Skoči na vsebino

Gume - Pnevmatike splošno, dimenzije, legalnost itd..

Priporočene objave

Objavljeno

Pri Blažu dobil gume baje 25.000 ceneje (komplet D207RR). Montaža je pa verjetno povsod zelo slična, razen, če nekoga osebno poznaš.

Objavljeno

Sitar v Kamniku mi je vzel po 4000SIT na gumo za montazo+centriranje, s tem da sem gume kupil pri njemu

Objavljeno

Naj vam predstavim eno primerjavo...

Menjava obeh gum za honda varadero in sicer za gume T66...

-Cena pri uvozniku...Špan brezovica 83.000 sit :angry: (pa še pojma nimajo kako se gume menjuje... Dela z platišči kot da bi bili neuničljivi...)

-jaz sem jih v novi gorici dobil za 42.000 sit :)

To pa je skoraj 50% ceneje!!!!

Objavljeno
Sitar v Kamniku mi je vzel po 4000SIT na gumo za montazo+centriranje, s tem da sem gume kupil pri njemu

v lj imas za 2000 menjavo z centriranjem

Objavljeno

verjamem, sej naslednjic bom 2x premislil :angry: :angry:

Objavljeno
v lj imas za 2000 menjavo z centriranjem

ponekod je to tudi zastonj! (če gume pr njih vzameš).

Objavljeno
Naj vam predstavim eno primerjavo...

Menjava obeh gum za honda varadero in sicer za gume T66...

-Cena pri uvozniku...Špan brezovica 83.000 sit :angry: (pa še pojma nimajo kako se gume menjuje... Dela z platišči kot da bi bili neuničljivi...)

-jaz sem jih v novi gorici dobil za 42.000 sit :)

To pa je skoraj 50% ceneje!!!!

Ja pa kje si jih dubu za ta denar pri Španu, pa a so zlate pa s titanom prevlečene. :? :lol1:

Kot prvo sploh niso prav hitrostni razred za Varo ( a ni tud Vara V razred namesto H), kot drugo sem jih mel na dveh motorjih na Capotu in na Canyonu pa so ble povsod dokaj zaenk.., no kot tretje pa, a niso za Varadero Anakee gume, ki so hudi boljše s popustom pri Španu 50.000 SIT (sem pred mesecem za mojega Capota gleda, ista dimenzija sam na žalost ne v V razredu).

lp

Rudi

Objavljeno
ponekod je to tudi zastonj! (če gume pr njih vzameš).

jest gume nisem pri temu tipu kupil, tko da ni montaza vsteta v malo bolj zasoljeno cene gume..ker zastonj ni nikjer..

nema dzabe ni u stare babe. :D

Objavljeno
Ja pa kje si jih dubu za ta denar pri Španu, pa a so zlate pa s titanom prevlečene. :? :lol1:

Kot prvo sploh niso prav hitrostni razred za Varo ( a ni tud Vara V razred namesto H), kot drugo sem jih mel na dveh motorjih na Capotu in na Canyonu pa so ble povsod dokaj zaenk.., no kot tretje pa, a niso za Varadero Anakee gume, ki so hudi boljše s popustom pri Španu 50.000 SIT (sem pred mesecem za mojega Capota gleda, ista dimenzija sam na žalost ne v V razredu).

lp

Rudi

Ne vem ali so njihove pozlačene ali...Tako ceno mi je povedal v trgovini... Pa sem rekel hvala pa lepo pozdravljeni...

T66 pa mi je vredu služila. Tudi dosti km sem maredil z njo... Tudi do 18.000km..

LP

Objavljeno

Hola!

Ja, res ni zastonj, lahko je pa ZELO ugodno: meni moj mehanik, ki mi dela redne servise na Suziki, v "zahvalo" zrihta ZELO poceni gume (okoli 25% ceneje), z brezplačno menjavo in centriranjem.

Če prideš k njemu samo po gume seveda ni tako ugodno - je pa še vedno manj kot po ceniku.

Objavljeno

Danes naročil Metzeler Tourance 130/80 17 pri Motor Jetu v MB. Cena 27.990,00 sit. :blink:

Objavljeno

Sem v Trstu spraševala za gume pa so ble cca 30% dražje kot pri nas.

Drgač pa jih kupim in zamenjam v Elisi je vsaj narjeno tko kot je treba,enkrat sem peljala k lokalnemu vulkanizerju pa mi nekega dela ni nazaj zašravfal tako da je malo falilo da ni šel zadnji disk v kurac

Objavljeno

Pri menjavi gum sami se preverite, če vam je vulkanizer vse pritegnil, ker se vsi še malo učijo. Pri meni je menjal zadnjo gumo in mi ni stegnil proti matice na napenjalcu verige. Matici sta se odvili in ploščica je odpadla, vmes je pa še drsala med zobnikom in verigo. Srečo sem imel, ker sem se peljal cca 170 km/h - kaj bi bilo, če bi prišla ploščica napenjalca med verigo in zobnik, bi najbrž že dve leti v črni zemljici.

