Skoči na vsebino

STOP Policija !

Thundercat

Priporočene objave

pred 21 minutami, Borutt pravi:

...

Vse v zvezi internetne strani Policija.si naslavljaj na njihov kontakt. ... Se pa postavlja vprašanje ali si dovolj moškega za kaj takšnega....
... Ampak spet; si dovolj moškega za postaviti vprašanje preko kontakta na internetni strani Policija.si ? 

...

A se samo meni to bere kot nekakšno svarilo, grožnja? :eek:
Ali je sedaj postavljanje vprašanja preko kontakta nekaj nevarnega za vprašujočega?:?

pred 22 minutami, Borutt pravi:

...

Si kdaj vozil 40 tonski tovornjak, širine 2,5 m oziroma še nekoliko več, višine 4,0 m oziroma še nekoliko več in dolžine 16,5 m oziroma še nekoliko več ? Mogoče je pa ta omejitev hitrosti za posamezne skupine vozil zaradi varnosti nas vseh. 

...

Ne, nazadnje sem vozil starega TAM-a pojma nimam več koliko tonski. Je bil pa z dolgim kesonom za prevoz posebnih profilov.
A pravijo in kažejo, da so današnji nekaj drugega. 

Omejitev za posamezne skupine na istem vozišču je oviranje! 
Ko se bodo spomnili iz 130km/h zmanjšati na manj, bodo seveda manjšali omejitev tudi za te tovornjake ipd.
Da bi pa našli skupno vsem sprejemljivo največjo hitrost, a neee, to pa ne, bi pisanje v zakonu izgledalo premalo kunštno.
Vsak dan sproti se hvalijo z boljšimi izdelki, boljšimi materiali, raznimi varnostnimi pomagali, a omejitve vsak dan rigoroznejše.

Ja zaradi varnosti nas vseh. Sem že napisal, da v tem smislu pričakujem omejitev na 0km/h!
Samo ti tega ne razumeš. :doze:

Popravljeno . Popravil I30
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 3 minutami, I30 pravi:

Ali je sedaj postavljanje vprašanja preko kontakta nekaj nevarnega za vprašujočega?:?

Kako pa ti to lahko tako razumeš ? Najlažje se je prijaviti na nekem forumu in potem iz sence anonimnosti pisati vse mogoče. Naj se izpostavi in pošlje vprašanje preko kontakta na internetni strani Policija.si. Mislim, da bo dobil ustrezen odgovor brez trkanja na vrata. 

Jaz sem se že večkrat izpostavil, ko sem zastavljal vprašanja ali opozarjal na kakšne napake javnim institucijam. Kot dokaz sem prilepil vprašanja in odgovore. In nisem zastavljal vprašanja nekomu, ki nima veze z objavami, ampak sem vprašal odgovorne osebe za omenjeno objavo. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 47 minutami, Borutt pravi:

Kako pa ti to lahko tako razumeš ? ...

A hebat ga, tako s'm zastopu. K prav'š, da mora bit dost moškega za to. A ženske potlej odpadejo za pisat tja?:hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 uro, I30 pravi:

Ne, nazadnje sem vozil starega TAM-a pojma nimam več koliko tonski. Je bil pa z dolgim kesonom za prevoz posebnih profilov.

Ko se bodo spomnili iz 130km/h zmanjšati na manj, bodo seveda manjšali omejitev tudi za te tovornjake ipd.
Da bi pa našli skupno vsem sprejemljivo največjo hitrost, a neee, to pa ne, bi pisanje v zakonu izgledalo premalo kunštno.
Vsak dan sproti se hvalijo z boljšimi izdelki, boljšimi materiali, raznimi varnostnimi pomagali, a omejitve vsak dan rigoroznejše.

Ja zaradi varnosti nas vseh. Sem že napisal, da v tem smislu pričakujem omejitev na 0km/h!

Fizike ni mogoče pretentati z nobenimi modernimi pomagali. In velika teža z velikimi gabariti ni nekaj enostavnega za upravljati. 

