Stasky Objavljeno September 13, 2010 Deli Objavljeno September 13, 2010 no super. izpita v avstriji ne morem delati saj je pogoj da delaš izpit da si vsaj 6 mesecev prijavljen na začasno ali stalno prebivališče v avstriji. fakof Tudi če bi ga lahko delal ti nebi veljalo, ker si državljan slovenije in zate veljajo slo zakoni... tisti, ki pa že ima AUS VD gre na upravno enoto in mu zamenjajo za enakovredno kategorijo SLO VD... impulz 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tabo Objavljeno September 13, 2010 Deli Objavljeno September 13, 2010 no super. izpita v avstriji ne morem delati saj je pogoj da delaš izpit da si vsaj 6 mesecev prijavljen na začasno ali stalno prebivališče v avstriji. fakof Ah te dve let z A2 boš že počaku, pa maš pol mir impulz 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tabo Objavljeno September 13, 2010 Deli Objavljeno September 13, 2010 (popravljeno) po novem zakonu rabiš še praktično usposablanje za avto na poligonu, kar bo naneslo še dodatnih 200-300€ ... torej te vse skupaj pride res okoli 1200€ 25ur *25€ 45 € zdravniški glavna, testi predavanja cca 150€ poligon 200-300€ kartončki in take bedarije 30€ prva pomoč (če je nimaš) 50,€ pa si približno na 1200€ da ne govorim če imaš več ur, oz. če karkoli padeš Mal si pretiraval: glavna,testi, predavanja te pride max 90€. Ja kr podražal se je to jst vem, da sm skozi pršu pod 550€ Popravljeno September 13, 2010. Popravil Tabo impulz 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
impulz Objavljeno September 13, 2010 Deli Objavljeno September 13, 2010 (popravljeno) ja bom že nekak, itak grem študirat tja tak da max 1 leto bom moral trpet eno vprašanje na kratko. če naredim v sloveniji ZDAJ izpit, lahko legalno vozim to? /_MOTO/ad.asp?ID=4074217 (link od avtonet) hvala vam vsem za pomoč, bom našel neko varjanto upam... Popravljeno September 13, 2010. Popravil impulz kaya 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tabo Objavljeno September 13, 2010 Deli Objavljeno September 13, 2010 ja bom že nekak, itak grem študirat tja tak da max 1 leto bom moral trpet eno vprašanje na kratko. če naredim v sloveniji ZDAJ izpit, lahko legalno vozim to? /_MOTO/ad.asp?ID=4074217 (link od avtonet) hvala vam vsem za pomoč, bom našel neko varjanto upam... Žal ne ker ima izvorno moč večjo od 50kW Max lahko voziš stvar z 70kW če ima noter blokado 35kW. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
exaGee Objavljeno September 14, 2010 Deli Objavljeno September 14, 2010 Žal ne ker ima izvorno moč večjo od 50kW Max lahko voziš stvar z 70kW če ima noter blokado 35kW. Hmm, kaj zdaj...dvakratnik blokirane moči ne sme presegati 70kW, ali izvorna moč ne sme presegati 70kW ne glede na to kolikšna je blokada? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kaya Objavljeno September 14, 2010 Deli Objavljeno September 14, 2010 Hmm, kaj zdaj...dvakratnik blokirane moči ne sme presegati 70kW, ali izvorna moč ne sme presegati 70kW ne glede na to kolikšna je blokada? Izvorna moč ne sme presegati 70kw, če daš vanj blokado 35kw, če je blokada 25kw je pa neko razmerje izvorne moči in teže motorja. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tabo Objavljeno September 14, 2010 Deli Objavljeno September 14, 2010 Izvorna moč ne sme presegati 70kw, če daš vanj blokado 35kw, če je blokada 25kw je pa neko razmerje izvorne moči in teže motorja. Simpl: z blokado 35kW ma lahko največ 70kW z blokado 25kw pa ima lahko 50kW. Druge blokade pa itak ne obstajajo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kaya Objavljeno September 14, 2010 Deli Objavljeno September 14, 2010 Simpl: z blokado 35kW ma lahko največ 70kW z blokado 25kw pa ima lahko 50kW. Druge blokade pa itak ne obstajajo. Ja z blokado 25kw največ 50kw + razmerje teže motorja in izvorne moči ne sme presegati nekega števila, ki ga ne vem na pamet. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
