maxxa Objavljeno Maj 11, 2020 Deli Objavljeno Maj 11, 2020 pred 8 urami, Darko3g pravi: Zanima me, kako pritrjujete kamere na čelado. Jih lepite ( s čim) ali vijačite ali kako drugače. Rad bi pritrdil nosilec za komunikacijo. Sedaj je zataknjen na spodnji rob pa me moti, pa še ni čisto fiksno. Za dvostranski lepilni trak nisem prepričan, če je dovolj močan, ne bi pa rad vrtal in vijačil skozi čelado (če je to sploh primerno, glede na trdnost in varnost). Lepimo. Vhb 3m dvostranski drzi kot bi ga privijacil. Pa ne kupuj nekega ponaredka od lepila. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
phoebus Objavljeno Julij 15, 2020 Deli Objavljeno Julij 15, 2020 Imam vprašanje v zvezi s sončnim vizirjem. Že nekaj let imam Shoei GT-Air in sem malo razočaran nad sončnim vizirjem - kolikor je praktičen ker je vedno pri roki, toliko je neuporaben, ker ob dvignjenem vizirju zvrtinči zrak direkt v oči, tako da ne morem voziti z dvignjenim vizirjem (kot sem lahko npr. prej pri 1100-ki s sončnimi očali). Imate kaj izkušnje z drugimi modeli (npr. novejši GT-Air 2 z večjim sončnim vizirjem, Neotec, kaka druga firma)? Ker če je tako povsod, raje vzamem nekaj drugega (NXR?) brez vizirja in pač uporabim očala / zatemnjen vizir in mi ne piha v oči poleti v mestu Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Julij 15, 2020 Deli Objavljeno Julij 15, 2020 pred 36 minutami, phoebus pravi: Imam vprašanje v zvezi s sončnim vizirjem. Že nekaj let imam Shoei GT-Air in sem malo razočaran nad sončnim vizirjem - kolikor je praktičen ker je vedno pri roki, toliko je neuporaben, ker ob dvignjenem vizirju zvrtinči zrak direkt v oči, tako da ne morem voziti z dvignjenim vizirjem (kot sem lahko npr. prej pri 1100-ki s sončnimi očali). Imate kaj izkušnje z drugimi modeli (npr. novejši GT-Air 2 z večjim sončnim vizirjem, Neotec, kaka druga firma)? Ker če je tako povsod, raje vzamem nekaj drugega (NXR?) brez vizirja in pač uporabim očala / zatemnjen vizir in mi ne piha v oči poleti v mestu Vizir ni problem. Na kratko...večja/manjša vetrna zaščita pa se vse spremeni... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
phoebus Objavljeno Julij 16, 2020 Deli Objavljeno Julij 16, 2020 17 hours ago, DAMI34 said: Vizir ni problem. Na kratko...večja/manjša vetrna zaščita pa se vse spremeni... Mnja, sem že probal iti iz višjega touring nazaj na original nizkega, pa isto piha noter ? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Julij 16, 2020 Deli Objavljeno Julij 16, 2020 pred 3 urami, phoebus pravi: Mnja, sem že probal iti iz višjega touring nazaj na original nizkega, pa isto piha noter ? men tut piha če odprem vizir, pa vozim z zaslonko, pa mam drugo blagovno znamko čelade. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno Julij 16, 2020 Deli Objavljeno Julij 16, 2020 včasih zna biti razlog kakšna tank torba Bostjan L 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Mos Objavljeno Julij 24, 2020 Deli Objavljeno Julij 24, 2020 Katero čelado priporočate začetniku do nekje 200, max 250e? in kako ugotoviti kateri tip čelad (glede na obliko glave) ti ustreza? