Skoči na vsebino

Kawasaki Z 750

-pero-
Snečer
Sporočilo dodal Snečer

2006 Kawasaki Z750S — Owner's Manual

2006-kawasaki-z750s-52689.pdf

Priporočene objave

Samo po mojem mišljenju je športna guma tudi neogreta še vedno mehkejša od trših potovalnih.

Če se pa z neogretim motorjem (in gumami) takoj zapodiš v ekstremne nagibe je pa že druga zgodba, ki pa ponavadi ne pride daleč....

Neogreta ne drži nobena. Prej se pa segreje ST guma.Izbira je pa seveda tvoja.In glava tudi :naughty:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Neogreta ne drži nobena. Prej se pa segreje ST guma.Izbira je pa seveda tvoja.In glava tudi :naughty:

ja tu maš prou nevem jst mam michelin pilot power in res d jo požre sam je bolš 3 zadne zamenat na sezono kot d te sname zarad gume...nevem jst vem d je tko bolš...

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ker začetnik športne gume s svojo vožnjo ne segreje do delovne temperature, se ob kakšni napaki ta še potencira :naughty:

Se strinjam, športna guma rabi bistveno večje segrevanje kot potovalna guma.

Imel sem Qualifier, sedaj pa imam GP209 še od grobnika, guma že drži bistveno bolj ampak šele ko je segreta. :naughty:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se strinjam, športna guma rabi bistveno večje segrevanje kot potovalna guma.

Imel sem Qualifier, sedaj pa imam GP209 še od grobnika, guma že drži bistveno bolj ampak šele ko je segreta. :naughty:

Ja prijatelj tebi drži guma ko jo segreješ sam en začetnik bo malo težje segreu tako gumo na naših cestah. Zato mislim da je bolša odločitev kaka roadsmart al pa kaka podobna guna za cestno uporabo ki se bistveno hitreje segreje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz lahko rečem, da sem začetnik, pa ne izvajam kakih extremnih nagibov, ali na sploh manevrov ( še imam slab centimeter zadnje gume pri robu nerabljene), pa nisem nikoli imel težave, da se mi qualifier rr ne bi segrela.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če si bolj turistični voznik, potem je po mojem mnenju sigurno najboljša izbira dvokomponentna guma - torej roadsmart ali pilot road, kajti na sredini je trša, kar omogoča več km z eno gumo, ko se nagibaš ob straneh je pa mehkejša, kar ti da dobro držanje na ovinkih.

Če s kakšno race gumo narediš 5-6kkm in ne padeš ali zdrsneš, potem to še ne pomeni da je guma držala teh 5-6kkm, ampak pomeni samo to da si vozil tako da guma pač ni zdrsnila. Dejstvo je da se športne gume kasneje segrejejo kot turistične in da se sploh segrejejo potrebujejo dinamično (beri športno) vožnjo. Take gume se hitreje hladijo kot touring gume ker v nasprotnem primeru bi se stopile ob športni vožnji, zato se ob normalni vožnji sploh NE segrejejo da delovno temperaturo.

Bi moral iti s kolegom, ki ima recimo roadsmart in kakšno RR in po recimo 50 km preveriti z roko gumo in bi videl razliko v temperaturi.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja, verjetno res. Nikoli nisem šlatal drugih gum, da bi lahko primerjal temperaturo glede na svoje. Pač jaz ko se vozim in med postankom probam malo z roko gumo je vedno segreta. Pa tudi če se bolj turistično peljem.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kateri izpuh je povasem mnenju najbolsi za z 750? vem da je subjektivno,ampak vseeno več jih odgovori,vec mnenj o raznih izpuhih bom slišal

res hvala za odgovore :worship:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kateri izpuh je povasem mnenju najbolsi za z 750? vem da je subjektivno,ampak vseeno več jih odgovori,vec mnenj o raznih izpuhih bom slišal

res hvala za odgovore :worship:

Jaz druzga kot od akrapoviča še nisem slišal, tako da lahko rečem sam to da akrapovič dobr zgleda pa tud dobr zapoje :worship:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz druzga kot od akrapoviča še nisem slišal, tako da lahko rečem sam to da akrapovič dobr zgleda pa tud dobr zapoje :worship:

Pa še slovenski je :worship:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja mam na Svojem Z-ju MIVV izpuh pa se kar lepo dere.

tut sam mel mivv, pa je brez db killerja skor preglasen. no, ne za mene, za druge. :naughty: v zadnjem letu, dveh so jih pa podražli!

drugač pa fajn roba.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zanima me naslednje. Je kdo že zmontiral na novi Z crashpade in padel, da lahko reče, če stvar deluje? Bolj kot gledam motor, manj mi je jasno, kako bi sploh kaj zaščitil v primeru padca. Tank gre sigurno po gobe, ob straneh pa tut, glede na to, kako vse "štrli" od motorja.

