Skoči na vsebino

Josip Broz - TITO


kekec III

Priporočene objave

Tole mi boš pa ob priliki razložil. Pismo, enkrat bo treba na čevape :)

Ni blema. Pa :beer1: obvezno, da se čevapi ne zatikajo. :blink:

No, lah se zmenita tukaj v moji soseščini in me ob priliki porufata. Dobrih zgodb, čevapov in piva se nikoli ne branim smile.gif

pridem :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pridem :P

js tudi.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ewo, Mašina, imaš priliko organizirat furco, kjer se bodo krampi, zmaji in šmrkli našli na čevapih in pivu.

Pa še za program :boobies: poskrbi, prosim! :winkiss:

Sem za!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 1 mesec pozneje...
  • 2 tedne pozneje...

Na ozemlje današnje Slovenije je pred približno 65 milijoni ... ehm, se pravi, pred približno 65 leti priletel meteorit in se razletel nekje v bližini Polhovega Gradca.

Ocenjujejo, da je bil relativno majhen - približno velikosti srpa in teže večjega kladiva - zato je bila škoda, ki jo je povzročil, omejena na ozemlje, ki ga obsega današnja Slovenija. Zaradi izjemno nenavadne sestave meteorita (domnevajo, da je bila njegova sestava še najbolj podobna lesenemu železu), so bile posledice njegovega padca nenavadno selektivne. Skoraj v celoti je namreč iztrebil inteligentno in podjetno prebivalstvo, njegov nenavadni vpliv pa trajal celo še več let po padcu.

Mrtve pripadnike iztrebljenega ljudstva arheologi postopoma in počasi odkrivajo na različnih krajih po današnji Sloveniji, večinoma v kraških jamah in, kar je še posebej zanimivo, v nekaterih opuščenih rudnikih.

Po padcu meteorita in posledičnem izumrtju inteligentnih in podjetnih prebivalcev, so na ozemlju današnje Slovenije zavladali sesalci. Ta, prej dokaj redka vrsta prebivalstva, se je v naslednjih letih neverjetno namnožila in z mešanjem ter mutacijami doživela nesluteno pestrost pojavnih oblik. Večina jih je trajno prisesana na prsi države, precejšnji del pa na prsi lokalnih skupnosti. Nekateri, posebej zanimivi primerki, pa so razvili celo t.i. dvoustičnost in zmorejo hkrati sesati pri obeh virih. Zelo radi se zadržujejo v krdelih ali tropih, ki jim celo nadevajo različna zanimiva imena, kot na primer Ljubiteljsko Društvo Sesalcev, Slovensko Društvo Sesalcev, Sesalsko Društvo, ZARESesalci, DEmentni SUper Sesalci ipd.

Glede na izjemno proliferacijo sesalcev, je, kot kažejo zadnje raziskave, nadaljnji razvoj katerekoli druge vrste prebivalstva na tem ozemlju praktično onemogočen.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zanimiv sestavek-za moj okus napisan mal preveč ironično ampak domiselno.

Kar se tiče prvega dela-spet neke nepreverjene na emocijah temelječe in predvsem posplošene trditve (kdo leži v jamah-vaški fantje ali univerzitetni profesorji??). Kdo je bil ubit in v kakšnem številu je stvar debate. Je pa dejstvo, da je predvojna slovensko/slovansko zavedna intiligenca ali poniknila v podtalna odporniška (ksneje partizanska gibanja) ali izginila v raznih koncentracijskih taboriščih ter ostalih množičnih grobiščih. Seveda je bilo med njimi tudi nekaj takih, ki niso preživeli povojnih političnih procesov, ki pa se vseeno niso odvijali v takem obsegu kot stalinove čistke med obema vojnama.

Kar se tiče drugega dela o raznih sesalcih itd. bi se strinjal ja. Ampak razlogi za to ne ležijo toliko o domnevnih podobjih intiligence kot v spremenjenem družbenem ustroju, percepciji odnosov, ki so vniknili pod vladavino socialističnega totalitarnega režima. Ljudje so se večinoma zaprli navznoster, državo politiko dojemali kot tujek, posledično se je razvilo precejšnje nezaupanje v institucije, sočloveka itd. To pa rezultiralo v vrsti ekonomskega in drugih egoizmov. Študentje poljskega profesorja dr. Stompke so ta pojav spremenjene zavesti ljudi v obdobju komunizma šaljivo poimenovali Homo Sovjetikus...

