Skoči na vsebino

Josip Broz - TITO

Priporočene objave

Objavljeno (popravljeno)

E *moj* Gatotolina, dvakrat močno zajemi zrak, se zberi in umiri konje.

Ko berem tvoje poste, ugotavljam, da si prihajaš v nasprotja. Meni osebno je bilo lepo. Sploh takrat ko sem bil sprejet v pionirčke in v sedmem razredu še v mladince. Kot pionirček sem dobil rutico, titovko, značko in hrenovko. Mater sem bil takrat ponosen in vesel. Kapo sem nosil še doma po stanovanju. In sedaj naj vse to zanikam ali se tega sramujem. Se res nimam za kaj.

O komunizmu, Golem otoku, Stalinovih čistkah, Titovi preteklosti takrat nisem imel pojma in me takrat to tudi ni zanimalo. Tako so nas učili in tako je pač bilo. Z leti ko sem si izoblikoval svoj značaj, karakter, pa sem si ustvaril o razvitem zahodu svojo sliko v pozitivnem smislu in si želel, da bi bilo tako tudi pri nas.

Ni mi bilo všeč, kaj so počeli komunisti za svoj obstoj. Tolažil pa sem s tem, da je drugje bilo še slabše. Seveda posledice takratnega sistema v gospodarstvu in politiki pa čutimo še danes.

Govoriš, da nismo ničesar imeli. Seveda smo imeli, samo si ti na to pozabil. Je pa res, da nismo živeli tako kot v ostalih razvitih zahodnih državah in kar ni bilo za dobit na naši strani si na našo srečo lahko kupil v bližnji Avstriji, ali Italiji.

Mejo si lahko prestopil neomejeno krat. Tako je vsaj bilo v Jugoslaviji, v kateri sem živel jaz. Res pa je, da so se cariniki večkrat besedno izživljali in napenjali mišice.

Vojaška letalska gimnazija je bila v Mostarju, akademija v Zadru. Na vojaško šolo sem se vpisal tudi jaz in to brez problemov, kjub temu, da je oče zaradi nestrinjanja z domačo mestno oz. lokalno politiko, v sredini šestdesetih letih izstopil iz KPJ. Osebno nisem bil nikoli član komunistične stranke. Tudi takrat ne ko sem obiskoval vojaško šolo, takratne komunistične Titove Jugoslavije.

Moj dedek je pred in po vojni bil lastnik kar nekaj motociklov, znamke Puch, NSU in BMW. Od avtomobilov je vozil tudi Opel Olimpijo, ki je niso izdelovali v komunističnih državah. Pa ni bil nikoli komunist. Po poklicu je bil strugar - rezkar, zaposlen v Mariborskem Transomu in pozneje v Metalni. Mama mi ni nikoli rekla, da bi deda kradel ali švercal čez mejo. Boris Kidriča, Tita, Dolanca, Matijo Mačka, Kardelja, pa tudi osebno ni poznal. Kako je prišel do vsega tega premoženja ne vem! Ne morem ga več osebno vprašati, ker je žal že precej let pod rušo. Moji sorodniki na srečo niso bili v koncentracijskih taboriščih. So pa prispevali svoj davek v 14. partizanski diviziji, pa tudi na partizanskih letališčih popravljali zavezniška in partizanska letala, kolikor so jih pač takrat imeli.

In, če so to za tebe floskule, pač so. Meni je v glavnem bilo lepo.

Tvoja nasprotja pa bom kar sem prilimal.

GATTOLINA:

Seveda ti pod Titom ničesar ni primanjkovalo, ker ničesar nisem nisi imel. Ne ti, ne vsi ostali. To pa. Res je bilo lepo v Titovi Jugoslaviji. Tako, da mi ne nalagaj s takšnimi floskulami.

DAMIAN:

Ne vem zakaj takšno prerekanje glede tega,da se je živelo slabo in da smo trpeli pomanjkanja.Seveda na primerjavo z zahodnimi državami smo bili v zaostanku ampak,če primerjamo ostale komunistične države sploh pa vzhodni blok,smo mi živeli v izobilju.Imeli smo potni list,ki skorajda ni imel omejitev,kar je en madžar lahko samo sanjal.

