StaraFeltna Objavljeno Maj 16, 2016 Opozori Objavljeno Maj 16, 2016 Nekako po lastnih izkušnjah če ti je čelada že prvič v 0 udobna si zgrešil številko. (eno preveč). Ko kupim novo čelado me stisne toliko da si rečem da je rahlo tesna ne da me tišči. Tako je bilo tudi z N86 kupljeno oktobra 2013 in je še dandanes v 0 ko jo dam gor. notranc, Bmflar in Slow 3
Slow Objavljeno Maj 16, 2016 Opozori Objavljeno Maj 16, 2016 9 minutes ago, StaraFeltna said: Nekako po lastnih izkušnjah če ti je čelada že prvič v 0 udobna si zgrešil številko. (eno preveč). Ko kupim novo čelado me stisne toliko da si rečem da je rahlo tesna ne da me tišči. Tako je bilo tudi z N86 kupljeno oktobra 2013 in je še dandanes v 0 ko jo dam gor. Jaz sem to tezavo elegantno resil tako,... ...da sem se zredil. Bmflar, Mavti, dlicen in 2 others 5
StaraFeltna Objavljeno Maj 16, 2016 Opozori Objavljeno Maj 16, 2016 Raje menjam čelado kot konfekcijo.
ton Objavljeno Maj 17, 2016 Opozori Objavljeno Maj 17, 2016 pred 13 urami, StaraFeltna pravi: Nekako po lastnih izkušnjah če ti je čelada že prvič v 0 udobna si zgrešil številko. (eno preveč). Ko kupim novo čelado me stisne toliko da si rečem da je rahlo tesna ne da me tišči. Tako je bilo tudi z N86 kupljeno oktobra 2013 in je še dandanes v 0 ko jo dam gor. Če leti to na moj komentar, sem mislil kako notranjost oprime glavo. Če je preveč komot, potem je zagotovo prevelika. Sam ponavadi uporabljam še tanko podkapo. Sem pa zamenjal kar nekaj loncev in vedno mi je uspelo izbrati pravo za mojo glavo. notranc 1
Dugales Objavljeno Maj 19, 2016 Opozori Objavljeno Maj 19, 2016 Pozdravljeni vsi skupaj. Jaz sem motociklist šele eno leto in sem šele pred dvema dnevoma izvedel, da integralna čelada manj šumi kot preklopna - "brzina, ni kaj". Lani sem imel skuter (Yamaha X max) z višjim vizirjem in jet čelado. S hrupom oz. šumenjem ni bilo nobenih težav. Letos pa sem prešaltal na Kawasakija Versys 650 z originalnim vizirjem. Hotel sem biti pameten ter varčen in sem spomladi kupil preklopno čelado v Lidlu; ojej. Kljub vstevljenim nekim blazinicam v čeladi, je še vedno v njej obupen hrup, šumi ko vrag. Ali je za to kriva preklopna čelada ali je zanič? Ali naj kupim integralko? Nič nisem slišal (videl) o HJC. Že pri smučarskih čeladah je prava velikost hudič. Tukaj je pa še cena velika. Vaše mnenje mi bo zelo pomagalo.
