Skoči na vsebino

Zakaj postajam nacionalist? :blink:

Priporočene objave

Objavljeno
... Sicer pa govoriš modro kot sam kralj Salomon. ...

Pepi, tole bo pomota :wacko: :hmm: Jst s cajtngi nimam n'č. O:-)

Objavljeno

mi je ze zal, ker pisem.

nestrpni so vecinoma tisti, ki sploh nimajo izkusenj...

ta z trenirkarji in izsiljevanjem te ni nardila nestrpnega, ampak si bil razdrazen.

drgac je dobro poznati razlike med juznjaki in ce jih ze dajete/mo v predal, jih vsaj popredalckajmo natancno. v tem koraku je znanje nestrpnezov na nuli.

lp

Objavljeno

Ma daj Horjo pizdiš ker si imel slabe izkušnje z enim kao "trenirkarjem" ki pa ima enake pravice in obveznosti kot ti ! kaj ti naj povem da sem imel slabe izkušnje z človekom ki je imel obute "gumi škornje" !! in kaj sedaj ! ?!?

upam da si bil protu EU ker če ne, potem si lahko samo tiho ! in boš spet začel jamrat ob naslednjih pridružitvah ki bodo šle - saj veš kam - na jug, tko kot babica :P

sicer pa politični napoved se nacionalistom obeta čez kakih 5 let , pa da vas vidimo ! kdor koli bo že to !

zakaj postajam nacionalist - zato ker nisi zadovoljen sam s sabo !

Objavljeno
Ma daj Horjo pizdiš ker si imel slabe izkušnje z enim kao "trenirkarjem" ...

He, he, Rude, wrong. :P :P

Imel sem kretensko izkušnjo s trenerkarjem, doživel poplavo negativnih čustev, se zamislil nad sabo in odprl dve temi, kjer bi analizirali zakaj se nam to dogaja.

Za feedback sem z redkimi častnimi izjemami dobil spet ksenofobijo obeh predznakov. Tudi od tebe. Zanimivo ...

Objavljeno
v času največjega odpiranja držav v zgodovini sveta,

Tvojega prispevka niti nisem prebral, ker me je kar tukaj ustavilo.

Mi, sedaj, njaša pamet, za večno.

So že dosti večje konce sveta v zgodovini odpirali in jih tudi še bodo.

Upam, da ne za časa mojega in tvojega življenja, ampak bodo vzhodni azijci en lep konec sveta odprli, ko bodo pridrli v klimatsko ugodno, trudimo se tudi, da ekološko kolikor toliko negovano, a demografsko izpraznjeno Evropo.

Zato, v debatah ne pozabljajte, da ni nič večnega in nepozabljivega. Tudi vsi enaki in enakopravni je le trenutna modna muha site Evrope.

:P

Objavljeno

Zanimivo kako ljudje menjajo stališča! :hmm:

No, jaz mam kar nekaj izkušenj (negativnih) s ta spodnjimi in težko kaj lepega napišem o njih. Izkušnje z njimi so odvisne od tega kje živiš. Večina svojega časa sem preživel v "Velenjkovacu", kjer je približno ista scena kot na "Jesenicama" ali pa na "Fužinama" tako, da kdor še nima takšnih izkušenj in si jih želi pridobiti, so omenjeni kraji več kot primerni za širitev obzorja. :)

Drugače pa je moje stališče dost radikalno do njih in ga tudi ne mislim spremeniti. <_<

Objavljeno
Je tako, moj dragi papan Pepi. In zato mi ni všeč, če me zmerjajo za ksenofoba, ko sem proti temu drugemu. Moram koj :beer1: in hladilnik izpraznit. Hebat ga sm pač tak živčn člowk. A sem lohka, al pa bojo proti meni referndum razpisal? :?

B) B) Tudi če te zmerjajo s ksenofobom, pa kaj, ne se sekirat. Večina Slovencev jih tako in tako ne upa tega rečt v obraz, slovenska kultura je pa pač takšna, da ti ljudje imajo veliko več povedati za tvojim hrbtom kot pa v obraz. Mislim, da jih večina niti ne loči razlike med pojmi nacionalist. nacist, šovinist in ksenofob tako, da .... B)

Objavljeno

Še en tak kraj, kjer postajajo narodna noša trenirka, športne copate in beli štumfi, drugi uradni jezik pa srbohrvaščina, so Medvode. Negativnih izkušenj z njimi imam kar nekaj. Pozitivne bi lahko preštel na prste enega parklja svinje. Opažam, da je predvsem problematična mlajša generacija...