GATTOLINA:

Popolnoma se strinjam s teboj. Vendar ne pozabi, da so bile velike razlike tudi znotraj Jugoslavije. Niti slučajno niso imeli prebivalci vseh republik kar tako potnih listov. In za marsikoga, danes neambicioznega, so bili tisti časi lepši, ker se je zlil z množico in lažje je bil povprečen. Službo je imel, stanovanje tudi, letoval je v počitniškem domu svojega podjetja in na TV-ju gledal 4 do 5 programov. Jugoslovanski socializem je bilo zlato obdobje za ljudi, ki so bili radi povprečni.

V vsem, kar sem napisal, ni niti enega nasprotja. V Jugoslaviji je bilo bolje, kot v vzhodnem bloku in bostveno slabše kot na Zahodu. Nihče od nas si ni želel živeti v Bolgariji. Marsikdo pa v Avstriji, Švici, Nemčiji...Od kdaj pa se primerjamo s slabšimi? Po tem takem, mi v Sloveniji živimo že na marsu, če se primerjamu z Darfurjem.

Ja, Jugoslavija je bila okolje za povprečnost. Kaj se je zgodilo z gospodarstvom, po razpadu, vemu. Toraj je bil sistem daleč od zdravega. Praviš, da nisi ničesar pogrešal? Seveda, kaj pa otrok, ki nikoli v življenju ni videl banan, oranž, limon, mandarin, čokolade..., lahko pogreša? Nič.

Veš, danes, ko stojim npr. v Intersparu in gledam, kaj vse ljudje kupujejo, bašejo..., ko stojim ob cesti in gledam, kakšni avtomobili se vozijo mimo mene, ko gledam, kaj vse se v Sloveniji gradi, ko gledam otroke, kaj vse imajo za samo po sebi umevno, potem pa berem jugonostalgike, me prime, da bi.....Bolje, da ne veš, kaj.

Viš, spet si se usekal. Mogočem sem pa jaz odigral Tovariša.

Gattolina, prehitro sklepaš, zato tudi narobe.

A si si s slovarjem pomagal? V šoli te cirilice zanesljivo niso učili. Pozabil pa si, da je bil Tito Hrvat in ne Srb. Zato ni tvoril odvisnih stavkov. Hrvat bo rekel:"Hoči ti reči.." Srb bo rekel:" Hoču, da ti kažem...Hrvati imajo Bjeli Manastir, Srbi imajo Beli Manastir...Tako, da, v kolikor si bil ti, si se lepo potrudil. Kljub temu, pa Tito ne bi pisal v cirilici in če slučajno bi, zanesljivo ne v srbskem jeziku.

Brumči, brumči...., pamet ni poceni.

Kateri vladar se pa ne gre tega? Mogoče edino Drnovšek v manjši meri, vsi ostali pa mislijo, da so bog in batina.

Kaj pa je zate vojna?

Nikoli še nisem slišal, da bi nekdo služil vojaški rok v YU vojski in bil istočasno tam tudi zaposlen.

Planirani umik? Nakladaš sto na uro. Kako se je YU armada umikala s Hrvaške preko Slovenije v Srbijo mi ravno ni jasno. Še manj zakaj je silila na slovenske mejne prehode z ostalimi državami. Streljali, bombardirali in uničevali so pa verjetno od veselja ker gredo domov?

Ti trdiš, da YU vojska ni udarila z vso silo, jaz pa trdim da tudi TO ni udarila z vso silo. Drugače bi bilo precej več YU vojakov mrtvih. In če bi mi udarili z vso silo, danes v Srbiji ne bi poznali več cirilice.

Lobo! Ne vznemirjaj se zaradi takšnih. Morda pa bo tale Broj jedan na kakšnem zboru motoristov stegnil jezik v tej smeri in dobil, kar že nekaj časa išče po forumu, ko žali nas, Slovence in našo državo. Saj pozaš tisto o, kdor išče ta najde? Verjemi, grablje že kar čakajo tegale Broj Jedan.

Popravljeno . Popravil gattolina
Objavljeno

A si ti eden tistih IZBRISANIH, ki se je privlekel nazaj in zdaj cvili? Verjetno se ti priimek zaključuje na - IČ, IĆ, - SEVSKI, - SKOVSKI ali celo - IČI oz. IQUI. Res smo Slovenci tolerantni, da trpimo tako mrčes, kot si ti. V onem sistemu bi "lako sa takvima".

