Skoči na vsebino

PROTEST - Zavarovalnine, Homologacije, Tehnicni,..


Zok

Priporočene objave

VSI SEM!

verjetno bomo naredl peticijo al pa protestni shod!

cilji:

-zmanjsanje obvezne zavarovalnine

-ukinitev dodatka 20% "študentskega popusta"

-sprememba ceremonije pri merjenju izp. plinov (dizle tiščijo do blokade)

-neki nardit glede homologacij (svoboda tuningu!! :yea2: )

-razno

preberite si celo temo, pa še TO, pa TO tud, prosim pa vas, da če bo protest/peticija, da se ga/je soudeležite - jst sm zravn!! :devil:

LP, Zok :kva2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

težka bo...hoteli smo v EU in sedaj imamo kar smo iskali...Evropski predpisi glede vozil so zelo strogi in se še zaostrujejo....s protesti in peticijami se ne bo dalo kaj dosti spremeniti...edina možnost je v organiziranem nastopu in predložitvi (strokovno) argumentiranih predlogov in pripomb na nove zakone...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kar se tiče predelav vozil so zahteve EU še strožje kot trenutno veljajo pri nas...preverjeno v Nemčiji ne moreš čez tehnični pregled če imaš na vozilu npr. športne gume (platišča) volan in/ali izpuh ter to nimaš ustrezno vpisano v papirjih...

Popravljeno . Popravil MaraudeR
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...preverjeno v Nemčiji ne moreš čez tehnični pregled če imaš na vozilu npr. športne gume (platišča) volan in/ali izpuh ter to nimaš ustrezno vpisano v papirjih...

ja sej pr nas tud ne. sam tam ti ni treba cakat 2 mesca na LPPju za homo kartoncek. ce bi slo vse skup hitrej (recimo v enem tednu) bi blo vse ql.

razumno je, da mora bit nekje ena meja (jst bi dal pogoj za homologacijo recimo TüV certifikat, pa je to to), sam da ti pa kljub homologaciji serjejo, da mors npr. Apexove vzmeti, ki so ze homologirane za tvoj tip vozila, po tem, ko jih das namontirat na avto, se enkrat homologirat, pa cakat se 2 mesca na homologacijski kartonce, vmes ti kapsi 3x zatezijo, pa poberejo tablce dol, pa k sodniku vabijo, to je pa ze mal prevec.

aja, pa tam gor (v D)se mi zdi, da je kazen za osvetlitev podvozja mal manjsa k 280 (DVESTOOSNSET!!!) tisocakov. :ph34r:

Popravljeno . Popravil Zok
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Osebno jest bi dala policajem kladivce v roke in pooblastilo, da lohk vse nepotrebne lučke eno po eno razbijejo, lastnik pa naj gleda oz.mu lahko pomaga (npr. raba meglenk po nepotrebnem).

In to samo zato ker gre MENI na :SS ko zagledam spuščen krš-al pa tut kakšen boši avto- na predimenzioniranih gumah z vsemi poliesterskimi dodatki in ringelšpil osvetljavo.

:004

PS da o avspuhih sploh ne govorim

Popravljeno . Popravil lina
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

In to samo zato ker gre MENI na :SS  ko zagledam spuščen krš-al pa tut kakšen boši avto- na predimenzioniranih gumah z vsemi poliesterskimi dodatki in ringelšpil osvetljavo.

:004

...in ker teb to ni vsec, bi potolkla avte vseh avtomobilskih navdusencev tega sveta. a pa zavarovanje tud rada placujes?? <_<

in kaj je s takimi avti (ce imajo vse homologirano + led diode in neonke) narobe??

preglasne izpuhe pa plavi itak redno izlocajo iz prometa - tud pri motoristih!

Popravljeno . Popravil Zok
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...in ker teb to ni vsec, bi potolkla avte vseh avtomobilskih navdusencev tega sveta.

in kaj je s takimi avti (ce imajo vse homologirano + led diode in neonke) narobe??

...in ker teb to ni vsec, bi potolkla avte vseh avtomobilskih navdusencev tega sveta. :devil: :grim

in kaj je s takimi avti (ce imajo vse homologirano + led diode in neonke) narobe?? :SS

O zavarovalnih premijah sem pa že vse napisala v neki drugi temi.