Objavljeno

Poceni gume za motor ima vulkanizerstvo Lašič v Brežicah (za tiste ki vam je blizu). Prednja D208 120/60 ZR 17 stane npr. 20 kSIT, poleg tega dobite še do 15 % gotovinskega popusta. Žal sem to izvedel po tem, ko sem prejšnji teden gumo naročil pri lokalcu za precej večji denar.

http://www.vulkanizerstvo-lasic.si

Objavljeno

Po menjavi zadnje gume (če feltne ne montirate sami) preverite še napetost verige. Meni se je že 2 x zgodilo, da mi je serviser preveč našponal verigo. Raje ne govorim kaj lahko to naredi z akso prednjega zobnika.

Objavljeno
Poceni gume za motor ima vulkanizerstvo Lašič v Brežicah (za tiste ki vam je blizu). Prednja D208 120/60 ZR 17 stane npr. 20 kSIT, poleg tega dobite še do 15 % gotovinskega popusta. Žal sem to izvedel po tem, ko sem prejšnji teden gumo naročil pri lokalcu za precej večji denar.

http://www.vulkanizerstvo-lasic.si

Pr temu sm jst za avto nabavu in je mel kr okrglih 10kSIT cenej eno gumo kot ostali!

Drgač se pa pocen dobi tud od enih motosvetovcev! :OK:

Objavljeno

Ali ima že kdo izkušnje z novo metzelerco Z6 roadtec, kako, bi se obnesla na tdm-ki850 (da ne bi bla pretrda)

Lp

Drp11

Objavljeno
Ali ima že kdo izkušnje z novo metzelerco Z6 roadtec, kako, bi se obnesla na tdm-ki850 (da ne bi bla pretrda)

Lp

Drp11

Za TDM 850 so Dunlop D205 ali D220 kar prava zadeva ... se da zelo dobro peljat in še poceni se jih dobi ... te zanima ... PM

Objavljeno

metzeler, bridgestone, michelin itd. so pa narobe, al kaj?!

hotschko, ce ze delas reklamo ne pisari traparij. mogoce drp-u ne pasejo dunlopke.

Objavljeno

hotschko, ce ze delas reklamo ne pisari traparij. mogoce drp-u ne pasejo dunlopke.

Jo! ne hude krvi... Za Tdm-ko mi v glavnem vsi priporočajo dunlopa, sem pa pretekli 2 sezoni naredil na metzelerju(20k km) brez krizne situacije sicer z virago 1100 pa vendar kar velikokrat po tačkah pa s polnim gasom it ovinka.. tak da me malo srce na mz. opominja.. Hvala za odgovore, bom hvaležen vsakomur!

Lp

Drp11

Objavljeno

Ice, tega nisem napisal, sem pa predlagal tisto kar tudi sam poznam in vem, da je tudi prva vgradnja na TDM-jih, torej vsekakor primerno, poleg tega pa tudi ugodno ... :rolleyes:

Kot je pa Drp sam napisal, je navajen na Metzeler iz Choperja, kar pa ni ravno referenca za športne gume, kajne !?

Objavljeno

Hola kletar moj,

zgolj v vednost in ravnanje: Virago ni klasičen chopper, bolj nekakšen sportster (al kaj pa vem, k se ne spoznam preveč na tako vrsto železnine), smo šli enkrat z AlexBjem (ki ima sicer 750ko) v Dolomite, pa ni nič manj krivil po tistih ovinkih kot FalcoR s Pegasotom :OK: ... Sem bil (prijetno) presenečen...

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Ma sam je kriza dunlopke za tdm 850 dobit, D205 je sprednjih zlo malo (zadnjo je lazje dobiti), D220 pa sploh ne obstaja v dimenziji za sprednjo (110/80-zr18), tk da ne vem kaj bo ko bojo d205 sle iz proizvodnje...........mah bomo pa motor zamenjal ne? :grrr :nono:

Objavljeno

js sm prej še pozabo napisat da mam za gor gume michelin! :unsure:

prosim pomagajte.. :notworthy: :D

Objavljeno
Ma sam je kriza dunlopke za tdm 850 dobit, D205 je sprednjih zlo malo (zadnjo je lazje dobiti), D220 pa sploh ne obstaja v dimenziji za sprednjo (110/80-zr18), tk da ne vem kaj bo ko bojo d205 sle iz proizvodnje...........mah bomo pa motor zamenjal ne? :grrr :nono:

D205 110/80/18 na zalogi, D220 bo tudi ... ko ti zmanjka materiala se kar name spomni ... pa bo ... :)

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!