FlamE#7 Objavljeno Oktober 8, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 8, 2006 . Slovenci boste jamrali ne glede na standard. To je v krvi. Lahko vprašam kaj si pa ti, če ne Slovenec? :?
Brihta Objavljeno Oktober 8, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 8, 2006 (popravljeno) Lahko vprašam kaj si pa ti, če ne Slovenec? :? No pa sej nima veze. Važno je, da si hodil od vrat do vrat in težil folku naj kupi kuharico :rolleyes: in to očitno precej uspešno :grim :grim :grim 1. Zelo enostavno. Slovenec, kateri ne jamra. Svoje uspehe pripišem sebi in za svoje neuspehe krivim sebe. 2. V to pa ne dvomim :grrr Akviziterje imamo itak vsi radi. Sploh ko naplahtaji ljudi, da nujno potrebujejo neko stvar. Popravljeno Oktober 8, 2006. Popravil Brihta
Pravokotar Objavljeno Oktober 9, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 9, 2006 Sistem "snađi se" velja od nekdaj in povsod. Pravtako od nekdaj in povsod tisti taiznajdljivi rad pozabi, da je za to, da se je on "znašel" denimo za milijon denarnih enot, x neiznajdljivih prispevalo po y denarnih enot pristojbine. Praviloma neiznajdljivi sploh ne meketajo, dokler dovolj veliki x dopušča neopazno majhen y za dosego istega rezultata na računu iznajdljivega, oziroma dokler slednji ne postane tako svinjsko in evidentno bogat, da prav kliče po prezirljivem zavidanju črede.
Broj Jedan Objavljeno Oktober 9, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 9, 2006 Sistem "snađi se" velja od nekdaj in povsod. Pravtako od nekdaj in povsod tisti taiznajdljivi rad pozabi, da je za to, da se je on "znašel" denimo za milijon denarnih enot, x neiznajdljivih prispevalo po y denarnih enot pristojbine. Praviloma neiznajdljivi sploh ne meketajo, dokler dovolj veliki x dopušča neopazno majhen y za dosego istega rezultata na računu iznajdljivega, oziroma dokler slednji ne postane tako svinjsko in evidentno bogat, da prav kliče po prezirljivem zavidanju črede. ufuf .. tale matematika mi je pa dala misliti .. pa mi poizkusi (resno - brez heca) razložiti neko podobno zadevo za enega človeka: a člowk ni zavidljivo bogat b človeku še kar gre tj osebno misli, da mu nič ne manjka c člowk nikoli v življenju ni čutil/občutil fowšije * :::::::::::::::::::: * torej člowk sam ni biw nikoli nikomur za nič fowš (vedno iz srca privoščiw ljudem uspeh, dobrine), čeprav je prenekaterikrat občutiw napade in zlobo fowšljiwcew ... ne da bi razumew .. ZAKAJ u 3 pmkrasne?? sy vem, da težim .. ne matri se .. :huh:
Pravokotar Objavljeno Oktober 9, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 9, 2006 ....pa mi poizkusi (resno - brez heca) razložiti neko podobno zadevo za enega človeka:...... sy vem, da težim .. ne matri se .. :huh: OK, ne bom se. :)
lasagna Objavljeno Oktober 9, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 9, 2006 Imam teto, katera živi v švici. Mož ima zelo dobro plačo. Stanovanje ima v dobri četrti. Vozi forda Pumo. Sin vozi Porsha. Ampak jamrajo. Jamrajo kao so bogi in kako je življenje hudo za njih....... Torej je Sloveniji uspel vsaj en obljubljeni cilj : "Postali bomo druga Švica". O prodaji knjig : nekoč so ljudje celo brali (bili pismeni?) in očitno zato v vrsti čakali na knjige. Danes pa drkamo na videospote in spomine o ugodju.
janih Objavljeno Oktober 9, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 9, 2006 Torej je Sloveniji uspel vsaj en obljubljeni cilj : "Postali bomo druga Švica". O prodaji knjig : nekoč so ljudje celo brali (bili pismeni?) in očitno zato v vrsti čakali na knjige. Danes pa drkamo na videospote in spomine o ugodju. glede knig ti dam pa čist prov, delam v založbi in dober vem, da je prodaja knjig ena velika jeba, razen učbenikov seveda glede švice, pa mislim, da bodo kmal švicarji hotel postat, druga slovenija :OK:
Brihta Objavljeno Oktober 9, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 9, 2006 glede knig ti dam pa čist prov, delam v založbi in dober vem, da je prodaja knjig ena velika jeba, razen učbenikov seveda Mogoče ni več kvalitetnih akviziterjev. Ali pa imamo le en kup ogromnih knjižnic.