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Julij 24, 2020 Deli Objavljeno Julij 24, 2020 pred 36 minutami, Mos pravi: Katero čelado priporočate začetniku do nekje 200, max 250e? in kako ugotoviti kateri tip čelad (glede na obliko glave) ti ustreza? Vsekakor predlagam obisk trgovine, ker ti bodo znali svetovati. Za 250'€ se že marsikaj dobi, včasih majo pa tudi dobre popuste za dražje modele. Zakaj pomerit, ker določene čelade ti lepo sedejo na glavo, določene te pa tiščijo. Odvisno je od oblike tvoje glave. Meni recimo doboro sedejo HJC, Shark, Nolan nikakor AGV isto ne.. Velikost čelade kupiš glede na obseg glave (S, L, XL) veliko o tem imajo zapisanega tako trgovci kot lahko poiščeš na yutubu. https://compaco.si/si/blog/koristni-nasveti/kako-naj-izberem-pravo-celado Bostjan L in ligenjček 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
LunaticFringe Objavljeno Julij 24, 2020 Deli Objavljeno Julij 24, 2020 pred 3 urami, Mos pravi: Katero čelado priporočate začetniku do nekje 200, max 250e? in kako ugotoviti kateri tip čelad (glede na obliko glave) ti ustreza? @DAMI34 ti je že zelo dobro napisal, kako in kaj pri nakupu čelade. Vzemi si čas, ne hiti, mogoče probaj čelade različnih proizvajalcev. Meni je trgivec pred nakupom dovolil, da sem se zapeljal par km z mojim mopedom. Fajn kupi DAMI34 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Mič_15 Objavljeno Oktober 8, 2020 Deli Objavljeno Oktober 8, 2020 Živijo, če kdo ve, bi ga prosil za informacijo, pod katero vrsto odpadkov spada čelada oz. ali katera trgovina pobira stare čelade in se jih nato primerno (beri, da ne gre v koš za smeti z mešanimi odpadki ipd...) znebi... LP Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mladench Objavljeno Oktober 9, 2020 Deli Objavljeno Oktober 9, 2020 Kosovni odpadek? na deponijo. Mič_15 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ligenjček Objavljeno Oktober 9, 2020 Deli Objavljeno Oktober 9, 2020 ima kdo kaj izkušenj s čeladami znamke nexx? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kp-kp Objavljeno Oktober 9, 2020 Deli Objavljeno Oktober 9, 2020 pred 11 urami, ligenjček pravi: ima kdo kaj izkušenj s čeladami znamke nexx? Jaz jo imam. Nexx X.D1. Na splošno zadovoljen. Lahka, narejena iz kompozitov, pinlock, za enduro čelado presenetljivo tiha, itd... Pomankljivosti; novo je cela jeba spravit na glavo in jeba na kvadrat z glave dol. Podbradni del se ponavadi pri tem sname s čelade in ga moraš popravljat. Obseg glave imam 58cm in sem kupil velikost M, če bi še enkrat kupoval bi vzel L. Malo majhne številke so, ampak se je že vdelala. Po 5 urah neprekinjeno na glavi me je začelo tiščati na vrhu ušes. V stirodurju je predpriprava za zvočnike z ostrim robom. Po minimalni obdelavi s šmirgl papirjem ni več problemov. Glede na znižano ceno v KMC zelo smotern nakup. Seveda, če ti paše na glavo... ligenjček in Wakasaki 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Mič_15 Objavljeno Oktober 25, 2020 Deli Objavljeno Oktober 25, 2020 Ob 9. 10. 2020 ob 7:35, mladench pravi: Ob 8. 10. 2020 ob 20:44, Mič_15 pravi: Živijo, če kdo ve, bi ga prosil za informacijo, pod katero vrsto odpadkov spada čelada oz. ali katera trgovina pobira stare čelade in se jih nato primerno (beri, da ne gre v koš za smeti z mešanimi odpadki ipd...) znebi... LP Kosovni odpadek? na deponijo. Deponija, mešani odpadki Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
