Slow Objavljeno April 14, 2016 Opozori Objavljeno April 14, 2016 6 minutes ago, klarinetolog said: Se dobi že kakšna preklopna za tak denar? https://www.louis.eu/artikel/nishua-nfx-1-carbon-flip-up-helmet/215087?list=105110888&filter_article_number=21508705 https://www.louis.eu/artikel/nolan-n90-louis-special-edition-flip-up-helmet/216964?list=105110888
romanno Objavljeno April 26, 2016 Opozori Objavljeno April 26, 2016 Tudi jaz sem pred nakupom nove čelade. X-Lite 701 je šla od hiše, pa ne da bi blo kaj narobe z njo, ravno nasprotno - super je bila. Samo sem si zaželel preklopno, ker sem pri XLitki najbolj to sovražil, da sem jo vedno vlačil gor in dol. In ker mi je bila velikost racno na spodnji meji, je blo še tolk bolj smotano. Torej, kupujem preklopno, do cca 300-350€. Nekako se najbolj nagibam k Nolan N104. En dan sedaj se moram zapeljat v Compaco, pa probat, pa upam, da kaj najdem zase, da mi ustreza na mojo bučo. Je še kak predlog, kaj naj pogledam? Kak drug proizvajalc, model?
Kmet2 Objavljeno April 26, 2016 Opozori Objavljeno April 26, 2016 pred eno uro, romanno pravi: Tudi jaz sem pred nakupom nove čelade. X-Lite 701 je šla od hiše, pa ne da bi blo kaj narobe z njo, ravno nasprotno - super je bila. Samo sem si zaželel preklopno, ker sem pri XLitki najbolj to sovražil, da sem jo vedno vlačil gor in dol. In ker mi je bila velikost racno na spodnji meji, je blo še tolk bolj smotano. Torej, kupujem preklopno, do cca 300-350€. Nekako se najbolj nagibam k Nolan N104. En dan sedaj se moram zapeljat v Compaco, pa probat, pa upam, da kaj najdem zase, da mi ustreza na mojo bučo. Je še kak predlog, kaj naj pogledam? Kak drug proizvajalc, model? Mel 104 , odlična, zamera edino na prezračevanju, zdej imam Xlite 1003 tudi zadovoljen, lažja in modernejša kot 104!
RobiRoberto Objavljeno April 26, 2016 Opozori Objavljeno April 26, 2016 Ker sem našel vzrok, upam da bo pri naslednji vožnji z MMV, prepih v moji čeladi manjši.
romanno Objavljeno April 26, 2016 Opozori Objavljeno April 26, 2016 4 hours ago, Kmet2 said: Mel 104 , odlična, zamera edino na prezračevanju, zdej imam Xlite 1003 tudi zadovoljen, lažja in modernejša kot 104! Hja, Xlite 1003 mi je seveda tudi všeč, samo je cenovno kar precej višje, kot Nolanka. Glede na to, da pa se ne vozim veliko, pa ne vem, koliko je smiselno dajat tolk več za Xliteko. Bom pa vsekakor šel obe probat..
