Skoči na vsebino

Honda XL 600 V Transalp

Priporočene objave

Objavljeno

Si eden redkih, ki je moped katerega bi rad imel že celo neobvezno vozil.

In še večino zgodovine poznaš. Ja pa kva bi še rad?

Za ta dinar jo grem jaz iskat takoj prec.

Če ti pa ni bila všeč, pa zagrabi kaj drugega....

Objavljeno

Kupil bi jo predvsem zato ker je full lepo ohranjena in lepa, in ker je škoda ta taka legenda stoji.

Edino cena se mi zdi mal previsoka, zato vas sprašujem če ni precenjena??

Objavljeno

No pa še ena do naslednjič se pa lepo mejte..... <_<

Ciao,by Pero

PS:Še dva meseca pa se vidmo na cesti z mofami............ :P :D :) <_< :rolleyes: :o :P :yea2: :OK:

post-4-1072620124.gif

Objavljeno
Kupil bi jo predvsem zato ker je full lepo ohranjena in lepa, in ker je škoda ta taka legenda stoji.

Edino cena se mi zdi mal previsoka, zato vas sprašujem če ni precenjena??

Pa malo se pogajaj ne? Kakor je videt ti bo tvoj kolega že malo spustil pri ceni ne? Ne zdi se mi pa ne vem kako precenjena..

Lep dan še naprej! B)

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Malo pred novim letom sem tudi sam postal ponosni lastnik Honde Transalp 600V. Itak vem, da me boste vprašal, zato bom kar napisal nekaj podatkov:

Letnik '99 (prejšnji lastnik jo je kupil prav na moj rojstni dan, tako da lahk skupaj praznujeva :P ). Kilometri: 21.000 (redno servisiran pri AS-Domžale, servisna knjižca - itak). Gume: glih zamenu in zajebu :angry: (dal sem gor Metzeler Tourance- made in Brazil, še preden sem vidu da dosti folka ni baš zadovoljnih z njimi - mogoče je bla pa sam slaba letina).

Kupu sem jo v TC-ju za 1.000.050 SIT (ma zdej ko vidm vse te nule me boli glava) priložen 42l GIVI kufer. Touring šipa GIVI (to je super, ker sem visok 190, pa bi drgač ornk nabildu vrat). Cena sem mi zdi dosti ugodna glede na ostalo ponudbo. Barva: bordo rdeča. Enkrat položen po desni strani tako da je mal podrsana plastika.

To je to. Kaki so občutki? Glede na to, da je to moj prvi motor sem ful zadovoljen. Peleš se ko profesor (Twin "V" je zakon). Sedlo je dost visoko. Manevrira se z lahkoto. Dobro vleče tudi v nizkih obratih (prav presenetljivo). Zaenkrat se mi zdi zadeva tudi dost močna. Bomo vidli, kako bo po koncu prve sezone.

Tolko o lepih stvareh, zdaj pa še mal tistih manj veselih :( : praktično takoj mi je crknlo stikalo (luč) za sprednjo zavoro - mogoče je že tud blo crknjeno, ko sem zadevo kupu, sam nisem porajtal. Ko sem to popravu sem ugotovil, da je bolj ali manj v riti tudi akumulator. To bom nabavu šele spomladi, da ga ne bom zdaj podhlajeval (motor mam registriran celo leto - hej tudi pozimi se da furat). Predvčerajšnjem sem odkril, da mi manjka en vijak na spodnji strani auspufa prav pri stopalki za sopotnika (-co) tako da pri luknji puha ven. Še dobr da je lukna za vijak, ker sem že mislu, da je preplozan (pa ne pri 21.000 km :angry: )

In za veliki finale sem se včeraj odpeljal z Zaplane nad Vrhniko v Ljubljano pa mi je pri tobačni nekaj zaškrtalo v mašini (tisti zoprni kovinski zvok visoke frekvence), potem pa zadeva ni več vlekla nikamor, kot da sklopka zdrsuje. Tako da sem komaj pridrsal do dvorišča pri starših (na srečo tam blizu). Kaj jaz vem mogoče, je šla lamela - če jo motocikli majo <_< . Torej zadeva mora spet na servis. Že drugič v dveh mescih :cry: Pa pravjo, da je to en bolj zanesljivi motorjev. Zdaj moram najt pa prikolco al pa kombi pa spet na AS-domžale. Upam, da je vsaj servis dober-pa ne predrag (kle lahko kaj pokomentirate - KJE VI SERVISIRATE SVOJO TRANSO?).

