KNNMS Objavljeno Junij 6, 2014 Opozori Objavljeno Junij 6, 2014 Mene zanima ali za te povezave nujno potrebujem telefon ali se povezave med sabo bluetooth povežejo ? Kako je pa z walkie talkijem ? obstaja možnost da ne rabiš gumba stiskat za govorit ? Pri walkie-talkie napravah moraš imeti funkcijo VOX- avtomatsko oddajanje ob signalu iz mikrofona. Malo resnejše naprave imajo vse, igračke pa moraš preverit. Torej z VOX-om ne rabiš stiskat gumba. LP jany 1
alen1 Objavljeno Junij 22, 2014 Opozori Objavljeno Junij 22, 2014 Imam n-com bluetooth 3 in iščem USB polnilec, če mogoe obstaja. Na motorju imam namreč USB vtičnico. Za polnit čelado na poti bi bila zadeva idealna. Vse kable kar sem preizkusil niso kompatibili, ker ima baterija n-coma nek čuden konektor. Sicer če ne bo druge, imam tudi polnilec za 12V vtičnico.
Kolen Objavljeno Junij 23, 2014 Opozori Objavljeno Junij 23, 2014 se bojim, da bo edina rešitev original polnilec....
KNNMS Objavljeno Junij 23, 2014 Opozori Objavljeno Junij 23, 2014 Imam n-com bluetooth 3 in iščem USB polnilec, če mogoe obstaja. Na motorju imam namreč USB vtičnico. Za polnit čelado na poti bi bila zadeva idealna. Vse kable kar sem preizkusil niso kompatibili, ker ima baterija n-coma nek čuden konektor. Sicer če ne bo druge, imam tudi polnilec za 12V vtičnico. A lahko slikaš zadevo (original polnilni konektor)? A zadeva izgleda takole? : http://i.ebayimg.com/00/s/MTE0NFgxMzQ3/z/h48AAOxyJypTj7ld/$_57.JPG
alen1 Objavljeno Junij 24, 2014 Opozori Objavljeno Junij 24, 2014 A lahko slikaš zadevo (original polnilni konektor)? A zadeva izgleda takole? : http://i.ebayimg.com/00/s/MTE0NFgxMzQ3/z/h48AAOxyJypTj7ld/$_57.JPG Ja takole izgleda zadeva. Tisti konektor je neke čudne verzije. Mislim, da je zunaj 3,5mm znotraj pa ima nek čuden premer.
KNNMS Objavljeno Junij 24, 2014 Opozori Objavljeno Junij 24, 2014 Ja takole izgleda zadeva. Tisti konektor je neke čudne verzije. Mislim, da je zunaj 3,5mm znotraj pa ima nek čuden premer. Ni problem v konektorju, problem je v polnilniku. Rabiš stepdown pretvornik iz 5v na 3,7v. Če rabiš konektor ga imam, če pa tudi napajalnik, pa se ga da naredit in se ga vtakne v termo skrčljivo cev. Dobi se že narejene, vendar so večji oz. majhnega nisem še videl. Pišem ti pa to zato, ker sklepam da bi rad imel čim bolj kompaktno zadevo na kablu in ne še eno škatlo zraven. LP
alen1 Objavljeno Junij 24, 2014 Opozori Objavljeno Junij 24, 2014 Na 12V polnilcu piše izhod 5V 350mA. Zato iščem samo konektor. Glede na to, da je USB vtičnica tudi 5V je pa res, da je izhod 1A.