Se pa strinajm z zadnjim delom-čeprav nebi bil tako radikalen, da bi rekel da je na tem območju razvoj onemogočen. Bo pa zagotovo potrebnih še nekaj generacij, da se bo vpliv prejšnega sistema na splošno družbeno dojemanje individuuma spremenil.

Ena kratka analizica (za katero ne morem trditit da je povsem objektivna) zgornjih domiselnih prispodob.

P.S. V času vojne je bilo s strani ukopatorjev ter domačih sodelavcevb ubit vsak 8. človek na področju Jugoslavije, na poljskem vsak 5. v GB pa le vsak 125-nekaj podatkov za premislek.

Popravljeno . Popravil trojan69
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 2 tedne pozneje...

Na ozemlje današnje Slovenije je pred približno 65 milijoni ...

Pejt se ti drugam učit vozit, ker tu je z naslovom točno določeno kdo in kaj piše.

Če ti pašeta Rupnik in Rožman, si odpri temo z naslovom "Opevanje in slavljenje kolaborantov", pa tam kvačkaj svoje pravljice!

Saj nekaj podobnega sem vam že odprl, da ne bi tu srali, pa ste se tam ob nazornih slikah hitro potuhnili v zakristijo Twixe služit.

Popravljeno . Popravil Kramp
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tito je bil pravi trgovec saj je po svojih potovanjih po neuvrščenih državah zrihtal ogromno posla za Jugoslovanske firme pri tem pa še vabil otroke državnikov in drugih vplivnežev na študije v Jugoslavijo saj je vedel, da bodo po šolanju sigurno sklenili kakšen biznis z nami :worship:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

drugih vplivnežev na študije v Jugoslavijo saj je vedel,

...da bodo prej sli slej postali župani lepih, prijaznih obmorskih mest.... :winkiss:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 2 tedne pozneje...

Pejt se ti drugam učit vozit, ker tu je z naslovom točno določeno kdo in kaj piše.

Če ti pašeta Rupnik in Rožman, si odpri temo z naslovom "Opevanje in slavljenje kolaborantov", pa tam kvačkaj svoje pravljice!

Saj nekaj podobnega sem vam že odprl, da ne bi tu srali, pa ste se tam ob nazornih slikah hitro potuhnili v zakristijo Twixe služit.

ma nemoj, tebe bom vprašal za dovoljenje. ti bi po ustaljenih udbaških metodah pošiljal mene in podobno misleče na prevaspitavanje na goli otok. ako tretman neče biti uspješan, metak u potiljak. sanjaj, bilo nekada.

v tvojem gnojnem umu obstajata samo dve alternativi, ali si z nami, ali si proti nam. to, da ima nekdo svojo glavo za razmišljati, to pa ni možno.

nekateri ste pač prikrajšani po naravi in potrebujete močno roko da vas vodi. mene ni zraven. jaz ne potrebujem tita, boga ( vere v imaginarne zadeve ) in podobnega bullshita. kdor nima pameti pa si mora nekaj napolniti v glavo pa čeprav bila to slama.

matematika, fizika, kemija s tem se lahko večina pojavov pojasni, če ne danes pa ju3. lažem, enega se ne da pojasniti, to je neumnost.

poleg tega se vidi da si neinformiran in nepoučen. če bi bral tuje zgodovinarje bi kaj kmalu ugotovil da komunizem=fašizem=nacizem= Very Bad.

http://www.rtvslo.si/odprtikop/vecerni_gost/grof-nikolaj-tolstoj/

vedel bi, da je hitler vlekel ideje od marx-a. vedel bi, da je marx imel tudi sanje o parih narodih, ki bi bili superiornejši, nekateri bi bili za sužnje, nekatere bi pa enostavno počistil.

