Skoči na vsebino

Plastika, kevlar, karbon in druge smolnate stvari

Priporočene objave

Objavljeno

Zanima me kje se bi dalo dobit poceni a dobro immitacijo karbona (nalepko)...bi rebu za čez plastike k sm nek podrsou :headbang: Nek sm se že pozanimou na cilinder.si (klik)

ter avtonalepke.com kjer je bil odgovor sledeč:

Pozdravljeni!

Imamo tudi foljo z imitacijo karbona! Dimenzije so: širina 60cm in druga širina 122cm, dolžina je lahko poljubna! To foljo je možno dobiti boljše kvalitete, ki se uporablja za zunanjo rabo, ter slabšo, ki se uporablja za notranjo rabo oziroma tudi kratkotrajno zunanjo rabo! Cena folje za notranjo uporabo je 22 eur za kvadratni meter, cena folje za zunanjo rabo pa je 46 eur za kvadratni meter! No za primerjavo, če bi vzeli navadno enobarvno foljo za zunanjo rabo, je kvadratni meter te 19 eur!

To je seveda samo cena folje! Hvala

Lep pozdrav!!

avtonalepke.com

Nevem kje se mi bol splača, glede na to da bi prbližno rabu dva taka kosa ki jih majo pr cilindru...

Objavljeno
Hvala za vzpodbudo, jst bi še vseen raj kđno cifro. Al res u celi po*ukani lublani ni nobenga k se s karbonom ukvarja?

Dej na PM pošli sliko, kaj in kako bi rad naredu .) Mogoče se najde kaj :)

Objavljeno

pozdravljeni

jes pa rabim če ma kdo slučajno zadnji ščitnik za cagivo 500ccm

l.p.

Stane

• 4 tedne pozneje...
Objavljeno

Poglejte...jst sm u pizdi :D

Do petka potrebujem nalepko - samolepilno foljo IMITACIJO KARBONA...

Motor prodajm in u soboto/petk ga pride človk iskat 100%, sam neve pa da je desna stran podrsana (ni glih hudo, sam je pa grdo). Povedal mu nism, kr sm bil sigurn da bom nalepko dobil pri avtonalepke..net, sam nimajo na zalogi in bi blo komj u petk :headbang:

PROSIM, LEPO PROSIM (na kolenh sm), če ma kdo kvadratn metr nalepke za prudt oz ve kje bi to takoj dobil :whistle: Če motorja ne prodam mi gre vstopnica za suziko :cry:

Objavljeno

A3M Brnciceva Lj. ......

Lp.

Objavljeno

evo jo sam naročte jo ;)

KLIK

Objavljeno (popravljeno)

:unsure: Tista iz cilinder..si mi je premajhna :headbang:

povrh vsega pa si zaračunajo 6€ poštnine (kos nalepke pa je 8€)

Popravljeno . Popravil _luke_
Objavljeno
:unsure: Tista iz cilinder..si mi je premajhna :headbang:

povrh vsega pa si zaračunajo 6€ poštnine (kos nalepke pa je 8€)

Jebi ga... če ti 14€ pomeni preveč, oz. če iz 14€ potegneš cca 300€ ali več, sploh nimaš kaj razmišlat. Kupit in nalimat .)

Objavljeno

Hja jst bi rabu dva taka kosa, pa še to bi mogu kombinirat...tko de 16€ + 6€ poštnina (oz nevem kako zračunajo za 2 kosa)...

Sem zasledil v reklami od lidla za 4,4€ imitacijo karbona za avto 45*35cm, sam pa začnejo prodajat kumj u četrtk. Tko de to bi blo pocen, sam bi šlo glih glih (cajt) u primeru da čakam lidl in pol ugotovim da je en qurc smo še bolj globoko zabredli :headbang:

Objavljeno

Imitacijo sm dobiu še taprau cajt, tko de vse izpadlo ql :D...moram pa pohvalt zlo dobro nalepko-samolepilno foljo, ki sm jo dobil pri avtonalepke.com kjer m2 stane 22€ pa izgled je enkraten!!! Avto nalepke

Btw če kdo rabi kj imitacije...

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno

ima kdo mogoče novo tel. od nicolettija?

še podvprašanje..

majster na štajerskem za izdelavo poliestrov?

hvala

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

pozdravljeni! kje bi dobil, ali pa kdo bi mi naredil takšen "bugspoiler"??? pa za koliko € približno.

post-8569-1221143594_thumb.jpg

post-8569-1221143638_thumb.jpg

post-8569-1221143682_thumb.jpg

Objavljeno

Kontaktiraj Pohajača s foruma, on ti bo ziher lahko naredil. Cena pa pomoje dobrih 100eur, najbolje da vprašaš.

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno

Čez zimo bi nabavil poliestre in sem jih mislil vzet pri Nicolettiju, pa videm da nima več strani, pol pa še tole v temi. Kje bi se jih dalo dobit za normalen denar?