Bostjan L Objavljeno Junij 24, 2014 Opozori Objavljeno Junij 24, 2014 Zvonenje Orao javi se orao_soko.mp3
KNNMS Objavljeno Junij 24, 2014 Opozori Objavljeno Junij 24, 2014 (popravljeno) Na 12V polnilcu piše izhod 5V 350mA. Zato iščem samo konektor. Glede na to, da je USB vtičnica tudi 5V je pa res, da je izhod 1A. Alora me pokliči če si iz okolice NG, pa probava konektor in boš kej skombiniral. Aja pa do 15h poklič. LP Popravljeno Junij 24, 2014. Popravil KNNMS
kompi Objavljeno Junij 24, 2014 Opozori Objavljeno Junij 24, 2014 Imam n-com bluetooth 3 in iščem USB polnilec, če mogoe obstaja. Na motorju imam namreč USB vtičnico. Za polnit čelado na poti bi bila zadeva idealna. Vse kable kar sem preizkusil niso kompatibili, ker ima baterija n-coma nek čuden konektor. Sicer če ne bo druge, imam tudi polnilec za 12V vtičnico. Originalni akumulatorski polnilec sistema N-Com z USB konektorjem za polnjenje N-Com baterije z motocikla -> klik. Na zalogi! Lp, Boris Kompare
alen1 Objavljeno Junij 26, 2014 Opozori Objavljeno Junij 26, 2014 Imam bluetooth kit 3. Baterija se ne polni z USB polnilcem - kablom. Bi pa rad, vendar ne obstaja. 12v polnilec imam, vendar na motorju nimam 12v vtičnice, ker imam USB (prostorska stiska na balanci). Telefone, Garmin, fotoaparat polnim kar preko USB. Če bi že našel oz. naredil tak kabel me pri tem malo skrbi izhod iz USB, ker je 5V in 1A, 12V polnilec pa ima 5V 350mA, da ne bi kakšne baterije pregrevalo.
KNNMS Objavljeno Junij 26, 2014 Opozori Objavljeno Junij 26, 2014 Imam bluetooth kit 3. Baterija se ne polni z USB polnilcem - kablom. Bi pa rad, vendar ne obstaja. 12v polnilec imam, vendar na motorju nimam 12v vtičnice, ker imam USB (prostorska stiska na balanci). Telefone, Garmin, fotoaparat polnim kar preko USB. Če bi že našel oz. naredil tak kabel me pri tem malo skrbi izhod iz USB, ker je 5V in 1A, 12V polnilec pa ima 5V 350mA, da ne bi kakšne baterije pregrevalo. Preko tipkovnice in monitorja ti ne morem vklopit konektorja! Ponudil sem ti pomoč pa te zgleda ni zanimalo. Najprej rabiš konektor, pol kabel, zdej te neki tok moti... Zapelji se do Velenja k Kompiju, pa ti bo nolan vse zrihtu. Pa brez zamere. LP
alen1 Objavljeno Junij 26, 2014 Opozori Objavljeno Junij 26, 2014 Preko tipkovnice in monitorja ti ne morem vklopit konektorja! Ponudil sem ti pomoč pa te zgleda ni zanimalo. Najprej rabiš konektor, pol kabel, zdej te neki tok moti... Zapelji se do Velenja k Kompiju, pa ti bo nolan vse zrihtu. Pa brez zamere. LP Hvala za pomoč. Sem dobil konektor oz. kar cel kabel. Vem kaj obstaja za moj n-com. 12V original sem pa tudi že pred časom naročil iz Velenja. Če malo bolje pomislim ne vem, če bi se moja rešitev obnesla, ker sam n-com ne bil znal prekiniti polnjenja, ko bi bila baterija polna. Očitno bo kar 12V polnilec pel.
Rokic Objavljeno Junij 26, 2014 Opozori Objavljeno Junij 26, 2014 (popravljeno) Živjo! Torej gledam nekaj za temi interkomi, pa se mi ne sanja kaj sploh gledat. Potreboval bi nekaj, kar bi bilo možno čez čas "nadgraditi" s še eno slušalko (sopotnik/ca oz. drug voznik), primarno pa bi bilo namenjeno povezavi z navigacijo (BT) ter hkrati poslušanju glasbe s telefona (BT povezava). V oči so mi padli naslednji predstavniki: - Midland BTX2 - Scala Rider G4 - Interphone F4XT A izmed zgoraj naštetih sploh pride kakšen v poštev? Ima kdo izmed zgoraj omenjenih? Kako ste zadovoljni? Kakšni drugi predlogi? Hvala Popravljeno Junij 26, 2014. Popravil Rokic