Kmet2 Objavljeno April 27, 2016 Opozori Objavljeno April 27, 2016 pred 18 urami, romanno pravi: Hja, Xlite 1003 mi je seveda tudi všeč, samo je cenovno kar precej višje, kot Nolanka. Glede na to, da pa se ne vozim veliko, pa ne vem, koliko je smiselno dajat tolk več za Xliteko. Bom pa vsekakor šel obe probat.. Pa saj čelade ne kupuješ ravno vsako sezono in če se malo voziš bo za dlje notranc 1
notranc Objavljeno April 27, 2016 Opozori Objavljeno April 27, 2016 Kmet2, kašna pa je razlika v glasnosti čelade, ali je xlite precej tišja? lp,n
Kmet2 Objavljeno April 27, 2016 Opozori Objavljeno April 27, 2016 Ker imam dobro vetrno zaščito ne morem komentirat glasnosti objektivno, men so obe tihe. DAMI34 in notranc 2
DAMI34 Objavljeno April 27, 2016 Opozori Objavljeno April 27, 2016 ropot je res ful odvisen od vetrne zaščite, sploh če ti veter zajame del čelade, pa če se odbija preko rame, potem, spodaj pod čelado ustvarja bobnenje. Rocky, notranc in Kmet2 3
Rocky Objavljeno April 27, 2016 Opozori Objavljeno April 27, 2016 Ob 26. 4. 2016 at 11:34, romanno pravi: Tudi jaz sem pred nakupom nove čelade. X-Lite 701 je šla od hiše, pa ne da bi blo kaj narobe z njo, ravno nasprotno - super je bila. Samo sem si zaželel preklopno, ker sem pri XLitki najbolj to sovražil, da sem jo vedno vlačil gor in dol. In ker mi je bila velikost racno na spodnji meji, je blo še tolk bolj smotano. Torej, kupujem preklopno, do cca 300-350€. Nekako se najbolj nagibam k Nolan N104. En dan sedaj se moram zapeljat v Compaco, pa probat, pa upam, da kaj najdem zase, da mi ustreza na mojo bučo. Je še kak predlog, kaj naj pogledam? Kak drug proizvajalc, model? V TC Motoshopu se je pred mesecem dni dalo dobiti Schubert-ko klassic C3 za 360 Eur. Seveda se ob tem poraja vprašanje kakšno kečko imaš in, če ti piksna paše. Verjetno pa veš, da je Schubert odličen izdelek in med preklopnimi čeladami najtišja. Dotična čelada pa lahka 1400 g. in sorazmerno majhna, št. L.
Slow Objavljeno April 27, 2016 Opozori Objavljeno April 27, 2016 9 minutes ago, Rocky said: V TC Motoshopu se je pred mesecem dni dalo dobiti Schubert-ko klassic C3 za 360 Eur. Seveda se ob tem poraja vprašanje kakšno kečko imaš in, če ti piksna paše. Verjetno pa veš, da je Schubert odličen izdelek in med preklopnimi čeladami najtišja. Dotična čelada pa lahka 1400 g. in sorazmerno majhna, št. L. Sem bil predvceraj v TC in videl, da imajo se nekaj (znizanih) C3 zadaj na polici za pultom. C3 je dobra celada, ampak se nekaterim (beri kaksno stran nazaj, sem dal sliko svoje C3) pokaze slab dizajn notranjosti, ki je motec in lahko neprijetno pritiska na glavo. Tezavo sem resil, tako kot so mi svetovali tu na forumu - dolocen del notranjosti celade sem "pozlickal" z jedilno zlico. Vse lepo in prav, ampak menim, da celada, za katero sem placal cca. 550 evrov (ce se prav spomnim), ne bi smela imeti taksne nepravilnosti. Drugace mi na moj teglc sede kot ulita. Pred tem sem zelel kupiti N91 ali N104, a moja glava Nolank nikakor ne prebavlja.
