Jure Objavljeno Marec 20, 2007 Opozori Objavljeno Marec 20, 2007 No pa da še jaz pokažem mojo stvaritev. Nekaj železa, eno dopoldne časa, pa koleščki od rolerjev. Samo pobarvat ga je še treba. Prvo je pa tudi skoraj že končano :) [attachmentid=94052][attachmentid=94053]
Jure Objavljeno Marec 20, 2007 Opozori Objavljeno Marec 20, 2007 (popravljeno) Seveda, to je bila prva stvar :D Sicer pa mora delovat, saj je bil narejen po meri za moj motor. Prav tako bi bil verjetno neuporaben pri drugih motorjih zaradi načina vpetja na zadnjo nihajko. Vpne se ga namreč z vijaki in ne na klasičen način, saj ima comet na nihajki posebej luknje namenjene za servisno stojalo. Tako je vse skupaj še bolj stabilno in ni šans, da se sname, pade dol, premakne.. :) Popravljeno Marec 20, 2007. Popravil DeX
simonsi Objavljeno Marec 20, 2007 Opozori Objavljeno Marec 20, 2007 Sprašujem zato, ker imaš ful oster kot na stojalu in je verjetno kar malo delikatno ga postavit na stojalo.
Jure Objavljeno Marec 20, 2007 Opozori Objavljeno Marec 20, 2007 Ma ni kakšnih problemov.. Kot bi res lahko bil manj oster, ampak ko sem delal, sem imel v mislih samo to, da mora bit vse skupaj čim bolj stabilno.. Seveda sem kmalu ugotovil, da bi bilo tudi pri manj ostrem kotu ravno tako stabilno, vendar tudi tu ni težav. Na stojalo ga komot postavim sam brez pomoči, tako da sem kljub vsemu zadovoljen :)
mipros Objavljeno April 8, 2007 Opozori Objavljeno April 8, 2007 Jaz ga mam za Dragstarja za čez zimo. - mal težav spravit spodaj, ker je čoper nizek. Morata bit dva. - podložit sem moral na dveh mestih z bukovimi deščicami, ker motor spod ni čist "flat" Mogoče se ga bom pomladi lotil malo predelat, da bo imel vse postavke na pravih mestih. Sicer pa OK. Drži brez problemov, motor lahko celo zapeljem po garaži sem in tja na kolescih. Pa cena je (bila) tud čist ugodna. LP, ma Zanima me, če se lahko dvigne ročno ali ga moramo priklopiti na kompresor. Kako lahko premikaš dvigalo, če je obremenjen z motornim kolesom. Ker bi ga rabil tudi za parkirane motornega kolesa. LP, mipros
MrTn_T Objavljeno April 10, 2007 Opozori Objavljeno April 10, 2007 (popravljeno) Zanima me, če se lahko dvigne ročno ali ga moramo priklopiti na kompresor. Kako lahko premikaš dvigalo, če je obremenjen z motornim kolesom. Ker bi ga rabil tudi za parkirane motornega kolesa. LP, mipros Dvigneš ga ročno oziroma bolj natančno "nožno". Ima vgrajen podoben sistem, kot klasično oljno dvigalo, se pravi potisni cilinder in mali cilinder(črpalko) z protipovratnim ventilom. Prav tako imaš tudi ventil za spuščanje dvigala. Pri klasičnem dvigalu (recimo za kamijon) "pumpaš" z ročico, tu pa imaš "pedalo" in to počneš z nogo. Ko motor dvigneš, spustiš dve ročki, ki se zatakneta v za to pripravljene "haklce" in preprečujeta, da bi dvigalo počasi spustilo samo od sebe. Tako, za varnost ;-) Po RAVNI garaži (po tleh so granitogres "ploščice") dvigalo z motorjem (270 kg) brez problema vozim sam. Ima en par "vrtljivih" (okoli navpične osi) koles in en par "fiksnih" koles. LP, ma Popravljeno April 10, 2007. Popravil MrTn_T
miha Objavljeno April 11, 2007 Opozori Objavljeno April 11, 2007 ali ima kdo kaksen načrt za izdelavo prednjega stojala in da se ga vpne v križ motorja hvala
shark357 Objavljeno April 11, 2007 Opozori Objavljeno April 11, 2007 Potreboval bi zadje stojalo za GSXR750, če še kdo doma dela za kakšno razumno ceno.