gretzky Objavljeno Maj 19, 2016 Opozori Objavljeno Maj 19, 2016 pred 13 minutami, Dugales pravi: Pozdravljeni vsi skupaj. Jaz sem motociklist šele eno leto in sem šele pred dvema dnevoma izvedel, da integralna čelada manj šumi kot preklopna - "brzina, ni kaj". Lani sem imel skuter (Yamaha X max) z višjim vizirjem in jet čelado. S hrupom oz. šumenjem ni bilo nobenih težav. Letos pa sem prešaltal na Kawasakija Versys 650 z originalnim vizirjem. Hotel sem biti pameten ter varčen in sem spomladi kupil preklopno čelado v Lidlu; ojej. Kljub vstevljenim nekim blazinicam v čeladi, je še vedno v njej obupen hrup, šumi ko vrag. Ali je za to kriva preklopna čelada ali je zanič? Ali naj kupim integralko? Nič nisem slišal (videl) o HJC. Že pri smučarskih čeladah je prava velikost hudič. Tukaj je pa še cena velika. Vaše mnenje mi bo zelo pomagalo. Preklopne čelade so praviloma glasnejše. Tudi Lidlova, pa čeprav ima vse ateste in certifikate, je gotovo glasnejša, manj udobna, slabša,... kot npr. Schubertova. Seveda, saj niti približno nista v istem kakovostnem razredu. Vsekakor pa je integralna praviloma tišja od preklopne, pa še lažja je (tudi to se mi zdi pomembno pri čeladi). Kako bi naredil jaz na tvojem mestu: - šel bi v trgovine preizkusiti čimveč čelad, če jih boš na glavo nataknil vsaj deset različnih, boš dobil občutek katera ti je vsaj približno ok in katera sploh ne, - ko bi ugotovil, katere bi pasale na moj pisker, bi jih preizkusil še malo bolje (npr, da jo imam na glavi vsaj četrt ure), - potem bi jih šel preizkusiti na SVOJ motor, ker je lahko ista čelada na enem motorju bolj glasna in slabša kot na drugem, - na koncu bi izbral najbolj primerno. Lahko pa ti na žalost iz lastne izkušnje povem, da je ZELO pomembno, da ti čelada lepo sede na glavo. Na svoji kompozitni čeladi sem "pridelal" cca. 45 centimetrsko razpoko in jo je motorist reševalec poslikal in jo kaže na raznih šolanjih, kaj je to primerna čelada. Pa še nekaj se mi zdi pomembno. Kakšno zastopstvo ima proizvajalec čelad v Sloveniji. Tudi tukaj lahko iz lastne izkušnje povem, da je to podjetje in Velenja (ne vem če smem napisati njihov naziv) in je daaaleeeč pred vsemi drugimi. Pa že nekateri drugi niso slabi. Tukaj pa mi veliko pove že to, da imaš pri njih vsako leto brezplačen pregled in servis čelade. Pa veliko sreče ti želim pri izbiri in seveda tudi pri vožnji. Pa da bi bila samo za zaščito pred vetrom in mrčesom, crash teste raje izpusti. Bmflar, Wakasaki in GoBobi 3
frischfleisch Objavljeno Maj 19, 2016 Opozori Objavljeno Maj 19, 2016 Odločam se za nakup nove čelade. Seveda se bo vse sprobalo, zanimajo pa me kakšni komentarji lastnikov omenjenih čelad. Predvsem me zanima shoei gt-air in schubert s2 sport. Iščem tiho čelado za na nakeda, ki ima sončni vizir. Lahko pa še tudi kak drug model predlagate. Lp
kompi Objavljeno Maj 20, 2016 Opozori Objavljeno Maj 20, 2016 pred 11 urami, frischfleisch pravi: Iščem tiho čelado za na nakeda, ki ima sončni vizir. Lahko pa še tudi kak drug model predlagate. Lp pred 12 urami, Dugales pravi: Pozdravljeni vsi skupaj. Jaz sem motociklist šele eno leto in sem šele pred dvema dnevoma izvedel, da integralna čelada manj šumi kot preklopna - "brzina, ni kaj". Lani sem imel skuter (Yamaha X max) z višjim vizirjem in jet čelado. S hrupom oz. šumenjem ni bilo nobenih težav. Letos pa sem prešaltal na Kawasakija Versys 650 z originalnim vizirjem. Hotel sem biti pameten ter varčen in sem spomladi kupil preklopno čelado v Lidlu; ojej. Kljub vstevljenim nekim blazinicam v čeladi, je še vedno v njej obupen hrup, šumi ko vrag. Ali je za to kriva preklopna čelada ali je zanič? Ali naj kupim integralko? Nič nisem slišal (videl) o HJC. Že pri smučarskih čeladah je prava velikost hudič. Tukaj je pa še cena velika. Vaše mnenje mi bo zelo pomagalo. Hrup v čeladi in kako se mu izogniti: [KLIK] Lp, Boris Kompare gretzky 1
ton Objavljeno Maj 20, 2016 Opozori Objavljeno Maj 20, 2016 pred 12 urami, frischfleisch pravi: Odločam se za nakup nove čelade. Seveda se bo vse sprobalo, zanimajo pa me kakšni komentarji lastnikov omenjenih čelad. Predvsem me zanima shoei gt-air in schubert s2 sport. Iščem tiho čelado za na nakeda, ki ima sončni vizir. Lahko pa še tudi kak drug model predlagate. Lp Čepke v ušesa pa je vsaka čelada tiha
KARMEN1 Objavljeno Maj 20, 2016 Opozori Objavljeno Maj 20, 2016 To je samo reklama za Nolan. Imam HJC FG 17 in Scorpio EXO 500 (kupila sem jo le zaradi očal). HJC je veliko tišja in manj zračna. V Scorpiu sem preveliko zračnost v zimskem času rešila z menjavo mrežice pod brado, hrupnosti pa ne. Zaključek: HJC je kar tiha čelada.
