Skoči na vsebino

Akumulator, akumulatorji

Priporočene objave

Objavljeno
Ima kdo kakšne izkušnje in informacije(kvaliteta,...) o SAITO in DELO akumulatorjih, kateri se dobijo v Louisu?

Mogoče še kakšen predlog bolj poceni akumulatorjev, kateri so še za kakšno rabo?

lp

poglej pri Velog d.o.o.

Brnčičeva

Ljubljana

http://www.velog.si/vsebina/slo/01-00_akum_motKolesa.html

Objavljeno

Pozdravljeni!

Rabim mal pomoči.Imam Suzukija dr650rse in mam probleme z vžigom.Lani sem ga kupu pa že od tačetka je nekam čudno obrnu sploh hladen seveda, sem ga mel pozimi v garaži ki je odprta, sicer sem vzel akumulator ven in ga dal not pa ok nekaj dni je blo zdj pa niti ne obrne več tud ko ga napolnim.Sem bil pri štromarju je izmeril in je rekel da polni 13,6(ne vem kaj je to) in da ne polni premalo.Tko da ni druge kot da probam z novim akumulatorjem.Ta ki ga mam notri je 12v 10ah, a bi bilo dobro da dam močnejšega?motor je pa vedno v odprti garaži.Pše kakšna ideja da ni predraga varianta, ker itak mislim motor prodat čez nekaj časa.

Sem pa bolj začetnik,kar ste ugotovil tko, da bi cenil vsak odgovor in predlog!

hvala lp

• 3 tedne pozneje...
Objavljeno

Nujno rabim hiter odgovor, kje v Ljubljani prodajajo akumulatorje za motocikle- točen naslov !

Objavljeno
Nujno rabim hiter odgovor, kje v Ljubljani prodajajo akumulatorje za motocikle- točen naslov !

Gajzar pri TC

Objavljeno

Velog

D.

Objavljeno

Lahko akumulator napolnim kar preko navadnega usmernika?

Objavljeno

Sem izmeril napetost in je 12.37V, tako da ga zaenkrat ne bom polnil. Ker vem da mi skuter ne bo vžgal, ker mi tudi lani ni verjetno ne bo nič narobe če ga vžgem na kurbl.

Objavljeno

Imam 150 kubični skuter Honda Pantheon. Ali bo motor vžigal in deloval normalno, če bo imel samo 4Ah akumulator (sedaj ima 8Ah)? Hvala!

Objavljeno

Za skrajno silo bo, ko ga boš pa enkrat rinu boš vidu da se ti to vseeno ne splača. Pa tud če ti v prvo ne bo vžgal se ti bo akumulator dosti hitreje spraznil in boš imel samo polovico toliko poskusov za vžig kot pri močnejšem akumulatorju.

Objavljeno

Povej kater model je:

YAMAHA - XT 600 E 90-95

YAMAHA - XT 600 E 89

YAMAHA - XT 600 K Kick Start 91

YAMAHA - XT 600 Tenere 85-88

YAMAHA - XT 600 Z 89-

pa ti povem katera oznaka akumulatorja je in Ah.

Objavljeno
Sem izmeril napetost in je 12.37V, tako da ga zaenkrat ne bom polnil. Ker vem da mi skuter ne bo vžgal, ker mi tudi lani ni verjetno ne bo nič narobe če ga vžgem na kurbl.

Na skuterju,če ga čez zimo nevoziš daj akumulator vedno na toplo in ga občasno malo dopolniš,polnilec pa naj bo čim švohnejši in nepolni predolgo vedno potipaj,da se nebi akumulator preveč grelOK.Zdaj pa kot si že sam ugotovil ga vžgi kar na kurbel,saj tako ga neboš popolnoma izpraznil in prej se ti bo napolnil (po krajši vožnji)po možnosti brez prižganih luči.

Objavljeno

Vse sorte zagonskih akumulatorjev ima tudi DELKO poleg Conrada v Emporiumu...