Samo ti tega ne razumeš :jezik:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 3 urami, I30 pravi:

Tukaj nimaš prav pa pika , vrjetno sem veliko več prevozil in vozim s tovornjakom kot ti in ti povem da 40ton ustavit na 130kmh ni ravno mačji kašelj, ker ob hitrem zaviranju pregreješ zavore in potem ti ne pomaga niti retarder in ostale pritikline .....kako vem , ker sem vozil špedicijo po Rusiji z 361-ko ki je dejansko šla 130kmh če si ga pohodu in ti je kje še kakšen klanček malce pomagal pa si se lahko gonil tudi 140+ , toda takrat si bil dobesedno morilsko orožje , ni šans da zbremzaš pri nenadni oviri, zato se mi zdi 90kmh kar sprejemljiva hitrost !

Kar se pa tiče boljših izdelkov , materialov itd ja se je izboljšalo a ne toliko da bi lahko gnal 40 ton 130kmh...... 

Zdej si pa mislim, poenotiš hitrost a za tovornjake iz 90kmh na več ...no go.....a misliš da bi se avtomobilisti strinjali , pa motoristi itd ....revolucijo bi naredili ;) 

In tu smo se po večini tako tudi vozili , saj Ruski policaji niso znali brati tahografov, ki so pri njih bili španska vas oz. jih niso potrebovali ker so imeli paš svoje zakone in člene . Hujših posledic res da nisem videl takrat samo si pa s tako vožnjo pridelal počeno blazino, presekano pnevmatiko itd ................ni lahek volan!

Skupna hitrost bi bila po mojem mnenju brca v temo ......

• Všeč mi je 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 4 urami, Borutt pravi:

Fizike ni mogoče pretentati z nobenimi modernimi pomagali. In velika teža z velikimi gabariti ni nekaj enostavnega za upravljati. 

Samo ti tega ne razumeš :jezik:

kako ne, Volvo ima že samovozeče kamione, celo konvoji baje so že samovozeči.....kakšn problem je upravljanje, če se pa kr sam upravlja? :P

pred 2 urami, Kmet2 pravi:

določena hitrost za posamezen pas, bi rešila problem. Sicer pa če se spomniš Grčijo, tut 160 letijo tovornjaki :D

pred 2 urami, Yoghurt pravi:

tumblr_my8druAt091rdutw3o1_400.gif

nema kokice, nema burek?

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 12 urami, Borutt pravi:

Ali lahko izraz "neprilagojena hitrost" razumeš oziroma si interpretiraš drugače od izraza v zakonu  "voznik mora hitrost in način vožnje prilagoditi ..." ? 

Vse v zvezi internetne strani Policija.si naslavljaj na njihov kontakt. Verjamem, da ti bodo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja. Se pa postavlja vprašanje ali si dovolj moškega za kaj takšnega. Verjamem, da ti bodo obrazložili vse v zvezi zavajanja na internetni strani Policija.si, zaradi česar si moraš vzeti čas, da lahko mene sprašuješ stvari, katere ti bodo razložili tisti, kateri so jih tako napisali. Ampak spet; si dovolj moškega za postaviti vprašanje preko kontakta na internetni strani Policija.si ? 

Uživaj. Medtem bom pa sam iskal novo snov za zavajanje nevednega ljudstva. 

načeloma lahko če bi se malo potrudil.. interpretacije zakonov pa niso dobrodošle ..ravno tako niso dobrodošle uradne izjave , ki niso v skladu s tistim , kar je napisano v zakonih..

točno v tem je problem kar si napisal.. v interpretaciji oz. različni razlagi samih zapisov v zakonih .. ampak ker to paše tako državi kot policiji pač tako je in je zapisano na tak način , da se točno določena navedba lahko tolmači na mnogo različnih načinov..

nič ne bom naslavljal na tisto stran za katero si ti sam rekel , da ni v redu ... in hebe se mi za njihovo veselje - naj delajo pravilno to za kar so plačani - iz državne blagajne ..

dovolj moškega ?  a zdej se boš šel pa igrico kdo ima daljšega ? drugega si najdi za take otročarije ... 

hvala za lepe želje..pa če slučajno ne boš nič našel ti bom jaz kaj poiskal.. se zmeraj najdejo stvari , ki niso kristalno jasne..

pred 12 urami, Borutt pravi:

Kako pa ti to lahko tako razumeš ? Najlažje se je prijaviti na nekem forumu in potem iz sence anonimnosti pisati vse mogoče. Naj se izpostavi in pošlje vprašanje preko kontakta na internetni strani Policija.si. Mislim, da bo dobil ustrezen odgovor brez trkanja na vrata. 