exaGee Objavljeno September 14, 2010 Deli Objavljeno September 14, 2010 Ajeeej, živel sem v prepričanju, da lahko na 25kW blokiram bilokateri motocikel z izvorno močjo do 70kW. Konkretno bi bil to er6 (53kW). Nič, iščem alternativo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
aleksandergabriel Objavljeno September 14, 2010 Deli Objavljeno September 14, 2010 Ajeeej, živel sem v prepričanju, da lahko na 25kW blokiram bilokateri motocikel z izvorno močjo do 70kW. Konkretno bi bil to er6 (53kW). Nič, iščem alternativo Zakaj ga pa ne bi blokiral na 35 kW? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
exaGee Objavljeno September 14, 2010 Deli Objavljeno September 14, 2010 Zakaj ga pa ne bi blokiral na 35 kW? 35kW blokad ni. Razen če sem kaj zamudil Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kaya Objavljeno September 14, 2010 Deli Objavljeno September 14, 2010 35kW blokad ni. Razen če sem kaj zamudil So. Tabo 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
aleksandergabriel Objavljeno September 14, 2010 Deli Objavljeno September 14, 2010 35kW blokad ni. Razen če sem kaj zamudil Pokliči ali pa piši šternu, pa preveri če jih že imajo za tvoj motor. Nisem prepričan ampak mislm da bi morale bit. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Stasky Objavljeno September 15, 2010 Deli Objavljeno September 15, 2010 (popravljeno) 35kW blokade so... konkretno za yamaho XJ6... Motor, ki je blokiran ne sme izvirati iz 2x močnejše različice, ta pa ne sme biti močnejša od 70kW in pri tem ne sme razmerje moč/masa presegati mislim da 0,2 kW/kg. Tako da Kawa Z750, Yamaha FZ6, GSR itd. ne pridejo v poštev... Popravljeno September 15, 2010. Popravil Stasky Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kewo Objavljeno September 16, 2010 Deli Objavljeno September 16, 2010 ma goni u kurac te kilowate jst bom reskiru in mev sam v homoligaciji 25kw... v izvorno moč pa upam da se ne bo noben od ta modrih kej preveč utikov (al so se že komu od tuki?) Tabo in Ervin93 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kaya Objavljeno September 16, 2010 Deli Objavljeno September 16, 2010 ma goni u kurac te kilowate jst bom reskiru in mev sam v homoligaciji 25kw... v izvorno moč pa upam da se ne bo noben od ta modrih kej preveč utikov (al so se že komu od tuki?) Bolj kot modri zna bit problem z zavarovalnico, če pride do nesreče. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Stasky Objavljeno September 16, 2010 Deli Objavljeno September 16, 2010 ma goni u kurac te kilowate jst bom reskiru in mev sam v homoligaciji 25kw... v izvorno moč pa upam da se ne bo noben od ta modrih kej preveč utikov (al so se že komu od tuki?) Zavedat se moraš, da od zavarovalnice verjetno ne dobiš nič v primeru prometne, ker uradno nimaš veljavnega VD kategorije motorja, ki ga voziš... in JA, verjemi da se bo zapiču prvič, ko boš pridrvel mal hitreje z ovinka... In prvič ko mu boš omenu, da se ne strinjaš bo najdu še kej... :naughty: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
macak333 Objavljeno September 17, 2010 Deli Objavljeno September 17, 2010 ma goni u kurac te kilowate jst bom reskiru in mev sam v homoligaciji 25kw... v izvorno moč pa upam da se ne bo noben od ta modrih kej preveč utikov (al so se že komu od tuki?) Maš čist prov, se bomo pa malo več po pisatah ganjal . Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