Pa še neki, glede zbledelega karbona :). Karbonski blatniki so mi zbledeli, če recimo jih operem z šamponom bodo ratale gor bele lise, stvar sem sicer uredil z maxibrilom™ :rolleyes:, ampak ni pa sijaja. Tole sem že enkrat spraševal in sem dobil odgovor naj se stvar pobrusi in še enkrat prelakira z polineki sprejem. V angleščini omenjajo clear coat.

No pobrusu sem mal po robu z 1000 vodobruscem, pa sem vidu da gre karbon dol, tko da tega ne bom več počel :). Ideja je pač s tistim s čimer se polira avte (tista napravca), pol pa polakirat.

In me zanima kaj točen morem sploh kupit, kaj naj rečem da rabim če grem v merkur iskat, kašen lak?

Simbolične slike kako je če ga opereš.

post-4351-1224273248_thumb.jpg post-4351-1224273214_thumb.jpg

Objavljeno
Čez zimo bi nabavil poliestre in sem jih mislil vzet pri Nicolettiju, pa videm da nima več strani, pol pa še tole v temi. Kje bi se jih dalo dobit za normalen denar?

Pa še neki, glede zbledelega karbona :). Karbonski blatniki so mi zbledeli, če recimo jih operem z šamponom bodo ratale gor bele lise, stvar sem sicer uredil z maxibrilom™ :rolleyes:, ampak ni pa sijaja. Tole sem že enkrat spraševal in sem dobil odgovor naj se stvar pobrusi in še enkrat prelakira z polineki sprejem. V angleščini omenjajo clear coat.

No pobrusu sem mal po robu z 1000 vodobruscem, pa sem vidu da gre karbon dol, tko da tega ne bom več počel :). Ideja je pač s tistim s čimer se polira avte (tista napravca), pol pa polakirat.

In me zanima kaj točen morem sploh kupit, kaj naj rečem da rabim če grem v merkur iskat, kašen lak?

Simbolične slike kako je če ga opereš.

]

Tak problem sem imel sam 10 let nazaj ko sem imel celo Hondo CBR 900 iz karbona. Edina rešitev ti je da vse polakiraš samo to more delat mojster, ki se na to spozna in je to že delal, ker to ni malo dela. Če boš samo zbrusil in polakiral bo to luknic k bi bil štrikan in bo spet ful grdo. Drgač pa če si to že preveč mazal in šprical bo težava pri lakiranju še večja ker bo začela ta maščoba pri lakiranju iz luknjic ven hodit in bo začelo delati silikone. Poznam mojstra, ki to dela samo je to cenovno še malo dražje kot barvanje.Jest sedaj takoj izpod kalupa v lak in je to pol za zmeraj

post-8975-1224280825_thumb.jpg

post-8975-1224280902_thumb.jpg

Objavljeno

Zlo na kratko: najprej z razrečilom spucat vso umazanijo, potem zbrusit, da bo hrapava površina, nato pa z lakom pihn`t. Priporočam 2k (dvo-komponentni) lak (smola in trdilec).

Kaj več na PM ;)

Objavljeno

Je kdo kupil kaj karbona od akrapota? Res me zanima kako se obnese; verjetno ne zbledi in je kvaliteten?

Objavljeno

Mislim, da v tem času odkar akrapo dela karbon (razen rorov), še tako poceni roba ne bi "zbledela" kaj šele akrapovičeve igračke

Objavljeno

klik

ceneje boš težko dobil

Objavljeno

Ni mi cist jasno kaj tukej dobis, no parla italiano. Rabim set brez luken, ker bo za na pisto, a to je to?

Se raj videm ce kdo ve kje iz nase dezelice bi to dobil, da se se kej pomenim.

Objavljeno
Ni mi cist jasno kaj tukej dobis, no parla italiano. Rabim set brez luken, ker bo za na pisto, a to je to?

Se raj videm ce kdo ve kje iz nase dezelice bi to dobil, da se se kej pomenim.

Pred nakupom je dobro, da ti kdo prevede! Tisto luknjo ti pa tudi jaz zaflikam

Objavljeno

Brezveze komplicirat pa flikat, če lahko že v štartu kupiš polne poliestre :)

Objavljeno

Jst bi sam neki vprašu, zdej mogoče se bo za ene zdelo vpršanje oz. odgovor samoumnevno, torej zakaj vsi tok priporočajo da daš poliestre na motor. Sam poznam človeka kateri je original dal dol in poliestre gor, mislu sm ga vprašat sam nism več v stiku z njim.

Hvala :rolleyes:

Objavljeno

V primeru padca, poliestri so v primerjavi z original plastikami zelo poceni. Pa če jih maš za na stezo kjer odstraniš luč, da ni luken :)

Objavljeno (popravljeno)

Ko se razlimaš na pisti, pride popravilo bistveno ceneje, če si imel gor poliestre, kakor če do bile gor original plastike z lučmi.

Poleg tega pa so za racerje, luči, ogledala, smerniki in podobne zadeve samo nepotreben balast in navlaka :) Plus to, da je s poliestri, če imaš hitre zaponke, motor veliko lažje kaj poservisirat oz ponastavit, ker ni dolgotrajnega procesa razkopavanja original oklepov, ampak samo snameš dol cel poliestrski oklep in imaš gol motor.

Popravljeno . Popravil DeX

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!