Pa upam, da nebom jaz prvi, v primeru, da jih zmontiram :unsure:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za Z-ja sicer ne vem, sem pa imel crashpad-e montirane na fazerju, kjer so dooosti krajši (samo čepi) in je ob padcu počila (no, zlomila) rama tam kjer je crashpad drsal po tleh, seveda se je zvil tudi vijak, pa same gume je manjkalo polovica...no, mashina je ostala brez praske...

to povem zato ker po moje v primeru teh za Z-ja, ki so na tako dolgih podaljških sem tudi jaz mnenja da je to v primeru padca med vožnjo bol kot ne ali enako kot nič ali celo slabše. Pomaga edino ob padcu na mestu, kjer se motor nasloni na te pade in se potem deklci ne opraskajo (tako kot pri meni na obeh straneh :unsure: )

so pa tako grdi :blink: da jih že zaradi tega ne maram -kot bi imel dve štrleče štange na motorju...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Na bolhi se prodaja en z750 tanov model ki ima gor crash padse. Motor je kr dost poškodovan...

Tank, sprednji blatnik odtrgan, deklc podrsan, zadnja stranska plastika je tudi podrsana, pa sprednja stranska tudi.V bistvu cel bok.

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Po mojem mnenju ti crashpadi pri padcu ne pomagajo kaj dosti, sam sem doživel padec s svojim z-jem :? ( motor je biu star 3 mesce) 1 mesec nazaj(tovornjak je na nepreglednem ovinku zapeljal na nasprotni pas in ni blo rešitve več)tako da sm se skušal izogniti pa se ni dalo- zapeljal sm na brežino, potem pa me je vrglo nazaj na asfalt in sledilo je 15 m drsenja po tleh nato pa spet v brežino kjer se je vse skupaj ustavl.Motor je poškodavan po vseh plastikah in po tanku ter žmigovci in ostalo, moram pa priznati da je mašina ostala cela- razen pokrovov sklopke itd,se ni nikjer nič poškodovalo-predvsem zaradi zaščitnega loka ki preverjeno zadrži udarec na motor.Če je kdo zainteresiran za motor naj mi javi na PM.Motor je vozen in razen plastik in tanka je vse v redu ker so bili naročeni novi deli-po želji pošlem slike.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Po mojem mnenju ti crashpadi pri padcu ne pomagajo kaj dosti, sam sem doživel padec s svojim z-jem :? ( motor je biu star 3 mesce) 1 mesec nazaj(tovornjak je na nepreglednem ovinku zapeljal na nasprotni pas in ni blo rešitve več)tako da sm se skušal izogniti pa se ni dalo- zapeljal sm na brežino, potem pa me je vrglo nazaj na asfalt in sledilo je 15 m drsenja po tleh nato pa spet v brežino kjer se je vse skupaj ustavl.Motor je poškodavan po vseh plastikah in po tanku ter žmigovci in ostalo, moram pa priznati da je mašina ostala cela- razen pokrovov sklopke itd,se ni nikjer nič poškodovalo-predvsem zaradi zaščitnega loka ki preverjeno zadrži udarec na motor.Če je kdo zainteresiran za motor naj mi javi na PM.Motor je vozen in razen plastik in tanka je vse v redu ker so bili naročeni novi deli-po želji pošlem slike.

Če padem na Sardiniji (ja, na Sardinijo grem v petek, če je slučajno kdo, ki še ni slišal :evilgrin: ), lahko morda skompletirava, da dobiva en motor, pol pa slamice vlečeva, kdo ga dobi .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če padem na Sardiniji (ja, na Sardinijo grem v petek, če je slučajno kdo, ki še ni slišal :evilgrin: ), lahko morda skompletirava, da dobiva en motor, pol pa slamice vlečeva, kdo ga dobi .)
^_^ zmenjeno

Popravljeno . Popravil PRIMOP
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zanima me naslednje. Je kdo že zmontiral na novi Z crashpade in padel, da lahko reče, če stvar deluje? Bolj kot gledam motor, manj mi je jasno, kako bi sploh kaj zaščitil v primeru padca. Tank gre sigurno po gobe, ob straneh pa tut, glede na to, kako vse "štrli" od motorja.

Pa upam, da nebom jaz prvi, v primeru, da jih zmontiram :unsure:

Imel sem zmontirane na svojem bivšem Zju tako da prvi neboš, aja padu pa nism tko da ti ne morem povedat kaj ti reši in kaj ne. Sam po moje je zihr bolš še sesuješ s crashi kot brez.

lp mare

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!