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ne, najvecji stos vsega skup je ta, da ne gre za nikakrsno nevarnost spojlerjev in vsega ostalega, niti za ekologijo pri izpuhih (po eni strani delajo tako sranje glede izpusnih plinov, po drugi pa smo mogl pred casom vrzt vstran vec kot milijon varnostnih trikotnikov - to je vec ton nerazgradljivih odpadkov, da o tem, kaj ostane od avta, ker ga je treba menjat - od olja, plastike, akumulatorske tekocine, itd, niti ne govorim!!), drzavi se gre sam za to, da bi kasiral. najprej so si zmisll da bojo 20% dvignal premijo za zacetnike (in to so tud nardil), pol rekl da bojo 30% zvisal zavarovalnino, zdej so pa rekl da kao ne bo tak sok, najprej 15%, pol pa se 15% OD NOVE CIFRE, kar znese 32,25 odstotka povecanja cene. ce temu pristejemo se "studentski popust" +20%, znese to 152,25% osnovne cene, to pa pomeni, da za en kolkertolk normaln avto placas 200 jurjev na leto, pa tud ce je avto sam vreden manj ko 200 jurjev!! :BUA:

mislim, kaj ti bo 5% popusta na leto, ce se premija vsako leto dvigne za vsaj 30%?? :angry: :angry: :angry:

Popravljeno . Popravil Zok
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Že po sedanji zakonodaji ni več pogoj da te zavaruje Slovenska zavarovalnica, tako da teoretično lahko skleneš zavarovanje pri katerikoli evropski zavarovalnici, ki izpolnjuje vse prepisane pogoje in te seveda želi sprejeti kot zavarovanca...ker pa je zavarovalna premija tržno naravnana (ni pod nadzorom države) bi se lahko znižala le v primeru ustrezne konkurence in ker imajo slovenske zavarovalnice med seboj dogovor o razdelitvi trga avto zavarovanj in višini premije (o zakonitosti takega početja bi se dalo razpravljati) je edini način za znižanje premij prihod katere od evropskih zavarovanic, ki bi ponujala ugodnejše pogoje...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:devil: SVOBODA TUNINGU ? :grrr

mozno mozno :grim ...... samo vse lepo homoligizirano in z molto grande kupom $$$$$$ ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tuki se pogovarjate samo o dveh skrajnostih. Eden za tuning na moč drug pa ništa. Zdaj je res uprašanje kaj pomen nč ledic pa neonk. Al da sploh ne bo šlo skos na tehničnem al da je samo kazen če se vozš s pržganimi ledicami al karkoli že maš. Recimo led diode če niso premočne lahko teoretično tut povečajo varnost.

Tako ko so gabaridne lučke pr tovornjakih. To jz tako mal bluzim ampak....Tako ko sem na avtomobilizmu prebral. Tretja štop luč je bla včasih kao nehomologirana zdej jo ma pa že skor vsak avto da povečuje varnost. LED diode pa recimo če jih maš na špeglih pa kažejo kuk je avto širok. Pa še kakšno fori bi se lahko najdl ko je stvar tuninga pa povečuje varnost. Al pa širše gume pa je boljši oprijem....... da ne naštevam naprej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Al pa širše gume pa je boljši oprijem.......

za LED se lahko pogovarjamo, sirse gume povecajo varnost samo pogojno. kaj se namrec zgodi ko dezuje? upam, da je to teoreticno vprasanje in vsak ve kaj mislim; BTW v enako smer cilja tudi (pre)siroke gume pozimi.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mislim da je Marauder že vse povedal.Želeli smo EU in imamo jo :? :? Zdej nej pa vsak zase pretehta ali je to dobro ali pa slabo.Glede avto-moto nedobudnežev po moje bolj kot ne slabo vsaj kar se domačega tuninga tiče.Kar je res noro so premije in upam da bo v kratkem res prišla kakšna konkurenca ,ker če ne bomo v parih letih s premijam preplačali vrednost avtomobila.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kot so že povedali SVOBODA TUNINGU!!!

ker to kar se pri nas dogaja je pa že višek :angry:

jest sem takoj za protest

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

predvidevam, da ste se vsi, ki sedaj kritizirate "neživljenjske" zakone odzvali vabilu s katerim je MNZ sredi oktobra pozval javnost k sodelovanju pri pripravi novega ZVCPja, in ste poslali kup komentarje in predlogov...pa ne se izgovarjat da s pripombami in predlogi ne bi nič dosegli...javna pobuda o zmanjšanju dovoljene stopnje alkohola je bila upoštevana in je vnešena v predlog ZVCPja :naughty:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdej pa mal bolj resno o tuningu:

1. spojlerji?-- da avto pri večjih hitrostih tišči bolj k tlem pa boljša aerodinamika, širše gume-- vse to ni namenjeno varnosti in udobnosti ampak divjanju. Prevelika hitrost pa je pri nas že tako velik problem. Teoretično gledano je že avto (vsak) iz tovarne ,,prehud,, za tiste, ki tako radi divjajo.

