Skoči na vsebino

The Lord of the Rings

suzuki

Priporočene objave

Hola!

The Lord of the Rings je moja najljubsa knjiga, to ve vsak, ki me pozna (zdaj pa tudi vi). Danes sem po neznanski sreci uspel priti na nekaksno predpremiero oz "reklamno" predvajanje filma The Lord of the Rings namenjeno visokim gostom, novinarjem in ostalim nenavadnim bitjem.

Lahko recem samo: odlicen film, ki mu je (najbolj bistveno!) uspelo ohraniti carobnega duha knjige... Dolg je 2:58, zgodba verno sledi knjigi, celo nekateri dialogi so direktno iz knjige (hmmm - tko je to, ce si usekan, pa ves!), le nekatere dogodke so izpustili (hja, zal - jest bi lahko tam visel tudi 5 ur ali se vec). Specialni efekti sploh ne izgledajo specialno, ampak so nelocljivi del filma/zgodbe, hvalabogu. Tudi osebe so take "kot treba" (no, dalo bi se tudi kaj razpravljat, ampak samo v zivo, po ogledu). Kaj vec ne bom povedal - pojdite si pogledat, ne bo vam zal. Najbrz pa zelo pomaga, ce prej preberete knjigo - za tokrat dovolj samo prvo - ceprav si jest enostavno ne znam predstavljati, kako to vidi nekdo, ki mu je vse novo... ampak zihr je kul.

In sedaj? Hja nic - v cetrtek (premiera) grem se enkrat, saj mi je karta ostala: danes je bil ogled zastonj.

Ce se vas je prijelo in/ali za lazje cakanje je prva pomoc na: http://www.lordoftherings.net/

LP suzuki

• Ni mi všeč 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne vem zakaj je sicer tema " Kaj pa glasba ? " zakljcena - > nisem sledil.

No jast se nisem prebral knjige, sem pa neki igrc preigral in clankov precital in komaj cakam na film (seveda si ga bom ogledal kake 2 tedna po premieri v miru -> upam ).

Me pa zanima, ce se kdo poslusa HMB Blind Guardian bend (en album( pa se kaj) imajo ravno na tematiko ravno te knjige)

I'LL KEEP THE RING

DDV in baterije ze vkljuceni v ceno

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A si se kdo zeli prestopiti v Midle Earth.

... nekateri pač živimo v svetu domišljije ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

There are signs on the ring

which make me feel so down

there's one to enslave all rings

to find them all in time

and drive them into darkness

forever they'll be bound

Three for the Kings

of the elves high in light

nine to the mortal

which cry

[solo: Markus]

[Ref:] Slow down and I sail on the river

Slow down and I walk to the hill

and there's no way out

Mordor

dark land under Sauron's spell

threatened a long time

threatened a long time

Seven rings to the gnomes

in their halls made of stone

into the valley

I feel down

One ring for the dark lord's hand

sitting on his throne

in the land so dark

where I've to go

Lord of the rings

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

quote:

Me pa zanima, ce se kdo poslusa HMB Blind Guardian bend (en album( pa se kaj) imajo ravno na tematiko ravno te knjige)

I'LL KEEP THE RING

Spokorno javljam, da imam njihov album Imaginations from the other side. Krasna zadeva, ampak je še tolk drugih bendov, da temu žal ne sledim preveč. Mogoče jim bom po prebrani knjigi in ogledu filma (Hvala Suzukiju za rajcanje. Knjiga že nekaj časa čaka moje očke, zato jo moram čim prej prebrati) posvetil malce več pozornosti. Tele Dungeons & Dragons variante sicer niso moja prva izbira, ampak sem odprt za vse, kar je dobro.

Burn to be wild

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

quote:

[maroon]O čem sploh govorite, zaboga :D

To mene tudi zanima, bi mogoče podnapise vkloplipa ne da bi bil radoveden

Grobnik, 1:39.317

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

quote:

There are signs on the ring

which make me feel so down

there's one to enslave all rings

to find them all in time

and drive them into darkness

forever they'll be bound

Three for the Kings

of the elves high in light

nine to the mortal

which cry

and there's no way out

Mordor

[stuff deleted]

Lord of the rings

Nemoj, nemoj... pa ti poznas Blind Guardian!

Nice...

Einherjer

-------------

www.firestartersmc.com

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

quote:

O čem sploh govorite, zaboga :D

//0iSe />aTa

-=> //otos/et.co//

Ja madonca, berte poste, ne pa jih površno preletavat. Govora je o muziki, ki vleče inspiracijo iz zgodb a la Tolkienov Lord of the rings.

Burn to be wild

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A ni tut ENJA z enim komadom tuki????????????

Ma bo treba jet pogledat.....ker , če je suzuki tok užival....pol ga morem jest kot večni otrok najmanj 3X videt!!!!!

Klimbra.....preprosto neponovljiv

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

NE VEM, AMPAK MENI JE FILM SUMLJIV. KER, GA ENNORMNO REKLAMIRAJO, POMENI, DA SO VANJ OGROMNO VLOŽILI IN VELIKO SE VLAGA SAMO V PREIZKUŠENE KLIŠEJSKE PROJEKTE. DO SEDAJ JE BIL EDINI DOBER REKLAMIRAN FILM VOJNA ZVEZD. čE SAMO POMISLIM KAKŠNA KATASTROFA JE JURSKI PARK.

