Skoči na vsebino

Korzika

maurina

Priporočene objave

Ja Restonica je fantazija, ampak na koncu doline ti hocejo zaracunati parkirnino. Ce pa postis moped pred parkiriscem ob cesti ti pa noben nic ne rece. Na potlej je pa se cca 2 ure hoje do prvega jezera. Govorijo, da je to lazji treking ampak priporocam, da se toplo obleces, ker se vzpnes na 1700 pa se nekaj metrov in gor je mrzloooooo.

Drugace je pa meni najlepsa cesta na Korziki tista ki vodi do slapa chiken piss ( po korzisko ne znam napisa ). Vzpenjas se ob reki, kjer je ogromno prostorov za namocit se, prides na prelaz kjer iz visine 1900 m gledas ladje pod seboj na morju, se spustis v dolino z enkratnim razgledom na gore, potlej pa cez borov gozd po cesti ki ma toliko ovinkov, da se jih kar navelicas. Ampak bi sel se enkrat samo zaradi te ceste. Bom tudi jaz nalimal kake slikce, samo da dobim CD nazaj. (Ga je zena vzela pa se hvali okoli).

Je pa ta otok res afrodizijak. Tako kot sva tam uzivala z mojo drago uf, uf,... .) :wub:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Drugace je pa meni najlepsa cesta na Korziki tista ki vodi do slapa chiken piss ( po korzisko ne znam napisa ). Vzpenjas se ob reki, kjer je ogromno prostorov za namocit se, prides na prelaz kjer iz visine 1900 m gledas ladje pod seboj na morju, se spustis v dolino z enkratnim razgledom na gore, potlej pa cez borov gozd po cesti ki ma toliko ovinkov, da se jih kar navelicas.

:? :wacko: :slap: AAAAAA... to sm pa faliu... :( Kje pa to približno je? Da bom vedu za drugič .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:? :wacko: :slap: AAAAAA... to sm pa faliu... :( Kje pa to približno je? Da bom vedu za drugič .)

To v bistvu ni cisto prava dolina. Je gozdni rezervat in se imenuje Foret de L'ospedale. Cesta pa pelje od obmorskega kraja Sollenzara na prelaz, ob vodi kjer imas tudi adrenalinski park, do slapu, ki se imenuje piščančje scanje ( to je prevod- ampak kr dobr lula ) vse do Porto vechia, kjer sva prespala v kampu Sole e Vista ( al neki takzga ).

P.S.: Ja slik še vedno nisem dobil. Pa cakama, pa cakama, pa fehtamo....... :angry2: <_<

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bom jest dal nekaj slikic :OK: O:-)

He,he.. :) tale most na predzadnji sliki pa poznam. Pelješ se po 14m široki cesti ob reki. potem pa konec cete, owink u winkl, pa 2m širok most :xx: . Mislim, da sta bila dva ali trije. Nekje med Cortejem in :? :hmm: vzhodno obalo :?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 mesecev pozneje...

aloha!

da malce obudimo se tole temo - Korzika...

tut jst neki razmisjam, da bi se letos z madam odpravila z motorjem za kake 10 dni...problem je samo ta, ker dopust nekak ne gre mimo zacetka avgusta...sicer bi zacel kake 22. julija, pa do prvih dni avgusta pa se mal bojim, da ze tut Italijani navalijo (Ferra gosto)...kaj pravte, je se za jit konc julija al naj kej druzga splaniram, ker guzvat se mi pa ne da...spala bi vecinoma po kampih, pa da ne bi bli prevec zasedeni...

hvala zaenkrat!

Lp, stefic

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...bi zacel kake 22. julija, pa do prvih dni avgusta pa se mal bojim, da ze tut Italijani navalijo (Ferra gosto)...kaj pravte, je se za jit konc julija al naj kej druzga splaniram, ker guzvat se mi pa ne da...spala bi vecinoma po kampih, pa da ne bi bli prevec zasedeni...

hvala zaenkrat!

Lp, stefic

Veš kaj bi ti svetoval.