2. avspuh: za povečanje konjev--no pa smo spet pri divjakih (pa ne mi zdej o varnem prehitevanju). Ok--za boljši zvok (originalni glih ne hrumi)---to je relativno, ker boljši zvok je v nedeljo zjutraj al pa ponoč pod oknom, nočna mora. Al pa če sediš nekje v kafiču na vrtu in se pripelje en tak, ki največkrat še malce posedi za volanom in mal navija--res ljubko za ušesa.(Vem za primer, ko si je nekdo montiral tak avspuh, da je imel pri ročni zavori še eno ročko, da je lohk odpiral in zapiral neke lopute(--ne vem točno kaj--sem ženska) odvisno od tega al je hotu zbujati pozornost al ne :( )

3.Tale točka je samo moje mnenje. V tovarni imajo zaposlene ljudi, ki se profesinalno ukvarjajo z dizajnom in če ti je ušeč pač kupiš tak avto ne pa da pol sam dodajaš in odvzemaš in narediš vizualno spako iz čist solidnega avta.

4. Vse dodane lučke? Ok. meni je to simbol za kič in prazno glavo tistih, ki se trudijo biti opaženi in jim samo tako uspeva. Poleg tega pa ali ste že kdaj slišali za svetlobno onesnaževanje?Konec koncev če se peljete pa kakšni vaški cesti preplašite marsikatero žival. Razne prižgane meglenke so pa samo za voznika nemoteče pri srečevanju un nasproti ne vidi nič, zadnja meglenka pa ti prov v možgane sveti če stojiš za nekom, ki jo ne ugasne, ko ni več sam na cesti.

5. Glede homologacije se čist strinjam in tudi zavarovanje za take ,,tuning,, avtomobile bi moralo biti višje (več ,,dodatne,, škode pri nesreči). Nekdo si magari montira leseno feltno in pol ko odleti kolo krije škoda zavarovalnica??--ne, ne posledično so vse zavarovalne premije višje zaradi izplačil škode,ki jih naredi ,,domača kovačija,,?? :grrr

6. Zakaj je največ tuningov prav pri mulariji in pa kmetavzih--no pa še te mine, ko enkrat napolnijo 40 let?

Popravljeno . Popravil lina
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@lina - glede zavarovalnin - ce nimas homologacije za kaksen kljucni del ob nesreci (recimo gume, podvozje, ipd.), ti zavarovalnica ne krije skode, oz. dobis se kazen. prav tako ce si pijan.

1. to je pa tipicno laicno misljenje. tuning in styling ni samo za divjanje. a ce mas gor led diode, neonke, pragove, spojlerje spredaj, zadaj, zatemnjene sajbe, blende, sportno podvozje, lita platisca, nizkopresecne pnevmatike in podobno, da bo avto kaj bolj vlekel?? no ja, drzal se bo res malenkost bolj (odvisno od strokovnosti predelave), a v prvi vrsti je to namenjeno izgledu, in ne divjanju.

2. izpuh ti ne poveca moci skor nic. je le za zvok, da avto dobi tisto piko na i, in pa za izgled (kromani nastavki zadaj, vec rorov, itd.). ce hoces pridobiti kaksno konjsko moc, moras prvo kot prvo vn dat katalizator, menjati kolektor pri masini (hudooo draga zadeva!!), in pa vn vrect prvi lonec, zadaj pa dat neki sportivo, recimo DeVito, Remus, in podobno. pa se tist bos tezko pridobila vec ko 15 konjev.

3. v tovarni naredijo avto, optimalen za vse mozne pogoje, s katerimi se uporabnik sreca. ce mas ti avto, ki si ga hoces prirediti po svojem okusu, ti je verjetno ze vnaprej jasno, da se po kolovozih, snegu, ipd. ne bos vozil. ce je stvar vizualna spaka, je pa subjektivno mnenje vsakega posameznika, in vsak si priredi vozilo, ki je vsec njegovemu okusu (in pa po moznosti tudi mozem pri LPPju - homologacije in podobno).

4. svetlobno onesnazevanje?? ja ka pol nej se po temi vozimo?? kolk dodatne svetlobe pa proizvedejo neonke pa led diode v primerjavi s rpednjimi zarometi, po moznosti ksenonskimi?? razlika je le v barvi in poziciji svetlobnegas telesa. ce te moti meglenka, ko se peljes za nekom, mu stisn dolge luci (tak jst naredim). ponavad se folk zrajta. kadar pa ne, pac povecam varnostno razdaljo...

