Skoči na vsebino

Čelade od A do Ž

Priporočene objave

Objavljeno
Ob 22 March 2016 at 17:37, David Kozar pravi:

glede linkov, ki si jih objavil... pri rokavicah in škornjih komot odbiješ 50€ in poiščeš neki v takem cenovnem razredu pa pol dodaj tistih 100€ k kombinezonu in ti garantiram da bos za 500€ kupil NOV in dober  kombinezon... in samo še majhen nasvet preden neham modrovati :P če ne boš vozil samo po pisti si umisli 2 delni kombinezon, zaradi same praktičnosti...osebno prisegam na 2delca, ker ko moras na wc, se ustavis na pijaci ali druge podobne situacije, samo sleces zgornji del in si free...medtem ko v 1delnem bi se smilil sam sebi ko sonček nabija med počitkom na postajališču :whistle: seveda pa je to stvar, potreba in presoja vsakega posameznika ;) pa veliko sreče pri nakupu!

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 14 urami, Haki pravi:

glede linkov, ki si jih objavil... pri rokavicah in škornjih komot odbiješ 50€ in poiščeš neki v takem cenovnem razredu pa pol dodaj tistih 100€ k kombinezonu in ti garantiram da bos za 500€ kupil NOV in dober  kombinezon... in samo še majhen nasvet preden neham modrovati :P če ne boš vozil samo po pisti si umisli 2 delni kombinezon, zaradi same praktičnosti...osebno prisegam na 2delca, ker ko moras na wc, se ustavis na pijaci ali druge podobne situacije, samo sleces zgornji del in si free...medtem ko v 1delnem bi se smilil sam sebi ko sonček nabija med počitkom na postajališču :whistle: seveda pa je to stvar, potreba in presoja vsakega posameznika ;) pa veliko sreče pri nakupu!

Hvala lepa za nasvet :)

Objavljeno

khm... a morm it po novo čelado če se s tastaro zmerno do močneje prbije u skalo ampak ostane cela, razen mehanizem in vizir sta u K..... ?

to me spomne na dogodek, ko australc kupi nov bumerang.....

.....pol pa tastarga ne more stran vržt.

Objavljeno

Uradno bi rekli, da jo moras zavreci in kupiti novo. V praksi pa vecina najbrz ne menja celad non stop. Ceprav zmerno do močneje ni slisati ravno obetajoce. Po drugi strani pa, ce bi bilo potrebno menjavati, kot priporocajo, bi v avtosoli vsak teden kupovali nove celade.

Da le glava ostane cela; ostalo ze nadoknadimo. :)

• Všeč mi je 2
Objavljeno
19 minutes ago, UnionJack said:

khm... a morm it po novo čelado če se s tastaro zmerno do močneje prbije u skalo ampak ostane cela, razen mehanizem in vizir sta u K..... ?

Ma glih veš kakšne so poškodbe čelade znotraj, čeprav se na zunaj ne vidi, jaz ne bi reskirala.
Bo moral kdo drug povedati koliko takšni udarci ali pa to, da ti 10x pade z motorja na tla, dejansko vplivajo potem na nadaljno varnost. Sam veš kako močno si priletel notri.
Glavno da si cel. Cesta je pa lepo podrajsana. :blush:

Objavljeno
pred 2 urami, UnionJack pravi:

mora se samo umret:lol1:

lahk jo maš pa doma na polici za kao "podsetnik", ko greš na furo mal bol lagodno, na "ispadanje", kaj se ti lahk dogodi:hmm:

k je s tabo OK, se lahk zajebavamo:jezik:

Objavljeno
pred 18 minutami, UnionJack pravi:

glede na to da ste in so vsi za novo : 0 je pač nova. Prodajalc mi je razložu nekaj o mikrorazpokah... pa ni snecer :)

tole je praskica

image.jpeg

tole pa surogatna mati

image.jpeg

in tko kot bilder prau, ostala bo na polici za podsetnik na matoru budalu :) 

no ja, tut mikrorazpoka ni ravno, je že prav, da si novo nabavu. Ob priliki ti jaz na moji mikropoko pokažem, gre prst skozi :P

pa tut sm jo pustil za "podsetnik" :D

Objavljeno

Vi kar šparajte te čelade pa malikujte,jaz to vržem stran ,pozabim in po starem naprej ,fajn je :P

• Všeč mi je 3
Objavljeno (popravljeno)
pred 5 urami, Kmet2 pravi:

Vi kar šparajte te čelade pa malikujte,jaz to vržem stran ,pozabim in po starem naprej ,fajn je :P

Ja no, pri tebi je to drugače....ti nisi menjal samo čelade, ampak tudi še koleno :P

Torej boš dal ti namesto stare čelade, na polico dal kar staro koleno za spomin :lol1:

P.S.