Pojdi dovolj zgodaj npr. na AMZS, rezerviraj, oz. plačaj karto za trajekt in pojdi. Zakaj pa ne? Saj je po eni strani tudi gužva luštna. A veš kolk je dobrih p..k.

Sicer je pa še en kup motoristov, ki so šli dol in ti bodo hudiča že kaj pametnega svetovali

SREČNO!

P.S.

Edino nekaj bi ti vseeno svetoval.

Za motor se pa le boj. Mojemu prijatelju so ga v Portovecci-u ukradli izped hotela, ko je spal. (Transalp). Ampak se da tudi za to vseeno poskrbeti. Nekam ga parkiraj, nekomu nekaj daj in hudič ga ni, da bi te vseeno nategnili.

To ti nisem napisal, da bi te strašil, ampak zato, da boš poskrbel za svojo imovino. To je sestavni del poti.

Čao! :yea1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

tut jst neki razmisjam, da bi se letos z madam odpravila z motorjem za kake 10 dni...problem je samo ta, ker dopust nekak ne gre mimo zacetka avgusta...sicer bi zacel kake 22. julija, pa do prvih dni avgusta pa se mal bojim, da ze tut Italijani navalijo (Ferra gosto)...kaj pravte, je se za jit konc julija al naj kej druzga splaniram, ker guzvat se mi pa ne da...spala bi vecinoma po kampih, pa da ne bi bli prevec zasedeni...

hvala zaenkrat!

Ti kar šibaj, ne skrbi.

Mi smo bili od 27.7. do 11.8.2002, pa ni bilo nikakršnih težav z gnečo. Ne na cesti, ne v kampih. Ko si z motorjem, pa tako ali tako ni nikjer gneče, itaq... :D kampi niso bili prezasedeni, vedno smo lahko kampirali, kjer smo hoteli. Kot rečeno: napakiraj in gasa! :yea2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hvala za hitre informacije!

Gledal sem mal po tem topicu, eni pravjo da karte za trajekt prej rezervirat, eni pa da kr tam nabavis...sam pol mas res fiksiran datum in si vezan na cas trajekta, kar pa ne vem ce mi je cist kul!

sm gledal tale Corsica Ferry page, majo tole Jackpot zadeva, pa pride ful cenejs, sam ni mi cist jasno kaj to sploh je?! ti kao fiksiras datum al kaj, oni ti pa dolocijo uro? kdaj pa zves to? sej vem da mam butasta vprasanja sam jebiga, ziher je ziher...pa mamo dol raj za kako pivo vec, ce prsparamo pr trajektu :grim

aja, kaj je pa karte na AMZS, je kdo kupoval, majo ful provizije...

hvala hvala

lp vsem

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hmmm.... :hmm: Malo sem že pozabil, kako je bilo s kartami, ker sta Climber in Climberka to rihtala.. ampak smo jih kupili prej, to vsekakor, na AMZS. Ali je bil Jackpot ali kaj... pa res ne vem... žal... mogoče Climber kaj doda, ko se vrne iz Libije... ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

lp vsem

Preverjeno!

Na AMZS, so karte za trajekt po isti ceni, kot na blagajni v pristanišču.

Gaaaas!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hvala za hitre informacije!

Gledal sem mal po tem topicu, eni pravjo da karte za trajekt prej rezervirat, eni pa da kr tam nabavis...sam pol mas res fiksiran datum in si vezan na cas trajekta, kar pa ne vem ce mi je cist kul!

sm gledal tale Corsica Ferry page, majo tole Jackpot zadeva, pa pride ful cenejs, sam ni mi cist jasno kaj to sploh je?! ti kao fiksiras datum al kaj, oni ti pa dolocijo uro? kdaj pa zves to? sej vem da mam butasta vprasanja sam jebiga, ziher je ziher...pa mamo dol raj za kako pivo vec, ce prsparamo pr trajektu :grim

hvala hvala

lp vsem

Pa samo dva trajekta gresta tja, ob 8h in 14h (mislim) to za mobi line. Pa bodi vino ljubec :OK: boš že ugotovil za kaj. Gaasssaaaaa

:yea1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pa bodi vino ljubec :OK: boš že ugotovil za kaj.