kompi Objavljeno Junij 27, 2014 Opozori Objavljeno Junij 27, 2014 Živjo! Torej gledam nekaj za temi interkomi, pa se mi ne sanja kaj sploh gledat. Potreboval bi nekaj, kar bi bilo možno čez čas "nadgraditi" s še eno slušalko (sopotnik/ca oz. drug voznik), primarno pa bi bilo namenjeno povezavi z navigacijo (BT) ter hkrati poslušanju glasbe s telefona (BT povezava). V oči so mi padli naslednji predstavniki: - Midland BTX2 - Scala Rider G4 - Interphone F4XT A izmed zgoraj naštetih sploh pride kakšen v poštev? Ima kdo izmed zgoraj omenjenih? Kako ste zadovoljni? Kakšni drugi predlogi? Hvala Precej je odvisno od čelade, ki jo uporabljaš. Veliko modelov čelad je namreč danes že pred-pripravljenih za uporabo komunikacijskih sistemov, ki se popolno prilegajo čeladam in tako ne vplivajo na aerodinamični preboj ali pa samo počutje v njej. Praviloma so takšne čelade tudi z vgrajenim komunikacijskim sistemom že varnostno preizkušene in homologirane skladno z zahtevami predpisa ECE 22-05, zato je v tem primeru smiselno izbrati sistem, ki ga je za določen model določil proizvajalec čelade. Za čelade, ki še niso pred-pripravljene za vgradnjo komunikacijskega sistema pa so na voljo univerzalni sistemi. Nolan je v ta namen recimo razvil N-Com MULTI3, ki za konkurenčno ceno zagotavlja številne zmogljivosti [->klik]. Kadar si sam lahko poslušaš FM radio z RDS funkcijo in do šest pred-nastavljenih radijskih postaj ali pa Mp3 predvajalnik glasbe, mobilni telefon, GPS navigator. V družbi prijateljev se lahko pogovarjaš na razdalji do 500 metrov, z uporabo funkcije »Universal intercom« pa je komunikacija mogoča tudi z interkom sistemi drugih blagovnih znamk. Tu je še aplikacija N-Com App, ki omogoča upravljanje iz pametnega telefona, pa upravljanje na osebnem računalniku, itd. Na voljo so paketi z opremo za eno oziroma dve čeladi. Lp, Boris Kompare
Efendi Objavljeno Junij 27, 2014 Opozori Objavljeno Junij 27, 2014 Živjo! Torej gledam nekaj za temi interkomi, pa se mi ne sanja kaj sploh gledat. Potreboval bi nekaj, kar bi bilo možno čez čas "nadgraditi" s še eno slušalko (sopotnik/ca oz. drug voznik), primarno pa bi bilo namenjeno povezavi z navigacijo (BT) ter hkrati poslušanju glasbe s telefona (BT povezava). V oči so mi padli naslednji predstavniki: - Midland BTX2 - Scala Rider G4 - Interphone F4XT A izmed zgoraj naštetih sploh pride kakšen v poštev? Ima kdo izmed zgoraj omenjenih? Kako ste zadovoljni? Kakšni drugi predlogi? Hvala Jaz imam Scala Rider. Sicer ne G4, saj je bil cilj predvsem možnost komuniciranja s sovoznico in dosegljivost po telefonu. MOram pa reči, da dela 1A - tako pri medsebojni komunikaciji (do cca 120-130 km/h ni problemov) kot če me kdo pokliče po telefonu. V 9 od 10 primerov ne vedo, da sem na motorju, dokler ne povem, da če ravno ne gori voda, naj mi dajo mir.
