urkoman Objavljeno Februar 14, 2013 Opozori Objavljeno Februar 14, 2013 Gelni je definitivno boljsi, zaradi izpraznitev in temp. nihanj, ampak glede na visoko ceno, se ne splaca. Prej bos prodal motor, kot pa dva navadna-ciklicna akumulatorja pokuril. (ce delas z glavo, sicer ti ni pomoci niti na gelnem)
hajoktejn Objavljeno Februar 14, 2013 Opozori Objavljeno Februar 14, 2013 Zakaj rabiš gel verzijo,če ni skrivnost? Lp ni skrivnost - rad bi preizkusil njega življensko dobo Verjetno se misli prevračat ali ima garažiranega v bivalnem prostoru ! bumbar Gelni je definitivno boljsi, zaradi izpraznitev in temp. nihanj, ampak glede na visoko ceno, se ne splaca. Prej bos prodal motor, kot pa dva navadna-ciklicna akumulatorja pokuril. (ce delas z glavo, sicer ti ni pomoci niti na gelnem) tud z glavo mi je že crknu v dveh mesecih
urkoman Objavljeno Februar 14, 2013 Opozori Objavljeno Februar 14, 2013 2 mescih? tole pa ni tezava na akum.,razen ce je 2 meseca motor pocival v garazi. tako je tudi meni crknil prvo leto motoriranja,od takrat optimizer skrbi za akum.
Bremzer Objavljeno Februar 14, 2013 Opozori Objavljeno Februar 14, 2013 bumbar Saj si res en "bumbar" kajti življenska dobe je enaka samo plačal ga boš več ! ! Prednost gel akumulatorja so ; 1.) Ne izteče ven elektrolit ker ni tekoč ampak GEL (žele) v slučaju prevračanja ! - plačaš ekologijo 2.) Pri uporabi tako kot v mirovanju ni izhlapevanja !(obvezen pri notranjih montažah npr: avtodomi,avto prikolice itd. 3.) Ni vzdrževanja z dolivanjem destilirane vode. 3.) Možna montaža tudi poševno ali ležeče. Slabe lastnosti: 1.) Visoka cena vsaj +50% 2.) Vzdrževat ga moraš pozimi ravno tako kot kislinskega.Priklop na vzdrževalec ali odklopit in dat nekam na toplo. 3.) Zdržlivost je enaka kot pri kislinskemu saj ima popolnoma enake svinčene plošče.
ante46 Objavljeno Februar 17, 2013 Opozori Objavljeno Februar 17, 2013 Dobro večer ! Je tko mjenjao bateriu na sw600 a da nije stavio original YUASA YTZ12S koja je preskupa . I ako postoji konkurenca da li se može dobiti negdije u Kopru ? Hvala
c3c Objavljeno Februar 18, 2013 Opozori Objavljeno Februar 18, 2013 ajoj dobro da si me spomnu morm dat filat baterijo
urkoman Objavljeno Februar 18, 2013 Opozori Objavljeno Februar 18, 2013 Dobro večer ! Je tko mjenjao bateriu na sw600 a da nije stavio original YUASA YTZ12S koja je preskupa . I ako postoji konkurenca da li se može dobiti negdije u Kopru ? Hvala Najeftinije u SLO možda ovo: http://www.akumulator.si/index.aspx?source=katalog&grupa=A3%2003&id=A3%2001%2025
dore Objavljeno Februar 18, 2013 Opozori Objavljeno Februar 18, 2013 Najeftinije u SLO možda ovo: http://www.akumulator.si/index.aspx?source=katalog&grupa=A3%2003&id=A3%2001%2025 Lahko,da je poceni,vendar je kvaliteta izredno vprašljiva-preverjeno. Lp
hajoktejn Objavljeno Februar 19, 2013 Opozori Objavljeno Februar 19, 2013 Lahko,da je poceni,vendar je kvaliteta izredno vprašljiva-preverjeno. Lp preverjeno 2. No good
urkoman Objavljeno Februar 19, 2013 Opozori Objavljeno Februar 19, 2013 Sam tega nisem poizkusil, sem pa imel 2 noname, ki sta delovalo BP. Mislim, da je tukaj predvsem cloveski faktor kriv.
hajoktejn Objavljeno Februar 19, 2013 Opozori Objavljeno Februar 19, 2013 Mislim, da je tukaj predvsem cloveski faktor kriv. razlozi
dore Objavljeno Februar 19, 2013 Opozori Objavljeno Februar 19, 2013 Sam tega nisem poizkusil, sem pa imel 2 noname, ki sta delovalo BP. Mislim, da je tukaj predvsem cloveski faktor kriv. Kaj pomeni pri tem človeški faktor?Da motor sploh ni vžgal,kljub temu,da je bil aku nov in napolnjen.Da je bilo po reklamaciji z drugim aku-jem popolnoma enako in da so jih imeli na polici kar precej formiranih in vrnjenih .Ko smo vstrajali,da je problem aku in da nočemo več te firme, so končno predlagali ,da vzamemo Varto in glej čudo od takrat stvar deluje.In seveda vemo,kako se čez zimo vzdržuje akumulator. Lp hajoktejn in mamkabozja 2
urkoman Objavljeno Februar 19, 2013 Opozori Objavljeno Februar 19, 2013 a se mu potem sploh rece akumulator,ce dela ravno obratno.
