U^F^O Objavljeno Oktober 22, 2003 Opozori Objavljeno Oktober 22, 2003 Zakaj slab teren? Premalo hard-dolgčas? Koliko pa je bilo lani štartnine? lp, gregor p.s. Oglasi se kaj na naš forum. www.NivaOffroadTeam.com Teren je bu res premalo hard... Dva kilometra sta bila recimo malo bolj hard... Vse skupej nič. Štarnina je pa bila okoli 15 prešernov za voznika in sovoznika... Na vašem forumu sm že... Nekaj vprašanj sm dau že podpisan z iztok... Sedaj se bom registriru... :D
HHV Objavljeno November 14, 2003 Avtor Opozori Objavljeno November 14, 2003 Šnorkel --- (© Vigadu, nivaoffroadteam.com) Ha, ha, šnorkel iz odtočnih cevi. Dobra fora. Ferdo piš! :lol1:
HHV Objavljeno November 14, 2003 Avtor Opozori Objavljeno November 14, 2003 Ok, dolžan sem obvestilo. V Horjodale se bohoti bež Lada Niva rojena leta 96 prejšnjega stoletja. Jo že malo prvi diski bubajo, zato gre danes zvečer na pregled in potrebno zdravljenje. Sicer je punca v dobri kondiciji, več pa bo dottore mechanistica povedal. Drugi teden načrtujem začetek novih skupnih dogodivščin. LP HHV
HHV Objavljeno November 14, 2003 Avtor Opozori Objavljeno November 14, 2003 Aja, še tole: Ker pri kišti nisem dobil nobene literature, navodil ipd., please, kdor ve naj pove, kje se da kupiti kakšne bukle o tem Rusu. Zanima me vse, saj jo bo potrebno vzdrževati. Pa še kakšne nasvete kaj od mehanike rado crkuje in če je potrebno bit na kaj posebej pozoren. Je model 1.7i, letnik 96 z 45000km. LP HHV
Teya Objavljeno November 14, 2003 Opozori Objavljeno November 14, 2003 Čestitam za novo pridobitev!!! :yea2:
HHV Objavljeno November 14, 2003 Avtor Opozori Objavljeno November 14, 2003 Hvala, hvala! Sem kar vesel, da sem se končno odločil zadevo izpeljati.
Brrrm Objavljeno November 14, 2003 Opozori Objavljeno November 14, 2003 letnik 96 z 45000km. Praktično nevožena, 5600 km/leto. Toliko jih naredimo še peš :D
.T. Objavljeno November 14, 2003 Opozori Objavljeno November 14, 2003 Aja, še tole: Ker pri kišti nisem dobil nobene literature, navodil ipd., please, kdor ve naj pove, kje se da kupiti kakšne bukle o tem Rusu. Zanima me vse, saj jo bo potrebno vzdrževati. Pa še kakšne nasvete kaj od mehanike rado crkuje in če je potrebno bit na kaj posebej pozoren. Je model 1.7i, letnik 96 z 45000km. LP HHV Verjetno ti bodo sle gumjaste sklopke, ki gredo iz srednjega diferenciala na prvi in zadni diferencial. Pa polz volana ter koncniki. Ne sekiraj se, to je pri njivah zelo poceni. Za Nivo sraufat pozna Noise enega hudo dobrega (specializiranega za njive) in cenovno ugodnega mehanika. Za bremze sraufat/menjat pojdi na zavorni servis pokojnega Hribarja. Imajo tudi valjarje za preizkus. Za motoriste imajo nekaj skonta. Za posvasat pa kontaktiraj na PM mene ali pa Noisa, da ti poveva naslov od Franca SSSSSSSSSSSS. Pa ce se ne bos prevec vozil po asfaltnih cestah, das lahko gor kvalitetno nalite ( $$$$$$$$$!) krampe. Tadej PS. Upam, da nisem cesa pozabil :hmm:
kađiva Objavljeno November 14, 2003 Opozori Objavljeno November 14, 2003 jest bi pa kej takšnega kupil :OK:
Thundercat Objavljeno November 14, 2003 Opozori Objavljeno November 14, 2003 Horjo...koliko ti pa kej porabi rus.....pa a ga uporabljaš za vsakodnevne opravke ali samo za teren.... :hmm:
FLY Objavljeno November 14, 2003 Opozori Objavljeno November 14, 2003 Čestitke Horjo!Najbolj ti priporočam,da karoserijo dodobra "zašmiraš".Ne zabušavat,saj je na netu ogromno stvari o nivcah.Pa da ti ne stopi v glavo mobilnost ker s takim strojčkom prideš tudi tja ,kamor pomoč ne more priti...Good luck on/off the road LP FLY
HHV Objavljeno November 18, 2003 Avtor Opozori Objavljeno November 18, 2003 Horjo...koliko ti pa kej porabi rus.....pa a ga uporabljaš za vsakodnevne opravke ali samo za teren.... :hmm: Pučak en par dni! Sem jo dal na servis porihtat in pregledat, potlej pade registracija in pretežna uporaba na terenu in v slabem vremenu tudi za na šiht. Takrat bom šele videl porabo. Pa saj vem, da ne bo majhna. Če bi se tega bal, bi si kupil bolho.
