Pervy Objavljeno Februar 5, 2003 Opozori Objavljeno Februar 5, 2003 Kako na "potno čelo" vpliva barva čelade oz. ali se pozna, da je črna čelada na glavi bolj vroča od bele čelade? Je to zanemarljivo ali se dejansko pozna? Izkušnje? lp, Pjotr. verjetno že vpliva ampak ko je vroče mi je v vsaki vroče, poleg tega pa nikoli nisem imel možnosti ISTO čelado probat v črni in še kaki barvi. ko je pa vroče je itak v vsaki vroče.
smeško Objavljeno Februar 6, 2003 Opozori Objavljeno Februar 6, 2003 Jest imam črno mat čelado - torej najslabšo možno kombinacijo za na sonce, pa ti lahko povem da ni v njej nič bolj vroče, kot v drugih čeladah. itaq pa če se voziš ti veter vsaj malo hladi čelado :wink:
J Objavljeno Februar 8, 2003 Opozori Objavljeno Februar 8, 2003 Ve kdo kje bi lahko kupil nalepke za čelado, i.s. nalepke tipo: Up yours! Don't make me look back! Get off my ass! srednji prst in podoben bullshit...Pa tudi če je kje kakšen v Sloveniji, ki z airbrush-om barva čelade in ali bi moral kupit belo čelado za osnovo postopka!!?? Sorry! če je tema ze obdelana, forum je tako obsezen, da tezko kaj najdem. Lp
J Objavljeno Februar 10, 2003 Opozori Objavljeno Februar 10, 2003 Oprostite če pogrevam :oops: , ampak čisto resno: A je kdo tukaj, ki obvlada aerograph ali pa pozna nekoga? Rad bi, da mi individualizira čelado, Hvala! Lp.
Ice Objavljeno Februar 10, 2003 Opozori Objavljeno Februar 10, 2003 v motoristu je nekaj reklam.v grazu in okolici jih je pa xx.
J Objavljeno Februar 10, 2003 Opozori Objavljeno Februar 10, 2003 Hvala vsem! malo prej dobil konkreten odgovor iz mojega konca :D
burgy Objavljeno Februar 16, 2003 Opozori Objavljeno Februar 16, 2003 Tisti ki ste že dali naredit airbrush: koliko pa kaj stane ena povprečno kvalitetna poslikava čelade (za celo čelado ali pa le za delno poslikano) :?:
moped Objavljeno Februar 16, 2003 Opozori Objavljeno Februar 16, 2003 No, to bi pa tudi mene zanimalo, bi si dal eno otroško slikanco gor narisat.
HHV Objavljeno Februar 24, 2003 Opozori Objavljeno Februar 24, 2003 kot sem že par postov nazaj napisal: VPRAŠAL BI ČE MA KDO IZKUŠNJE S ČELADAMI DRIVER? Jaz imam model FORTUNE, dobil sem jo zastonj poleg aprilie ker sem plačal z gotovino. In če imate izkušnje mi povejte ali se jo splača imet al nabavt kaj varnejšega? LP Tudi mene to zanima. Je kdo že sploh zasledil to firmo? Ali so te čelade dobre, povprečne, zanič? Se jo splača kupiti za nekaj fur na leto za sovoznika? Če je zanič, beri nevarna, jo ne bi kupil, če pa so to solidne čelade, bi bile pa okej. Ima tovarna sicer svojo spletno stran, samo kvalitete čez ekran ne moreš videti. LP HHV
YZFgeorge Objavljeno Februar 24, 2003 Opozori Objavljeno Februar 24, 2003 Vedno znova amizantno je slišati, da sopotnik zaradi tega ker se manj vozi z motorjem, ne rabi "tako dobre" čelade. Če ob tistih redkih nedeljah, ko koga nabašete zadaj, ne nameravate pasti, čelade itak ne rabi. V kolikor pa vam v obzir pride tudi to, da bi se nezgoda, morebiti tudi po krivdi drugega, le lahko pripetila, imam eno vprašanje za vas: A je sopotnikova glava manj občutljiva na udarce od vaše, ali je samo manj vredna?
HHV Objavljeno Februar 24, 2003 Opozori Objavljeno Februar 24, 2003 Ne, ne, si narobe zastopil, oziroma sem jaz nerodno povedal. Potrebujem in hočem za sopotnika varno čelado. Samo nima pa smisla, da je nevem kako kvaliteten vizir, možnost anti fog vložkov, snemljiva notranjost in podobne dobrote, da o grafikah sploh ne govorim. Za varnost je pomembna le izdelava školjke in "absorbcijskega polnila". Pa seveda kvaliteta zaklepanja pri modularnih čeladah. Vožnja s sopotnikom bo v samo v lepem vremenu, nekajkrat na leto, znamka zaradi imena samega pa nama tudi ni pomembna. Torej ponavljam vprašanje. Ali so čelade Driver varne, čeprav so poceni?
andrej Objavljeno Februar 27, 2003 Opozori Objavljeno Februar 27, 2003 Zanima me če ima kdo od vas toniran vizir (rahlo zatemnjen) in kakšne so izkušnje z vožnjo ponoči. Je vidljivost kaj manjša? Problem znajo biti tudi prehodi zelo svetlo / temno (npr. iz direkt sonca v senco). Kakšne izkušnje? Konkretno se zanimam za čelado UVEX V1, so pa dobrodošle izkušnje s katerokoli čelado s toniranim vizirjem. Andrej
Gallus Objavljeno Februar 27, 2003 Opozori Objavljeno Februar 27, 2003 Pred časom sem imel toniran vezir (močno), tako da pri normalni svetlobi ni bilo mogoče videti v notranjost čelade. Ob sončku in normalni dnevni svetlobi O.K. :D , ko pade noč :? :( :!: :arrow: ne priporočam, razen, če imaš prozornega s seboj.