Jaz sem se že večkrat izpostavil, ko sem zastavljal vprašanja ali opozarjal na kakšne napake javnim institucijam. Kot dokaz sem prilepil vprašanja in odgovore. In nisem zastavljal vprašanja nekomu, ki nima veze z objavami, ampak sem vprašal odgovorne osebe za omenjeno objavo. 

mene si našel tlačiti v anonimnost ? to te bo stalo kavo na omv.. gsm imam v profilu - pokličeš me pa lahko v vseh neuradnih urah , ki trajajo od takrak ko se mi zahoče do takrat ko se mi ne da več ..sam prosim ne me klicat izven neuradnih ur.. :P

za anonimnega me je ozanču  :lol1:

tega ti jaz ne oporekam in verjetno tudi večina forumašev ne..  samo v tem odstavku si se omenil kot fiizčna oseba ane  .. ko prešaltaš pa na službeno stran tukaj na forumu si pa bolj tko-tko .. 

mi pa nikoli ne bo jasno od kje določenim ljudem ideje , da bi morali mi navadni državljani opozarjati tiste v državnih službah na razna neskladja in nepravilnosti ali celo kršitve predpisov ter zakonov.. in to ravno tiste , ki bi morali biti zgled nam navadnim državljanom .. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 20. 5. 2016 at 13:53, Kmet2 pravi:

Tukaj nimaš prav pa pika , vrjetno sem veliko več prevozil in vozim s tovornjakom kot ti in ti povem da !

...

Ok, se pustim prepričat izkušenejšim.
Samo če sprejmem to logiko, potem bi morala biti maximalna hitrost za motoriste in športne avtomobile vsaj 160, če ne več km/h!:jezik:

Samo neeee, nekje razmišljajo celo o nižjih hitrostih za motoriste.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, I30 pravi:

Samo če sprejmem to logiko, potem bi morala biti maximalna hitrost za motoriste in športne avtomobile vsaj 160, če ne več km/h!:jezik:

a dj no .. krneki si :ras:

pod 200 km/h se sploh ne da pelat normalno ... štekaš :jezik: 

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, I30 pravi:

Popolnoma strinjam .....:P

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 20. 5. 2016 at 23:59, thumper pravi:

načeloma lahko če bi se malo potrudil.. interpretacije zakonov pa niso dobrodošle ..ravno tako niso dobrodošle uradne izjave , ki niso v skladu s tistim , kar je napisano v zakonih..

točno v tem je problem kar si napisal.. v interpretaciji oz. različni razlagi samih zapisov v zakonih .. ampak ker to paše tako državi kot policiji pač tako je in je zapisano na tak način , da se točno določena navedba lahko tolmači na mnogo različnih načinov..

nič ne bom naslavljal na tisto stran za katero si ti sam rekel , da ni v redu ... in hebe se mi za njihovo veselje - naj delajo pravilno to za kar so plačani - iz državne blagajne ..

dovolj moškega ?  a zdej se boš šel pa igrico kdo ima daljšega ? drugega si najdi za take otročarije ... 

hvala za lepe želje..pa če slučajno ne boš nič našel ti bom jaz kaj poiskal.. se zmeraj najdejo stvari , ki niso kristalno jasne..

mene si našel tlačiti v anonimnost ? to te bo stalo kavo na omv.. gsm imam v profilu - pokličeš me pa lahko v vseh neuradnih urah , ki trajajo od takrak ko se mi zahoče do takrat ko se mi ne da več ..sam prosim ne me klicat izven neuradnih ur.. :P

za anonimnega me je ozanču  :lol1:

tega ti jaz ne oporekam in verjetno tudi večina forumašev ne..  samo v tem odstavku si se omenil kot fiizčna oseba ane  .. ko prešaltaš pa na službeno stran tukaj na forumu si pa bolj tko-tko .. 

mi pa nikoli ne bo jasno od kje določenim ljudem ideje , da bi morali mi navadni državljani opozarjati tiste v državnih službah na razna neskladja in nepravilnosti ali celo kršitve predpisov ter zakonov.. in to ravno tiste , ki bi morali biti zgled nam navadnim državljanom .. 