E, sad se ja izjadao. Upam, da bo po zdaj zadeva BP in bom lahko ponosno zatrdil TRANSALP RULES :OK: .

Gregor

Objavljeno

Sicer nisem lastnik TA, ampak AT, za Hondo bi ti vsekakor priporočal Gašperja Čarmana (mislim, da je vas Sora, pri Medvodah), je bil prej mehanik v AS-u. Sam imam z njim zelo dobre izkušnje - tudi cenovno, deli za Honde so pa žal med dražjimi.

Objavljeno
Sicer nisem lastnik TA, ampak AT, za Hondo bi ti vsekakor priporočal Gašperja Čarmana (mislim, da je vas Sora, pri Medvodah), je bil prej mehanik v AS-u. Sam imam z njim zelo dobre izkušnje - tudi cenovno, deli za Honde so pa žal med dražjimi.

A maš kak GSM ali pa stacionarno št. od Gašperja

Objavljeno
A maš kak GSM ali pa stacionarno št. od Gašperja

Telefonsko ti bom poslal po PM, samo Gašper je trenutno v ZDA, tako da bo dosegljiv šele nekje proti koncu meseca.

Objavljeno
Malo pred novim letom sem tudi sam postal ponosni lastnik Honde Transalp 600V. Itak vem, da me boste vprašal, zato bom kar napisal nekaj podatkov:

Ejga, gregorpi, welcome to the club.

Vidim, da si imel nekaj smole z motorjem, ampak prepričana sem, da ko boš to vse odpravil ti bo mašinca služila še dolgo dolgo. Meni se je sicer tudi zgodilo par minornih okvar ravno takrat, ko to ni bilo niti malo zaželjeno, drugače pa je motorček super. Sploh za potovat in raziskovat okolico po različnih terenih. Prenese vse od dirkališča do tankovskega poligona (preverjeno). Tako da uživaj pa čim prej se pridi kaj pokazat. No, če ne prej pa spomladi na 3M.

Objavljeno

Aja, z Gašprjem sem bila tudi jaz zadovoljna, ko je bil še v As-u, malo manj pa z njihovimi cenami, če je Gašper zdaj na svojem ga le poišči.

Roman, a lahko še meni tel. cifro. PLIZZZZZZZZZZ?

Objavljeno

Meni pa zadnjič ni hotla vžgat... :xx: Hehe, saj vem, ko sem imel čok do konca poegnjen sem dodal tudi veeeliiko plina. Pa je zazavgala, grrrrr. In posledično, ker je stala kar nekaj dni in akumulator bolj prazen.... Ja seveda sem ga moral dat polnit. In drugi dan je bilo vse v redu. :rolleyes:

Objavljeno

Saj je mene kar strah kaj bo, ko bom hotela vžgat tigra. Že 2 meseca počiva.

Objavljeno

Ja jest sem pa doživel lepoto rohnenja motorja ko sem vžgal mojo lepotičko 3.1.04!Akumulator je bil nafilan tko da je ene parkrat sicer mogu obrnit da se je mal frgazr prebudu pol je pa sunl! :D :P :) :yea2: Bilo je ludo i nezaboravno!

Se jo je splačal dat dol s ceglov da sm jo loh mal vžgal poslikal in se naužil izpušnih plinov!!!!!Bom slikce kmau prpopu (sam da jih mal pomanjšam)!! :D :P

Ciao,by Pero

Objavljeno

Ej gregor... , da ti odgovorim še na vprašanje iz neke leve teme :D :P !!!

