solorider Objavljeno September 20, 2018 Deli Objavljeno September 20, 2018 pred 21 urami, GO_Tomi pravi: Tko je zgledal sedež pred posegom Po ravnanju je ta del, kjer sedi trtica, bolj raven. Tri poste višje je slika. Ko daš pa ovco gor, se pa še dodatno vse skupaj zgliha. Mislil sem končni izdelek z ovco... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GO_Tomi Objavljeno September 20, 2018 Deli Objavljeno September 20, 2018 7 hours ago, solorider said: Mislil sem končni izdelek z ovco... Aha ... ja prou, naj ti bo. Bom jutri naštimal. solorider 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
NX650 Objavljeno September 21, 2018 Deli Objavljeno September 21, 2018 Ima kdo kontakt od @joze, ki je mojster za sedeže. Rabim nekaj bolj udobnega Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GO_Tomi Objavljeno September 21, 2018 Deli Objavljeno September 21, 2018 21 hours ago, solorider said: Mislil sem končni izdelek z ovco... Tko je zgledalo, preden sem dal odrezati še tisti del, kjer pride tank torba. Sej vem, k en pastir na konju Mavti 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
izibajker Objavljeno September 21, 2018 Deli Objavljeno September 21, 2018 pred eno uro, NX650 pravi: Ima kdo kontakt od @joze, ki je mojster za sedeže. Rabim nekaj bolj udobnega Tale kontakt sem si enkrat zabeležil, ne vem pa, če je še aktualen: 070/ 433 883. NX650 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
NX650 Objavljeno September 21, 2018 Deli Objavljeno September 21, 2018 38 minutes ago, izibajker said: Tale kontakt sem si enkrat zabeležil, ne vem pa, če je še aktualen: 070/ 433 883. Hvala! Sem poklical in ni več aktualno, se je preselil in nima več delavnice... škoda... sem pa dobil drug kontakt, iz Šenčurja (04) 251 63 70 če še kdo rabi. izibajker 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
izibajker Objavljeno September 21, 2018 Deli Objavljeno September 21, 2018 pred 2 urami, NX650 pravi: Hvala! Sem poklical in ni več aktualno, se je preselil in nima več delavnice... škoda... sem pa dobil drug kontakt, iz Šenčurja (04) 251 63 70 če še kdo rabi. Par let nazaj se je nabralo par kontaktov, med njimi tudi ta iz Šenčurja. Pol pa še Kermauner na Tržaški v Lj. Pa iz Zg en ki dela vrhunske custom zice... NX650 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
solorider Objavljeno September 21, 2018 Deli Objavljeno September 21, 2018 pred 5 urami, GO_Tomi pravi: Tko je zgledalo, preden sem dal odrezati še tisti del, kjer pride tank torba. Sej vem, k en pastir na konju Kako ti drzi gor? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GO_Tomi Objavljeno September 22, 2018 Deli Objavljeno September 22, 2018 12 hours ago, solorider said: Kako ti drzi gor? Spodej so štiri kaveljčki, ki skrbijo, da kožo ne bi odpihnilo, ako bi vozil stoje. Sicer pa 'drži gor' teža voznika. Morm pa rečt, da sicer sploh ne zastopim, kaj si vprašal ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
solorider Objavljeno September 22, 2018 Deli Objavljeno September 22, 2018 pred 3 urami, GO_Tomi pravi: Spodej so štiri kaveljčki, ki skrbijo, da kožo ne bi odpihnilo, ako bi vozil stoje. Sicer pa 'drži gor' teža voznika. Morm pa rečt, da sicer sploh ne zastopim, kaj si vprašal ... to kar si napisal... ko pridem v garažo poslikam in ti tudi pokažem kako imam jaz to urejeno. GO_Tomi 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
solorider Objavljeno September 22, 2018 Deli Objavljeno September 22, 2018 Ob 21. 9. 2018 ob 10:39, GO_Tomi pravi: Tko je zgledalo, preden sem dal odrezati še tisti del, kjer pride tank torba. Sej vem, k en pastir na konju nekaj slik sem našel.... MiNa 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GO_Tomi Objavljeno September 22, 2018 Deli Objavljeno September 22, 2018 3 hours ago, solorider said: nekaj slik sem našel.... Aha ... bl na štrik varianta. V bistvu bolje, a ne? Plac za izboljšave ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