Čimprej se "pocajtaj" :)

Popravljeno . Popravil skalaprava
Objavljeno
pred 10 urami, UnionJack pravi:

Glede na to kako je zgledala jo lepo spucaj, pa daj v vitrino. Svoje delo je dobro opravila. Za na cesto pa si vidim da nabavil novo - pametna odločitev.

• Všeč mi je 3
Objavljeno (popravljeno)

Je kaksen lastnik Schuberth c3 celade? Celada mi sede kot ulita po mojem tegelcu. Tezavo imam edino s predelom nad celom. Cca. 2-3 cm nad celom, kjer se zacnejo lasje, me po nekem casu in hitrosti zacne zuliti. V celadi je to na tistem predelu, kjer se zacne sredinska blazina in je nekaj sivov. Kaksen nasvet?

20160403_101337.jpg

Popravljeno . Popravil Slow
Objavljeno
pred 13 urami, skalaprava pravi:

Ja no, pri tebi je to drugače....ti nisi menjal samo čelade, ampak tudi še koleno :P

Torej boš dal ti namesto stare čelade, na polico dal kar staro koleno za spomin :lol1:

P.S.

Čimprej se "pocajtaj" :)

se bojim, da so ga vrgli stran, ena mačka se je pred KCjem kar oblizovala, pol je bila pa čisto zadeta. Naklučje mogoče?

• Všeč mi je 3
Objavljeno (popravljeno)
3 hours ago, Slow said:

Je kaksen lastnik Schuberth c3 celade? Celada mi sede kot ulita po mojem tegelcu. Tezavo imam edino s predelom nad celom. Cca. 2-3 cm nad celom, kjer se zacnejo lasje, me po nekem casu in hitrosti zacne zuliti. V celadi je to na tistem predelu, kjer se zacne sredinska blazina in je nekaj sivov. Kaksen nasvet?

20160403_101337.jpg

Samolepjiv tekstil čez npr. tiste goretex flike za dežjake, šotore, on ostalo kramo ki jo dobiš v štacunah za kammpiranje. Odrežeš zaokroženo obliko nalimaš in je to to. NA delaj kvadratka ali trikotnika ker ti bodo robavi najedali in se odlepli prejkoslej. Na otip je prijateno in ne bo delalo trenj tako da bi moralo biti ene 5x bolj udobno od šivov.

Hitra rešitev pa je dobra podkapa.

Alternativna pa da uporabiš eno elastično lepilo ki je za lepit žoge in ostalo napihljivo šaro in premažeš moteči del, čez daš naoljen trak (da se ne prime) nato ko se posuši imaš gladko površino ki te ne bo žulila. Ne bo zmagalo na lepotnem tekmovanju delalo pa bo.

Popravljeno . Popravil StaraFeltna
Objavljeno

Čas za novo čelado. Ima kdo kake izkušnje z shark evoline 3? 

Objavljeno
pred 4 urami, Slow pravi:

20160403_101337.jpg

Imela skupaj z boljšo polovico popolnoma enake težave. Schuberth je to pomanjklivost potem pri novi C3 Pro odpravil.

Rešitev: jaz sem stiropor na tem delu malo "požličkal"....pomeni da vzameš veliko žlico in potem stiropor s spodnjo stranjo žlice na tem delu malo potlačiš. Ostalo bo pa naredil čas in kilometri.

Objavljeno
pred 21 urami, Slow pravi:

20160403_101337.jpg

...viš... jest teh problemov nimam, ker se mi lasje začnejo ( če me gledaš iz čelne strani ) šele malo nad zatiljem...  :P

...drugače pa ja... kot so napisali fantje. Ali požličkat...al pa pejdi v trgovino s šiviljskim materialom...pa mislim, da se dobi eno tako blago, ko ga z likalnikom zalikaš čez....

