Skoči na vsebino

MOTO kombinezon - primerjave, izkušnje, barvanje, nakup, vzdrževanje..

PILY

Priporočene objave

Eno vprašanje glede jakne/hlač. Ali je mogoče kupiti npr dainese hlače ter alpinestar jakno ter jih skupaj povezati z zadrgo? Ali ima vsaka ferma svoj patent? Punci so dainese hlače kot ulite, vendar nikakor ne najdemo jakne pri njih..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Eno vprašanje glede jakne/hlač. Ali je mogoče kupiti npr dainese hlače ter alpinestar jakno ter jih skupaj povezati z zadrgo? Ali ima vsaka ferma svoj patent? Punci so dainese hlače kot ulite, vendar nikakor ne najdemo jakne pri njih..

kolkor sm jst pogruntala je s temi zadrgami tko. če sta jakna ali hlače mišljene kot vsake zase, torej niso del dvodelnega kombinezona, so ponavadi kompatibilne med sabo. imajo tisto "debelo" zadrgo in tako jst "sparim" a* jakno s held hlačami. ne morem pa sparit a* jakne s a* hlačami, ki so del dvodelnega kombinezona. na tiste hlače paše samo jakna od kombinezona. 

tako, da načeloma, so tudi zadrge med znamkami med seboj kompatibilne, v najslabšem primeru bi pa moral dat zamenjat zadrgo pri jakni ali hlačah. itak dobiš vedno oba dela zadrge.

upam da je kolikor toliko razumljivo napisano.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

A res noben ne pozna tega?

Čisto tako razmišljam, zakaj rabiš kombinezon? Da je bolje kot tekstil... hmmm ja ok... drugače pa priznane firme imajo ogromno izkušenj in vedo kaj se dela kako in predvsem kaj ne. Upaš "gemblat" da tale obrtnik zadevo obvlada na dovolj visokem nivoju? Kako mu sploh uspe bit konkurenčen da se mu splača?

Sumljiv je že zato ker lepi brand logotipe na svojo robo.

Če bi mel za na pisto nebi sploh posmislil... oz. če bi bil moj namen se iti enako na cesti.

No to bi se jaz vprašal. Ima pa vsekakor pozitivno točko da ti ga naredi po meri kar je za kombinezon idealno (predvsem glede varnosti).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj probal zlesti v danese laguna seca 58. Ni uspelo, še kak cm bi rabil pa bi spravil na ramena. Si kdo lasti morda 60-ko in če lahko poda svoje mere? Moje so 190cm za 92kg bolj atletske konstitucije. Oz kdo podobnih atributov fura kombinezon in kakšno številko.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Prodaja se črn MBR kombinezon. Velikost je ženska 36 (za nekje 160-170 cm, srednje postave).

Zelo lepo ohranjen, saj je punca vedno odzadaj in je zaščitena pred vso umazanijo, ki prileti vame. :D

Oglas

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Eno vprašanje ravnokar sem kupil not alpinestars kombinezon ŠT: 52 nazalost še zarad vremena nisem imel sprobat ga čas in pa tudi to je moj prvi usnjeni kombinezon me zanima kako ozka ti res mora biti ta stvar nevem v stoječem položaju sem res kar stisnjen (prodajalec glede na višino 187cm mi je predlagal št 52) se še bo zadeva kaj raztegnila al bolje da še grem vprašat za menjavo za 54?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Živjo,

@Arcanewater: jaz sem letos tudi kupil prvi kombinezon (sicer ne Alpinestars). Visok sem nekje kot ti in prodajalec mi je takoj ponudil št. 54 in rekel, da bo super. Ko sem ga probal je bil res tesen, po moje pretesen. Prodajalec je trdil, da je to to in, da se bo malce raztegnil in prilagodil telesu. 

Nato, čez par dni sem ga spet probal in se mi je zdel res premali. Vrnil sem se v trgovino, da bi ga zamenjal za večjega 56. Ko se probal slednjega, sem takoj opazil, da ni prava številka. Bil je preveč ohlapen.

Zdaj, po parih vožnjah se mi zdi, da se je 54ka glih prav ulegla.

Upam, da ti je moj post v pomoč.

LP, N 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj probal zlesti v danese laguna seca 58. Ni uspelo, še kak cm bi rabil pa bi spravil na ramena. Si kdo lasti morda 60-ko in če lahko poda svoje mere? Moje so 190cm za 92kg bolj atletske konstitucije. Oz kdo podobnih atributov fura kombinezon in kakšno številko.

Je od modela do modela drugače zgleda. Meni npr noben Astars, Berik, Arlwn ness itd ne pašejo nikakor. Od Dainese sem poizkusil 2 modela in je bilo tako. Dainese Avro div 56 mi je bil skoraj kot ulit, Dainese stripes 56 pa so mi bili rokavi prekratki in hlače preširoke v pasu. Sem pa 190 cm in 99kg. Sem pa vse dodelne probaval. Trenutno še furam Probiker PRX-4 št. 56, ki mi je čisto prav. Samo usnje je malo trdo in malo premalo "stretcha" je not.

