Skoči na vsebino

skuter - statusni simbol razvajenih pamžev?


Anubis

Priporočene objave

Pozdrav!

Obstaja velika verjetnost, da bo tule precej hude krvi. Vseeno.

Zanima me koliko od vas nadebudnih mladcev si je skuter kupilo samih (delo med počitnicami, popoldansko delo, karkoli drugega) ter kolikim ta hec financirajo starši?

Zanima me iz preprostega razloga - precej ignorantski odnos do realnosti je možno zaznat v vaših postih, da o resnosti (kot naprimer - "resna" debata kaj vse bi vlil v tank, da bi bolj šlo, kit komplet xyvrumroar, etc...). Se zavedate, da skuter ni motor? Koliko denarja dejansko porabite za vse mogoče in nemogoče navlake, ki jih obesite na ta brenčala, da bi iztisnili 0,028324 KM? Mogoče bi znalo razmislit kaj v tej smeri, ker konec koncev s tem delate prekršek, če pa ste že v prekršku a ni potem isti kurac, če si za ta denar kupite malo bolj resen motor in se vsaj vozite?

Šminkiranje s skuterji ni razvojna stopnja motorista. Je deviacija polnih riti pamžev, ki ne vedo točno kam s sabo... Saj res da je težko in oh in uh....pa da ne gre posploševat...(če sem koga užalil - jebiga, vsi ziher niso taki ampak tisti, ki se počuti užaljenega zarad tega, je že prav da je užaljen...)

Pa nočem dobit sedaj malo morje izgovorov - jaz nisem tak, pa on ni tak, pa naša družba ni taka...jaz to počnem samo zaradi...bla,bla,bla...pa spet nisem tak...

Resno me zanima financiranje in potek razmišljanja (če je to prisotno).

Lep pozdrav!

Popravljeno . Popravil Anubis
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

skuter je stal 400k sit (peugeot speedfight LC) s 50k sit popusta.

230k sit sem financiral sam, ostalo foter.

(bil sem pri birmi:))

za predelavo sem dal okoli 150k sit + vsa olja benz pa ne vem kaj se vse je blo sep recej vec.

cist ovsede dele sem kupil popolnoma sam. (zoisova stipendija + delo sem koktejle v nemciji lani pa sem kar hitro zasluzo nekaj:))

pa vse dele za racunalnik sam kupujem.

in so dragi.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zakaj bi ti dajl izgovore, ce je meni vseeno kaj si mislis ti ali kdo drugi? ;) mislim ne, pač nam je užitek v rihtanju naših skuterjev, pa glede tega da se nimamo kam dat- to pa ni res jaz naprimer komaj najdem čas za skuter včasih ;) med sezono mam vsak dan treninge, pa čez vikend tekme in seveda še šolo, tak da....

pač užitek je v tuniranju in včasih je celo pot do nečesa bolj polna zadovoljstva kot rezultat.

sicer pa se strinjam da je brezveze porabiti neke xxxxx vsote na tem, in imeti kakšnih 8,9 litrov porabe na 50cc mašinci. drugače pa z friziranjem ni nič narobe, dokler je v mejah normale(predvsem finančne) ;)

Lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tako bom reko.....skutera mi je kupo foter ker sem 2 leti delo pri njem med pocitnicam in mu cele dneve pomagal v sluzbi :) Za predelavo in ostalo sem zbral sam al na nacin ki sem ga zasluzil ko sem drugim pubecom popravlal ali na nacin ko sem pri sosedu v firmi delal.....Skratka denar sem si pridelal in vem kak je zgledlo to delo da se zdaj koncno lahko vozim....Eni pac nevejo kak se dela za skutera in dele ker majo stari prevec dnara oz.jih razvajao meni cist vseeno....In kot si omeno zakaj si ne kupimo bolse masine,mocnejse nekej treba zacet al se kar naj na Mille vsedemo pa gas????Pa se pri 3 ovinku tri cetrt pubecov pokolje???Ne recem za tiste od katerih so fotri motoristi tako je moj bil pred leti(zdaj ma se samo oltejmere) al pa tisti ko imajo strica motorista,brata...mogoce celo dedeka.....

Pocasi se dalec pride,nekeje je treba zacet........100ludi 100cudi

Vsi nemormo bit isti in nikol nebomo.....

Pa se to ze pred pol leta sem htel moj motor prodat pa si 125-ko novo kupit ker sem staro prodal...samo ga nisem mogo ker je foter zgubo homologacijo....In spet bom dela za novo 125-ko al pa 250-ko ker sam foter mi je 100% nebo kupo ker je za svoje motorje tudi mogo delat in ce je on mgo se lahko jaz...