5. glej ciiiisti zacetek tega posta (za "@lina...")...

6. kaj bos pol rekla sele za dirkace?? :hmm:

@MaraudeR: mene zal ni o tem nihce obvestil, in ce bi me, bi 100% podal kar nekaj krepkih mnenj glede zakonov... :xx: bom pa vnaprej bolj pozoren. .)

@Ice: ja, hitreje pride do aquaplaninga. jeb*t ga, pamet v roke ob dezju!!

Popravljeno . Popravil Zok
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

6. Zakaj je največ tuningov prav pri mulariji in pa kmetavzih--no pa še te mine, ko enkrat napolnijo 40 let?

to je res dobro vprašanje....mogoče pri 40. ne rabiš komu inmpresionirat....ko si pa mlad pa moraš punce lovit...a ne Zok..... :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@MaraudeR: mene zal ni o tem nihce obvestil, in ce bi me, bi 100% podal kar nekaj krepkih mnenj glede zakonov... :xx: bom pa vnaprej bolj pozoren. .)

žal se ne da vsakega posebej obveščati...je pa bilo 18.10. v temi "Novi predpisi in postopek registracije, Kaj se bo spremenilo?" objavljeno MAKSIjevo obvestilo o novem ZVCPju (povzeto z obvestila MNZja) in vabilo k sodelovanju, pa žal ni bilo nobenega odziva s strani motosvetovcev...

drugače pa se podatki glede predlogov novih zakonov dobijo s strani služb za stike z javnostmi pristojnih ministrstev (za ZVCP je to MNZ)

Popravljeno . Popravil MaraudeR
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@lina - glede zavarovalnin - ce nimas homologacije za .....

Dej, zok še enkrat PREBERI kaj sem napisala.

Samo tista točka, da je vse namenjeno izgledu je vredna odgovora:---TO LAHKO SVOJIM STARŠEM PRIPOVEDUJEŠ.

Dirkači--na pistah jih imam rada, na cestah pa ne.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tokrat se pa z Lino strinjam ... če majo keš za vse tiste pizdarije na avtih naj ga majo še za vse ostalo in naj se ne bunijo ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

če majo keš za vse tiste pizdarije na avtih naj ga majo še za vse ostalo in naj se ne bunijo ...

bodykit (spojler spredaj, zadaj zgoraj, zadaj spodaj, pragovi levo in desno) te stane recimo 60 jurjev. nastavek za auspuh + izpusni lonec 20 jurjev. to kupis enkrat, pa mas za vedno, dokler avta ne prodas (da se pa rabljeno dobit za đabe). za registracijo pa das vsako leto 200 jurjev. pazi - vsako leto!!! in kaj mas od tega?? CIST NIC!! :angry: ce kresnes, pa si slucaaaajno ti kriv, mas itak kasko, ce pa ne, ti pa itak agenti tako sranje delajo da mors na konc pol sam placat - qrc, pa tako zavarovanje!! in da ne omenjam se tega, da je obvezno!!

ko si pa mlad pa moraš punce lovit...a ne Zok.....  :D

ja, prav fajn je z maminim avtom punce lovit... <_< ...ce pa slucaaaajno ze ulovis kako - brez izjeme - gre ziher za kespicko. :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tokrat se pa z Lino strinjam ...

ys tut

hebiha Zok.. taki ksti so zdej u qrcu

:yea2: :yea2: :yea2: :yea2:

uuuhkooončnpress

lih dons sem pelu psa na sprehod

pišuka smrkucu ni blo dost da sedi u čist

nowmu od fotra kuplenmu Porsche-ju

(sej tko neben več takih jac ne gleda)

auspuh je donel kot na F1 - ps je kr počepnu od strahu

paqwa.. 100PMnih je tega treba..

:devil: :devil: :devil: :devil:

no povej Zok, qwa

:?

a ne veš??

O:-)

tim ys povedu, kaj bi Freud reku za takele:

kompleksi sine, pa veš kakšni?

mal poglej literaturo..

taki tipi majo mejhne q..e - to je to pa nč druzga

tuki ma veliki dr. F prow

:lol1: :lol1: :lol1:

:lol1: :lol1: :lol1:

:lol1: :lol1: :lol1:

nopuncezdejsajvestepress

Popravljeno . Popravil 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!