stenere Objavljeno November 19, 2003 Opozori Objavljeno November 19, 2003 O Horjo, a ti si mi "spelal" tole nivo iz Petrovč. :) Kaj pa je s sklopko? Mi je rekel prodajalec (sicer potem ko je že bila prodana) da je tudi hin, poleg problemov s sprednjimi bremzami, ki štekajo. Navodila za šraufanje boš našel na naši strani (www.NivaOffroadTeam.com), v meniju tehnikalije. Navodil za uporabo pa še nismo imeli časa zbrat skupaj. Če imaš kako vprašanje ali rabiš kake dele, pa se oglasi na Offroad forum. lp, gregor
.T. Objavljeno November 20, 2003 Opozori Objavljeno November 20, 2003 poleg problemov s sprednjimi bremzami, ki štekajo. Verjetno so sle le gumice na zavornih cilidrih. Tadej
HHV Objavljeno November 20, 2003 Avtor Opozori Objavljeno November 20, 2003 O Horjo, a ti si mi "spelal" tole nivo iz Petrovč. :) Kaj pa je s sklopko? Mi je rekel prodajalec (sicer potem ko je že bila prodana) da je tudi hin, poleg problemov s sprednjimi bremzami, ki štekajo. Navodila za šraufanje boš našel na naši strani (www.NivaOffroadTeam.com), v meniju tehnikalije. Navodil za uporabo pa še nismo imeli časa zbrat skupaj. Če imaš kako vprašanje ali rabiš kake dele, pa se oglasi na Offroad forum. lp, gregor Jap, to sem bil jaz: :D :D A sklopka? Men se ni zdel nič narobe, ko sem jo peljal. Bomo videli sedaj, ko bodo bremze zrihtane, če bo kaj drugače čutiti. Če ne bomo pa še to zrihtal. Sem si rekel, da je bolje to poceni kupiti, pa denar za popravilo dati, kot pa isti denar dati za tako, ki ne veš kaj je še z njo. Tale Offroad forum in stran je pa fejst. Sem že nekaj tam visel in dobil na začetku neke nore ideje o zviševanju. Pa mislim, da za na jago to nima smisla. Ščitnik mašine si bom pa omislil, da ne bi slučajno kam nasedel. Tadej, mehankar mi bo menjal vse pakne na zavorah in očistil in razgibal batke na zavorah in seveda po potrebi tudi gumice. Klasika, bi vse sam naredil, a se mi ne da v mrazu in po temi po tleh valat. (GaražaJePostalaLovskaSobaPress) LP HHV
stenere Objavljeno November 20, 2003 Opozori Objavljeno November 20, 2003 Glede sklopke ne vem, jaz avta nisem videl(si me prehitel), že ko sem klical prodajalca je bil avto že tvoj. Ko sem ga vprašal zakaj je bila tako poceni pa je rekel da je treba sklopko zamenjat. (je sicer zamudno, ampak ni problem, na svoji to počel že 2x) Za tak denar si jo vsekakor dobil ugodno, sploh v trenutnem času pred zimo, ko je vsaka niva ki se prodaja ali zjebana ali pa že prodana. Še nekaj glede bremz, preveri če še regulator zavornega učinka dela. Če ne dela, zadnje bremze blokirajo, spredaj pa ploščice neenakomerno obrablja, potem pa je pritisk na batke pod kotom in tudi zato je možno da blokirajo.
HHV Objavljeno November 20, 2003 Avtor Opozori Objavljeno November 20, 2003 Še nekaj glede bremz, preveri če še regulator zavornega učinka dela. ... Kaj pa je to za en kos, in kje se nahaja?? :? :?