Nisem ksenofob, ne bojim se drugačnih, nimam težav sam s seboj, menda tudi nisem med najbolj zabitimi, ampak od tujcev v moji hiši pričakujem, da se bodo najprej vedli po mojih pravilih in po moji etiki. Jaz bi se po njihovih v njihovi hiši. Raje pišem o hišah, kot o domovinah, saj se pridružujem mnenju, da pojem "čefur" ni nujno vezan na nacionalnost.

Objavljeno
Raje pišem o hišah, kot o domovinah, saj se pridružujem mnenju, da pojem "čefur" ni nujno vezan na nacionalnost.

eee, now we're getting somewhere...

če hoče kdo videti čefurje, ki niso "od spodaj", ga z veseljem peljem enkrat malce po Slovenskih goricah ... recimo diskoteke v Cerkvenjaku (Sveti Anton), Žerjavcih, Stavešincih, Jurovskem dolu, pa še malo bomo šli v Duplek in naprej ... Če se hoče kdo pretepat, je tam priložnosti več kot dovolj - tudi za to, da te zgrabijo (5-10 komadov), fuknejo na tla, zbrcajo v gobec in želodec, malo skačejo po prstih na rokah in po glavi, nabijajo v ledvice ... skratka: pestro. in to samo zato, ker se jim pač dvigne v napačno stran ...

boste videli, da čefurstvo in izbrisani ter džamija nimajo dosti skupnega ...

PS: tudi vsi zgoraj oenjeni pretepači so ostro "proti izbrisanim", "proti džamiji" in "proti čefurjem".

Skratka - kdo bi vedu, jaz ne vem ...

Objavljeno
Še en tak kraj, kjer postajajo narodna noša trenirka, športne copate in beli štumfi, drugi uradni jezik pa srbohrvaščina, so Medvode. Negativnih izkušenj z njimi imam kar nekaj. Pozitivne bi lahko preštel na prste enega parklja svinje. Opažam, da je predvsem problematična mlajša generacija...

Nisem ksenofob, ne bojim se drugačnih, nimam težav sam s seboj, menda tudi nisem med najbolj zabitimi, ampak od tujcev v moji hiši pričakujem, da se bodo najprej vedli po mojih pravilih in po moji etiki. Jaz bi se po njihovih v njihovi hiši. Raje pišem o hišah, kot o domovinah, saj se pridružujem mnenju, da pojem "čefur" ni nujno vezan na nacionalnost.

Po večih raziskavah v svetu je bilo ugotovoljeno, da ponavadi ni večjih težav s prvo generacijo tujcev (priseljencev), ampak šele s kasnejšimi. Podoben efekt se kaže tudi v Sloveniji. Primer džamije v Sloveniji je eden takih. Ahmed Pašič. ki je vodja Islamske skupnosti na "Jesenicama" predstavlja drugo generacijo muslimanov v Sloveniji in šele ta generacija se je začela zavzemati za takšne ali drugačne "pravice" muslimanov v Sloveniji. No, ampak o tej skupini ne moremo govoriti, da gre za čefurje, v pomenu, ki ga nasplošno uporabljamo. B)

p.s. Bo pa zanimivo, ko/če se bo pri nas pojavil drugi Madrid. B) :hmm:

Objavljeno

aja, še to: tisti bumbarji, zgoraj opisani pretepači, so vsi po vrsti "naši fantje", tudi njihovi očetje in dedje so "naši"...

Objavljeno
p.s. Bo pa zanimivo, ko/če se bo pri nas pojavil drugi Madrid. B) :hmm:

hja, tudi če odmislimo morebitno postavitev džamije in/ali problem izbrisanih, lahko do "slovenskega Madrida" pride, saj je zadeva morda bolj povezana s problematiko "NATO" in podobnimi ritolizniškimi (ne pravim, da iz varnostnega vidika ne nujnimi, a vendar) dejanji ...

skratka: dajmo se še malo v mednarnodni skupnosti izpostavljat, da bomo ja dobili bombo.

problematika je podobna, kot tista za šankom, ko se nekdo pridruži eni skupini bolj glasnih, potem pa oni handle nardijo, pol pa tudi ta eden, ki je samo iskal zavetje večje skupine, dobi po goflji tako kapitalno, da mu nič ni jasno.

okoli pravic muslimanov in drugih pa je pač tako: ustava takšne stvari dopušča. lahko jo spoštujemo ali spremenimo.

