pri registraciji rabljenega vozila rabiš overjeno pogodbo med prodajalcem in posrednikom in račun. Verjetno je pri vozilih iz EU isto... V Nemčiji - tako kot pri nas - lahko podpis overiš tudi v 'rathaus'-u - nekaj takšnega, kot je pri nas upravna enota. Tam imajo več variant overitev in cenejša (Amtsbeglaubigung) stane 2 EUR, dražja (offentliche beglaubigung) pa menda 10 EUR. Zdi se mi, da so notarji še malce dražji. Na UE so mi dejali, da bo tista za 2 EUR zadoščala... lp, D.
pirrulz Objavljeno Marec 20, 2005 Opozori Objavljeno Marec 20, 2005 Načeloma pri registraciji rabljenega vozila rabiš overjeno pogodbo med prodajalcem in posrednikom in račun. Verjetno je pri vozilih iz EU isto... V Nemčiji - tako kot pri nas - lahko podpis overiš tudi v 'rathaus'-u - nekaj takšnega, kot je pri nas upravna enota. Tam imajo več variant overitev in cenejša (Amtsbeglaubigung) stane 2 EUR, dražja (offentliche beglaubigung) pa menda 10 EUR. Zdi se mi, da so notarji še malce dražji. Na UE so mi dejali, da bo tista za 2 EUR zadoščala... lp, D. ← danci jebemomast ne delaj mi straha! Kaj po tvojem pogodba, če motor kupiš od firme, tudi mora bit overjena?!? Mislim, ker do zdaj ni bilo to potrebno. Daj povej, da zdaj tudi ni, prosim te kot brata... :unsure: :hmm: :ninja:
danci1973 Objavljeno Marec 20, 2005 Opozori Objavljeno Marec 20, 2005 danci jebemomast ne delaj mi straha! Kaj po tvojem pogodba, če motor kupiš od firme, tudi mora bit overjena?!? Mislim, ker do zdaj ni bilo to potrebno. Daj povej, da zdaj tudi ni, prosim te kot brata... :unsure: :hmm: :ninja: ← Nisem 100%. Vendar, če v Sloveniji kupiš rabljen motor preko komisijske prodaje, pri registraciji potrebuješ overjeno prodajalčevo pogodbo (ki sicer s tabo nima veze in tvoje ime ni nikjer omenjeno) - in to kljub temu, da imaš ti za motor račun na svoje ime... Zakaj tako, mi niti približno ni jasno. Teta na UE je sicer nekaj omenjala, da če bi na pogodbi imel kak žig od firme, bi šlo skozi. D.
DrAc0 Objavljeno Marec 20, 2005 Opozori Objavljeno Marec 20, 2005 danci jebemomast ne delaj mi straha! Kaj po tvojem pogodba, če motor kupiš od firme, tudi mora bit overjena?!? Mislim, ker do zdaj ni bilo to potrebno. Daj povej, da zdaj tudi ni, prosim te kot brata... :unsure: :hmm: :ninja: ← Se pridruzujem tvojemu mnenju oz. prosnji.....ce mi to naredijo bodo spet pi**arije... Imel sem namen iti gor dati decku denar (Handlerju) dobiti njegov racun (zig pa to) in nalozit motor in... Adijo... Miki... Please dont make me cry... :cry: Drgac pa...I Hope for the best... for everyone... .)
gregas Objavljeno Marec 20, 2005 Opozori Objavljeno Marec 20, 2005 Vozila, ki imajo prevoženih manj kot 6000km, se upoštevajo kot nova. Kakšna pa je razlika med 'pridobitvijo' novega in rabljenega vozila, pa ne vem. lp, D. ← ...o jeba a je treba pol seenkrat davk placat? a kdo ve kaj to pomen?