Rocky Objavljeno April 27, 2016 Opozori Objavljeno April 27, 2016 pred 2 minutami, Slow pravi: Sem bil predvceraj v TC in videl, da imajo se nekaj (znizanih) C3 zadaj na polici za pultom. C3 je dobra celada, ampak se nekaterim (beri kaksno stran nazaj, sem dal sliko svoje C3) pokaze slab dizajn notranjosti, ki je motec in lahko neprijetno pritiska na glavo. Tezavo sem resil, tako kot so mi svetovali tu na forumu - dolocen del notranjosti celade sem "pozlickal" z jedilno zlico. Vse lepo in prav, ampak menim, da celada, za katero sem placal cca. 550 evrov (ce se prav spomnim), ne bi smela imeti taksne nepravilnosti. Drugace mi na moj teglc sede kot ulita. Pred tem sem zelel kupiti N91 ali N104, a moja glava Nolank nikakor ne prebavlja. Poraja se vprašanje ali si sprobal pred nakupom samo čelado tudi med vožnjo. To kar si moral storiti pa je resnično še najmanjši problem in zaradi tega ne moraš napisati, da je to nepravilnost. Pač se ni do popolnosti podala na tvojo glavo. Važno je to, da si z malenkostjo stvar rešil. Se pa strinjam s teboj, da vsaka čelada ne more pasat na vsaki tegel, kar vemo tako vsi. Sem probal zase tudi N104. Dobra čelada ampak po dobri minuti začutil bolečine v sencih. Pa HJC tudi ni sedla kot bi želel. Upal sem, da bo Xlite 1003 tista taprava. Res dobra čelada, žal spet boleči tegel. Schubert C3 pa paše kot ata na mamo. Sem pa pred tem imel tudi tudi Schubrt S1 in se mi je kar zdelo, da druga piksna kot Schubert ne bo pasala na mojo betico. Bmflar 1
Slow Objavljeno April 27, 2016 Opozori Objavljeno April 27, 2016 Je nepravilnost, saj so slabo dizajnirali sredinsko oblazinjenje oz. konec sredinskega oblazinjenja. Implementirali so slab model sivov med stikaliscem srediskega in celnega oblazinjenja. Zaradi tega je povzrocilo zuljenje mnogim (beri tuje forume, npr. http://advrider.com/index.php?threads/schuberth-c3-helmet-forehead-isues.699315/) motoristom, katerim drugace kalup C3 celade sede v nulo. Nepravilnost so pri Schuberth posredno "priznali" z odpravo te napake pri C3 pro celadi. S preizkusnjo celade pred nakupom te nepravilnosti ne opazis, ker se naceloma pojavi po nekem prevozenem casu (in pogosto pri visji hitrosti). Na mojo glavo se poda do popolnosti, vseeno pa ostane slabo dizajniran siv. Poglej si, kako ima C3 in C3 pro, pa sta obe prakticno skoraj enaki celadi. Bom poslikal dve celadi, ki ju imam pred sabo, da vidis razliko. Pri levi, 3x cenejsi celadi N86, celadi lahko vidis, kako elegantno so resili stikalisce oblazinjenja v primerjavi z desno Schuberth C3. Bolj me cudi, kako so lahko pri Schuberthu - firmi high end ranga - dizajnirali taksno slamparijo, in kar me se bolj cudi, postempljali prototip za produkcijo. Saj pa ja niso novi na trgu in imajo QA team. Bmflar 1
Rocky Objavljeno April 27, 2016 Opozori Objavljeno April 27, 2016 Slow, hvala za fotko! Zanimivo, prav zares. Sem šel preverit svojo čelado in videl, da je oblazinjenje pri moji čeladi slično pa vseeno nekoliko drugačno in brez nadležnih šivov. Imam tudi občutek, da je stransko oblazinjenje na levi in desni strani na moji čeladi tudi nekoliko daljše. Se pa popolnoma strinjam s teboj, da si firma kot je Schubert takih kiksov ne bi smela dovoliti. Jebat ga, se zgodi tudi najboljšim. Je pa sama čelada res dobra.
romanno Objavljeno Maj 3, 2016 Opozori Objavljeno Maj 3, 2016 No, danes sem sel malo probat par celad. Nekako sta v ozji izbor prisle xlite x-1003 in pa hjc rpha max evo. Cena je enaka, teza in material tut. Na glavo mi pasera enako. Katera je po vasem mnenju bokjsi nakup?
maus Objavljeno Maj 3, 2016 Opozori Objavljeno Maj 3, 2016 pred 2 minutami, romanno pravi: No, danes sem sel malo probat par celad. Nekako sta v ozji izbor prisle xlite x-1003 in pa hjc rpha max evo. Cena je enaka, teza in material tut. Na glavo mi pasera enako. Katera je po vasem mnenju bokjsi nakup? obe dobri ... kup uno, ki ti je lepša in barvno usklajena z opremo štekaš DAMI34, Bmflar, Efendi in 1 other 4
