Skoči na vsebino

Vtisi z dnevnih voženj 2004

Brrrm

Priporočene objave

Prva fura z novim husotom.

KR-Soriška planina- Boh. Bostrica

Zbudil frenda, ki se je priključil

Radovljica-Kropa- Železniki-KR

160km

SUPER!!! :yea2:

Brez težav, večino motoristov srečal na relaciji Boh. Bistrica-Bled. Zelo lep dan, zelo lepa fura!

Mal sem še štorast ampak se privajam (Pas nedotaknjene gume se vztrajno oža)

Jutri pa mogoče do morja. B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bilo za iskoristiti lep dan. Iz Polzele mimo Celja, po stari cesti do Maribora in od tam skok na Areh. Ja, ovinki do Areha so pa super.

Vendar sem se med vračanjem domov skoraj ubil. Ne po svoji krivdi. Odprta cesta, 90 omejitev. Vozil stotko, nasproti pridejo po blagem ovinku avtobus in nekaj avtov zadaj. No, ko pride avtobus skoraj do mene, zagledam na nasprotni strani enega kretena z mercedesom, ki je prehiteval. Aha...mater mu je*em!

Komaj sem uspel po skrajnem robu ceste odpeljati mimo. Tako smo torej šli všstric tirje. Če bi zaradi nenadnega strahu za trenutek okleval bi bil mrtev. Oziroma bi bil mrtev jaz in on, če bi se peljal z avtomobilom(saj se ne bi dalo umakniti). Sem že razmišljal, da bi obrnil in šel za njem. Samo kaj pa bi, razen da ga nekje pričakam in se "zmenim" s pestmi.

Tako da, danes bi skoraj izkusil onostranstvo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Baaandaaaa!

Tako dobro, kot je bilo danes, pa že dolgo ne!!! :yea2:

Za mano je 288 kilometrov - s kombinezonom po dolgem času... :afro1: Teya je nekako doma ostala, jaz pa sem potegnil najprej na Planino, malo gor-dol, potem pa čez Rakek na Bloško polico, odvil desno do Babnega polja (ja Burnout, to sem bil jaz, ki je stal na meji nekaj časa :naughty:), nato pa pogledat slavne gerovske ovinke... Pa ne samo gledat... nekajkrat gor-dol!!! :yea2: :yea2: :yea2: Nato pa lepo do Delnic, pa do Kočevja, spet odvil desno na Dvor :yea2: , nato pa čez Žužemberk in Muljavo nazaj v LJ... Hudiča, če bom še kakšno tako furo naredil, potem bo treba kmalu drsnike menjat! :D :OK:

Skratka: zavidajte mi, bilo je bombastično! :notworthy: :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Potem, ko sem se ga vceraj spet nabasal in potem ponoci pisaril oslarije po forumu sem startal ob 6ih zjutraj proti Primorski na trgatev....

Krasen obcutek za motor, po ovinkih sem gledal tocno tja kamor je treba, linije skoraj idealne... Sem si rekel, da se bom z motorjem vozil samo se ko bom fino skrokan...

Tricetrt na sedem prispem do pumpe v Postojni. Bancin, kava, in gremo naprej. Krog okoli NG po stari cesti in malo pred 8o postanek na pokopaliscu v Stari Gori.

Po malce razmisleka posljem SMS bratrancu, naj me pocaka doma, da se skupaj odpeljeva nazaj v Gorico...Malce me sicer moti vshajajoce sonce ampak ni panike...

Ga ravno se ujamem, se je ze odpravljal... Spet kavica in potem start... Na trgatev prideva tako da lahko pobereva zadnje grozde.... Super, so vse delo opravili drugi, pri prsutu sva pa itaq prva (pac najbolj zmatrana od dela).

Potem pa se malo soncenja, da so se ostali pojedli.... Ma je bil res krasen soncen dan, nebo pa brez oblacka...

Ma ja, ne bom vec pisal...Bi bilo spet predolgo, pa najbrz prevec osebno...Ampak hecno, kaksne stvari razmisljas med voznjo... V kratkem, na poti v Lj naredil zivljenjski obracun, cel kup oslarij in parkiral na sreco cel motor v garazi malo pred polnocjo s stanjem na dnevnem stevcu tocno 444,4 Km...

Se dobro, da ni bilo 666...bi mogoce postal se vrazeveren...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj naredil dve turi:

1. Tura:

Udeleženci:jst, EoS in Matt(primorska sekcija)

Relacija:NG(randevu)-Bovec-Predel-Passo Sella Nevea-Passo pramolo-Predel-Idrsko.