Dugales Objavljeno Maj 23, 2016 Opozori Objavljeno Maj 23, 2016 Za vikend sem testital Nolanko N87. Pri Gruntarju v Kopru so mi jo iz Velenja zrihtali čez noč - bravo.Hvala Boris Compare. Čelada je lažja kot moja preklopna (logično) in res tudi tišja. Pognal sem čez 170, pa je bila tišja kot moja med 80 in 120. Pa še nekaj. Pri moji čeladi ne morem imeti odprtega vizirja niti na prvi stopnji pri 40 km/h. Pri Nolanki pa sem imel lahko odprtega do 90 na uro. Je pa ozka v brado, kar mi odgovarja. V naslednjem tednu bom preizkusil še HJC, pa bom videl. Bom poročal. kompi 1
StaraFeltna Objavljeno Maj 23, 2016 Opozori Objavljeno Maj 23, 2016 On 5/20/2016 at 10:18 AM, KARMEN1 said: To je samo reklama za Nolan. Imam HJC FG 17 in Scorpio EXO 500 (kupila sem jo le zaradi očal). HJC je veliko tišja in manj zračna. V Scorpiu sem preveliko zračnost v zimskem času rešila z menjavo mrežice pod brado, hrupnosti pa ne. Zaključek: HJC je kar tiha čelada. Med hjc Is-16 in Nolan N86 na hornet 600 brez vetrne zaščite je bila HJC malenkost subjektivno tišja. Slišal sem več "motorja". Nolanka je bila opazno glasnejša a mi je bil tip hrupa pri nolanki bolj všeč ali bolje rečeno manj tečen. Ko sem dal podbradni element od nolanke sem dobil neko izenačenje a za razliko od hjc mi ta podbradna mrežica toliko najeda pri snemanju in natikanju čelade da je nima gor... evo to je prvi omembe vreden kiks proti nolanki ki jo imam sicer rajši. HJC NOLAN Tudi glede udobja ni primerjave, zlasti če se briješ vsake 5 dni...