solorider Objavljeno September 22, 2018 Deli Objavljeno September 22, 2018 pred 46 minutami, GO_Tomi pravi: Aha ... bl na štrik varianta. V bistvu bolje, a ne? Plac za izboljšave ... Okrogla gumica. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Joker Objavljeno September 23, 2018 Deli Objavljeno September 23, 2018 Minimalistično, enostavno, funkcionalno. Flika ovčje kože, po diagonali prišita elastika in nataknjeno na sedež po potrebi. Še vedno včasih nisem prepričan, ali res pomaga ali ne, jo pa občasno nataknem. Če ne zaradi drugega pa zato, da malo jezim mojo drago, ker si ji zdi "češko". In potem me "ozmerja" s čobanom! Jaz pa to vzamem kot kompliment! Kar netipično za GS fahrerja mar ne? Zok, poldi 555, MiNa in 1 other 2 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Viajero19 Objavljeno September 27, 2018 Popularna objava Deli Objavljeno September 27, 2018 (popravljeno) Za tiste, ki želijo predelavo sedeža odličnega mojstra: Radoš S. Simsič - TCOVER - Laze 18, 5290 Šempeter pri Gorici GSM: 041 713 331, email: terenski@hotmail.com Nekateri ste ga že pohvalili tukaj na forumu. Prav je, da ga toplo priporočim tudi sam in delim svojo odlično izkljušnjo: Do sedaj sem z motorji prevozil čez 80.000 km (pegaso strada, CBF1000, BMW R1200R in polovico od tega na BMW RT 1150 z original večjim in udobnejšim sedežem), tudi ture daljše od 1000 km. Prišel sem do zaključka, da mora biti za moj slog vožnje sedež širši, položnejši, dovolj čvrst, da lahko na serpentinah motor lažje vodim skozi ovinke, ne pa pretrd, da na dolgih turah ne trpi zadnjica. Ker sem dolgin 190 cm, ki rad sedi pokončno in ne nagnjeno naprej na krmilo, so bili vsi originalni sedeži za moj okus preveč nagnjeni naprej, morda še najmanj tisti udobni na BMW RT. Na mojem novem Triumph Tiger 800 letnik 2015 je zlasti sedež sopotnice veliko preveč nagnjen naprej (sopotnica vseskozi drsi v voznika in je bilo treba dvigniti sprednji del sedeža za okoli 7 do 8 cm, kot na sliki spodaj), za voznika pa je tudi zadnji del preveč nagnjen , da sili voznika naprej in preveč pritiska na njegovo mednožje (v sredini je dvignjen?!). Ker je motor odličen, sem se odločil za predelavo obeh sedežev in iskal dobrega tapetnika v Sloveniji, ki bo kos moji zamisli po udobnem sedežu. Moram opozoriti, da sem bil pri več tapetnikih in dobil občutek, da niso najbolj vešči predelave moto sedežev, saj to ni bila njihova glavna dejavnost, niti niso motoristi, da bi razumeli, kaj motorist potrebuje, niti nimajo ustrezne "profesionalne" (dovolj trde) pene. Eden je bil pri prvem poskusu predelave čisto izgubljen in moj sedež celo še bolj pokvaril, kot je bil original. Ugotovil sem, da je dobra predelava moto sedeža (zlasti povišanje, zapolnitev z dodatno peno zaradi druge željene oblike) prava umetnost in je potrebna izjemna strokovnost tapetnika! Tudi pri zadnjem mojstru, ki je nato izdelal sedeža, in je odlično opravil svoje delo, je bilo potrebno večkratno preizkušanje predelave v realni vožnji, da je v tretje sedaj sedež TOP za mojo rit, stegna in slog vožnje (sopotnica je bila izredno zadovoljna že s prvo različico :). Ne me narobe razumet, tudi prva različica je bila dobra, udobna in odlično izdelana, a po daljši vožnji sem ugotovil, da je sicer naklon (ki sem ga predhodno sam narisal na sedež s kredo in si pomagal z vodno tehtnico) sedaj odličen, a sedež za bolj športno vožnjo v ovinkih premehek (premalo odziven). Mojster je ustrežljivo zamenjal peno za tršo. Sedaj je bila športnejša vožnja pravi užitek, a se je izkazalo, da pri stegnih sedež zame preveč ostro pritisne. Na daljši vožnji sem si tudi zaželel nekaj več mehkobe. Mojster je spet ustrežljivo dodal centimeter mehkejše pene in ob strani spremenil obliko sedeža (pohoblal prehoda, kjer sem označil s kredo, da me najbolj pritiska). Skratka, zahtevnejšo predelavo lahko opravi le top tapetnik, ki je motorist in izjemen mojster svojega poklica ter ima posluh tudi za morebitno postopno prilagajanje željam naročnika. Radoš Simsič je držal objubo, da bo prilagajal sedež tako dolgo, da bom zadovoljen. Vsak moj predlog za spremembo je vzel ustrežljivo, razumevajoče, pojasnil, kaj bom pridobil in kaj ne, da bo morda zato občutek na sedežu nekoliko bolj vroč zaradi dodanega centimetra mehkejše pene,... No, nisem se odločil za gel vložek, ker je preveč ljudi poročalo, da so se jim poleti cvrla jajčka - gel akumulira toploto za razliko od pene. Res je, da sem iz Maribora, kjer prebivam, moral v okolico Nove Gorice, natančneje v Šempeter pri Gorici, a zame je najboljši tapetnik, ki sem si ga lahko zaželel. Aja, pa še cena: nekoliko dražje od tistih, ki sem jih obiskal najprej, a predelava vredna plačanega zneska, še vedno pa ceneje kot predelave po naročilu v tujini. Skratka glede na kakovost storitve in uporabljene materiale odlična cena. Janč Pa še original: Popravljeno September 27, 2018. Popravil Viajero19 J.a.m.e.s, Fadil, Rey in 12 others 14 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