Zaradi majhne zamude nas je časovnica prehitela in nismo nardili še Passo della Chiesa. Mah bo za drugič...upam, da še letos. No za 14 uro smo bli že pri Jazbecu na kosilu. Ob 14.20 so pripeketali še ostali. Po obilnem kosilu je sledila popoldanska tura. :D

2. Tura:

Udeleženci:eno morje motoristov(primorska sekcija)

Relacija:Idrsko-Bovec-Vršič-Kranjska Gora-Kranj-Škofja Loka-Horjul-Vrhnika(pavza za topel čajek)-Postojna-Sežana-Dutovlje. :OK:

V celem dnevu naredil lepih 542 km. Zvečer pa postane že hladno...ker nisem mel podloge(pri nas je še poletje), sm malo šklepetal z zobmi od Vrhnike do Postojne.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:) :OK:

Zbor na Brezovici (MotoManiak, Motobaby, tamal motobaby, Bad Pitt in moja 95 kilska malenkost). Torej 3x Huso, 1x Aprilia, 1x Yamah'ca.

Preko Godoviča in Idrije do Mosta na Soči. Kaj naj rečem, prva liga....Oni po isti poti nazaj, jaz pa čez Vršič. Skozi Trento so me kot izstrelki prehitevale neke super moto izvedbe..niti nisem imel časa pogledat.

Aja, pa še mal slikic:

Zbor

post-6-1095610886.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes sva s soddplahom krenila na mobikrog kjer sva si malce pogledala kak hitro midva ne bova vozila, nato pa sva s v Krškem dobila z motoristkom s katerim smo jo skupaj pičili do Celja. Tam smo ene par modrih rekli med sabo, spili en sok, nato pa je motoristek odšel prat svoj moped midva pa sva odmotorirala čez tuhinjsko dolino v Ljubljano.

Ker je po želodcu že pošteno krulilo (vsaj meni) sva si privoščila ene čevape v piceriji napoli :yea2: :yea2: :yea2: :yea2:

Za konec dneva pa sva se oglasila še na Maksijevi delavnici varne vožnje, sicer jaz vozil nisem ker sem raje krenil proti domu da ne bi lovil kake srnjadi tja po cesti.

Soddplah in Motoristek hvala za družbo.

LP

Leteči

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes sm napravu najdaljšo turo odkar mam motor :OK: :yea2:

Že po odhodu skoz vrata ozrem popolnoma jasno nebo, brez oblačka. Jej, sm si mislu, dejmo skurit še tisto malo gume k je do platna. Se oblečem v komplet bojno opremo, grem v garažo, spaham motor vn in užgem :rolleyes: milina za užesa, wings zapoje spod komande štirih valjev in že me prime d bi šou po zadnji kar z brjača...OK Žan počasi. Si nahabam čelado, zapnem rokavice, spravim štapco....škrt, zelena lučka N ugasne in že se začne prava dogodivščina. :yea2: Pridem na brjar, zazvoni telefon, dobro d sm šou po polžje, čene ga ne bi slišau. Se javim, na uni strani pa Nono...oj ste doma, prideva z nono po slive :wacko: OK, obnem, se preoblečem, spravim mašino.

Nardil sm srečnih, turističnih 1000cm, no mogoče kšn majn, kšn več. Skratka super, vam rečem :yea2: Po celodnevni furi se počutim popolnoma sveže, nobenih bolečin v hrbtu ali riti...popolnoma spočit :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hvar-Split-Sinj-Knin-Gračac-Karlovac-Metlika-N. Mesto-Krško-Celje :OK: Čez Velebit megla, da jo režeš :o drugače lepa vožnja :notworthy:

Soddplah in Leteči hvala za družbo od Krškega do Celja :OK: :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Štart Krško čez Ljubljano do Bleda v Mojstrano na Vršič. :) :) :)

Spust v Bovec in naprej proti Petrovem brdu do Škofje loke in nazaj do Krškega...

485 km, od tega 100 km zelo lepih ovinkov drugače pa del avtoceste in slabih vaških cest...

Na vršiču pa cela slovenija na motorju...

Upam da še kakšna sončna nedelja

lp vsem

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:: petek, 17. 09. 2004 ::

Šentjur-MB-Jurij-Route69-Lavamünd-nazaj.v.hrib.-Lavamünd-Dravograd-Velenje-Celje-Šentjur

:: sobota, 18. 09. 2004 ::

Šentjur-Ponikva-Šmarje/Jelšah-Lemberg(Šparonija)-krožna(Mestinje-Šmarje-Ponikva-SladkaGora)-Ponikva

naučil pomembno lekcijo: nikoli ne uporabljaj stranskega stojala v kombinaciji s hitrim razmišljanjem :cry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sobota: Kanomlja (Idrija) - Godovič :notworthy: (še vedno No.1 med moto pistami)- Ljubljana - Kranj - Jesenice :BUA: (spet kolone)- Kranjska gora - Vršič :BUA: (kocke na ovinkih) - Vršič - Bovec - Kobarid - Idrsko - Tolmin - Idrija (Kanomlja) :OK: . 304 km užitkov.