Dugales Objavljeno Maj 26, 2016 Opozori Objavljeno Maj 26, 2016 Ob 20. 5. 2016 at 10:18, KARMEN1 pravi: To je samo reklama za Nolan. Imam HJC FG 17 in Scorpio EXO 500 (kupila sem jo le zaradi očal). HJC je veliko tišja in manj zračna. V Scorpiu sem preveliko zračnost v zimskem času rešila z menjavo mrežice pod brado, hrupnosti pa ne. Zaključek: HJC je kar tiha čelada. Včeraj sem poskušal in testiral HJC čelade. Porabil sem dobro uro. FG 17 in IS 17 ne pašeta na mojo glavo. FG ST pa je sedla "kot ata na mamo". Upošteval sem tudi nasvet stare feltne in mi je bila na začetku tesna. Čelada je lahka in kratka. Za zapiranje vizirja ima gumb in ko je vizir zaprt, je to res. Hrup in šum vetra izgineta. Na ušesih je drugačna kot druge, ni luknje in lepo naleže na uhelj, a ne tišči. Tudi zaradi tega se mi je zdelo, da bo tišja. To je bila tudi prva čelada, ki se mi ni zavrtela levo, desno okrog glave, niti gor, dol. Lahko bi se vozil z nepripeto. Potem pa sem sedel na motor (Kawasaki 650 ER 6N) in se zapeljal po ljubljanski obvoznici (do 170). Celo do 90 na uro sem imel vizir lahko popolnoma odprt in ni kaj dosti pihalo v čelado. Ko je bila čelada res zaprta, ni bilo šuma in hrupa zaradi vetra skoraj nič, slišal pa sem zvok motorja, kar mi je bilo všeč. Tudi pri višji hitrosti ni bilo tistega zoprnega šumenja in ropotanja, kot sem ga vajen. Končno sem imel na glavi čelado, ki sem jo iskal. Edino kar me moti je trak za pripenjanje čelade, ker ima dvojno zaponko (športno pripenjanje), jaz sem pa komot. Ampak to ne bo vplivalo na mojo odločitev. Pohvaliti moram tudi fanta v BS trgovini (Šmartinska) za pomoč, poznavanje opreme, pravi nasvet in uslugo, da sem lahko testiral čelado, ker nimajo posebnih testnih čelad. Zaključek. HJC FG ST je tišja od Nolan N87. Cena je podobna. Mislim, da bom izbral HJC, ne pa Nolan N87. Hvala za sugestije in komentarje. Sedaj pa kakšna druga tema. gretzky in StaraFeltna 2
dlicen Objavljeno Maj 26, 2016 Opozori Objavljeno Maj 26, 2016 Na DD obročke se hitro navadiš. Efendi in gretzky 2
gretzky Objavljeno Maj 26, 2016 Opozori Objavljeno Maj 26, 2016 pred 52 minutami, dlicen pravi: Na DD obročke se hitro navadiš. Res je. Jaz drugačnih niti nočem več, imam dobre izkušnje s tem zapenjanjem. Pa porabim manj časa z zapenjanjem kot pa s klasično mikro sponko. Samo zategnem in je ok.
HyperJack Objavljeno Maj 26, 2016 Opozori Objavljeno Maj 26, 2016 pred eno uro, dlicen pravi: Na DD obročke se hitro navadiš. Grozni so, po 3 sezonah jih še zdaj kovnem...žena je kupila novo čelado jo dala gor, začela zapenjat, pa sam preklela vse za naprej in nazaj...pa navadno ne kovne.. pred 29 minutami, gretzky pravi: Res je. Jaz drugačnih niti nočem več, imam dobre izkušnje s tem zapenjanjem. Pa porabim manj časa z zapenjanjem kot pa s klasično mikro sponko. Samo zategnem in je ok. Sicer nevem kako ti rata, jaz če mam pašček zapet, ne spravim čelade ne dol niti gor...vsakič treba odpenjat pa iz obročkov vn in potem spet not.. jovo na novo.. gretzky 1
dlicen Objavljeno Maj 26, 2016 Opozori Objavljeno Maj 26, 2016 Sicer moram tudi jaz vsakič popolnoma odpret pašček, ampak mi to ni tak problem. Predvsem mi je všeč, da lahko pas stisnem v nulo. Ne vem, takoj sem se navadil in mi je to res bolje. Pa še kakšnih 20 gramov teže prišparam, da sem lažje objesten. gretzky 1
KARMEN1 Objavljeno Maj 26, 2016 Opozori Objavljeno Maj 26, 2016 Na začetku sem zapenjala pred ogledalom, rokavice pa itak ne moreš imeti gor, kot pri drugih sistemih. Ja pa to najbolj varen način zapenjanja. Navaditi se moraš, ni kaj.