4janic Objavljeno Januar 10, 2019 Deli Objavljeno Januar 10, 2019 Se opravičujem, če je že kje odgovor na to temo. Zanima me kje bi lahko dobil sedež za bolj dirkaško preganjanje, tj. športen sedež za svojega Ducatija. Prejšnji lastnik je originalni sedež zamenjal z nekaj bolj debelim, ki mi ne daje pravega feedbacka, prav tako stojim na prstih, če sem pri miru. Po domače povedano bi rad imel nižji (tanjši) sedež. Če bi kdo poznal koga, ki se s čim takim ukvarja... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
janD Objavljeno Januar 17, 2019 Deli Objavljeno Januar 17, 2019 Ima mogoče kdo kakšne izkušnje z Moto Gel sedeži iz kamnika? Če je že kje omenjen se opravičujem, sam nism nikjer zasledu.. ? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bostjan L Objavljeno Februar 17, 2019 Deli Objavljeno Februar 17, 2019 (popravljeno) Predelal sem zadnji sedež za ženo s peno, gelom in original prevleko. https://www.youtube.com/watch?v=evpsvyAfShs Popravljeno Februar 17, 2019. Popravil Bostjan L DAMI34, maxxa, babilon1 in 6 others 9 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Februar 17, 2019 Deli Objavljeno Februar 17, 2019 pred 34 minutami, Bostjan L pravi: Predelal sem zadnji sedež za ženo s peno, gelom in original prevleko. https://www.youtube.com/watch?v=evpsvyAfShs ena od zelo dobrih idej, poročaj, kako se obnese in kak je strošek. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bostjan L Objavljeno Februar 17, 2019 Deli Objavljeno Februar 17, 2019 7 hours ago, DAMI34 said: ena od zelo dobrih idej, poročaj, kako se obnese in kak je strošek. Vozniški sedež imam že predelan na enak način cca 15k kilometrov. Vse je tako kot sem na začetku naredil. Vsake oči imajo svojega malarja, vsak ima drugačno rit in želje. Jaz sem si naredi po svoje in tako bo tudi v bodoče Še cene...... gel je 25eur za ene šest sedežev, pena (zaprte celice) je kvadratni meter cca 20 eur. Zadnji sedeš sem naredil v eni uri+sušenje gela. Simpl. Quest, DAMI34, maxxa in 6 others 8 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Aleš83 Objavljeno Marec 5, 2019 Deli Objavljeno Marec 5, 2019 @Bostjan L Zdravo. Zelo sem zainteresiran za predelavo sedeza pa me zanima kje si nabavil peno in gel ce ni skrivnost. BIF 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TejoTT Objavljeno Marec 6, 2019 Deli Objavljeno Marec 6, 2019 Aleš83 prever na http://www.samson-kamnik.si/ oz. pokliči in povprašaj. lp, Tejo Bostjan L in poldi 555 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Joker Objavljeno Maj 12, 2019 Deli Objavljeno Maj 12, 2019 Ali mogoče kdo ve, kje še prodajajo Airhawk? Mislim na trgovine v relativni bližini... Louis ga nima več v programu, pred leti sem ga videl v TC Motoshop pa ga tudi več ne najdem... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
izibajker Objavljeno November 5, 2019 Deli Objavljeno November 5, 2019 (popravljeno) Ob 23. 9. 2018 ob 9:38, Joker pravi: Minimalistično, enostavno, funkcionalno. Flika ovčje kože, po diagonali prišita elastika in nataknjeno na sedež po potrebi. Še vedno včasih nisem prepričan, ali res pomaga ali ne, jo pa občasno nataknem.... Tale ovčja koža. Imaš občutek, kot da bi bil sedež zaradi tega dodatka bolj mehak, ali je pridobil v smislu, da te greje? Najbrž kar obojega po malo. Razmišljam, da bi si eno tako fliko umislil, ker na mojem nejkidu je zic precej trd. V predelavo h tapetniku pa se nekako ne nagibam... Popravljeno November 5, 2019. Popravil izibajker Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Joker Objavljeno November 5, 2019 Deli Objavljeno November 5, 2019 pred 2 minutami, izibajker pravi: Imaš občutek, kot da bi bil sedež zaradi tega dodatka bolj mehak, ali je pridobil v smislu, da te greje? Bolj mehak, greje pa manj, kot tisti diht umetni material. Meni daje občutek zračnosti. Čudeža pa ne naredi. Pa če je motor na soncu, se sedež ne pregreje tako hudo... MiNa in izibajker 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se