Kar se tiče Keltike (Godovič-Idrija-Most na Soči): zaprte in ozke ovinke vztrajno in še naprej širijo (predvsem med Godovičem in Idrijo) - prihodnje leto, bo :notworthy: :notworthy: :notworthy:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nedelja;

start, velenje. Po dobrem kilometru srecanje z Letečimi spomni zaspane mozgane, da bi bilo dobro domov skocit po prometno dovoljenje. Nadaljevanje Dolic-Stranice - Konjice - Poljcane - Majsperk - Ptuj - Markovci - Grad borl - kavica z ogromno smetane :OK: . Naprej cez Muskanjce - Ormoz - Ljutomer - Radenci - Lenart. Planirano kosilo pri Šikerju splavalo po vodi, zaradi totalne zasedenosti gostilne. Ja dobr glas se siri ....... Izbrana alternativa se v mojem zelodcu ni pokazala kot zelo dobro izbrana. Kljub posebnem povdarkui da naj bo ramsteak le roza na sredi , brez krvi, je bila zadeva fejst krvava. Ni teknilo :(.

Nadaljevanje poti : pesnica - Kungota - Jurij - in končno 69 proti Golici. Do odcepa radl pass je voznja bila bolj v slogu LT, predvsem zaradi nasproti vozecih motoristov, ki so vzorno naznanjali policijske kontrole. Od RP naprej pa mal hitrejsi tempo, kljub temu pa so naju malo pred Golico prehiteli avtrijski kamikaze sredi ovinka po zunanji strani. Noro dobr videt motor polozen do tačke z obcasnimi iskrcami. Nadaljevanje v dravsko dolino in cez Vic - Dravograd proti domu.

Dobrih 300 km, vse BP.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Velenje-Dobrna-naprej po stari cesti do Mb, nato pa nadaljevanje do Lenarta in nato kavica ob prijetni družbi v Sveti Trojici. Nadaljevanje proti Ptuju in spet nazaj do mb. Povratke preko dravske doline, dokaj prazna cesta in pa super ovinki, malce oprl plin in si dal duška. Srečal dva leteča ju pozdravil, potem pa pridno mahal ostalim motoristom da naj pazijo. V Dravogradu si zaželel še Golice vendar bilo že prepozno tako da se na easy odpravil proti Velenju kjer ugotovil, da tako padel v vožnjo da cel dan pozabil jest - želodec navijal za pico v Velunu in seveda zmagal. Odlična tura, prijetno utrujen po njej. Spal kot ubit in seveda zaspal in zamudil v službo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No, pa sem zakljucil vcerajsno furo...

V sluzbo sem sel z motorjem, potem sem dobil klic, da so skornji ze znizani...

Nabavil nove skornje, zvecer pripeljal v garazo se nov motor....

Potem pa standard: Twin, naslednja postaja Franci, ko so nas tam vrgli ven pa se v Tangice :P

Kako sem prisel domov, se ne spomnim, celada in ostala oprema je doma, ampak motorja ni bilo v garazi...Pes sem sel do Crnuc in tam je bil parkiran...

Potem pa zadnjih 6 km brez celade in samo v majici s kratkimi rokavi domov...

Najbrz me ima kdo tam gori rad, ampak saj do 120km/h ne rabis celade.... :D

Sicer vsega skupaj samo kaksnih 60 km, ampak nasmesek je pa : :D Samo se zobe si umijem, da spravim tiste musice ven...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

v soboto ko sem se vračal s Totega konca na vrhu Trojan naletim na gasilsko društvo Trojane, zbasani vsi v kombija in interevencijska vožnja v smeri LJ ! Nekako se mi ni zdelo "fer" da jih prehitim pa saj je tamič proti Blagovici letel dobro stotko ! Oni z lučkami naprej jaz za njimi in valjda v Blagovici pri pumpi radar ! 100 in nekaj na števci pa gremo kar mimo ! Policaji pa nič ! Gaslicem seveda , pa tudi meni ne ! So verjetno mislili da je kak gasilec ki je zamudil na zbirnem mestu pa sedaj za "svojimi" dirja ! In smo leteli naprej ! :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V deželo prihaja jesen. Ptice selivke spreminjajo barve in padajo z dreves.