V servisni knjižici piše pri meni, da naj menjam olje in filter na 12.000km ampak so mi nekateri drugi lastniki TA povedal da majo oni napisan v servisni menjavo olja na 6.000km!Zdej pa tko vem da nebi blo nč narobe :? če menjaš olje na 12.000km ampak zaradi bolšega občutka raje zamenjam na 6.000km!Seveda se vse to dela po občutku in nobene panike če se enkrat zamenja olje na 5.000km drugič pa se interval menjave olja potegne čez šestko za ene 2.000km!!! :D :) <_< Sem zračunu da je dober občutek skrbi za motor in servis z minimalnimi stroški lahko preneseta strošek osmih tisočakov za zamenjavo olja in filtra!!!!! :) :D

Mi ravno nekam nad minimum pade olje v intervalu 6.000km tako da je zamenjava čisto na mestu!!!(50.000km pobere svoj davek) :wacko:

Prilagam še eno slikico lepega V-tvina, ki nudi obilo užitkov v vožnji!Navor :D ,moč :unsure: :P ,in prijetno rohnenje!!!Mala poraba!!! :)

Ciao,by Pero

post-4-1074461025.jpg

Objavljeno

Evo obljubljene slikice!!! :D :P <_< :)

Ciao,by Pero

post-4-1074461253.jpg

Objavljeno

Še ena v ČB tehniki!!!!Pride črna TA bol do izraza!!! :D :) <_< :afro1: :notworthy: O:-) :yea2:

Ciao,by Pero

post-4-1074461355.jpg

Objavljeno

Še en portret!!! :D :P .) :rolleyes: <_<

Ciao,by Pero

post-4-1074463745.jpg

Objavljeno

Še ena iz strani.................,da nau pomote o katerem motorju teče beseda........ :D :P :topic:

Ciao,by Pero

post-4-1074463865.jpg

Objavljeno

Ko se prebudi motorček in se obratomer umiri pri 1,200o/min človeku zaigra srce!!!Takrat k je bil obratomer na 6,000rpm pa nisem mel časa slikat!!! :P :D :yea2: :OK:

Ciao,by Pero

PS:Ej folk hočm še kako sliko vaših TA!!!!!

post-4-1074464076.jpg

Objavljeno

V nedeljo sem s strahom prinesla ključ do tigra, da vidim ali je dvoinpolmesečni počitek pustil kake posledice na akumulatorju.

Odprem čok. Obrnem ključ. In..... vžgal je čist brez problema. Zapredel kot kak mucek. Prava skala se mi je odvalila s srca. Komaj čakam pomlad.

Objavljeno

Moja zverinica je pa na servisu. Šmrc ... Ampak, ko pride nazaj bova pa predla po lokalnih gričih :OK: Upam da bojo fantje v AS-u dobro poštimal zadevo. Gašperja žal nisem mogel čakati, ampak vseeno hvala za številko.

Objavljeno (popravljeno)

Evo še en post. A ma kdo izkušnje s Touratech kufri (2x41L) na Transi? Kako sedi sopotnik/ca? Mogoče kdo ve, kje jih prodajajo v Avstriji ali pa Italiji. Nemčija je ipak malo daleč. Take zadevce bi se še splačalo nabavit še preden odprejo mejo, da mal keša prišparam.

G.

Popravljeno . Popravil gregorpi
Objavljeno
Saj je mene kar strah kaj bo, ko bom hotela vžgat tigra. Že 2 meseca počiva.

Meni pa ne da miru. Do tegale snega, ki je padal včeraj sem ga praktično vsak teden enkrat vžgal in se zapeljal do šole - po lokalni cesti kak kilometer oz. dva če štejem še vožnjo nazaj. V januarju in februarja pa bomo vidli če ne bo snega.... marca pa registrirat.. samo da bo vreme.

A veš Mačica, še nikoli nisem bil tako patetično nemočen! Če mi nebi vžgal tovornjak - ni problema bi se znašel, avto? - mala malca. Nikdar pa nisem imel izkušnje z motorjem! Sploh nisem vedel kaj naj naredim. Saj porinit ga vendar ne moreš kar tako kot npr. avto ali kaj? A ima kdo kake izkušnje s tem? Mislim s kakršnim koli težkim motorjem kako ga vžgat če je prazen akumulator? Ali je v redu če ga priklopiš na kleme?? :hmm: Kaj pa če nimaš kablov, kot jaz?

No sedaj je vse v redu... dela kt' urca.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!