Mirko36 Objavljeno Marec 20, 2005 Opozori Objavljeno Marec 20, 2005 Če kupiš pri firmi v TUJINI potem ne rabiš drugega kot originalni račun. Preverjeno pred nekaj dnevi, ko smo vse skupaj do tablc spravl. Je p adobro prej vzet podatke od motorja pa na policiji prevert kakšne podatke imajo oni kaj o tem motorju. Če karkoli smrdi bejžiiii kolkr te noge nesejo. Srečno. :yea1: :yea1: :yea1:
danci1973 Objavljeno Marec 24, 2005 Opozori Objavljeno Marec 24, 2005 ...o jeba a je treba pol seenkrat davk placat? a kdo ve kaj to pomen? ← Kolikor vem, to pomeni plačilo DDV-ja - morda pa tudi DMV. D.
pirrulz Objavljeno Marec 24, 2005 Opozori Objavljeno Marec 24, 2005 Jaz samo vem, da za svojo rabljeno mašino (10K km) nisem plačal niti tolarja DDV niti DMV niti karkoli že. nope. niente. nada. zero. nula. :grim btw: me pa še vedno stiska zaradi tistih pogodb in tega :unsure: :ninja: evo danes grem vprašat... eh kurc danes je menda zaprto...šit.
danci1973 Objavljeno Marec 24, 2005 Opozori Objavljeno Marec 24, 2005 Jaz samo vem, da za svojo rabljeno mašino (10K km) nisem plačal niti tolarja DDV niti DMV niti karkoli že. nope. niente. nada. zero. nula. :grim btw: me pa še vedno stiska zaradi tistih pogodb in tega :unsure: :ninja: evo danes grem vprašat... eh kurc danes je menda zaprto...šit. ← Zaprto!? UH? To lahko vprašaš povsod, kjer lahko registriraš - torej AMZS, Šerbinek, Štajerski Avtodom, ... Pa pomoje, če imaš račun in štempl, ne boš imel problemov... lp, D.
Leteči Objavljeno Marec 24, 2005 Opozori Objavljeno Marec 24, 2005 Vse kar se tukaj premleva že stotič je bilo v tej temi že opisano na dolgo in široko, vse glede davkov, papirjev, homologacij....... Samo malo je treba pogledat nazaj, eni pa vidim da boste stvari raje zakomplicirali v nulo kot si vzeli pol ure časa da bi prebrali. LP Leteči
pirrulz Objavljeno Marec 24, 2005 Opozori Objavljeno Marec 24, 2005 Zaprto!? UH? To lahko vprašaš povsod, kjer lahko registriraš - torej AMZS, Šerbinek, Štajerski Avtodom, ... Pa pomoje, če imaš račun in štempl, ne boš imel problemov... lp, D. ← ja jaz moram najprej še probne dobit, da ga v KP zapeljem. to pa samo na UE. (baje :ninja: )
Butnglavc Objavljeno Marec 24, 2005 Opozori Objavljeno Marec 24, 2005 No js sem v ponedeljek registriral motor, ki sem ga pripeljal iz Nemčije.Edino kar sem rabil je bil račun prodajalca in nemško prometno (farzeugbrief) in potrdilo iz Kopra. Ni bilo nobenih težav, res pa da mi je prodajalev napisal več prevoženih km (nad 6000). Po novem letu tudi ni več DDV (do novega leta je bilo 1-5% glede na vrednost motorja), DMV pa je samo za avtomobile
Robert Objavljeno Marec 24, 2005 Opozori Objavljeno Marec 24, 2005 To pomeni, da ti fizično kilometraže ne pogledajo? Zadostuje le papirnata dokumentacija? Pozdrav od Roberta
danci1973 Objavljeno Marec 24, 2005 Opozori Objavljeno Marec 24, 2005 V Kopru si lahko srečen, če sploh pogledajo moped - meni je sicer pogledal številko okvirja, pri nekaterih pa še to ne. Lepo plačano delo... lp, D.
mat... Objavljeno Marec 25, 2005 Opozori Objavljeno Marec 25, 2005 pozdravljeni vsi skupaj! Po nekajletnem postu se želim vrnit v moto svet in moj izbor je Honda transalp! A mogoče kdo ve če je možno uvoziti ta motor letnik 98 oz. model 97-99. Se pravi da le ta ustreza direktivi 97/24! Oz. če veste na koga naj se obrnem za to informacijo - gospodje v Avtoplusu mi ne vejo pomagat! hvala mat...
danci1973 Objavljeno Marec 25, 2005 Opozori Objavljeno Marec 25, 2005 Slovenski zastopnik Honde bi to že skoraj moral vedeti... Če pa ne bodo hoteli pomagati, pa se obrni na Honda Europe - na Suzuki Europe so bili zelo ustrežljivi in so mi zastonj poslali COC (Certificat of conformity), ki sem si ga zaželel - čeprav mi ni pomagal oz. ga nisem potreboval. lp, D.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se