Al pa poskusi nalepit kako mikrofibro, kot so oblazinjeni kavči...mehko usnje.....poskusi uporabit domišljija.

...kaj pa če vzameš ven to "podlogo" in poskusiš odtrenat stran tisti "jeziček", ki te žuli...in ga zatlačiš na isto mesto, vendar spodaj pod tisti trikotnik...in zašiješ nazaj :eek:   ta se mi še najbolj dopade od vseh..  :D

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Reklamacija? Stvarna napaka?
Bi človek pričakoval da po vsem času proizvajalci nekako poznajo anatomijo glave in ne delajo takih fiaskov s šivi...

A je to kakšna leva firma? Nekako razumem da v massu in dajhmanu, pa še kje, pol čevljev ni za na noge ampak za v smeti...

Objavljeno
1 hour ago, . said:

Bi človek pričakoval da po vsem času proizvajalci nekako poznajo anatomijo glave in ne delajo takih fiaskov s šivi...

Se kar strinjam, sploh pri priznanem proizvajalcu in celadah, ki niso ravno med cenejsimi.

Hvala ostalim, bom ob priliki uporabil zlico in malo potlacil stiropor.

Objavljeno
pred 5 urami, Zivnorc pravi:

...kaj pa če vzameš ven to "podlogo" in poskusiš odtrenat stran tisti "jeziček", ki te žuli...in ga zatlačiš na isto mesto, vendar spodaj pod tisti trikotnik...in zašiješ nazaj :eek:   ta se mi še najbolj dopade od vseh..  :D

Sem tudi jaz takrat razmišljal, da bi kar odstrigel, ampak ni tako simpl....pod tistim trikotnikom je del oblazinjenja, s katerim v hladnejših mesecih zapreš luknjo za dotok zraka iz zgornjega zračnika (to je tako kot je sedaj na sliki vidno), poleti pa to zapogneš nazaj in je luknja direktno odprta in se čelada veliko bolje zrači.

Slow, to ti drugače piše tudi v navodilih za uporabo čelade....ali drugače povedano, ko boš tisti kos tkanine poleti zavagnil nazaj, te bo še bolj tiščalo! Zato "požličkaj" pa bo stvar rešena. Tega postopka se poslužujejo tudi uradni prodajalci čelad, tako da.....

Stvarna napaka pa to ni! Je pač tak dizajn, ki je bil popravljen z uvedno modela C3 Pro.

• Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)

Bom uporabil zlico, saj v tem sem dober. :)

24 minutes ago, skalaprava said:

Sem tudi jaz takrat razmišljal, da bi kar odstrigel, ampak ni tako simpl....pod tistim trikotnikom je del oblazinjenja, s katerim v hladnejših mesecih zapreš luknjo za dotok zraka iz zgornjega zračnika (to je tako kot je sedaj na sliki vidno), poleti pa to zapogneš nazaj in je luknja direktno odprta in se čelada veliko bolje zrači.

Slow, to ti drugače piše tudi v navodilih za uporabo čelade....ali drugače povedano, ko boš tisti kos tkanine poleti zavagnil nazaj, te bo še bolj tiščalo! Zato "požličkaj" pa bo stvar rešena. Tega postopka se poslužujejo tudi uradni prodajalci čelad, tako da.....

Stvarna napaka pa to ni! Je pač tak dizajn, ki je bil popravljen z uvedno modela C3 Pro.

Je pa zoprna zadeva. V soboto in vceraj sem imel celado kar precej ur na glavi in ce se sedaj dodaknem omenjenega mesta na glavi, cutim rahlo razbolelost/razdrazenost, tako da definitivno moram ukrepati. Kako veliko povrsino in koliko v globino pa si potlacil stiropor?

Res hvala za nasvet, ker me je ze malo frustriralo. Ze to je dovolj, da sem se od lanskega leta poredil in mi je moto obleka tesna. In sem si mislil, no, sedaj pa se celada. :)

Mimogrede, a to potlacenje deluje tudi ob straneh za tiste, ki imamo ocala? Ker bom slej ko prej zaukrivil/zlomil ocala, ker med glavo, usesi in celado ni veliko prostora in ocala vedno precej na silo rinem gor/nazaj.

Popravljeno . Popravil Slow
  • 2 tedne pozneje...

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!