Se bo treba počas odvadit od dolgih vsakodnevnih voženj, sva si rekla in

se odpeljala na eno krajšo. Prvi cilj je bil Jezersko. Vam povem, po tistih

sardinijskih speglanih cestah je bila to prava popestritev. Kot beraške hlače,

luknja pri luknji, vmes pa flike raznih barv in velikosti. Na vsake 3 km še

malo makadama, pa delo na cesti, ali pa enosmerna zapora kar tako.

Kdo pravi, da vožnja po naših cestah ni dinamična. Na Jezerskem je naš

del prehoda zaprt, tako da te pogleda samo avstrijski stric.

Ker je bilo tako lepo vreme in ker sva vedela, da so avstrijske ceste mnogo

lepše, sva nadaljevala pot preko Železne Kaplje do Pliberka. Biti tako

blizu ROUTE 69 in se ne zapeljati po njej bi bil pa res greh, sva si rekla in

kljub prvim deževnim kapljam, ki so naju pozdravile v Lavamintu, odbrzela

proti Sobothu. Tudi Route ni več tisto kar je bil. Tisti črni bitumenski črvi imajo

vsako leto več mladih, tako da je potrebno kar previdno vozit. Na vrhu sva se ustavila na kavici in ker ni bilo veliko gostov, mi je prijazni stric z metuljčkom

pet minut nekaj govoril in razlagal. Ker jaz te šprahe kaj dosti ne razumem,

sem na koncu rekel samo: "Ja, ja," ... in mi je poleg kavic prinesel še dve tortici.

Prijazen stric, ni kaj, sem si mislil, a vseeno me je to na koncu stalo 10,80 €.

Črni oblaki so se veselo podili po nebu, a midva sva vseeno nadaljevala pot

prek Radelj, Dravograda, Velenja in ker nama je tako lepo šlo, sva zaključila

pot še preko Črnivca in Kamnika. Lep izlet za zaključek najinega dopusta in

glede na današnje vreme, morda tudi letošnje sezone. Prevozila sva 310 km in kljub malce slabšemu vremenu nikjer ni bilo toliko dežja, da bi se morala obleči

v dežne kombinezone.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

koncno spet na motorju. :OK: ..po dveh tednih dopusta (z avtom) sem skoraj popizditis dobil...

danes sem malo raziskoval Haloze...kar hitro sem se naveličal tistih cest in tako stisnil do Celjske kotline...no, ko sem bil že tam, bi bil greh pustit nedotaknjeno Marijo Reko...kaksni fajni ovinki...uff...a ta Marija je bila spodaj suha, a zgoraj malo razrajcana (beri vlažna cesta)...no pol gasa malo na Bizeljsko in preko Kozjanskega domov...ufff je pasalo..se zdaj se mi smeji...no danes so bile predpriprave za jutri.

No eno slabo polovico motoristov sem srecal v kavbojkah in copatah...očitno se jim jebe za zdravje in varnost

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes kratka fura preko Gorjancev, v dolini 10 C, na vahti samo 3 C. V popolni opremi je bila vožnja prijetna, le na od dežja mokrih ovinkih sem šel po polžje.

Kljub nizkim temperaturam še ne bom parkiral motorja, me pa kar zmrazi ob misli na vožnje pred nekaj leti s staro čelado, v običajni usnjeni jakni in kavbojkah - pihalo je do kosti.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:rolleyes:

Danes: Bled - Kranj in potem za soncem, ki me je vodilo proti jugu. Vrhnika - Logatec, Rakek - Postojna - pa spet za soncem - v Senožečah na sok (me povabil Osama) - potem pa čez kao vele viadukt na obalo. Polkrog na levo, do viadukta po sredinski črti (gužva, gužva) - Senožeče - Postojna - PRVIČ ČEZ RIDE - na Brezovici pa spet srečal Osamo (vrnil pijačo) - pa po stari cesti na Bled nazaj.

Super turca, zeblo nič ( ja, termo perilo dela čudeže). Ker pa sem prvič vozil res po temi, sem šele zdaj opazil, da mi luči svetijo nekam pod strop (luno) in so mi veselo žmigali vsi, ki sem jih prehitel.

Moram izrecno pohvalt avtomobiliste, ki so se prav lepo umikali od Kopra do Črnega kala.

Pa hvala Osami za družbo na pijači. :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hvala tudi tebi, bilo je prav cool.

Tako kot ne maram imeti npr. svojega mačka (obveznosti), sem najbolj vesel, ko me na morju obiščejo kašni okoliški mački in jim dam jest, oni so pa malo za družbo.

Tudi na fure se mnogokrat (vedno raje) peljem sam (preden se zmeniš, pa prilagajanje...) in je prav super koga tkole srečat, spit pivo, se mal pogovort, pa zaželet srečno vožnjo in naprej.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!