Jep. Ko sem bil tam na maturancu, je blo zelo težko dober pir dobit. :fredy: O pollitrskih flašah si pa itaq lahko samo sanjal. :glare: Oooooooo razen ene Braserie :wub: , kjer so meli litrski pir :yea2: :grim . Hvalawhoever za izjeme. :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Je še pa ena varianta, na internetu si par dni prej nabaviš karto z Jackpotom, k je res cenejs, si tisti račun izprintaš in to ti je vstopnica za trajekt. Na tistem izprintanem kao računu imaš kodo in tisto kodo ti tipček odčrta in gasaa.

Vsaj tako sem jaz naredila lani. Ko sem se pa vračala iz Korzike pa sem dan prej kupila karto za nazaj in ni bilo nobenega problema. Sicer za motoriste je skoraj vedno frai.

tud sem bla konec julija, pa nobene gneče na otoku, razen na italijanskih avtocestah - grrrr :photo:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hvala za vse info... :worship:

samo rad bi pa se enkrat razlago kaj pomen ta jack pot?

Fiksiras datum, oni ti pa izberejo uro al kaj? se opravicujem, ce sm mal pocasen :P

hvala in lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

www.corsicaferries.com

jaz sem vse tukaj preko urejala. Sama sem dolocila termin in uro, si rezervirala in placala preko kartice, ter si nato izprintala tisti izpisek. Izbrala sem Jackpot varianto, mislim pa da je to nek popust na motor. Kr nekaj evrov sem si s tem prisparala. Ne vem pa ce se ta Jackpot uposteva tudi, ce kupis karte npr. pri AMZS-ju ali direktno tam. Nazaj ko sem potovala in si kupila karte tam na salterju, nisem imela Jackpota.

Srecno.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jep. Ko sem bil tam na maturancu, je blo zelo težko dober pir dobit. :fredy: O pollitrskih flašah si pa itaq lahko samo sanjal. :glare: Oooooooo razen ene Braserie :wub: , kjer so meli litrski pir :yea2: :grim . Hvalawhoever za izjeme. :OK:

:grrr vino je najcenejša tekočina na otoku.... :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ko sem bil jest na Korzik, je Jackpot veljal samo za avto, če si vzel povratno karto, za motor pa ne :?

Zdej je lahko že kaj drugače :hmm:

Korzika je zakon :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ne vem, ce ti preko neta dajo moznost, da si palubni potnik. ker imam s trajekti ze kar nekaj izkusenj vem, da je najceneje, ce kupis karto v pristaniscu. tudi za lansko sardinijo je bilo tako. za motor se vedno najde luknja, prijazni delavci na ladji pa ti pokazejo na kateri tepih se lahko ulezes.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 1 mesec pozneje...
  • 4 tedne pozneje...

U pdf redu vožnje za Korziku (CorsicaFerries.com) naišao sam na Nautel uslugu.

[attachmentid=67750]

Ne mogu naći kako je rezervirati na webu, ima li tko iskustva sa tom uslugom. Poslao sam im mail, ali nisu odgovorili.

Btw. ako ne uspijem rezervirati, dobro bi mi došla preporuka za spavanje u blizini Livorna.

post-7225-1145200538.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pudla, če moraš prespati v Livornu, se splača pogledat nazaj ob obali v smeri Pise, oz. Marina di Pisa. Tam je precej kampov (Tirrenia, Calambrone), ki imajo bungalove, da ti ni treba za eno noč postavljat šotora, če misliš na Korziki kampirat. Do Livorna maš zjutraj 10 - 15 min. vožnje.

Zvečer obvezno preveri kdaj zjutraj odprejo rampo na vhodu, da ne zamudiš trajekta (če moraš biti ob 7.00 v pristanišču)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pudla

Kad planiras gibat na Korziku??

br

Planiramo biti na trajektu u Livornu 05.05 u 8:15 (2 čovjeka, 2 motora).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Planiramo biti na trajektu u Livornu 05.05 u 8:15 (2 čovjeka, 2 motora).

pa ne bit presenečena če bo uro al pa dve zamujav

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!