Popravljeno . Popravil MilanAndonovski
  • Všeč mi je 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ti ne glej stoječi položaj. Kombinezon pomeri na motorju! Se zna zgodit da ti je stoje vse ok, potem  pa še na motor ne moreš splezat, ker je pretesen. Če te stoje rahlo tišči v rame zna bit na motorju čisto ok, ker si rahlo pokrčen, pa še malo se bo raztegnil.  Pozoren bodi še na dolžino hlačnic, da lahko pokrčiš kolena...in razkorak, da lahko obrneš nogo vstran. Dolžina in položaj ščitnikov zna biti večja težava kot širina.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

js sm 186 79kg pa sem imel prej berika dvodelnega 52 kot ulit, sedaj pa spidija 52 enodelca pa je isto.. če pogledaš številke se med 52,54,56 cisto malenkost razlikuje po visini po sirini (mere pasu, prsi ) pa precej več..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sam osebno sem 190 z cca 85kg in mi je bil alpinestars motegi 52(1 delen) defenitivno premajhen/prekratek, čeprav me je prodajalec prepričeval da je čisto ok če je kombinezon cca 5,6cm nad gležnjem. Cifra 54 je bila veliko bolje, vendar sem se v zgornjem delu počutil kot jadro saj mi je bil preširok.

Nato sem šel še v TCja in kupil dvodelca - hlače 54 podaljšane ter jakna 52 in mi pašejo kot ulito. Je pa res bilo prvih 200km malo nelagodno. Sem pa kupil znamko Rev'it(če se ne motim na MS oglašujejo točno to jakno da je znižana iz 400 na 320 ter še cca 350 za hlače).

Sem pa sam osebno probal preko 10 kombinezonov preden sem se odločil za nakup. Sem pa gledal in enodelca kot dvodelca in dobro ter kolikor toliko 'dobro' sem se počutil samo v temu ter še enemu pravtako iz TCja.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sem se predal in nabavil dainese delta (stare) hlače 56 ter jih mam namen spojit z dainese jakno cage takisto 56. Najboljši kompromis do zdej. Moteči elementi so da je jakna bolj ohlapnega značaja (ne striktno racing) in mi je prav povsod le odpritne zapestja so občutno prevelike (bi rad bolj ozek fit.) ter v pasu so delane za bolj konkretne može in gre za silo z želvo.

Zainteresiran za menjavo jakne za drug daniese 56 (morda 54) nekomu ki ima obraten problem (preozko v pasu). Zaželjena zelo dobra ohranjenost saj mojo s težavo ločiš od nove iz štacune (nošena ene 15x na šiht pa par pohajanj. Doplačila so možna (iz moje strani). Sem iz obale za morebitne interesente. SMS na: nič štiri ena 711 903 pokličem nazaj.

Še slika:

Dainese-Cage-Nero-Bianco.jpg

Več slik:

http://www.xmoto.gr/en/cage-pelle-en.aspx

Popravljeno . Popravil StaraFeltna
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mene pa zanima če ma kdo tak problem kot jaz, se pravi da ma bolj fitnes postavo in neve katero velikost sploh naj gleda :) Kupujem neki novi kombinezon, vendar mi nobene mere ne grejo skupaj. Recimo če imam prsa za velikost 2XL, pa potem pas za L, potem noge spet malo večje.. pač v tem smislu :D Kak predlog? Mam pa 184cm in cca 92kg.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Milorečeno... naj... si ga. Po meri...

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ravno to sem hotel predlagati ... jaz sem tut izven vseh normalnih mer ... pa ne pride dosti dražje, če si ga daš delat ... no ja .. edin če si ne zmišljuješ tok kt js :P

v kratkem pride moj novi kengurujćek ... jooooj kok bom mew ćustw :kva2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Že jaz ki sem bolj atletski (ne bb style) pa visok moram sprejemat kompromise. Tipično je težava v pasu.

Tipičen motorist sodeč po tistem kar je v trgovinah je mali in bolj okrogel. :D

Popravljeno . Popravil StaraFeltna
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Točno tako, tipičen motorist je glede na ponudbo bolj baba kot ded  :mellow:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No če najdeš kje probaj Jofama/halvarssons al nekaj takega ker je roba krojena za nordisjke THOR-e. :) Njihova L je skoraj xxl alpinestars ampak po dolžini ne širini. ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ravno to sem hotel predlagati ... jaz sem tut izven vseh normalnih mer ... pa ne pride dosti dražje, če si ga daš delat ... no ja .. edin če si ne zmišljuješ tok kt js :P

v kratkem pride moj novi kengurujćek ... jooooj kok bom mew ćustw :kva2:

a celega daš po meri nardit? kje pa pa koko stane to?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

a celega daš po meri nardit? kje pa pa koko stane to?

ja valda da ceuga ... kok stane .. saj pravim, odvisno kaj hočeš ... kevar šive, posebna zaščita kevlar streč, kenguru komplet, kenguru delni, moj lastni design, napisi po rokah, nogah, hrbtu grba, vgrajena želva zadaj, dodatna želva za prsa, neopren okoli zapestij, gležnjev in okoli vratu ... ni da ni bla bla bla... .. tja to 1500 € se moraš res ornk zmišljevat ... jaz si nisem do tok mogu, ker nisem mogel na ta model več gor nametat :lol1:

zdaj sem ga imel od Gimota, zdaj pa od PSI ( http://www.psihubik.cz/en/ ). Ravno zdaj so mi odpisali, da ga jutri pošljejo meni v naročje :D

:krneki:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!