aleksandergabriel Objavljeno Junij 27, 2014 Opozori Objavljeno Junij 27, 2014 (popravljeno) Živjo! Torej gledam nekaj za temi interkomi, pa se mi ne sanja kaj sploh gledat. Potreboval bi nekaj, kar bi bilo možno čez čas "nadgraditi" s še eno slušalko (sopotnik/ca oz. drug voznik), primarno pa bi bilo namenjeno povezavi z navigacijo (BT) ter hkrati poslušanju glasbe s telefona (BT povezava). V oči so mi padli naslednji predstavniki: - Midland BTX2 - Scala Rider G4 - Interphone F4XT A izmed zgoraj naštetih sploh pride kakšen v poštev? Ima kdo izmed zgoraj omenjenih? Kako ste zadovoljni? Kakšni drugi predlogi? Hvala Jaz imam Interphone F4, sicer prejšnjo verzijo vendar predvidevam da se sistem ni poslabšal. Moram reči da sem z sistemom zelo zadovoljen. Pri vožnji se da normalno pogovarjati tudi pri 140150km/h, kako je pri višjih hitrostih pa nisem niti testiral, s tem da na prejšnjem motorju nisem imel tako dobre vetrne zaščite, celotno čelado sem imel nad vizirjem in v vetru. Edino kar me malo moti so gumbi, vendar to ni velik problem, saj nastavitev med vožnjo ne spreminjam pogosto. Glede na slike pa mislim da so to pri modelu XT popravili. Ostalih modelov nisem preizkusil tako da ne morem podati primerjave, sem pa z svojo komunikacijo zelo zadovoljen Mogoče samo še en nasvet. Če nameravaš dokupiti še en sistem za sopotnico, bi bilo mogoče modro razmisliti in že zdaj kupiti komplet dveh interkomov. Bo tako kar dosti ceneje Popravljeno Junij 27, 2014. Popravil aleksandergabriel
Rokic Objavljeno Junij 27, 2014 Opozori Objavljeno Junij 27, 2014 Precej je odvisno od čelade, ki jo uporabljaš. Veliko modelov čelad je namreč danes že pred-pripravljenih za uporabo komunikacijskih sistemov, ki se popolno prilegajo čeladam in tako ne vplivajo na aerodinamični preboj ali pa samo počutje v njej. Praviloma so takšne čelade tudi z vgrajenim komunikacijskim sistemom že varnostno preizkušene in homologirane skladno z zahtevami predpisa ECE 22-05, zato je v tem primeru smiselno izbrati sistem, ki ga je za določen model določil proizvajalec čelade. Za čelade, ki še niso pred-pripravljene za vgradnjo komunikacijskega sistema pa so na voljo univerzalni sistemi. Nolan je v ta namen recimo razvil N-Com MULTI3, ki za konkurenčno ceno zagotavlja številne zmogljivosti [->klik]. Kadar si sam lahko poslušaš FM radio z RDS funkcijo in do šest pred-nastavljenih radijskih postaj ali pa Mp3 predvajalnik glasbe, mobilni telefon, GPS navigator. V družbi prijateljev se lahko pogovarjaš na razdalji do 500 metrov, z uporabo funkcije »Universal intercom« pa je komunikacija mogoča tudi z interkom sistemi drugih blagovnih znamk. Tu je še aplikacija N-Com App, ki omogoča upravljanje iz pametnega telefona, pa upravljanje na osebnem računalniku, itd. Na voljo so paketi z opremo za eno oziroma dve čeladi. Lp, Boris Kompare @kompi, zgleda super zadevca. Lastim si čelado Caberg Duke, ampak Caberg ne ponuja nič pametnega glede interkomov tako, da ne preostane nič drugega kot "univerzalca" kupit. Torej je mogoča hkratna povezava z mobilnikom in zumotom? A je kaj znano, kakšna je avtonomija baterije? Predvsem je zanimiva funkcija "Universal Intercom", če seveda deluje kot je treba. Žal zaenkrat ni še nekih testov oz. izkušenj uporabnikov. Še kakšen lastnik Midlanda? @ostali, hvala za priporočila/opombe/pripombe
Lunatic Objavljeno Junij 28, 2014 Opozori Objavljeno Junij 28, 2014 (popravljeno) Tu je še aplikacija N-Com App, ki omogoča upravljanje iz pametnega telefona,... Hvala za tole informacijo. Sem naložil in je super programček, ker poleg vseh ostalih funkcij omogoča tudi vpogled na stanje baterije in shranjevanje postaj, . Popravljeno Junij 28, 2014. Popravil Lunatic
kompi Objavljeno Junij 30, 2014 Opozori Objavljeno Junij 30, 2014 @kompi, zgleda super zadevca. Lastim si čelado Caberg Duke, ampak Caberg ne ponuja nič pametnega glede interkomov tako, da ne preostane nič drugega kot "univerzalca" kupit. Torej je mogoča hkratna povezava z mobilnikom in zumotom? A je kaj znano, kakšna je avtonomija baterije? Predvsem je zanimiva funkcija "Universal Intercom", če seveda deluje kot je treba. Žal zaenkrat ni še nekih testov oz. izkušenj uporabnikov. Še kakšen lastnik Midlanda? @ostali, hvala za priporočila/opombe/pripombe N-Com MULTI3 lahko naenkrat upravlja le z eno aktivno napravo. Na nekatere navigatorje je mogoče brezžično povezati tudi mobilne telefone. V takšnem primeru bo N-Com MULTI3 omogočal povezavo čelade z navigatorjem in preko njega sočasno še z mobilnim telefonom. Preveri kompatibilnost telefona z navigatorjem. Dosedanje izkušnje kažejo, da 800 mAh baterija drži cca. 8 ur neprekinjene uporabe. Funkcija »Universal intercom« preverjeno deluje. Lp, Boris Kompare
Rokic Objavljeno Junij 30, 2014 Opozori Objavljeno Junij 30, 2014 Problem je, ker Zumo 340 ne podpira povezave s telefonom - lahko povezes samo slusalko.N-com app ne pride v postev - imam windows phone. Zgleda, da imam vse napacno kupljeno. Saj zdaj ne vem ali sem vse skupaj pomesal. A je sploh pri kaksnem intercomu moznost hkratne povezave gsm - intercom in gps - intercom ter se intercom - intercom?