J Objavljeno Februar 27, 2003 Opozori Objavljeno Februar 27, 2003 Andrej, največkrat imam zatemnjen vizir! Sredi zime me je večkrat ujela tema - 16h tema - in je zivo sranje! Sem potem vozil kar z odprtim vizirjem, ker ne vozim sabo ta prozornega. Moj zatemnjeni vizir je "full" temen, ne vem pa zdaj koliko odstoten! Razmišljam o fototropičnem vizirju "fotocelice"(ali kako se ze imenuje?)!
SiR Objavljeno Februar 27, 2003 Opozori Objavljeno Februar 27, 2003 Šubertka bo letos nova........integralka,z vgrajenim temnim vizirjem proti sončni bleščavi,izredno tiha(85dcb).......... Jo komaj čakam!!!!!!! Žal samo do velikosti 61 cm oz. XL... Jaz mam 66 cm, oz. XXXL ali celo XXXXL... :( Je pa lepa - sem jo v Minkenu gledal... takoj bi jo kupil ... :? :? :shock: :lol: :lol: No - razen, če notranjo filungo komplet vun ftrgam, pa si dam samo kahlo na glavo?!?!?! :wink: :wink: :wink: 8)
HHV Objavljeno Februar 28, 2003 Opozori Objavljeno Februar 28, 2003 Andrej, sem imel rahlo toniran vložek na Nolan 100 kahli, sin pa močno toniranega tudi na enaki Nolanki. Rezultat nekaj voženj je bil, da sem vložek vrgel ven in s seboj vzel sončna očala, ki jih natikam, v primeru mizkega sonca zjutraj ali zvečer, oz. ob poletnih bleščanjih. Vizir pa pri meni v nadalje ostane brez takih zatemnitev in vedno čim bolj čist! Pa tudi sine, ki je hotel frajerišiti s ta najbolj temnim, je na koncu sezone presedlal na tistega rahlo zatemnjenega, ki sem ga jaz odstrani. Je vrag, ko naenkrat zapelješ v senco, tunel, že tako eno figo vidiš, s temi zatemnitvami je pa res tema. Pa vožnja čez dan, se tudi razlikuje z večerno ali nočno. Ali boš vedno tisti vložek dol pa gor dajal, pa vizir praskal in pacal? Ne hvala, čisti vizir in po možnosti dobra sončna očala po potrebi! LP HHV
marijan Objavljeno Februar 28, 2003 Opozori Objavljeno Februar 28, 2003 sem proti zatemnjenim vizirjem, saj so že predhodniki vse napisali, senca, tuneli,sploh pa ko gre sonček spat :shock:
Noise Objavljeno Februar 28, 2003 Opozori Objavljeno Februar 28, 2003 Je pa lepa - sem jo v Minkenu gledal... takoj bi jo kupil ... Ko ravno debatiramo o novih šubertkah -- pri nas pa resno dvomim, da jih bomo dobili v prodajo... Še vedno ne duha ne sluha o njih, namreč :x :x :x
Brrrm Objavljeno Februar 28, 2003 Opozori Objavljeno Februar 28, 2003 Jaz sem tudi pristaš nezatemnjenih vizirjev in sončnih očal pod njimi. Je sicer ena operacija pri natikanju in snemanju čelade več, ampak se hitro privadiš. 8)
RAN Objavljeno Februar 28, 2003 Opozori Objavljeno Februar 28, 2003 Je pa lepa - sem jo v Minkenu gledal... takoj bi jo kupil ... Ko ravno debatiramo o novih šubertkah -- pri nas pa resno dvomim, da jih bomo dobili v prodajo... Še vedno ne duha ne sluha o njih, namreč :x :x :x Kako pa izgleda ? Ima kdo link do šuberta ?
HHV Objavljeno Februar 28, 2003 Opozori Objavljeno Februar 28, 2003 http://www.tc-motoshop.si/index.php?p=deta...il&id=109&ids=2 Noise, a ni to tale? :?: Izvoli RAN: http://www.schuberth.com/index2.htm
RAN Objavljeno Februar 28, 2003 Opozori Objavljeno Februar 28, 2003 Izvoli RAN:http://www.schuberth.com/index2.htm Thnx. Ni slaba. Najbrž bo tam nekje okol 90 kSIT.
lojzi Objavljeno Februar 28, 2003 Opozori Objavljeno Februar 28, 2003 Izvoli RAN:http://www.schuberth.com/index2.htm Thnx. Ni slaba. Najbrž bo tam nekje okol 90 kSIT. Lepo ti piše na strani TC, da je cena 78.000,00 SIT (internetna cena). Če pa prideš tja, se da pa še kakšen tolarček "zglihat"
SiR Objavljeno Februar 28, 2003 Opozori Objavljeno Februar 28, 2003 Lojzi - pa saj te čelade zastonj talajo... Če kupiš nov motor seveda :)
cyc Objavljeno Februar 28, 2003 Opozori Objavljeno Februar 28, 2003 Lojzi - pa saj te čelade zastonj talajo... Če kupiš nov motor seveda :) :shock: :shock: Jaz sem jih pa vprasal par dni nazaj kako je s popusti na opremo ce kupis motor pri njih, pa mi je en nov, ki ga od prej ne poznam, zacel sanjati o 10% popustu (jebes 10% popust ce je ze otvoritveni popust v startu 20%, pa ce kupis pri njih moped ali pa ne) ... Ni bilo takrat tistega prodajalca, ki mi je pred casom rekel da se da "ful zmenit". Bom ob priliki poiskal ga in se njega povprasal :) Kaksne imate izkusnje ostali? Za kaj vse se da "dogovoriti"?
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se