če bi mi butalci bili normalen narod bi že zdavnaj obsodili kar je slabega in ne imenovali ulice po klavcih v 21 stoletju. če bi EU vedela kakšna paradajzkounistična đamarhija so butale nas ne bi nikoli sprejeli medse. samo kaj bodo oni nam, mi smo najpametniji. ne dirajte nam tekovine reovolucije. koje li budalaštine.

mogoče, ker smo najpametnejši, popravek, ste najpametnejši, imamo neo-komu-fevdalno ureditev.

Kramberger je že l.90 napovedal kaj nas čaka. preroške besede so bile. takrat sem še v gate scal da bi razumel kaj pravi, ampak razumem danes. ti in nekateri pa ne boste nikoli razumeli.

sicer pa kaj se sploh trudim ti odgovarjat. škoda mojega časa.

tisti, ki cepate minuse ljudem, ki razmišljajo, izvolite, go ahead and make my day. jaz se vam samo smejim in si mislim povere mone, če vam je to orgazmičen del dneva, ko lahko lepite minuse po forumu in drugače misleče pošiljate na goli otok. (ROTFL x N)

rezultati butal in komu/socialistične mentalite in delovanja. spodbudno ni kaj. pizda kje se da dobiti tako zabit narod da naredim svojo državo in se proglasim za diktatorja IL tito II. bolj, ko bi vas pretepal in izkoriščal raje bi me imeli.

http://i.imgur.com/ui2dp.png

http://www.forbes.com/global/2008/0407/060_2.html

Vaša je pesmica puhlica, vaše so blodnje le kup gnojnega rdečega zdriza, ki naj prekrije klepto-aspiracije vaše, komunajzarčki moji klepto-moteni.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Problem slovenskega političnega pa tudi socialnega prostora pomoje bol kot v pretekli in polpretekli zgodovini leži v razdiralnih učinkih pomanjkanja socialnega kapitala, zaupnaja-po domače zmožnosti delovati skupaj. nebi bil že čas da se naučimo sodelovati in prepustimo zgodovino zgodovinarjem? Ne me narobe razumet-neka konstruktivna debata je vedno dobra stvar, ampak....

No pa še mal za razvedrilo-ena majhna primerjava med: Prešernovim Francom in Berlinskim krofom trance_41_w00t2.gif

gospod Ivan kramberger-aka. Prešernov Franc

John F. Kenedy- aka. berlinski krof

Govorita o podobni tematiki, sicer z 28-letno razliko, oba očitno poskušata vplivati na emocije ljudstva v okviru takratnega zgodovinskega konteksta...pa vendar...so med njima ključne razlike (ki bi jih lahko določili ob natančnejši analizi, za kar je dandanes ura prepozna tongue.gif), ki loči politika svetovnega kova od vaškega hujskača.

Popravljeno . Popravil trojan69
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

vedel bi, da je hitler vlekel ideje od marx-a.

Saj se mi je zdelo, da so ta beli v bistvu bili preoblečeni komunisti, ki so obljubili zvestobo pravemu privržencu Marxa... :surrender: :whistle: :naughty:

Nestrpno čakamo nadaljevanje. :worship:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

če bi mi butalci bili normalen narod bi že zdavnaj obsodili kar je slabega in ne imenovali ulice po klavcih v 21 stoletju.

Sicer je to zelo čudna objava in se z veliko stvarmi ne strinjam (Ivan Kramberger, kaj ima veze Marx s Hitlerjem in naravni pojavi ter Bog s Titom???),

je pa zgornji stavek dobra iztočnica, namreč res je sramota za narod, da žrtve in zločini revolucje niso pravno ali drugače obsojeni, žrtve pa kaznovane. Posledica 50-letnega toleriranja in bolnega občutka ne-krivde in upravičenosti vse svinjarije-

ostaja celo današnji čas. Vsak zločin je potreben sodbe ali opravičila, sploh če smo v demokraciji - in kazen.

Ulice pa preimenovati in sporne spomenike podreti.

Zgodovina se piše, če je že ena stran naroda tako obsojena je prav, da se tudi druga, ki je v imenu prav tako totalitarnega sistema zagrešila še večje sranje, v prvi vrsti državljansko vojno in še vse kar je sledilo..

Krivda odgovornih, vemo da niso bili vsi partizani stalinisti in morilci, pa tudi protirevolucija ne za Hitlerja - in končna sprava teh dogodkov,

ker je to skoraj 70let nazaj in nam nobene razdvojitve ne koristijo, samo škodijo.

