Skoči na vsebino

Yamaha TDM 900

Noise

Priporočene objave

Sej mogoče pa imam 850, ker imam občutek da bom moral glih to narest :P

Le dobro preštej kubike :naughty:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ali je kateri od TDMjevcev vozil svoj motor po pesku (pescene plaze, sipine). Kaksne so vase izkusnje.

:yes:

Mamkabozja

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za kaj takega boš moral nabaviti gume, ki so primerne tudi za off road.

Pravijo, da se motorček dobro obnaša na takih terenih vendar v drugih pnevmatikah, Za take podvige bi bilo dobro tudi povišati izpuhe in zamenjati krmilo za malo širše.

post-11137-1205434573_thumb.jpg

Gume Michelin Anakee 15/70x17 zadaj in Michelin Sirac 110/80x18 spredaj

ali tole: Avon distanza

post-11137-1205434406.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Si ga ze sprobal na kaksnem lazjem off roadu ali malo slabsem makedamu?

Mamkabozja

Pri voznji po slabem makadamu me je motila predolga prva prestava, ne mores se peljati zelo pocasi brez uporabe sklopke. TDM-ka je cestni motor.

Popravljeno . Popravil Buzdovan
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pri voznji po slabem makadamu me je motila predolga prva prestava, ne mores se peljati zelo pocasi brez uporabe sklopke. TDM-ka je cestni motor.

Se strinjam. Nekako ne gre glih najboljše po makadamu (imel gor gume Dunlop D220 sportmax). Na asfaltu je pa odlična!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

hm......zdaj vidim, da sem nabavila enduro motor, čeprav sem bila vedno prepričana, da je dober turing motor, ki pa nekako ni za makadam :krneki: :krneki: :krneki: :naughty: :naughty:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

hm......zdaj vidim, da sem nabavila enduro motor, čeprav sem bila vedno prepričana, da je dober turing motor, ki pa nekako ni za makadam :krneki: :krneki: :krneki: :naughty: :naughty:

Če boš z njim delala dolge ture (malavanturizmaneškodipress), ti tudi kakšen makadam/blato ne uide. TDM niti približno ni enduro motor. Že sama zasnova motorja - okvir...ti jasno kaže, da gre za cestno zadevo. Če si jo pa kupila za to, da jo boš kazala na ridah, potem pa :wacko:. Z njo sem prevozil kar lepo število kilometrov, po asfaltu, makadamu, pa tud kakšen kolovoz se je našel. TDM-ka je svoje delo opravila z odliko.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Si ga ze sprobal na kaksnem lazjem off roadu ali malo slabsem makedamu?

Eden od makadamov. Upam, da je dost slab. Tega je blo 9km, brez problemov.

post-11137-1205950667_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

Aha, si ga končno sporabala :naughty:

Lahko še pokomentiraš razliko med Fazerco in TDM? Da malce obrazložiš "super motor" in "krasno vožnjo".

Popravljeno . Popravil jetman
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Aha, si ga končno sporabala :naughty:

Lahko še pokomentiraš razliko med Fazerco in TDM? Da malce obrazložiš "super motor" in "krasno vožnjo".

no ,aj naj napišem, glede na to, da ..........ne vem, Fejzerco si moral skoz šponat pod nekimi visokimi obrati, tle pa lepo že z niskih motor ful vleče,

motor je večji oz. višji kar je zame velik plus..........., pa gre tam kjer je treba, le tega se še nisem navadila da dosti bolj trese kot Fejzer........., ampak baje zaradi 2 valjev :krneki: :krneki: :krneki: in da to vsi bolj tresejo kot 4 valjni.....

drugače pa.......... :worship: :worship:

malo se bojim, da bom dobila blokado 5 ali 6..prestavo. :headbang: :headbang: saj veš zakaj..... :whistle: :whistle:

Popravljeno . Popravil tati
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Eden od makadamov. Upam, da je dost slab. Tega je blo 9km, brez problemov.

No, če je bil ves makadam tak kot je na sliki, je bil boljš kot marsikateri asfalt! Tele "MEZ6" so namenjene udobni turing vožnji, ne pa kakšni off r... Je pa po mojem tko, da kakršne koli gume že imaš gor, ne vem kakšnega divjanja po šodru, če ti je količkaj za motor, si ne boš privošču, a ne! Če pa gre lepo po pamet`pa ni problem!

Aja, kolk pa je zate "velik kilometrov"? :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Aja, kolk pa je zate "velik kilometrov"? :whistle:

Sori, ton je rekel, da je prevozil kar lepo število kilometrov. Pa naj bo to vprašanje za ton-a :yes:

Makadamskih kilometrov s TDM je bilo kar blizu 2500. Večino so bile to sorazmerno "normalne" gozdne ceste, nekaj pa jih je bilo tudi skoraj za offroad. Ampak nobenih problemov, malo sem spustil zrak v gumah in po ovinkih bolj previdno. Razen manjših oddrsavanj zadnjega kolesa zaradi prehitrega dodajanja gasa iz ovinkov drugih težav ni bilo (razen manjših pikic od kamenčkov na plastiki). No, izogibal pa sem se travnatih površin. D220 sportmax ni za na travo! :naughty:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj pa od kamenčkov potolčene izpušne cevi za prvim kolesom :?

Zanemarljivo malo, pa še to če sem pogledal čisto od blizu (cevi zaradi vročine malce barvo spremenijo, pa ni bilo videt :naughty:)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Makadamskih kilometrov s TDM je bilo kar blizu 2500. Večino so bile to sorazmerno "normalne" gozdne ceste, nekaj pa jih je bilo tudi skoraj za offroad. Ampak nobenih problemov, malo sem spustil zrak v gumah in po ovinkih bolj previdno. Razen manjših oddrsavanj zadnjega kolesa zaradi prehitrega dodajanja gasa iz ovinkov drugih težav ni bilo (razen manjših pikic od kamenčkov na plastiki). No, izogibal pa sem se travnatih površin. D220 sportmax ni za na travo! :naughty:

No makadama je blo čist dost, samo jaz sem mislil vseh km skupaj.

Drugač pa jaz razumem, da si imel TDM-ko namesto krosle, al kaj :yes:

Jaz sem jo imel za po cesti! No, če se je kje končal asfalt, je šlo tudi po šodru, da bi ga pa ravno iskal pa ne.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sem dal namontirat novo obutev, Dunlop Roadsmart. Bom videl kako se bo nova pnevmatika izkazala.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sem dal namontirat novo obutev, Dunlop Roadsmart. Bom videl kako se bo nova pnevmatika izkazala.

kok ojrov te je prišlo?? a si dal obe gumi zamenjat?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

<a href="
target="_blank">

Tole delajo zanesenjaki s TDM900 </a> :worship:

vse kul, le meni je mojega motorja za v vodo res škoda...............

drugače pa danes zopet poskusila mojo lepotico, super, malce so mi regulirali vzmetenje in je tudi to bolje, tako, da motor super........... :worship: :worship: :worship:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kok ojrov te je prišlo?? a si dal obe gumi zamenjat?

Vse skupaj je bilo 222 € (sprednja, zadnja, montaža).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!