janih Objavljeno Oktober 9, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 9, 2006 Mogoče ni več kvalitetnih akviziterjev. Ali pa imamo le en kup ogromnih knjižnic. predrage so
Brihta Objavljeno Oktober 9, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 9, 2006 predrage so To je pa tudi res. Sej zato si knjigo raje sposodim v knjižnici. Tele reči, katere se dobijo ob nedeljcu pa kar pridno kupujem :)
Rude Boy Objavljeno Oktober 9, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 9, 2006 To je pa tudi res. Sej zato si knjigo raje sposodim v knjižnici. Tele reči, katere se dobijo ob nedeljcu pa kar pridno kupujem :) kaj si zamudil bralno značko v osnovni ?! :P
Brihta Objavljeno Oktober 9, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 9, 2006 kaj si zamudil bralno značko v osnovni ?! :P A jebi ga, takrat me je bolj od književnosti fuzbal zanimal :P
Rude Boy Objavljeno Oktober 9, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 9, 2006 in si se na zadnji tekmi Juge proti Nemcem na SP v Italiji drl: Osime vrati pare ! ;)
Broj Jedan Objavljeno Oktober 9, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 9, 2006 Ker je nekdo omenjow prej kuharske knjige .. samo v info: Avstrija, kuahrski recepti, 200 strani, vrhunski tisk, trda vezava - 3 € ::::::::: učite se nemško in čitali boste ceneje :P
Brihta Objavljeno Oktober 9, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 9, 2006 Ker je nekdo omenjow prej kuharske knjige .. samo v info: Avstrija, kuahrski recepti, 200 strani, vrhunski tisk, trda vezava - 3 € ::::::::: učite se nemško in čitali boste ceneje :P No pa sva spet pri stari zgodbi s sokovi. In tu se popolnoma strinjam s tabo. Samo kaj ko ne govorim nemško :(
Broj Jedan Objavljeno Oktober 9, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 9, 2006 (popravljeno) No pa sva spet pri stari zgodbi s sokovi. In tu se popolnoma strinjam s tabo. Samo kaj ko ne govorim nemško :( ta razlika v cenah je razumljiva, dragi moj ekonomist, sy je trg za knjige v D, A, CH cca 50X večji od slovenskega trga - ampak za učenje ni nikoli prepozno - ys sem se začel učiti nemško pri 35ih letih .. dans pa prevajam :D Popravljeno Oktober 9, 2006. Popravil Broj Jedan
Brihta Objavljeno Oktober 9, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 9, 2006 ta razlika v cenah je razumljiva, dragi moj ekonomist Si me zamenjal za šerifa .)
šokac Objavljeno Oktober 9, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 9, 2006 Jel me netko zvao? :grim :grim poliglot - prevajalec
Broj Jedan Objavljeno Oktober 9, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 9, 2006 Si me zamenjal za šerifa .) to ne morem .. ker ne vidim, kaj piše - nisem pa "ekonomista" misliw dobesedno, ampak bolj .. hmm .. tko, kot nekomu rečeš, da je germanist, ko reče kako "gastarbajtersko" .. kapiš .. bolj za hec, kot zares, a ne? ;)
SHERIFF Objavljeno Oktober 9, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 9, 2006 :grim :grim poliglot - prevajalec Brihta?? :hmm: :?
Brihta Objavljeno Oktober 9, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 9, 2006 Brihta?? :hmm: :? Nisem jaz prevajalec :grrr
Guest Brumer Objavljeno Oktober 9, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 9, 2006 ta razlika v cenah je razumljiva, dragi moj ekonomist, sy je trg za knjige v D, A, CH cca 50X večji od slovenskega trga - ampak za učenje ni nikoli prepozno - ys sem se začel učiti nemško pri 35ih letih .. dans pa prevajam :D Zakaj misliš, da naj bi bil CH trg toliko večji, saj jih je samo 3X več kot Slovencev in od tega ca 50% tujcev ali misliš,da so oni tolk bolj razgledani ,tle si se pa pošteno zmotil namreč v Švici sem živel 14 let in na žalost v primerjavi z razgledanosjo z nami Slovenci so pravi butci z veliko denarja in vseno jamrajo,ne poznajo pa parole SNDJI SE).Tujce pa imajo res 50X manj radi kot mi Slovenčki. :devil: :devil:
Lobo Objavljeno Oktober 10, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 10, 2006 Zakaj misliš, da naj bi bil CH trg toliko večji, saj jih je samo 3X več kot Slovencev in od tega ca 50% tujcev ali misliš,da so oni tolk bolj razgledani ,tle si se pa pošteno zmotil namreč v Švici sem živel 14 let in na žalost v primerjavi z razgledanosjo z nami Slovenci so pravi butci z veliko denarja in vseno jamrajo,ne poznajo pa parole SNDJI SE).Tujce pa imajo res 50X manj radi kot mi Slovenčki. :devil: :devil: Mislil je takole: Če sešteješ vse Nemce, Avstrijce in nemško govoreče Švicarje jih je 50X več kot Slovencev in s tem je tudi potencialnih kupcev pri njih 50X več. In če prodaš 50X več knjig ene izdaje je strošek za tiskanje posamezne knjige bistveno nižji in s tem je nižja tudi cena knjige.
SHERIFF Objavljeno Oktober 10, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 10, 2006 In če prodaš 50X več knjig ene izdaje je strošek za tiskanje posamezne knjige bistveno nižji in s tem je nižja tudi cena knjige. :nono: :nono: No sedaj sem pa malo pikolovski. .)
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se