Aja pa tisto sminkiranje ko si omeno.....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

men so tastari kupl skutr pa za predelavo nism dal niti tolarja.

no mam gianelli izpuh sam ga je zavarovalnca financirala.

glede preurejanja je pa tko da vsak frajer hoče pokazat kolk leti njegov skuterček(beri kosilnca)zato tud ni nč čudnga če ga kdo mim bavarskega dvora tišči 85km/h.

Ker so bli izpiti za skuter včasih cca.12000sit jih je šu vsak delat.kaj pa je to polo skracat pa en krog po poligonu prevozt(na srečo ni več tega).zato se frajerjem ne zdi vredn delat izpita za 125cc(beri kva bom jest cajt zgublu z cpp, pa prvo pomočjo, pa še 16 ur rabm)če pa lahko svoj skuter navijem do nebes.pa skuter je 500k sit 125cc pa že 1 mio.zato pa ostali keš porabmo za predelavo sej nobenga ne mot če se ponoč z športnimi izpuhi pa filtri vozm po mestu pa budim folk.

tko da fantje itak je brezveze tok dt za predelave pa ostala sranja sej itak ne boste nč pridobil razn večje porabe bencina pa olja in tanjše denarnce.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

še dodam: sej če te veseli to delat pa stran dnar metat ti nihče ne brani.vendar pa skuterčki niso narejeni za hitrost nad 100km/h(preslaboten okvir, bremze...)zato lahko stvarca razpade.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ok men je tut fotr kupu skuter, sam sm mogu met u šoli take pa take ocene. Pol sm pa pridno študero in "zaslužu" za mašinco. Pa še dons me jezi k fotr učas reče da je njegov skut pa da ga je on kupu, takrat bi kljub trudu rad nabral ves denar in mu ga pošteno odkupu. Zx-a mi je tut fotr financeru, zato pa morm delat različna hišna oprvaila... ostalo (benz, olje, styling, pa še neki) sm pa sam financeru... in verjemte js bi ful rad delu, pa me nikjer nočjo ker sm 15 let star. Vsi nakladajo o nekih rizikah, če se jas poškodujem pri delu... tunat skuto je pa men u vesele, če bi hotu man stroškou bi meu večji motor. Ker pa je tuning zame lajf, bom nadaljevau z njim. Pa še neki, moj foxy men ful pomen in niti ne razmišlam da bi ga kadarkoli prodal!! Men neki pomen, in ga nebi bil sposobn prodat. Ne rečm da sm ga sam kupu, sm pa prelil dost potu zarad njega in to je že nekaj vredno (sam na žalost za mojga fotra včasih ni). Loh bi še in še sadil buče sam gdor bo razumu bo in nerabi več nič o tej štoriji od mene.

Ajde :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Aja pa da dodam, glede resnosti naših debat, smeh je pol zdravja!!! Mi smo pa še otroci in to je za nas moderna 11-sta šola.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jst sm tut mal mn kot pow daw sam ostalo pa boter(verske zadeve).

Kar pa je predelan (sej ni skor nč) sm pa sam financiral, tut bencin sam plačujem!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

moj sym jet 50 je biu 180k, 60 sm dau jez, 60 sestra, 60 fotr. bencin in olje plačam sam..

friziranega nimam nč iz unih razlogov, k jih je roba naštev mal bl gor. tunanje mi drgač ni brezveze, zakaj ne bi iz motorja iztisnu kr lahko ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Men ga je tud fotr kupu, ampak ne kr tko. Mogu sm bit tud priden v šoli, doma pomagat, v delavnci sm štancal, skrbu za red u bajt pa tko naprej. Bencin, olje, pa servise to itak sam plačujem. Aja pa še to naj povem, da morm za marsikatero stvar, ki jo drugim kupjo starši, plačat sam.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Skuterček sm si kupu sam in vse plačujem sam, razen servise, tehnične preglede in registracije plača fotr.

Drugač pa jst delam po principu da vsako leto delam med počitnicami (nekaj tudi med letom) in pol na koncu počitnic (takrat ko je rač. oprema cenejša ;) ) kupim nekaj. Dve leti nazaj za 190k glazben stolp, lansko leto 550k comp, letos pa malo prej skuterčka.

In to je men prov kul da 2 mesca švicaš k kojn, ko ostali, nekateri, lenuharijo in si brskajo po nosu, dela in si potem iz tistega denarja neki privoščim. In pol ko se šola začne, lohk pogledam kaj sm zaslužu.

Tko jst kr dost kupujem tehnike (telefone vsak mesec, muska, feštekarija, rač. oprema.....) in mi za take stvri t stari nedajo niti pare.

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Še odziv z druge strani.

Pa komu naj kupim skuter, če ne lastnemu otroku? Zamorčku v Afriki?

Konec koncev se je nakup motorizacije poznal tudi meni. Mulca sta mobilna in odpadlo mi je marsikatero razvažanje na popoldanske aktivnosti otrok.