kompi Objavljeno Maj 3, 2016 Opozori Objavljeno Maj 3, 2016 pred 42 minutami, romanno pravi: No, danes sem sel malo probat par celad. Nekako sta v ozji izbor prisle xlite x-1003 in pa hjc rpha max evo. Cena je enaka, teza in material tut. Na glavo mi pasera enako. Katera je po vasem mnenju bokjsi nakup? Servis je pomemben. Ob nakupu pomisli, da boš čelado uporabljali več let. Z uporabo se čelada umaže, vizir je potrebno občasno zamenjati, morda si boš zaželel čelado z drugačnimi ličnimi blazinicami. Pomisli na servis, garancijo, nadomestne dele. Vsi ponudniki čelad pač ne zagotavljajo nadomestnih delov in ustrezne podpore uporabnikom. Lp, Boris Kompare ukica, Bmflar, maxxa in 6 others 9
dlicen Objavljeno Maj 3, 2016 Opozori Objavljeno Maj 3, 2016 Nolan in X-lite imata v Sloveniji vrhunsko storitev, to je dejstvo. gretzky in maxxa 2
romanno Objavljeno Maj 3, 2016 Opozori Objavljeno Maj 3, 2016 Jebenti, vidte, tezko je kupit pravo. Ce poslusam oz. stekam @mausa, bi vzel hjc. Ce pa gledam na dolgi rok in potrebo po servisu, pa definitivno xlite. Ce bi vsaj joške mele, bi se lahko odlocu za tisto z vecjimi, tko pa.... Rocky, Efendi in maus 3
Rocky Objavljeno Maj 3, 2016 Opozori Objavljeno Maj 3, 2016 Nočem biti nikakršen razsodnik. Preprosto, vzameš v prvi vrsti tisto katera ti paše najbolje na tvoj tegel. Če res ni skoraj nobene razlike in oklevaš potem glede na resničen odličen servis, strokovnost, prijaznost, uslužnost in pomoč. Sploh mi ne pride na misel drugega kot Xlite1003. Sam bi letos z veseljem ubodel Xlite, pa moj "švabski" -beri Schubert Tegel tega ne dopusti. Pa resnično ne lezem Compiju tja v pozadino, ampak človek je resnično strokovnjak, ki si ga v motobranži lahko samo želiš. Kar se pa jošk tiče pa se ne strinjam čisto s teboj. Edine taprave so tiste, ki lepo zapolnijo moško roko. Tukaj pa imam 1000% prav! vuk76, GoBobi, dlicen in 1 other 4
romanno Objavljeno Maj 3, 2016 Opozori Objavljeno Maj 3, 2016 Hehe, no, glede jošk bi se strinjal s tabo in z sabo, saj imam tut roke kar velike Za čelado bo pa pomoje res prevladala xlite, saj glede na to, da sem bil prej z tastaro xlitko tut zadovoljen, pomoje lahko še najmanj falim. Sedaj bom počasi začel bolj gledat, kaj me pri kateri moti.. mogoče bo lažje pol Glede teglca pa imava očitno glih kontra - men Šubertka ni bla OK, sem bil danes tut v TCju, pa jo probal. Nekako mi ne gre... Je precej boljša xlite ali HJC za mojo betico.
skalaprava Objavljeno Maj 3, 2016 Opozori Objavljeno Maj 3, 2016 (popravljeno) pred 4 urami, romanno pravi: No, danes sem sel malo probat par celad. Nekako sta v ozji izbor prisle xlite x-1003 in pa hjc rpha max evo. Cena je enaka, teza in material tut. Na glavo mi pasera enako. Katera je po vasem mnenju bokjsi nakup? Jaz imam preklopno čelado sicer od Schuberth-a, ampak sem iz firbca kasneje imel obe čeladi iz tvojega izbora tudi na glavi. Jaz bi se odločil za X-lite.....zakaj? 1. Sončni vizir na HJC mi nikakor ni potegnil. Že to da je mehanizem za upravljanje s sončnim vizirjem na vrhu čelade se meni ne dopade. Sam veliko uporabljam sončni vizir (velikokrat gor pa dol, pa morda samo malo dol,..) in da bi moral zato vsakič posegati čisto na vrh čelade mi je čisto mimo. Rešitev ob strani je vsaj meni mnogo bolj "user friendly". In potem je tu še sama šipica vizirja. Pogled skozi njo mi nikakor ni odgovarjal (že barvni kontrast mi ni bil všeč), na spodnjem robu pa še grdo popači sliko. Morda za koga nemoteče, za mene pa zelo. Tega nisem zaznal niti na sončnem vizirju na moji Shoei GT Air, niti pri Schuberth C3. 