  • Ni mi všeč 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sicer je to zelo čudna objava in se z veliko stvarmi ne strinjam (Ivan Kramberger, kaj ima veze Marx s Hitlerjem in naravni pojavi ter Bog s Titom???),

je pa zgornji stavek dobra iztočnica, namreč res je sramota za narod, da žrtve in zločini revolucje niso pravno ali drugače obsojeni, žrtve pa kaznovane. Posledica 50-letnega toleriranja in bolnega občutka ne-krivde in upravičenosti vse svinjarije-

ostaja celo današnji čas. Vsak zločin je potreben sodbe ali opravičila, sploh če smo v demokraciji - in kazen.

Ulice pa preimenovati in sporne spomenike podreti.

Zgodovina se piše, če je že ena stran naroda tako obsojena je prav, da se tudi druga, ki je v imenu prav tako totalitarnega sistema zagrešila še večje sranje, v prvi vrsti državljansko vojno in še vse kar je sledilo..

Krivda odgovornih, vemo da niso bili vsi partizani stalinisti in morilci, pa tudi protirevolucija ne za Hitlerja - in končna sprava teh dogodkov,

ker je to skoraj 70let nazaj in nam nobene razdvojitve ne koristijo, samo škodijo.

Bla,bla,bla....

Včasih slika pove več kot 1000 besed

http://muceniskapot.nuovaalabarda.org/galleria-slo-7.php

post-11340-0-16049300-1289386959_thumb.jpg

post-11340-0-34081900-1289386998_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ma nemoj, tebe bom vprašal za dovoljenje. ti bi po ustaljenih udbaških metodah pošiljal mene in podobno misleče na prevaspitavanje na goli otok. ako tretman neče biti uspješan, metak u potiljak. sanjaj, bilo nekada.

...

Peesda si ti en zarukan vosu! In seveda se ti Rhonda koj nalima na rit.

Naslov teme in obrazložitev sta dovolj jasna, pravila foruma, da naj bi ne pisali offtopics pa tudi.

In ker nekateri ne zdržite, da se ne userjete na tuji vrt, smo vam vašega za opevanje kolaborantov prav posebej naredili, pa se ga vam ne ljubi poiskati, ker tam ste pač sami od sebe pogoreli.

Kaj bi jaz s teboj, pa nikar ne fantaziraj. Prav mirno bi šel mimo tebe. Še nogo bi dvignil, da te ne bi pohodil in si čevljev umazal z drekom.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

trojan, se mi zdi, da je zadnjih 6 prispevkov dovolj nazorno pokazalo razkol slovenskega naroda. sprava? mhm...... when hell freezes over and snowballs thrieve on glowing stoves.

"naj vrze kamen tisti, ki je......." al kako ze gre.

:blink: matr, saj se obmnetavate s kamenjem. :l_01::bum::fight2::fight1:

:chase:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

tisti, ki cepate minuse ljudem, ki razmišljajo...

Ljudem, ki razmišljajo, ki znajo te misli povedat na relativno berljiv način, ki operirajo z argumenti in so kolikor toliko objektivni ali pa takšnim, ki ti pomagajo ali te nasmejijo, z veseljem pritisnem +.

Tvojim blodnjam pa ne morem drugega kot -, ker si vzvišen, žaljiv in neobjektiven.

Da je Tito v kontekstu povojnih pobojev nedvomno zločinec, sem že pisal a tega nikakor ne gledam izven konteksta zgodovine in mednarodnih odnosov, ker so po enakih kriterijih skoraj vsi predsedniki 'demokratičnih' držav z zgodovino in sedanjostjo imperializma oz. neo-imperializma prav tako zločinci, ki jih veselo častijo. Poleg tega so prav ti 'demokrati' Titu izkazovali vse časti.

In če se ozrem samo na enačenje komunizma in naci-fašizma, potem si pozabil klero-fašizem. Saj je potemtakem tudi to totalitarna ideologija enaka nacizmu. Če pogledamo samo zgodovino krščanstva v Evropi brez težav ugotovimo, da je večji del njegove zgodovine karakteriziran s sistematičnim iztrebljanjem ali podrejanjem drugačnih in drugače mislečih, čeprav v sami doktrini krščanstva tega ni najti.