Tak skuterček srednje kategorije stane 300 in več tisoč tolarjev, 125ka pa 600 in več tisoč tolarjev.

Da bi moji otroci to kar takole mimogrede zaslužili ni ravno velikih možnosti. Nismo versko blazna družina, zato prihodkov od cerkvenih slavij nimajo nič, obrtniki tudi nismo, zato se ne morejo izkazati v domači delavnici in tudi ves krog prijateljskih družin je tak, da niso obrtniki, torej ne morejo delati niti v prijateljskih delavnicah. Drugih takih poslov v celjskem delovnem bazenu je pa bolj malo. Tisto, kar zaslužita preko poletja potem porabita za priboljške preko šolskega leta.

Je pač tako.

Edino, kar smo se doma dogovorili je to, da je skuter otroški tricikel motorizacije in ga ne bomo frizirali, zgolj redno vzdrževali.

O razvajenosti:

naša deca je bolj razvajena, kot smo bili mi in mi smo bili bolj razvajeni, kot naši starši in naši starši bolj razvajeni, kot so bili tisti, ki so bili deca tam leta 1900. In ne vidim razloga, da bi naša deca morala hoditi v šolo tudi pozimi bosa, kot je v zelo mnogih primerih hodila deca v letih okoli 1900, ali pa so ostajali doma, ker pozimi ni bilo čevljev za v šolo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

JAzst si ga bom kupil sam, pa se izpit delam, tko da bo okol 550k stroskov. Delam ze tretje leto, drugo leto resneje, vmes sem si kupil racunalnik, sedaj pa za skuter zbiram po tolarjih. Vse stependije na kup, cele pocitnice delat po 8h/dan, popoldne delanje domace strani za eno firmo....

Tko da, ja. Skuter bo cist moj moj. Cist moj.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tut js bom dubu skuter za birmo.Kupu ga bo botr pa še kr drug bo kej zravn prtknu.Nekaj nm pa tut lahk kupjo da nam ne bo dolgčas. :angry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jest sm dobil skuterja za birmo. Olje, bencin in pač dele če je kaj narobe in lepotne pizdarije financiram sam. Osebno glih nimam nevem kolk denarja pa še bl skopuški sm, zato se niti ne morm spuščat v neke predelave. Po pravici povedano mi ga je škoda tkole dajat, ker sm ga teško dobil in ga tudi ne morm dajat samo za skuter ker mam še velik drugih stvari, kemor je treba denar vlagat. Delat se še nism spravu ker sm bil šele zdej 15 star, tist k pa doma pr fotri delam in babicam pomagam pa niti ni omembe vredno.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ma stari se nabere, če šparam k norc mam letno loh tut 200k. Sam ne morm vse pršparat, ker se pol prašam zakaj? Sej človk si loh neki prvoš da je življenje lažje. Drgač mi je pa ful kul NRG-jev način, pomojm ma največ od vseh nas... Drgač je pa daleč najbolše povedal Brrrm!!!! Ti si človk, katerga morjo met tvoji otroc ful radi!! Res štekaš!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ma ja, sej se da kej pršparat, sam to ne gre. Fino je enim k majo štipendije pa pol še postrani kej zaslužjo pa še stari jim kej dajo. Tam je res padla sekirca v med, sam a zdej se bomo šli ker ma več dnarja. Mislim a se splača o tem prepirat? Sej jest si tut lahko zdele zmislim de mam v kovtri dnar nabasan pa de si z njim rit brišem, sam a ma ker smisu tkole lagat?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Drgač mi je pa ful kul NRG-jev način, pomojm ma največ od vseh nas...

Ej to nevem kaj si stem mislu, sam keša 149% nimam največ tle. Znajdt se je pa res treba mal ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tko sm mislu največ potegneš iz vsega. Ti maš trajne in uporabne stvari. No sj js tut :blink: , pizda sm hotu naštet kšne brezvezne stvari k zapravlam zanje pa se nč ne spomnm... je pa res da sm nesramno neumno zapravlu k sm mev pičko :angry: . Manjak sej maš prov, sam mislm da se negre tuki o denarju, sam o načinu. Pa sej se ne kregamo... :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Načinu? Kakšnem načinu? Sem slučajno kaj spregledal? :unsure: firefox, a poznaš tisto: "Od ljubezni jaz sm slep..." ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Najbrž nč :P , sam se mi zdi da razglablamo o principu, kako ravnamo z dnarjem in kam ga porabljamo... mislm da je dost vredu, ker vidm kako ljudje majo pošlihtan in se loh po njihovem ravnam...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja sam jest sm preveč lev za kšna honorarna dela.

v naši familiji je rek:fotr je najbl pameten zato nej on služ dnar, sam tok pameten pa spet ni ker ga ne zna obdržat :P :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!