:lol1:

Tvoja

shizofrenija ne pozna meja .. in seveda ena od laži,

katero bo trenutno prepoznal cel vesoljni Motomars

in se popolnoma sklada z vsem ostalim nakladanjem.

:yes:

Vidiš, takole pljuvaš v lastno skledo.

:lol1: :lol1: :lol1: :lol1: :lol1: :lol1: :lol1:

:huh: a Broj 1 ne šteje okoli 6 križev :blink: ?

njegov ata bi potem utegnil bit bolj majster za Avstroogrsko... :rolleyes:

pomota ..

manj, res no ..

drugače pa: koliko si pa ti imela matematiko v OŠ,

da si takole pomešala mojega deda in očeta?

Če

hočeš, ti lahko moja 8 letna hčerkica

malce pomaga pri obnavljanju računstva.

:evilgrin:

Objavljeno

........ Res smo Slovenci tolerantni, da trpimo tako mrčes, kot si ti. V onem sistemu bi "lako sa takvima".

Zdaj se pa počasi umiri. Noben človek ni mrčes. Lahko da je kdo zločinec, ampak s tistim naj se ukvarja policija in sodstvo. Bojda živimo sedaj v silno pravni državi.

In, če ti še ni kapnilo, živimo na planetu ZEMLJA. Ne pa na vrtičku ograjenim z visokim plotom, kamor ne sme nihče stopit.

In če se vsi ljudje ne strinjajo s tabo, še ne pomeni, da nimajo prav in da jih lahko vsepovprek označuješ za neumne.

Tudi zgodovinska dejstva se da interpretirat na različne načine. Pač tako, kot trenutnemu režimu najbolj odgovarja.

Objavljeno (popravljeno)

Brumči, šmrkelj ti še visi iz noso, pa tudi plenica ti malo zaudarja. Daj, obriš nos, menjaj plenico, pa boš lažje razmišljal. Za pametovanje o bivšem režimu pa povprašaj raje mamo. Ali še bolj babico, da ne boš poleg mladostne zaletavosto izpadel še slaboumen.

Gattolina, prdec ti je zameglil um.

A si si s slovarjem pomagal? V šoli te cirilice zanesljivo niso učili. Pozabil pa si, da je bil Tito Hrvat in ne Srb. Zato ni tvoril odvisnih stavkov. Hrvat bo rekel:"Hoči ti reči.." Srb bo rekel:" Hoču, da ti kažem...Hrvati imajo Bjeli Manastir, Srbi imajo Beli Manastir...Tako, da, v kolikor si bil ti, si se lepo potrudil. Kljub temu, pa Tito ne bi pisal v cirilici in če slučajno bi, zanesljivo ne v srbskem jeziku.

Brumči, brumči...., pamet ni poceni.

Ne, samo na hitro in diagonalno sem se pohecal. Moje področje je slovenski jezik (sem namreč Slovenec, ne Balkanec ;-) - kaj pa ti?). Od Balkana mi je všeč Niš, kjer imam sorodnike, pa seveda Dubrovnik - destinacija slovenskega Cannonballa ;-)

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

-

----------------------------------------------------------------------------------------------

Nekaj dni nazaj je nekdo v neki temi zelo modro zapisal tole (seveda zato, ker je nekdo pripomnil nekaj čez "njegovo dirko"):

Vsako drugačno mnenje je dobrodošlo. V tem je tudi čar medčloveške komunikacije in demokracije. Ne morem pa razumeti, da je dotični "Brum brum" do vsega in vseh negativno nastrojen. Pa verjetno nismo vsi neuki in neumni, mar ne?!

Samo nekaj dni po tem je taista oseba začela na veliko obračunavati s tistimi, ki imajo nasprotno mnenje v neki razpravi na sledeč način:

In jaz razpravljam o politiki med leti 1945 in 1980 z mulcem, rojenim leta 1976? Za crknit.

Mulac, še tridest nisi, pa se že pačiš.