miha Objavljeno Maj 1, 2007 Opozori Objavljeno Maj 1, 2007 kje se dobi kakšne poceni nosilčke za vpetje stojala (glej sliko) [attachmentid=96487]
woox Objavljeno Maj 1, 2007 Opozori Objavljeno Maj 1, 2007 Na Grobniku :D pa še v različnih barvah jih majo :P
miha Objavljeno Maj 1, 2007 Opozori Objavljeno Maj 1, 2007 Na Grobniku :D pa še v različnih barvah jih majo :P no ko bos su dol mi en par prnes :OK:
Jure Objavljeno Maj 1, 2007 Opozori Objavljeno Maj 1, 2007 kje se dobi kakšne poceni nosilčke za vpetje stojala (glej sliko) [attachmentid=96487] Uporabiš šrauf :D
Fabo Objavljeno Maj 2, 2007 Opozori Objavljeno Maj 2, 2007 (popravljeno) Uporabiš šrauf :D Se bols ce jih postruzis iz enga kosa...tud ce ti nekdo drug nrdi te pomojm cenej pride kukr ce narejene kupis .) Popravljeno Maj 2, 2007. Popravil Fabo
Darko3g Objavljeno Maj 2, 2007 Opozori Objavljeno Maj 2, 2007 Ali je kdo obesil motor na vitlo in ga dvignil? Imam Kawasakija EN 500 in dovolj visoko garažo pa razmišljam, da bi ga obesil za bilanco in zadaj na nosilce blatnika. Tako bi imel dovolj višine za servisirat (edino nihal bi pri zategovanju vijakov) pa še nič ni napoti pri snemanju. LP Darko
Fric Objavljeno Maj 2, 2007 Opozori Objavljeno Maj 2, 2007 zanimive metode hehe kaj pa vem mogoce bi blo pa celo uredu ce ga prov prvezes nebi smelo bit nic narobe :OK: :OK:
Klajba Objavljeno Maj 3, 2007 Opozori Objavljeno Maj 3, 2007 Ali je kdo obesil motor na vitlo in ga dvignil? Imam Kawasakija EN 500 in dovolj visoko garažo pa razmišljam, da bi ga obesil za bilanco in zadaj na nosilce blatnika. Tako bi imel dovolj višine za servisirat (edino nihal bi pri zategovanju vijakov) pa še nič ni napoti pri snemanju. LP Darko Jaz sem CBR-ko privezal z povezovalnimi trakovi-gurtnami za bilanco, ter z naslednjo gurtno ( da se zastopimo, da nisem naredil vse z eno ) okrog tačk čez zadnjo nihajko. Nato pa gurtne zašponal, obesil vsako posebej na posamezno vilico viličarja, dvignil za 2 cm od tal, preveril stabilnost, uravnovesil motor, nato pa dvignil na višino 1 m od tal. Tako sem demontiral in montiral obe gumi. Še to, bilanco sem privezal blizu križa. :OK:
Port Folio Objavljeno Maj 3, 2007 Opozori Objavljeno Maj 3, 2007 Proda kdo stojalo za motocikel za ugodno ceno (sprednje in zadnje) :? lp bajkr88 1
CeneR Objavljeno Maj 3, 2007 Opozori Objavljeno Maj 3, 2007 Proda kdo stojalo za motocikel za ugodno ceno (sprednje in zadnje) :? lp kaj je zate ugodno? lp Cene
Port Folio Objavljeno Maj 3, 2007 Opozori Objavljeno Maj 3, 2007 kaj je zate ugodno? lp Cene Postavi ceno in ti povem! lp nofrus
lojzeboy Objavljeno Maj 4, 2007 Opozori Objavljeno Maj 4, 2007 (popravljeno) Kje bi lahko kupil takšna stojala in za kakšno ceno? Lahko na PM. Popravljeno Maj 4, 2007. Popravil lojzeboy
Klajba Objavljeno Maj 4, 2007 Opozori Objavljeno Maj 4, 2007 (popravljeno) TC motoshop, ampak so dragi kot žafran, kar 75€ :eek: Popravljeno Maj 4, 2007. Popravil Klajba
Brdaus Objavljeno Maj 4, 2007 Opozori Objavljeno Maj 4, 2007 TC motoshop, ampak so dragi kot žafran, kar 75€ :eek: To za oba, ane :hmm: Jest sm za svoja Ro-Li dal 83€ (20.000 SIT)... ni pocen, ampak jebat se pa ni treba doma... pa še nastavke lahko zamenjaš :OK:
Klajba Objavljeno Maj 4, 2007 Opozori Objavljeno Maj 4, 2007 To za oba, ane :hmm: Jest sm za svoja Ro-Li dal 83€ (20.000 SIT)... ni pocen, ampak jebat se pa ni treba doma... pa še nastavke lahko zamenjaš :OK: :grrr samo zadnja
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se