skopusnik Objavljeno Oktober 11, 2010 Deli Objavljeno Oktober 11, 2010 Hmal bom dopolnu 16 let, pa se odločam če naredim izpit do 11kw al ne Torej...kaj lahko naredim preden dopolnim 16 let(cpp, republiške, vožnje...?)? Nekaj sem slišal da se bo zakon spremenil da boš moral biti star 17 let pa bi rad naredil to preden se spremeni (če se ni že ). Kaj se opravlja poleg izpita še zdej? (varna vožnja, neki psihotesti???) Hvala :surrender: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
krava Objavljeno Februar 26, 2011 Deli Objavljeno Februar 26, 2011 Eno pitanje fantje... Pred tremi leti sem že opravil izpit za c+e kategorijo in vse do danes si ga nisem vpisal v vozniško dovoljenje(ne sprašujte zakaj prosim) Torej,ima to 'potrdilo' kake omejitve,ali bodo mi ga vpisali brez težav??! LP Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bremzer Objavljeno Februar 26, 2011 Deli Objavljeno Februar 26, 2011 Eno pitanje fantje... Pred tremi leti sem že opravil izpit za c+e kategorijo in vse do danes si ga nisem vpisal v vozniško dovoljenje(ne sprašujte zakaj prosim) Torej,ima to 'potrdilo' kake omejitve,ali bodo mi ga vpisali brez težav??! LP Nisem siguren glede vpisa,to se pozanimaj na upravni enoti,sam posredujem tudi te kategoriji, ki mi pa prav nič nepomagata, kajti voziš lahko SAMO v SLO za lastno potrebo.To pomeni,da ti mora nekdo posodit tovornjak z poblastilom in si lahko npr.pripelješ par kubikov peska !!Za vse ostalo kot npr.: vožnja v tujino,spremljevalec ali da odpreš S.p.pa moraš DODATNO delati licenco in jo moraš vedno podaljševati mislim da na dve leti. krava in special749 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tonek Objavljeno Februar 26, 2011 Deli Objavljeno Februar 26, 2011 Eno pitanje fantje... Pred tremi leti sem že opravil izpit za c+e kategorijo in vse do danes si ga nisem vpisal v vozniško dovoljenje(ne sprašujte zakaj prosim) Torej,ima to 'potrdilo' kake omejitve,ali bodo mi ga vpisali brez težav??! LP mislim da te bo bolela glava, hčerka lani ni vpisala B, ker birokratom niso pasale slike.Po dopustu pa smo že bili v novem zakonu.... krava in Urbii 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
krava Objavljeno Februar 26, 2011 Deli Objavljeno Februar 26, 2011 Nisem siguren glede vpisa,to se pozanimaj na upravni enoti,sam posredujem tudi te kategoriji, ki mi pa prav nič nepomagata, kajti voziš lahko SAMO v SLO za lastno potrebo.To pomeni,da ti mora nekdo posodit tovornjak z poblastilom in si lahko npr.pripelješ par kubikov peska !!Za vse ostalo kot npr.: vožnja v tujino,spremljevalec ali da odpreš S.p.pa moraš DODATNO delati licenco in jo moraš vedno podaljševati mislim da na dve leti. Hmmm,t.i, 'licenco' imam tudi,ampak tudi še ne vpisane! :naughty: Nekateri ji rečejo NPK (Nacionalna Poklicna Kvalifikacija) mislim da te bo bolela glava, hčerka lani ni vpisala B, ker birokratom niso pasale slike.Po dopustu pa smo že bili v novem zakonu.... Upam,da se motiš...glede vpisa. Ja,glede slik pa...hmmm,mene je še fotografinja opozorila da,v primeru ,da si ne bom 'razčesal čupe' in iz nje spravil gela slike pač ne bodo morale biti v uradnem indentifikacijskem dokumentu,kot je tudi vozniška,poleg klasične osebne izkaznice. Tnx,obema...če pa še je kdo informiran,pa kar. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
trebor Objavljeno Februar 26, 2011 Deli Objavljeno Februar 26, 2011 Bom brata vprašal, kako je s tem, je namreč tudi inštruktor v avto šoli. Ko izvem, te obvestim, kaj boš moral narediti. LP Robert krava 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se