_ales_ Objavljeno Februar 21, 2013 Opozori Objavljeno Februar 21, 2013 Pozdravljeni! kaj pravte na tale akumulator? http://www.akumulator.si/index.aspx?source=katalog&grupa=A3%2002&id=A3%2001%2031
Bmflar Objavljeno Februar 22, 2013 Opozori Objavljeno Februar 22, 2013 (popravljeno) Pozdravljeni! kaj pravte na tale akumulator? http://www.akumulator.si/index.aspx?source=katalog&grupa=A3%2002&id=A3%2001%2031 Osebno bi raje vzel Yuasa : http://www.akumulator.si/index.aspx?source=katalog&kategorija=12&nadgrupa=Z7&grupa=A3%2021&gclid=CKC3mbagybUCFUmN3godTDEABQ Popravljeno Februar 22, 2013. Popravil HD-Dyna
Zivnorc Objavljeno Februar 22, 2013 Opozori Objavljeno Februar 22, 2013 ... jaz mislim, da je vsak akumulator dober....samo spraznit se ne sme. .. dodatno sem si priklopil žici na akumulator, potegnil pod zadnji zic, nalotal konektor... in ko se spomnim, da se nisem vozil že 14 dni....al pa pred zimo dam na vzdrževalni program... snamem zadnji zic... priklopim... in to-je-to.... pol minute dela. urkoman 1
urkoman Objavljeno Februar 22, 2013 Opozori Objavljeno Februar 22, 2013 Dokler se mi ne bo zgodilo, da bo nov akumulator totalno u kurcu, ko ga bom zmontiral, sem podobnega mnenja kot Zivnorc. Ja in ce mi motor stoji 14 dni, ga definitivno priklopim, vzame mi manj kot pol minute. Sem dobil ob Optimazerju celoten vodotesni kit, ki ga enkrat priklopis na akumulator, potem je samo se klik - klik. Ce dnar ni problem, vzames original akumulator, se pravi MV Agusta, Honda Gold Wing...imas potem na akumulatorju se lep logo.
Kmet2 Objavljeno Februar 22, 2013 Opozori Objavljeno Februar 22, 2013 Dokler se mi ne bo zgodilo, da bo nov akumulator totalno u kurcu, ko ga bom zmontiral, sem podobnega mnenja kot Zivnorc. Ja in ce mi motor stoji 14 dni, ga definitivno priklopim, vzame mi manj kot pol minute. Sem dobil ob Optimazerju celoten vodotesni kit, ki ga enkrat priklopis na akumulator, potem je samo se klik - klik. Ce dnar ni problem, vzames original akumulator, se pravi MV Agusta, Honda Gold Wing...imas potem na akumulatorju se lep logo. Mam pa z originalnimi baterijami slabe izkušnje,vsaj na mojih mopijih,ko gre nikoli ne kupim originalnega in vedno zdrži dlje urkoman 1
urkoman Objavljeno Februar 22, 2013 Opozori Objavljeno Februar 22, 2013 hehe, ce potegnem crto, sem do sedaj odstranil 3 original akumulatorje, na 3 motorjih. Ocitno mam tudi sam slabe izkusnje z originali (Cisto zares so drzal po cca. 5 let, toliko kot bi clovek pricakoval od njih. Koliko let z mojim vzdrzevanjem maximalno drzijo cenejsi nadomestni pa zal se ne vem, ker sem vedno prej prodal motor.)
ludiluka Objavljeno Februar 22, 2013 Opozori Objavljeno Februar 22, 2013 Hm a pol sem edini ka še nikoli ni zamenjal nobene baterije, nikoli polnil baterije s polnilcem ,..?? in nikoli nisem mel nobenega problema sergini 1
urkoman Objavljeno Februar 23, 2013 Opozori Objavljeno Februar 23, 2013 ce vozis motorje 15 let in jih ne menjas na vsaki dve leti,se mi zdi normalno, da se tudi s tem potrosnim materialom srecas. mamkabozja 1
ivan3a Objavljeno Februar 25, 2013 Opozori Objavljeno Februar 25, 2013 Če pozimi ustrezno vzdržuješ napolnjenost akumulatorja je življenjska doba sigurno daljša sicer pa kaj več na naslednji povezavi: http://motozapisi.si/2013/02/vzdrzevanje-akumulatorja-pozimi/
sayo Objavljeno Februar 25, 2013 Opozori Objavljeno Februar 25, 2013 Mene pa zanima, kaj če v avtomobilski aku. nalivaš kislino namesto destilirane vode ?
urkoman Objavljeno Februar 25, 2013 Opozori Objavljeno Februar 25, 2013 Mene pa zanima, kaj če v avtomobilski aku. nalivaš kislino namesto destilirane vode ? Tezko bos nasel akumulator, v katerega se kaj dolijes (mogoce kaka zastava, unchi, stari skodilak). Ze kar nekaj casa je trend ciklicni, brez vzdrzevanja.
sayo Objavljeno Februar 25, 2013 Opozori Objavljeno Februar 25, 2013 Tezko bos nasel akumulator, v katerega se kaj dolijes (mogoce kaka zastava, unchi, stari skodilak). Ze kar nekaj casa je trend ciklicni, brez vzdrzevanja. Brez vzdrževanja delajo najbrž zato, da prej novga kupiš
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se