Če bi za Broj Jedan vedeli pri CIA, bi ga takoj zaposlili. Vodil bi oddelek za Notorične lažnivce in psihopate. Pa mu ne smemo zameriti. Verjetno je bil ata vojno lice, podoficir, Broj Jedan pa mali indoktriniranec in srbofil, ki še danes hodi v Srbijo k sorodnikom. Pa je malo prikrojil atove zgodbice, malo se je zlagal in zdaj pametuje po netu. Saj v živo ne blebeče takšnih neumnosti. V Ljubljani bi morda v kakšnem jugo lokalu še našel sogovornike. Na Štajerkem in še posebej Koroškem, pa bi hitro"srkal juho na slamico":

Broj Jedan! A si kdaj pomislil, da si pravzaprav edini pravi bebec na tem netu ti? Verjetno si si nick name izbral sam.

In kaj bi rad s tem povedal Broj Jedan, po novem Tito? Vidiš, tukaj pa se ne bi strinjala. Ti že izgledaš kot bebec, on pa je bil rad gospod. Lepo oblečen, drag nakit, lepe ženske, vile, limuzine, jahte, letala...Ne, takšnemu kot ti pa partizansko ime Tito ne pristoji.

Gospodična je zatorej lepo povzela dogajanje in jaz ji dam kar prav. Tudi ona sicer ni stara toliko, kot vsevedni metuzalem Gattolina, takoda ne vem, ali njeno mnenje sploh kaj šteje.

Zdaj se pa počasi umiri. Noben človek ni mrčes. Lahko da je kdo zločinec, ampak s tistim naj se ukvarja policija in sodstvo. Bojda živimo sedaj v silno pravni državi.

In, če ti še ni kapnilo, živimo na planetu ZEMLJA. Ne pa na vrtičku ograjenim z visokim plotom, kamor ne sme nihče stopit.

In če se vsi ljudje ne strinjajo s tabo, še ne pomeni, da nimajo prav in da jih lahko vsepovprek označuješ za neumne.

Tudi zgodovinska dejstva se da interpretirat na različne načine. Pač tako, kot trenutnemu režimu najbolj odgovarja.

Popravljeno . Popravil brum brum
Objavljeno (popravljeno)

Vedno znova me presenečaš. Res.

- Kaj pa si kupil od ozimnice? Predvsem pa kje?

- Katero podjetje je, recimo, leta 1975 uvažalo znamke Honda, Yamaha, Suzuki, Kawasaki?

- Koliko je bilo na uvožena vozila dajatev in kje si lahko kupil devize?

- Kakšna je bila čakalna doba?

- Citiraj mi prosim zakon in letnico, po katerem je bil dovoljen individualni uvoz?

- Ob vsakem nakupu, še posebej dražjih vozil, si bil na udaru UJV. V našem kraju je bilo kar nekaj ljudi ob vozilo. Živimo ob meji in zmeraj se je točno vedelo, kaj je "po črki zakona" in kaj ne. Zato ne nakladaj in ne laži ljudem. Ti bo še kdo verjel.

- Letalska Akademija je bila v Mostarju in pogoj za vpis nanjo, ni bila zaključena vojaška gimnazija.

- Za vpis v katerokoli "sistemsko" srednjo šolo ali Akademojo (Plicija ali Vojska), so preverili celo družino in po njihovem "nezanesljivi" oz. "neprimerno" so bili zavrnjeni. Dovolj je že bilo, da si imel enega od staršev na začasnem delu v tujini.

Damianček, nalagaček, bolj se trudiš, bolj ti ne gre. Try harder!

-podobno kot sedaj.V glavnem preko sindikata.

- ne vem za te motorje , saj me to takrat ni zanimalo.Vem pa, da so ti motorji bili pri nas. Individualen uvoz, kot kaže

-devize si kupil na črno, za dajatve pa ne vem točno. davek je bil 20 ali 32 %, za carino ne vem.

-če si sam uvažal,čakalne dobe ni bilo, za avte je bila tudi okoli enega leta.če si podmazal,je bila manj

-citirajm naj ti zakon....?? Halo? Citiraj ti Zakon, ki je uvoz prepovedoval, če si tako odprte glave

-ob nakupu na UDARU UJV? Je to paranoja?

- Letalska akademija je bila v Zadru!!Pika! V Mostarju je bila Letalska gimnazija!! Pika!

-Za sistemske Akademoje in Plcijske šole ne vem, saj se tja nisem vpisoval.Mislim pa, da je spet posredi paranoja.

p.s.

Ne kliči me z ljubkovalnimi imeni(Damianček). Čeprav imaš mogoče takšna nagnjenja, sem ti že povedal, da sem srečno poročen in me privlačijo samo ženske.