Objavljeno (popravljeno)
hja, tudi če odmislimo morebitno postavitev džamije in/ali problem izbrisanih, lahko do "slovenskega Madrida" pride, saj je zadeva morda bolj povezana s problematiko "NATO" in podobnimi ritolizniškimi (ne pravim, da iz varnostnega vidika ne nujnimi, a vendar) dejanji ...

Se strinjam. B) Vsako reakcijo povzroči ena ali več akcij (NATO, EU, džamija, prehodnost državnih mej. slabi varnostni ukrepi,.... ) B) Kdo bi vedel, katera formula lahko tvori slovenski Madrid! :hmm:

Vanilla, mislim, da sva malo že skrenila od naslova teme. :D .)

Popravljeno . Popravil master 007
Objavljeno
eee, now we're getting somewhere...

če hoče kdo videti čefurje, ki niso "od spodaj", ga z veseljem peljem enkrat malce po Slovenskih goricah ... recimo diskoteke v Cerkvenjaku (Sveti Anton), Žerjavcih, Stavešincih, Jurovskem dolu, pa še malo bomo šli v Duplek in naprej ...

.

.

.

boste videli, da čefurstvo in izbrisani ter džamija nimajo dosti skupnega ...

.

.

PS: tudi vsi zgoraj oenjeni pretepači so ostro "proti izbrisanim", "proti džamiji" in "proti čefurjem".

točno moje mnenje - "čefurjev" je dosti povsod, le da uporabljajo različni jezik, od slovenščine do srbo-hrvaščine in vse vmes. eni so v trenirkah, drugi v šuškavih trenirkah iz Lenti-ja, eni pa so nevtralno zamaskirani v vsakodnevne obleke. eni vozijo na-tjunane yugece, eni mercedez D 190 nekateri pa traktorje (z obvezno motorko zadaj) in golf dizel 1.

če hoče kdo spoznat avtohtone čefurje in mu še ne bo dovolj po "Vanilla ekspediciji" mu "Pervy tours" pripravi popotovanje po vaških diskotekah okoli Pohorja in naprej proti Ptuju. Po želji vključimo tudi obisk nogometnih tekem 3. in 4. vzhodno slovenske lige kjer ti avtohtoni čefurji , ki sicer blazno sovražijo vse iz juga, ob obvezem karnistru vina ali gajbi pira veselo kričijo "ponarodnele" parole: "Sudija pederu", "jebemti pas mater budalo u pičko materino da nebom dol prišo jebemti mater - joža daj še en pir - mater ti vidim,....itd".

torej prosim ko bo naslednjič kakšno "izbrisanje" bi še jaz imel par predlogov koga bi še lahko .)

Objavljeno

Sprašujem se, zakaj se v povezavi s slovenskim nacionalizmom vedno omenja le južnjake, se pravi pripadnike nekdanjih republik juge. Imamo v sebi morda zakoreninjeno globlje sovraštvo do teh ljudi, ker so nam kao nekaj hudega naredili pred leti? Ali je to samo zato, ker jih pač pri nas največ? Verjetno pri nas ne bo nikoli toliko afriških priseljencev, pa azijcev, turkov pa še koga, kot južnjakov, pa vendar se mi zdi, da do nobenih ne bomo gojili prav prijaznega odnosa. Ali se motim? Zdi se mi, da smo nestrpni do vsega in vsakogar, ki ni naše gore list, pa če je to upravičeno ali ne.