apirko Objavljeno November 11, 2020 Deli Objavljeno November 11, 2020 Že dalj časa se sprašujem, pa sem rekel da bom povprašal še tule. Kako se na naked in klasičnih motorjih obnesejo Jet čelade? Če se vozim z odprtim vizirjem, mi vsake toliko prileti kaj v čelado, kak mrčes, kamenček ali kaj takega.... v Jet čeladi brez vizirja (ne sončnega) si pa popolnoma odprt in dostopen vsemu.... Sončni vizir je menda nuja, prozoren zaščitni pa je zaželjen ali kako? Ni mi jasno, kako se lastniki jet čelad spopadajo s temi težavami... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bostjan L Objavljeno November 25, 2020 Deli Objavljeno November 25, 2020 Nova od MMja. Da nebo samo v videu notranc 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
litlleracer Objavljeno December 7, 2020 Deli Objavljeno December 7, 2020 Žijo iščem novo čelado za na mojega monstra? kaj bi mi priporočali oz kaj oz katere NE priporočate (info, izkušnje...) hvala Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno December 22, 2020 Deli Objavljeno December 22, 2020 dual sport čelado rabim. Namreč običajne se mi pri počasni vožnji in offroadu hudo potijo, vroče celo pozimi, sonce slepi itd..v glavnem sport čelada je nogo. 1. ne preveč draga 2. veeelik vizir in vidno polje 3. šilt 4. veliko zračenja Kaj vozite, s čem ste zadovoljni, kje ste nabavili? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno December 22, 2020 Deli Objavljeno December 22, 2020 Nishua Enduro carbon. https://www.louis.de/artikel/nishua-enduro-carbon-endurohelm/215086?list=72e77e632d1801bf014764c6b463eeed Za ta denar ni boljše. Izjemno lahka, veliko vidno polje, relativno tiha (glede na namen) , zračna. Minus je cenen mehanizem vizirja, ampak deluje. lp DAMI34 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno December 22, 2020 Deli Objavljeno December 22, 2020 Pravkar, franc pravi: Nishua Enduro carbon. https://www.louis.de/artikel/nishua-enduro-carbon-endurohelm/215086?list=72e77e632d1801bf014764c6b463eeed Za ta denar ni boljše. Izjemno lahka, veliko vidno polje, relativno tiha (glede na namen) , zračna. Minus je cenen mehanizem vizirja, ampak deluje. lp mora bit opcija "pomeri". Ne kupim več čelade brez merjenja. Zdej je pa itak jeba ko ne smeš v trgovini. Sem kupil čelado v BSju, prijazni, žal se morajo držat pravil in jo pomeril...zunaj..bljak in takoj vrnil Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno December 22, 2020 Deli Objavljeno December 22, 2020 Potem počakaj do pomladi, takrat je običajno spet v akciji 199€ (-100€ od redne cene) , do takrat se bo pa menda že dalo v Avstrijo. lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno December 22, 2020 Deli Objavljeno December 22, 2020 čakat itak moram, Hvala za info. Deluje lahka, še na glavo mi mora prav sest. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno December 22, 2020 Deli Objavljeno December 22, 2020 Oblazinjenje je precej debelo in se malo posede. Jaz sem bil med M in L in na koncu vzel L, ker me je M preveč tiščala, je pa sedaj L kar malo "komot" . lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno December 22, 2020 Deli Objavljeno December 22, 2020 pred 12 minutami, franc pravi: Oblazinjenje je precej debelo in se malo posede. Jaz sem bil med M in L in na koncu vzel L, ker me je M preveč tiščala, je pa sedaj L kar malo "komot" . lp mam kar hud problem, ker imam čelade S ranga (buča je pa nekje me S in M). Zna bit, da bo S vsaj kar sem pomeril premalo. Preveč me robovi žulijo, čutim plastiko. Štartal bom z M. pa da vidimo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno December 22, 2020 Deli Objavljeno December 22, 2020 Še to: školjka je S/M in L/XL, manjša je par gramov lažja. lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se