Objavljeno

bom kar tukaj vprašal;

1.Hermetični akum. stanejo 70-100€

2.Brez vzdrževanja 16-40€

3.Običajni od 16-60€

kakšne so razlike med temi akum.; a je katere potrebno polniti... itd.

lp, Miha.

Objavljeno
bom kar tukaj vprašal;

3.Običajni od 16-60€

kakšne so razlike med temi akum.; a je katere potrebno polniti... itd.

lp, Miha.

Ni važno kakšen je akumulator,ko je izpraznjen je vsakega potrebno nalpolnit,če prazen dlje časa stoji vsak sulfatizira in če je še izpostavljen nizkim temperaturam zmrzne pride do stika med celicam in je neuporaben.Pod št.1 se neimenuje hermetični ampak suh brez vzdrževanja polnen z gelom to so najboljši in tudi najdražji akumulatorji.Njihova prednost pa je v tem,da neizcurijo(npr.pri prevračanju) in pri polnenju ne odajajo vonja od kisline uporabja se jih vedno v zaprtih prostorih npr:avtodomi,varnostne naprave v stanovanjih,bosterjih,jahtah, itd.

Objavljeno

3.Običajni od 16-60€

iz kje pa so te cene?

prejšnji teden sem bil petih trgovinah in samo v delkotu je bil najcenejši 50 evr (12 oz. 14ah za zrx), v ostalih štirih trgovinah pa okoli 75 evrov. seveda jih v delkotu ,,trenutno" nimajo več...

Objavljeno
Lahko akumulator napolnim kar preko navadnega usmernika?

NE, ker nimaš regulacije toka in lahko uničiš akumulator

Objavljeno
NE, ker nimaš regulacije toka in lahko uničiš akumulator

Usmernik sem naredil sam kjer imam možnost regulacije napetosti od 0-45V in tok od 0-4A. Se mi pa tisti polnilec niti ne zdi tako drag in za 60 evrov tudi ne bom propadel.

Objavljeno

Tiste ki so bolj v tehničnih vodah bi proso za mnenje kaj se splača kupiti polnilec ki je v katalogu od današnjega lidl-a

za tiste ki nimate kalatola :

Polnilnik akumolatorjev za motorje

za 2, 6 ,12 V

polni vse vrste akumolatorjev ,s prikazom napolnjenosti, zaščito pred napačno polariteto ,zaščito pred prenapolnitvijo ,največji polnilni tok 600 ma

firma pa je tronic

Objavljeno

Razen tega da traja celo večnost da napolni akumulator, pa zgleda kar trotl ziher za moto akumulatorje.

Objavljeno
Razen tega da traja celo večnost da napolni akumulator, pa zgleda kar trotl ziher za moto akumulatorje.

Kaj to pomeni da se splača za domačo uporabo ?

(pa čisto tak by the way kaj bi se s tem dalo napolnit tudi večji akumolator recimo 55ah)

Objavljeno

daj par evrov več pa kupi kaj močnejšega,

ta je bolj za okras.

Objavljeno
Kaj to pomeni da se splača za domačo uporabo ?

(pa čisto tak by the way kaj bi se s tem dalo napolnit tudi večji akumolator recimo 55ah)

Večjo kapaciteto kot ima akumulator, dlje časa traja pri isti amperaži da se napolne. 55ah boš dva dneva filal. ;)

Jaz moto akku če je bolj prazen priklopim na avto polnilec, max 1 uro. Potem pa rajši motorju pustim da ga do konca napolni. Ker načeloma so avto polnilci premočni in lahko poškoduje akumulator, zato je treba samo krajši čas polnit, razen če ima polnilec nastavljivo amperažo.

Objavljeno

A ni tko da je bolše da se akumulator polni z nižjim tokom? Moj 10Ah ima predpisano polnjenje z 1,2A 5-10 ur, se pravi da bi ga z 0,6A napolnil v približno enem dnevu. Z 5A je poln približno v eni uri, kar pa baje ni najboljše za akumulator, tako da bom tudi jaz kupil tega iz Lidla. Itak stane sam 8eur. Avtomobilske akumulatorje boš pa z tem res bol težko polnil

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!