stenere Objavljeno November 20, 2003 Opozori Objavljeno November 20, 2003 Kaj pa je to za en kos, in kje se nahaja?? :? :? Zadaj v enem kotu na desni strani, s štangico je povezan na diferencial, pa dve bremzlajtngi sta gor prklopljeni. Njegova naloga je, da glede na to kako je avto zadaj poseden določa koliko bodo prijele zadnje bremze. v nekaterih primerih odleti/prerusta štangica, ampak čisto pri regulatorju, tako da na prvi pogled tega sploh ne opaziš, šele potem ko mal z roko pomigaš,vidiš da štangico sam gumica drži. Druga možnost je da pač neha delat, ker se batek v njem zašteka. Če crkne se v večini primerov obnaša tako kot da je avto ful obremenjen zadaj, zato bremze preveč primejo. V glavnem če ti (sploh na mokri cesti) zadnje gume pogosto blokirajo, je sigurno hin. Približno(štangica mal drugač narejena) paše noter tudi od stoenke. Ampak po letu in pol ne dela več. :angry:
.T. Objavljeno November 21, 2003 Opozori Objavljeno November 21, 2003 Če crkne se v večini primerov obnaša tako kot da je avto ful obremenjen zadaj, zato bremze preveč primejo. V glavnem če ti (sploh na mokri cesti) zadnje gume pogosto blokirajo, je sigurno hin. Ja skoda, da tega MS foruma ni bilo pred leti. No sedaj vem, zakaj so meni na mokri cesti pri mocnem bemzanju blokirala zadnja kolesa. No vsak dan se ucimo. Tadej
HHV Objavljeno November 21, 2003 Avtor Opozori Objavljeno November 21, 2003 Stenere, hvala, sedaj sem se spomnil, da sem to enkrat kolegu pomagal popravljat. Sem pa včeraj od mehankarja zvedel še eno "prijetno" novico. Bo zamenjal še sklopko in vse kar je pri njej potrebno. No, ko mi je povedal koliko približno bo račun, sem videl, da sem še vedno poceni prišel skozi, povrhu pa še vem kaj je novo in ne bo kmalu crknilo.
.T. Objavljeno November 21, 2003 Opozori Objavljeno November 21, 2003 Bo zamenjal še sklopko in vse kar je pri njej potrebno. Pa ne dat notri originalne! Ta je ista kot pri Ladi Karavanu. In pri voznji v kake klance ti bo kmalu odpovedala. Jaz sem dal ugraditi profesionalno (neko nemsko ali pa celo Sinterjevo) in veliko bolj trpezno. In je prezivela vse napore, katere si je takrat izmislil 20 mulc. Tadej
stenere Objavljeno November 23, 2003 Opozori Objavljeno November 23, 2003 Pa ne dat notri originalne! Ta je ista kot pri Ladi Karavanu. In pri voznji v kake klance ti bo kmalu odpovedala. Jaz sem dal ugraditi profesionalno (neko nemsko ali pa celo Sinterjevo) in veliko bolj trpezno. In je prezivela vse napore, katere si je takrat izmislil 20 mulc. Tadej Res je, sklopka (pa tudi menjalnik, zadnji diff, roke zadnjega diffa in še bi se našlo) je enaka kot pri navadni stari ladi z zadnjim pogonom. Mi smo že debatirali nekaj o sklopkah http://www.nivaoffroadteam.com/forum/viewtopic.php?t=8 2 Horjo: Predlagam keramično, nov potisni ležaj če je ta že bogi, koš pa bo verjetno še kar vredu. Če boš koš tudi menjal pazi da ne dobiš škartnega;glej link zgoraj. lp, gregor
HHV Objavljeno November 26, 2003 Avtor Opozori Objavljeno November 26, 2003 ...2 Horjo: Predlagam keramično, nov potisni ležaj če je ta že bogi, koš pa bo verjetno še kar vredu. Če boš koš tudi menjal pazi da ne dobiš škartnega;glej link zgoraj. lp, gregor Eh, klinc, zdaj je kar je! Gregor pa vseeno hvala za info! Ko nisem tega prej vedel. :( Sedaj pa tudi ne mislim spod lest pa gledat. Do pomladi ima da zdrži, takrat gre pa itak vse v prafaktorje, pa poden pošvasat, ojačat, zaščitit. Popravit vse male felerje (ventilatorji itd.) Ven bom pa zmetal vse kar ni nujno in naredil bikovski prtlažnik za na streho, pa še kaj se bom zmislil. Včeraj sva šla z mulcem že po temi eno furco po mega blatu. Sem nekajkrat mislil, da sem že v riti, :cry: pa se je rus kar skopal. :D Sam šparat ga ne smeš. :D :D Na koncu je mulo samo še ponavljal: "Uauuu, Niva, zakon!!"
.T. Objavljeno November 26, 2003 Opozori Objavljeno November 26, 2003 Včeraj sva šla z mulcem že po temi eno furco po mega blatu. Sem nekajkrat mislil, da sem že v riti, :cry: pa se je rus kar skopal. :D Sam šparat ga ne smeš. :D :D Na koncu je mulo samo še ponavljal: "Uauuu, Niva, zakon!!" A se ze kaj veselis prvega snega :devil: ? Tadej
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se