Pa lep pozdrav in lep dan ti želim,

Damian

Popravljeno . Popravil Damian
Objavljeno

... In če bi mi udarili z vso silo, danes v Srbiji ne bi poznali več cirilice.

Lobo .. super si povedow - vsakdo takoj ve koliko je ura..

:lol1: :lol1: :lol1: :lol1:

:lol1: :lol1: :lol1:

BTW

nikjer nisem trdil (to si sam dodal) da TO ne bi udarila z vso silo,

če bi prišlo do tega in hvala Bogu so oficirji in JNA in TO

uspeli kolikor toliko zadržati militantne kretene na obeh straneh,

ki so si

želeli, fantazirali in si ga ponoči mečkali ob misli na vojno,

katere h sreči ni bilo.

Čisto

slučajno sem pa poznal tole razmerje v sili udarca in reci kar hočeš,

če bi se zadeve začele odvijati tako kot so se kasneje v CRO in Bosni

.. ma dej, dej .. malo sam razmisli.

Onemu

lažnivcu lažnivemu pa nima smisla karkoli razlagati,

saj njegova patologija rojeva same nesmisle.

Bom

pa zelooo vesel, če bova tole enkrat uskladila in

en drugemu razložila ob kakem kofetku,.

Lahko ti bom pa tudi razložil vse, kar te bo zanimalo v zvezi z "zaposlitvijo"

(seveda neplačano) v JNA in ti predložil tudi stvarne dokaze o tem,

če te bo slučajno toliko zanimalo. Saj posebej zate ne bi želel,

da misliš o meni kot o nekom, ki si izmišlja razne trditve.

Za ostale (neznance), mi je pa več ali manj vseeno.

:yes:

ajdržsepress

Broj, mal slabo poznaš slovence. Resno mislim to. Ob vseh žrtvah ki bi nastale zaradi totalne agresije, ..

Gorazd - zate velja isto kot za Lobo-ta

Objavljeno

Tovariš Tito je od nekdaj znal vzburiti čustva ljudi. Pozitivno ali negativno. Povsem razumljivo je, da je Njegova tema razburkana.

Ni pa kul, da se razen standardnih provokacij in podrkavanja pričenja tekmovanje v grdih žalitvah.

Temo pa bo potrebno preimenovati v "Slovenski pravopis in njega krvavi učinki".

Objavljeno

...

Čisto

slučajno sem pa poznal tole razmerje v sili udarca in reci kar hočeš,

če bi se zadeve začele odvijati tako kot so se kasneje v CRO in Bosni

.. ma dej, dej .. malo sam razmisli.

...

No tudi sam sem poznal tole razmerje v sili udarca, ker sem bil aktivno udeležen v "martinčkanju" (kot eni to vojno imenujejo). Pa ne kot navaden teritorjalec.

Ne moreš primerjat CRO in Bosne s Slovenijo. V Sloveniji YU vojska ni imela svojih pristašev, razen nekaj delavcev iz bivših YU republik. YU vojska je bila tu napadalec (in to povečini mlečnozoba), vojaki niso imeli nikakršnega interesa zavzet SLO, vse skupaj je bilo nekaj novega zanje (mislili so, da se bodo Slovenci usrali, ko bodo zagledali tanke na ulicah, kot so se Šiptarji 1980. leta), skratka dobili smo jih s spuščenimi hlačami.

Na območju CRO in Bosne, pa so se spopadli domačini (povečini ne mlečnozobi) med seboj. Branili so svoj prag, zato so bili boji tako srditi in neusmiljeni. Sovraštvo med njimi je tlelo že leta in leta.

Objavljeno

Recimo - Avstrija in Nemčija sta bili od vojne kar dobro stolčeni ... pa je nekako boljši standard tam? Da ne govorimo o razliki ki je bila takrat ...

Objavljeno

Towariši in towaršice.......

IPB Slika

Smirite se :)

Objavljeno

Tovariš Tito me ob prihodu v pisarno prijazno pozdravi, ko nas ni, pa pazi, da nam kdo ne ukrade telefonskega aparata in faksa. Tudi sicer je do gostov na sestankih prijazen, vedno odidejo z nasmeškom.

post-4542-1165925490_thumb.jpg

Objavljeno

pomota ..

manj, res no ..

drugače pa: koliko si pa ti imela matematiko v OŠ,

da si takole pomešala mojega deda in očeta?