Osebno me pri ljudeh najbolj moti to, da se nočejo prilagoditi in ne spoštujejo države, ki jim daje zatočišče. Nihče od njih ne zahteva, da negirajo svojo identiteto, vero in kulturo, če so pri tem integrirani v določene družbene norme. Ampak zaradi tega ne gojim nikakršnega sovraštva, saj je to njihov problem in če so pripravljeni poslušati negodovanje posameznikov okoli sebe in prenašati njihove zaničevalne poglede, tudi prav. Osem let sem bil v podobnem položaju, tretiran z jugosom in podobnimi ksenofobnimi opazkami, pa sem se trudil takšnim konfliktom izogibati. Kako to boli osnovnošolca in srednješolca ve samo tisti, ki je to doživljal, zato tega ne privoščim nikomur in je tudi moj odnos do tujcev odtlej drugačen. Četudi si v položaju, ko živ bog ne more opaziti, da si tujec in si v družbi enakovreden, pride trenutek ko ti okolica da tako močan občutek manjvrednosti, da bi se najraje vgreznil v zemljo. Temu se na žalost ne moreš izogniti, trudiš pa se omiliti posledice in to večina razume. Če se ti pa jebe za to in misliš, da je ves svet tvoj in da ti je vse dano a priori, potem pa pričakuj, da bo šlo to nekomu močno v nos.

Objavljeno

Še moj dodatek.

Nekoč okol 15 let nazaj je moja kolegica dobila stanovanje na Lajkovški cesti(VIČ) in odšle sva pogledat kje je in bla bla bla.

Lift ni delal več, zvonci zažgani, hodnik s stanovanji brez vrat(namerno sneta) notri privezana koza (čisto prava meeee), vhod v ,,njeno,, stanovanje(edino z vrati v tistem nadstropju) založen z škatlami polnimi šare. Stene popisane, poflekane z nevem čim. V enem letu je bil blok čisto ,,sfukan,, v kleti je imel nekdo celo zajčnike. Moja prva asocijacija je bila: Emil Kusturica.

Pa lohk premišljam kakor hočem in si domišljam da so Slovenci isti-----žal na kaslcih (vsi pokrivljeni in več kot polovica brez vratic) samo dva slo priimka.

Ne trdim da so vsi isti in danes, ko so to lastniška stanovanja je vse poštimano pa kljub temu da je pred blokom največ opel kadetov (solza) in ob večerih same skupinice ,,šuškovcov,,..

Objavljeno

ce komu vanilla izlet in pervy tours ne zadostujeta lahko icetours "zrihta" kaksen ogled avtohtonih jodlerskih cefurjev. yep, it´s the same here. razlicni jezik, ista mentaliteta, nobene razlike.

@ lucky: te popolnoma razumem z razlogom.

Objavljeno
opel kadetov (solza) in ob večerih same skupinice ,,šuškovcov,,..

PS: šuškavec ni narodna noša južnjakov ampak tistih, ki so jih za 500 tolarjev kupovali na tržnici ali v Lentiju, ker levisk za 15 jurjev niso mogli nabaviti ... Za Opel Kadett verjetno velja isto ...

PS: zagotovo je tudi kdo od vas kdaj vsaj dan ali dva nosil šuškavec ,ker se je zdel "moderen"? :D

Objavljeno
PS: zagotovo je tudi kdo od vas kdaj vsaj dan ali dva nosil šuškavec ,ker se je zdel "moderen"? :D

Not me! :P :P Za delat so gumjasti škornji al pa bulerji pa kombinezon, za okol it pa kavbojke pa leder reklc. Ni časa bit "moderen". To je za petelinčke in pute. :P :D

Objavljeno

Šuškovec ni kr neki-- je NIKE in patike une s fedrčki na petah in cestarsko oranžne barve---ni poceni. Sicer pa nima veze, sam k si se glih zapiču v obleko in avte---tut solze majo svašta opreme gor in niso zgolj prevozno sredstvo, ker naj ne bi blo denarja. Drugač maš pa tut druge dražje avtočke, razne kalibre, pa omege, pa bmw vse tuning variante.

Objavljeno
Za feedback sem z redkimi častnimi izjemami dobil spet ksenofobijo obeh predznakov. Tudi od tebe. Zanimivo ...

kje si pa mojo ksenofobijo našel ? +/- ? :?

Objavljeno
kje si pa mojo ksenofobijo našel ? +/- ? :?

Malo sem si tvojo izjavo: "Ma daj Horjo pizdiš ker si imel slabe izkušnje..." preveč resno vzel... ;)

Don't worry, bo bolje! Imej se lepo

HHV

Objavljeno

motoriste v sloveniji popadla snegofobija :D

Objavljeno

Uf kaj vse bi jim delal in kam bi jih poslal ... :naughty:

Objavljeno
Uf kaj vse bi jim delal in kam bi jih poslal ... :naughty:

Motoristom? O:-) Ja sej snegofobija je pa res grda navada. O:-)

.) :D :D

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!