raza Objavljeno Junij 30, 2014 Opozori Objavljeno Junij 30, 2014 (popravljeno) Iz izkušenj: Pri F4 je sigurno mogoče. Spariš F4 s telefonom, GPSom in drugo enoto serije F. Potem povezave delujejo po prioritetah. Ko imaš vklopljeno povezavo interkom (F4->Fx) se pogovarjaš s sopotnikom. Ko pride signal od telefona ali GPS zvočnega usmerjanja, se povezava interkom prekine za čas druge povezave, potem se ponovno avtomatsko vklopi interkom. Spariš lahko do 8 različnih BT enot, več si lahko prebereš v navodilih: http://www.myblueant.com/downloads/manuals/interphone_f4_manual.pdf Popravljeno Junij 30, 2014. Popravil raza
mitreber Objavljeno Julij 1, 2014 Opozori Objavljeno Julij 1, 2014 (popravljeno) Pozdrav, z boljšo polovico imava Schuberth čeladi (C3 in C3 Pro). Razmišljam on komunikaciji - kaj izbrati ? Ali original Schuberth SRC, ki se lepo intergrira v čelado ali karkoli univerzalnega (če ja - kaj ??). Kakšne so vaše izkušnje / informacije glede Schuberth SRC ?? Vsak nasvet bo zelo koristen (še posebej ker investicija ni mali zalogaj). Željene povezave : intercom telefon (iPhone 5s) Navi (Zumo 660) Popravljeno Julij 1, 2014. Popravil mitreber
raza Objavljeno Julij 1, 2014 Opozori Objavljeno Julij 1, 2014 (popravljeno) Pozdrav, z boljšo polovico imava Schuberth čeladi (C3 in C3 Pro). Razmišljam on komunikaciji - kaj izbrati ? Ali original Schuberth SRC, ki se lepo intergrira v čelado ali karkoli univerzalnega (če ja - kaj ??). Kakšne so vaše izkušnje / informacije glede Schuberth SRC ?? Vsak nasvet bo zelo koristen (še posebej ker investicija ni mali zalogaj). Željene povezave : Čez zimo sem popravljal en SRC. Zelo elegantno je vsa elektronika zapakirana v ovratnik na levo in desno stran, povezana pa z naparjeno folijo, ki je šibka točka sistema. Ta folija je sicer stlačena v kovinski oplet, vendar se ta na izhodu iz ohišja poškoduje zaradi stalnega premikanja (prijemanje čelade, nameščanje in snemanje čelade).Ko je pretrgan oplet, se tudi folija kaj hitro poškoduje in prenehajo delovat komandne tipke in napajanje (baterija je v ohišju pod tipkami, pamet pa v drugem ohišju na drugi strani ovratnika). Ta okvara je tudi najpogosteje omenjena na forumih. http://www.mortis.org.uk/index.php/nggallery/image/assembling-the-main-unit-with-microphone?p=469&cpage=1&nggpage=3/ Je pa original sistem najenostavnejši za zmontirat v čelado. Popravljeno Julij 1, 2014. Popravil raza
Rokic Objavljeno Julij 2, 2014 Opozori Objavljeno Julij 2, 2014 Evo, odločitev je padla in tudi naročilo. Nabavljen je Interphone F5MC za €200. Ima ti. "Anycom", ki omogoča povezovanje tudi z drugimi interkomi, 12ur avtonomije ... http://interphone.cellularline.com/en/prodotti/interphone-f5mc/ Mislim, da za ta denar ponuja največ
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se