2. Položaj preklopnega dela ko je le ta dvignjen: Pri X-lite se ta postavi v mnogo ugodnejši položaj (nazaj in malo navzdol, da se zmanjša višina štrlečega preklopnega dela), pa še aretirati se ga da. Vem da se tako naj nebi vozilo, ampak včasih se pač tudi tako zapeljemo po mestu kadar je vroče. Recimo pri moji Schuberth-ki se preklopni del dvigne nekam visoko pod nebo in še zaklepa nima, tako da če bi z glavo močno nazaj sunil, bi se čelada celo zaprla. To je recimo stvar, ki mi ni všeč pri moji čeladi. Pri HJC pa ostane preklopni del precej nizko, tako sem imel jaz očbutek in mislim da tudi nima mehanske blokade (lahko da se motim, ne spomnim se sedaj). 3. V X-lite imaš možnost vgradnje komunikacije N-COM, ki ne bo nikjer nič štrlela....nisem prepričan, da ima HJC možnost takšnje vgradnje, razen seveda aftermarket komunikacij, ki pa po pravilo kar precej štrlijo na stran. Evo, to so moji razlogi zakaj dam glas X-lite. Varnost pa itak ni vprašljiva pri nobeni od obeh.. Pa HJC se je menda Lorenzotu precej Rossi-la Popravljeno Maj 3, 2016. Popravil skalaprava maxxa, romanno, GoBobi in 2 others 5
StaraFeltna Objavljeno Maj 3, 2016 Opozori Objavljeno Maj 3, 2016 (popravljeno) No Nolan (X-lite) je svetlobna leta pred ostalimi kar se podpore tiče, tudi iz moje strani preizkušeno. Kaj vzet? Obe mej na glavi 20 minut pa boš ziher uspel razbrati kje se bolje počutiš in tisto izberi. Imel HJC-jko in sedaj Nolan obe so mi pasale na bučo a po 30min je HJC-jka postala tečna in po manj kot uri boleča okoli čela. Nolanka pa povsem udobna 2h+ in 8h v enem dnevu. (varna vožnja šnel kurs Vransko + 320km gore/dole) Za mojo glavo je terna Nolan kaj bo za tvojo pa skušaj ugotovit. Kupi dobro. da ne boš mel motečega elementa med vožnjo. RPHA-jke nisem imel nikoli na glavi imam pa kar nekaj pripomb na HJC vs NOLAN v cenovnem razredu cca 200€. HJC je mel boljše kakovosti vizir (optično perfekten),blokado na 5mm odprtosti in boljši sončni notranji vizir kar se pa konstrukcije, mehanizmov, tesnenja in same izdelave tiče pa je bilo vse krepko v prid Nolanki (N86). HJC-jka (IS-16) ko jo opereš rada "razpada narazen" nolanka pa je kot prvi dan ko jo sestaviš nazaj. Zlomili so se mi pini ki držijo pinlock po enem letu na N86 (nisem bil nežen z njimi) šel do prvega dilerja nolan (nisem kupi tam čelade) in na kratko naslednji dan sem mel rezervne čepke že pri dilerju. Pika na i pa je bil detajl da so zastonj. No sej me nebi pobralo da bi jih moral plačat (in bi jih) a je bilo vseeno nekaj navdušujočega da si rečeš tile pa so face... Definitivno bo moja naslednja čelada nolan morda x-lite pa ne izključno zaradi 100% kompatibilnosti z mojo bučo. Če zveni kot reklama pa naj bo, vse zgoraj napisano drži. In ne nisem sponzoriziran od Nolana le krepko nadpovprečno zadovoljen. Popravljeno Maj 3, 2016. Popravil StaraFeltna GoBobi, ukica, Bostjan L in 3 others 6
ArcaneWater Objavljeno Maj 12, 2016 Opozori Objavljeno Maj 12, 2016 (popravljeno) Včeraj sprobal v AS Domžale Shoei X-Spirit 3, not bad zadevca lahka pa kot pero cena pa malce preveč Popravljeno Maj 12, 2016. Popravil Arcanewater
ton Objavljeno Maj 16, 2016 Opozori Objavljeno Maj 16, 2016 (popravljeno) V soboto v KMC preizkusil en kup čelad. Več sem pričakoval od Airoha. To znamko sem si namreč lastil do sedaj. Na koncu sem se odločil za HJC max evo (preklopno). Odlično je sedla na mojo "tikvo" in tudi po polurnem preizkusu še vedno udobna. Popravljeno Maj 16, 2016. Popravil ton Efendi, Slow in notranc 3
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se