Če

hočeš, ti lahko moja 8 letna hčerkica

malce pomaga pri obnavljanju računstva.

:evilgrin:

moje računstvo - dobro ali ne, mi ne bi moglo pomagat prav nič, ker ne opreriam z nobenimi datumi :) ...je blo bolj v smislu čula-kazala..pa postavljeno bolj vprašanje kot trditev.

+predvsem zato, da te ne bi med "mulce" posortirali....

ej jej.... :photo:

Objavljeno

Gattolino je pa zgleda že Udba odpeljala na hladno ...

Tako se dela!

Objavljeno

No tudi sam sem poznal tole razmerje v sili udarca, ker sem bil aktivno udeležen v "martinčkanju" (kot eni to vojno imenujejo). Pa ne kot navaden teritorjalec.

Ne moreš primerjat CRO in Bosne s Slovenijo. V Sloveniji YU vojska ni imela svojih pristašev, razen nekaj delavcev iz bivših YU republik. YU vojska je bila tu napadalec (in to povečini mlečnozoba), vojaki niso imeli nikakršnega interesa zavzet SLO, vse skupaj je bilo nekaj novega zanje (mislili so, da se bodo Slovenci usrali, ko bodo zagledali tanke na ulicah, kot so se Šiptarji 1980. leta), skratka dobili smo jih s spuščenimi hlačami.

Na območju CRO in Bosne, pa so se spopadli domačini (povečini ne mlečnozobi) med seboj. Branili so svoj prag, zato so bili boji tako srditi in neusmiljeni. Sovraštvo med njimi je tlelo že leta in leta.

Sprejemljiva razlaga - vendar le delna.

Če pogledava malo bolj z vrha, se pa situacija precej spremeni.

1 dogovor o odcepitvi med politiki je obstajal in s tem dogovorom se niso strinjali generali JNA

2 obstajala je tudi visoka mera nezaupljivosti glede tega kako se bo kdo držal dogovora (BTW Srbi se dogovorov drže veliiko bolj od Hrvatov .. moje izkušnje)

3 posledično se je rodil na obeh straneh strah, da zadeve ne bodo tekle tako kot je bilo mišljeno, ne glede na Miloševičevo mnenje: "Neka Slovenci odu ..!"

4 nervoza ob umiku, skrajna napetost v TO in strah mladeničev v JNA (kot si omenil) ter seveda nekaj visokih oficirjev JNA, ki se niso strinjali z Miloševičem, je rodila manjše LOKALNE spopade in na žalost tudi žrtve, katerim pa ne moreš reči "vojna". Večinoma je ta umik potekel brez krvi.

5 Tvoja razlaga ne drži le tam, da je TO zalotila JNA "s spuščenimi hlačami", ker bi definitivno bilo zeloo krvavo, ne glede na mularijo v JNA, če bi ta mularija dobila resen ukaz za borbo.

6 Kakorkoli že imenujemo ta dogajanja: umik, lokalni spopadi, borbe za to ali ono postojanko, ne glede na strah ali pripravljenost TO "boriti se do zadnje kaplje krvi" (ne misli, da omalovažujem pogum TO borcev) ali slabo pripravljenost JNA .. vse to je sicer res in obetala se je tudi prava vojna, saj sem imel polno hišo beguncev (24 kom - od tega 20 otrok) .. pa lahko zaključiva, da se je vse končalo brez vojne - hvala Bogu, Usodi SLO, Energiji ali pač kakorkoli že rečemo temu.

7 In, če kdo, sem ys vesel, da ni bilo tako hudo kot je bilo drugje - samo toliko, da veš.

+predvsem zato, da te ne bi med "mulce" posortirali....

ej jej.... :photo:

cool - ti se vedno izvlečeš

"med mulce"

dobra si

Temo pa bo potrebno preimenovati v "Slovenski pravopis in njega krvavi učinki".

:D

ti

si vedno znal poetsko označiti naše grdo obnašanje ..

Objavljeno (popravljeno)

Toraj je bil sistem daleč od zdravega. Praviš, da nisi ničesar pogrešal? Seveda, kaj pa otrok, ki nikoli v življenju ni videl banan, oranž, limon, mandarin, čokolade..., lahko pogreša? Nič.