Zopet nabijanje in zavajanje s tvoje strani. Ker v tem primeru ne gre za nikakršno interpretacijo zakona. Ampak ti boš spet neke svoje fore privlekel na dan in nabijal dalje. 

Ne vem ali se delaš neumnega ali pa si neumen, če ne razumeš namena in pomena nečesa, kar je nudenje možnosti izraziti željo po kontroli prometa na točno določeni točki. In to točko izberejo oziroma predlagajo občani. Kje si ti našel, da mora sedaj nekdo drugi delati nekaj namesto nekoga, kateri naj bi bil za to plačan ? Vsaj malenkost se zamisli, preden tipkaš takšne neumnosti. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:lol1:Dobra tema, en kup komplimentov , cinizma , sarkazma, debilov , zakajencev par pametnih in en policaj proti vsem :OK:

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 4 urami, I30 pravi:

Kako bi ti zagovarjal dvig najvišje dovoljene hitrosti ? Pa ne pozabi na človeka, kateri ima že tisoče let enake reflekse in vse ostalo, kar ga dela človeka. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja, da so avtomobili vedno bolj pametni, zadnjič sm gledal reklamo, avto vozi sam, zavira sam, parkira sam...ebenti, čimprej dvignt brzine :D

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 21 minutami, Borutt pravi:

Kako bi ti zagovarjal dvig najvišje dovoljene hitrosti ? Pa ne pozabi na človeka, kateri ima že tisoče let enake reflekse in vse ostalo, kar ga dela človeka. 

Švabe bi najprej povprašal. :dry:

Ne dvomim, da imamo ultra strokovnjake, ki zagovarjajo nižje na podlagi teže in gabaritov. Ti ultra stručkoti bodo našli tudi argumente za višje po isti logiki. Ali pa hočeš reči, da je 130km/h največ, kar ljudsko telo in um zmoreta?
Maus se že ne strinja, da ti kar naprej povem.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 3 minutami, I30 pravi:

Ne dvomim, da imamo ultra strokovnjake, ki zagovarjajo nižje na podlagi teže in gabaritov. Ti ultra stručkoti bodo našli tudi argumente za višje po isti logiki. Ali pa hočeš reči, da je 130km/h največ, kar ljudsko telo in um zmoreta?

Ljudsko telo in um zmoreta obvladovati hitrost pešca. 

Čakam, kako boš zagovarjal višjo hitrost. Potem bomo podali vsak svoje mnenje. Saj veš; več glav, več zelja. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 7 minutami, I30 pravi:

ne mene mešat :jezik: 

js ne diujam :P

štekaš :ras: 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

On 20. 5. 2016 at 6:49 AM, I30 said:

Zakaj je moderen tovornjak ali avtobus z vsemi tehnološkimi pritiklinami pri tej hitrosti manj varen od avtomobila?

Fizika v 8. in 9. razredu osnovne sole.

Pa ne mislim zgolj na ustavljanje... par formul za zacetek:

F = ma

F = μW

ma = μmg

a = μg

itd...

Popravljeno . Popravil Slow
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 29 minutami, Borutt pravi:

Ljudsko telo in um zmoreta obvladovati hitrost pešca. 

Čakam, kako boš zagovarjal višjo hitrost. Potem bomo podali vsak svoje mnenje. Saj veš; več glav, več zelja. 

Nič ne bom zagovarjal višje hitrosti. Si me s tem pešec argumentom prepričal

Sedaj zahtevam omejitev za vse na 4 km/h!

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 11 minutami, I30 pravi:

Nič ne bom zagovarjal višje hitrosti. Si me s tem pešec argumentom prepričal

Sedaj zahtevam omejitev za vse na 4 km/h!

sam za ninđe se lahko povišajo hitrosti ... :P .. štekaš :D

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!