Gost Objavljeno Maj 26, 2016 Opozori Objavljeno Maj 26, 2016 41 minutes ago, HyperJack said: Sicer nevem kako ti rata, jaz če mam pašček zapet, ne spravim čelade ne dol niti gor...vsakič treba odpenjat pa iz obročkov vn in potem spet not.. jovo na novo.. Kolikor vem mora biti DD pašček narejen tako da lahko (prav zaprav tako zahtevajo predpisi za DD) čelado snameš in natakneš tako da pašček samo raztegneš, ne sme pa se dajati iz obročkov ven. Meni je DD čudovit, samo potegneš za zapenjanje (pašček) ali odpenjanje (privesek namenjen odpenjanju). P.S. plezalni pasovi drugačnega zapenjanja kot dvojni obročki (DD) ne poznajo, pa so ponavadi štirje, dva okoli nog in dva okoli pasov. Pri motorističnih čeladah je pa to neka ful nobel dodatna vrednost čelade. Izgleda je pri plezalcih varnost in človeško življenje na prvem mestu in se proizvajalci ne grejo marketinških for pri osnovnih stvareh, tam se igrajo z barvami, in trakci, in priveski..., ne pa s sistemi zapenjanja...
mladench Objavljeno Maj 26, 2016 Opozori Objavljeno Maj 26, 2016 14 minutes ago, twom said: Kolikor vem mora biti DD pašček narejen tako da lahko (prav zaprav tako zahtevajo predpisi za DD) čelado snameš in natakneš tako da pašček samo raztegneš, ne sme pa se dajati iz obročkov ven. misliš ali veš? Če je to kje zapisano, naj mi nekdo razloži why da fak nebi smel jaz paščkov narazn dajat?! Efendi, gretzky in DAMI34 3
dlicen Objavljeno Maj 26, 2016 Opozori Objavljeno Maj 26, 2016 Tudi meni to ni povsem logično. Potem bi pas že iz tovarne prišel sklenjen, pa bi ga uporabnik samo zatiskal in spuščal. Efendi in gretzky 2
Gost Objavljeno Maj 26, 2016 Opozori Objavljeno Maj 26, 2016 Tako je meni rekel kompi ob kupovanju čelade v Velenju...
DAMI34 Objavljeno Maj 26, 2016 Opozori Objavljeno Maj 26, 2016 Sem vidu na moto gp, vsakič odpnejo in zapnejo, men sicer gre na tesno brez odpenjanja. Bmflar in gretzky 2
KARMEN1 Objavljeno Maj 26, 2016 Opozori Objavljeno Maj 26, 2016 Jaz čelade ne spravim z glave, če ne odpnem popolnoma Bmflar in gretzky 2
Kmet2 Objavljeno Maj 26, 2016 Opozori Objavljeno Maj 26, 2016 pred 50 minutami, twom pravi: Kolikor vem mora biti DD pašček narejen tako da lahko (prav zaprav tako zahtevajo predpisi za DD) čelado snameš in natakneš tako da pašček samo raztegneš, ne sme pa se dajati iz obročkov ven. Meni je DD čudovit, samo potegneš za zapenjanje (pašček) ali odpenjanje (privesek namenjen odpenjanju). P.S. plezalni pasovi drugačnega zapenjanja kot dvojni obročki (DD) ne poznajo, pa so ponavadi štirje, dva okoli nog in dva okoli pasov. Pri motorističnih čeladah je pa to neka ful nobel dodatna vrednost čelade. Izgleda je pri plezalcih varnost in človeško življenje na prvem mestu in se proizvajalci ne grejo marketinških for pri osnovnih stvareh, tam se igrajo z barvami, in trakci, in priveski..., ne pa s sistemi zapenjanja... Res je SHOEI ima tak princip in sem bil veliko bolj zadovoljen kot z X1003 ki ima tisto zapenjalo kot pancerji ..... Ne vem kakšne pasove imate, toda mi uporabljamo Petzlove in imajo novi že podoben sistem kot X-lite in tukaj sem pa bolj zadovoljen z novejšim sistemom . Stari pasovi pa ja imajo samo zapenjanje kot ga omenjaš . pred 2 minutami, KARMEN1 pravi: Jaz čelade ne spravim z glave, če ne odpnem popolnoma Prevelika glava ali premala čelada KARMEN1, gretzky in Bmflar 3
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se