Pa dobro za boga milega, kje si pa ti živel, da pišeš takšne neumnosti o pomarančah, bananah, mandarinah, čokoladi in limonah? Vse to je bilo, samo za razliko čez mejo si vse navedeno dobil po dosti nižji ceni.

Si kdaj slišal za Hercegovino? Mesto, Čapljina, Mostar, Dolino Neretve itd. Tam doli ob primerni klimi še danes dvakrat na leto pobirajo te sadeže. Govorim o sadju ne o čokoladi. Tako, da ne boš mislil, da je že zavita čokolada v papir na prodajni polici sadež, ki raste na drevesu in jo je zavil Svizec.

Kaj te starši kot otroka res niso marali?

Oprosti moji nesramnosti, ampak si res trd *oreh*. In kaj ti pomaga, da si hodil v vse te velike šole, če v nesramnosti presegaš do sedaj na tem forumu najbolj *nesramne*.

Si univerzitetno visokošolani nesramnež.

Je pa bila na socialističnih policah tudi čokolada napolnjena z različnimi sadnimi okusi.

Ena od njih je bila tudi z mareličnim nadevom. Reklo se ji je: VOLIM TE...

Jugoslovanski vojni piloti so čokolado dobili vsak dan. :) .) :slap: Točno zato pa jo je primanjkovalo v tistem času.

KANDIT, (KRAŠ - od 1911), ZVEČEVO, GORENJKA, KOESTLIN. Z lešniki, brez lešnikov, rižem, brez riža, še ledena čokolada se je dobila. Reklo se ji je Fontana.

Jaz sem s teboj v tej temi zaključil.

Popravljeno . Popravil šokac
Objavljeno (popravljeno)

Gattolino je pa zgleda že Udba odpeljala na hladno ...

Tako se dela!

Kdo

jo pa zastopa tule na Motomarsu .. Alla?

:huh:

.. v nesramnosti presegaš do sedaj na tem forumu najbolj *nesramne*. ..

uuuušit

:huh:

a hočeš reči, da mi je prewzew naslov prvaka ..

:cry:

joojojprejoj

kaj bo pa zdej zmano ..

pa tko sm se matrow ..

trpew ..

skenslali so me ..

hrulili ..

zdej pa pride entm zleve

in adijo medalja ..

Popravljeno . Popravil Broj Jedan
Objavljeno

Gorazd - zate velja isto kot za Lobo-ta

Kaj pa jaz, kaj pa jaz? :kva2: A meni pa ne bi tud tega razložu? :closedeyes: :cry:

Tovariš Tito me ob prihodu v pisarno prijazno pozdravi, ko nas ni, pa pazi, da nam kdo ne ukrade telefonskega aparata in faksa. Tudi sicer je do gostov na sestankih prijazen, vedno odidejo z nasmeškom.

Jebem ti gate: Odmah, da si ga stavio na stenu! Jasno?

Objavljeno

Kaj pa jaz, kaj pa jaz? :kva2: A meni pa ne bi tud tega razložu? :closedeyes: :cry:

Samo v primeru, da mu vrneš kolajdro B)

zdej pa pride entm zleve

in adijo medalja ..

Objavljeno

Samo v primeru, da mu vrneš kolajdro B)

:grim Si senjore...

Objavljeno

Uuuu, Damian ma pa novga prjatla :devil: :lol1:

Objavljeno

Uuuu, Damian ma pa novga prjatla :devil: :lol1:

..cyc,ti imaš pa mene... :whistle:

Objavljeno

Saj Kekec brez Rožleta je niko i ništa.

Objavljeno

Saj Kekec brez Rožleta je niko i ništa.

Štajerski onkel Pepe v svojem elementu. :D

Objavljeno

Keky, Cyc ju3 praznuje RD. Da ne boš pozabil na kako drobno pozornost :)

Objavljeno

KANDIT, (KRAŠ - od 1911), ZVEČEVO, GORENJKA, KOESTLIN. Z lešniki, brez lešnikov, rižem, brez riža, še ledena čokolada se je dobila. Reklo se ji je Fontana.

menjam 2 Super Super z lešniki in karamelo za eno životinjsko carstvo ! manjka mi Izumrli Gattolino ! :P

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!