Skoči na vsebino

Yamaha YZF R6

Priporočene objave

Objavljeno

Evo takole sem jaz resil pomanjkanje torb za dopust...,

pa nisem rabil nosilcev... :worship:

Objavljeno

Katero olje not vlijem?

Gledam:

MOTUL 300V 15W50 Competition

MOTUL 300V Chrono 10W40

MOTUL 300V High RPM 0W20

MOTUL 300V Le Mans 20W60

MOTUL 300V Power Racing 5W30

Ubistvu me bolj zanima ??W?? rabim. Motor se ogret pogosto vrti nad 8k obrati.

Objavljeno (popravljeno)
Katero olje not vlijem?

Gledam:

MOTUL 300V 15W50 Competition

MOTUL 300V Chrono 10W40

MOTUL 300V High RPM 0W20

MOTUL 300V Le Mans 20W60

MOTUL 300V Power Racing 5W30

Ubistvu me bolj zanima ??W?? rabim. Motor se ogret pogosto vrti nad 8k obrati.

Vsa ta olja ki si jih naštel so olja za dirkalne avtomobile.

Za dirkalne motocikle bi bil pa 300V Factory line .

Viskoznost pa 15w50 bo ok.

Lp

Popravljeno . Popravil bu5a
  • 1 mesec pozneje...
Objavljeno

Yamaha R6, nova... do 1.000km ga je potrebno voziti bolj pod nizkimi obrati. Zanima me, koliko je to "nizko" (do koliko obratov max) ?

Objavljeno

nekje do 8 k rpm, ker nov motor ima noter mineralno olje (katero nima dobrih sposobnosti mazanja pri visokih obratih), da se mašina lepše uteče, potem na prvem servisu vlijejo not sintetiko ali polsintetiko, in šele takrat ga lahko spoznaš z rdečim poljem obratov

Objavljeno

A zraven novega motorja vam ne dajo ne navodil, ne knjižic ne nič?!?

Objavljeno

Mislim da bi jo morali popeljati tudi na Grobnik ali Panonnio, saj na tako zavitih pistah kot so na testu tak motor sploh ne pride do izraza...

Objavljeno
Mislim da bi jo morali popeljati tudi na Grobnik ali Panonnio, saj na tako zavitih pistah kot so na testu tak motor sploh ne pride do izraza...

Če bi prebral test v celoti bi zaznal, da smo jo vozili tako na Novem Marofu kot na Grobniku. In smo tudi zapisali, kako se vozi na Grobniku.

Objavljeno

No kaj dosti ne piše o Grobniku...sicer pa sem raje tiho

Objavljeno
Če bi prebral test v celoti bi zaznal, da smo jo vozili tako na Novem Marofu kot na Grobniku. In smo tudi zapisali, kako se vozi na Grobniku.

Tudi jaz nisem opazil posnetka z Grobnika...ga ne bo?

Objavljeno

letnik 03-05 ima 86kW, letniki 06-08 pa 98kW, to je cca 15 konjičev razlike. Kolko se ta razlika pozna v praksi?

Ali je poleg velike razlike v izgledu tudi kakšen bistven tehnološki napredek? Poleg tega, da ima, za razliko od moje '03, usd vilice.

Objavljeno

ni med 06-07 in 08 glih neka razlika v mašini in še več konjih

Objavljeno (popravljeno)

sprašujem 03-05 in 06-08

torej:

yamaha-r6-03-05.jpg

vs.

yamaha_r6_06.jpg

Popravljeno . Popravil lmperator
Objavljeno

ja ampak ti si že vprašanje narobe postavil

06 in 07 sta enaka, 08 pa je drugačen motor, res da po obliki niti ne, mašina pa je dodelana

mad čim češ zdaj primerjat

03-05 VS 06-07

ali

03-05 VS 08

Objavljeno
ja ampak ti si že vprašanje narobe postavil

06 in 07 sta enaka, 08 pa je drugačen motor, res da po obliki niti ne, mašina pa je dodelana

mad čim češ zdaj primerjat

03-05 VS 06-07

ali

03-05 VS 08

Bolše vilce, bremze, drug motor, stabilizator

Objavljeno

Imam R6 letnik 2004, pa bi rad zamenjal olje, sedaj pa sem v dilemi in sicer mi v knjižici piše da brez menjave filtra nalijem 2,4L olja, z menjavo pa 2,6L. Prodajalec, ki tudi servisera motorje pa mi je rekel, da gre v 600 kubične motorje vsaj 3,5L olja v mašino. Kdo ima prav, knjižica ali on, sedaj mi ni nič več jasno. Sicer je knjižiča v angleščini, vendar mislim da sem razumel. Če je kdo ki ve naj mi prosim javi.

Objavljeno
Imam R6 letnik 2004, pa bi rad zamenjal olje, sedaj pa sem v dilemi in sicer mi v knjižici piše da brez menjave filtra nalijem 2,4L olja, z menjavo pa 2,6L. Prodajalec, ki tudi servisera motorje pa mi je rekel, da gre v 600 kubične motorje vsaj 3,5L olja v mašino. Kdo ima prav, knjižica ali on, sedaj mi ni nič več jasno. Sicer je knjižiča v angleščini, vendar mislim da sem razumel. Če je kdo ki ve naj mi prosim javi.

V mašino gre tako kot ti piše 2,4l brez,2,6l s filtrom. 3,4l pa je kompletna količina olja in bi jo nalil samo v primeru da bi se delala generalna in bi bil motor suh(komplet brez olja).

Lp

Objavljeno

toliko kolikor ti piše. saj ti tudi na bloku mašine piše koliko gre noter. vsaj na mojem piše. sem prej imel 400ko pa je šlo 3,5 zdaj v 600ko pa gre cca 2,5

Objavljeno

Najlepša hvala za odgovor, sedaj pa veselo na delo.

Objavljeno

Malo sem iskal po netu in sem našel zelo dober service manual za Yamaho R6 2003-2004, pravi ne tisti skenirani na katerih se skoraj nič ne vidi, tako če ga kdo potrebuje ga bo našel tu link.

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno

Kaj menite o tem motorju, točneje letnik okol 2000. Mogoče bi eno kupil spomlad, tko mal za pisto

Objavljeno
Zasledil sem tale oglas pa me zanima kaj pravite o tem mogoče kdo celo pozna lastnika http://www.avto,net/2004/motornakolesa/oglas.asp?ID=2208259 (popravi vejico). Motor nej bi imel takšno ceno ker je bil zarubljen zaradi dolgov med dvema podjetjema, po besedah lastnika naj ne bi bil nikoli karamboliran... Kaj pravte?

jaz pravim samo to da glede dolgov itd so 95% same buče. Se pa vizualno lepo vidi da je motor 100% bil na tleh...Wtf kje os nalepke na plastikah? Ali pa ima gor poliestre. Hm kam so se skrili originali potem khm. Vglavnem če je to kar jaz mislim je cena še rahlo pretirana.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!