Ampak tako kot je rekel Kramp, smo veselo off-topic in se lahko o tem komot pogovarjamo v primernejši temi, na primeren način, seveda.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 4 tedne pozneje...

Ewolucijski naslednik...

post-190-0-07918700-1291363030_thumb.jpg

Popravljeno . Popravil kekec III
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 1 mesec pozneje...

Nategno je tudi vse, kar mu ni v vodo skočilo ali pa na drevo splezalo.:pos:

Ja, ampak to je še bilo v 20 milijonski državi - šlo je za zelo ozek krog ljudi.

Sedaj pa v tej naši ljubi SLO že skoraj vsi vse nategujejo. Se že skoraj sklonit več ne upam.

Scarabeo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja, ampak to je še bilo v 20 milijonski državi - šlo je za zelo ozek krog ljudi.

Sedaj pa v tej naši ljubi SLO že skoraj vsi vse nategujejo. Se že skoraj sklonit več ne upam.

Scarabeo

20 € bi pa upal s tal pobrat :P ...

škoda k se Tito ne rima na Yamaho, če ne bi še kakšno pesmico spisu :lol:

edino to ... TITO TITO, lohka potegne Yamaho za kito :lol:

Popravljeno . Popravil maus
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če že primerjamo in hkrati obsojamo - ker je tako pač moderno in ker je tako zapovedala EU, pa poglejmo.

Jože je iz "običnog mašino bravara" postal vele trgovec! :worship:

Po domače - scat je peljal vso takratno svetovno politično elito ( ZDA, GB, ZSSR ). To, da je :pos: vse, kar ni skočilo v vodo, ali zlezlo na drevo - so mu šteli le v plus. Vedeti je treba, da ni nikogar "posilil" ampak so vsi / vse želeli biti :l_01: .

Iz :010 držav, kjer so vladali - razni jedu/jedu strici - je naredil "nesvrsane", katere so upoštevali vsi.

Bistveno - kar večina rada pozabi ( ker raje povprek obsoja ), pa je, da je bil "pošten lopov", saj je iz biznisov, ki jih je sklepal po svetu - večji ali velik del ostal malim ljudem.

Seveda pa je poskrbel tudi za sebe.

No, danes jih bistveno več poskrbi LE ZA SEBE, ostali ne ostane nič, ker jim ne dajo NIČ. :wacko:

In le še primerjava - totalizarizem/poboji - pred 50 leti in danes.

George W. BUSH je našel Irak, Iran, Afganistan - in strica Osamo! Svaka mu čast! :yea1:

Prepričal je vse ostale "svetovne ovce" Blaira, Mercklovo, Sarkozija, da so "musliji" svetovna nevarnost.

In udri po njih! :wallbash:

In mi? Hajde u NATO, kupi PATRIO in HUMER, ter veselo u akcijo! :angry:

:pos: , :bum: in še kaj neke ljudi, pa sploh ne vemo zakaj! :cry:

Zato, baje, ker verjamejo v drugačne stvari in ker imajo "NAFTO"!

In kje je potem kaka razlika?

Jože je s svojimi "rabotami" in trgovino, bivši SFRJ prinesel vsaj kak $ v blagajno in seveda tudi v svoj žep. Danes pa le dajemo € iz naših žepov, da v imenu "pohlepa" za tuj račun in brez lastne koristi - pobijamo ljudi tam nekje - pa sploh ne vemo zakaj.

Torej? Ogledalce, ogledalce na steni povej............. kdo ............. :slap:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jože je s svojimi "rabotami" in trgovino, bivši SFRJ prinesel vsaj kak $ v blagajno in seveda tudi v svoj žep. Danes pa le dajemo € iz naših žepov, da v imenu "pohlepa" za tuj račun in brez lastne koristi - pobijamo ljudi tam nekje - pa sploh ne vemo zakaj.

Recim, da se strinjam z napisanim vendar, kolikor je meni znano, niso naši vojaki še nikogar ubili na nobeni od operacij v tujini in tudi v Afganistanu ne.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!