FILM BOM ŠEL MOGOČE GLEDAT, ČE BOJO KAKŠNE DOBRE KRITIKE.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kritike na netu so prav dobre, najbolj gre pa itak zaupati našemu Suzukiju, ki se očitno na stvar Tolkiena zelo dobro spozna. Če takšnega človeka ekranizacija bukve navduši, pol si lahko ziher, da je v redu.

Burn to be wild

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

HOJLA:

če si hočte ogledat kako razvlečen in brezzvezen film je to in kakkšen čudaški folk ga hod gledat si preberte: http://www.kolosej.si/film/gospodar_prstanov/

Nihče, ki ni obseden s temi čudaškimi knjigami, ni o njem povedal drugega kot da je za en k**c in strašno razulečen. In ljudje, ki ne znajo slovensk so napisali enih 100 strani o tem kako slab prevod je. In en ga je šou zaradi slabga prevoda gledat u Austrijo, kjer je sinhroniziran u nemščino - čudaštvo brez primere??!!

O s a m a

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj zdej Lordsama, si videl film ali ne? Saj veš, da je treba to pogledat, že zaradi splošne izobrazbe.

Na kritike povprečnežev pa se ne zanašaj preveč, ti lahko veliko dobrega uide (posebej od takih, ki si vtis o filmu ustvarijo na podlagi v jodlarščino sinhroniziranega filma). Tebe prevod najbrž ne bo motil, če nisi bral knjige v slovenščini, na srečo pa imaš na voljo originalen ton, tako da ne bi smelo biti problemov.

Če boš že šel film gledat, ne prevzemam nobene odgovornosti, če se bo tudi tebi zdel za en k**c.

O mojih vtisih pa enkrat potem (tudi jaz sem brez literarne podlage)...

Bye

Desmo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

film je absolutno predolg (eno uro bi lahko komot skenslali). Da o koncu sploh ne govorim, ki pa sploh ni konc...Pricakoval sem vsaj to da bo prstan dobil nekdo drug in se bo potem zgodba nadaljevala, tako pa lahko cakam na drug del filma, v katerem bodo spet tri ure hodili okoli ali kaj???

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

quote:

film je absolutno predolg (eno uro bi lahko komot skenslali). Da o koncu sploh ne govorim, ki pa sploh ni konc...Pricakoval sem vsaj to da bo prstan dobil nekdo drug in se bo potem zgodba nadaljevala, tako pa lahko cakam na drug del filma, v katerem bodo spet tri ure hodili okoli ali kaj???

Miki: seveda je nemogoce, da bi bilo KARKOLI cisto vsem vsec, ampak ti definitivno sploh nisi razumel situacije... Ni blema, je pa skoda...

quote:

"...FILM BOM ŠEL MOGOČE GLEDAT, ČE BOJO KAKŠNE DOBRE KRITIKE."

Osama: upam, da nisem prevec drzen v trditvi, da je pri tem filmu absolutno zgreseno, ce ga bos sel gledat samo zaradi morebitnih dobrih kritik... Zadevo je treba zastopit sicer bos koncal kot Miki - kar ni sicer nic narobe, je pa cista izguba.

LP suzuki

PS sem nasel se eno mnenje g.Mule Omarja (ki je najbrz "nas" g.Osama) na straneh Koloseja med odzivi na film in mu sporocam, da nisem tisti "Borut (Suzuki)", ki je sel film gledat v Graz, da mi ni bilo treba gledat bedastih podnapisov. Sinhronizirani filmi so mi namrec se neizmerno bolj zoprni kot slabi prevodi, ki jih lahko dokaj enostavno izklopim...

Uredil - Suzuki on 21/01/2002 11:36:55

• Ni mi všeč 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dejstvo je,da so običajno filmi slabši kot literarna podloga......"beri knjiga"......in da so mnogi ,ki so knjigo prebrali potem nad filmom razočarani.

Iz lastne izkušnje lahko rečem samo to.....ko sem hotel brati famoznega Herrya.....NI ŠANSSSSSSSSS..bllaaaa,bblllaaaa....samo filem saem pa preživel......pa še fino sem se zabaval ob neslanih komentarjih in prevodih našim nadebudnim cicibanom,ki so ta film vzeli za kultnega(poznam primer,ko ga je hotel 5.letni mladenič gledat 5x....za vsak rojstni dan po enkrat...pa je ata izgubil smisel za humor že po 3 ogledih.....nagrada za potrpežljivost mu sigurno pripada).

Pustimo se presenetit....če ne zaradi filma....pa zaradi muzike!!

Klimbra.....preprosto neponovljiv

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

počakajmo na drugi in tretji del,potem pa povejmo kritiko do konca!

(sej se hecam !)

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

quote:

Miki: seveda je nemogoce, da bi bilo KARKOLI cisto vsem vsec, ampak ti definitivno sploh nisi razumel situacije... Ni blema, je pa skoda...

kake situacije?

film je cist kul, tudi od mene dobi vsebina pozitivno kritiko, pa glasba, pa scene, sam je bedasto da je tako dolg. Sej zgodba je skoz "napeta" tako da ni blema, sam dolzina je pa pretirana pa konc...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nekoč v davnih časih sem prebral "Hobbita", da sem lahko igrico na ZX Spectrumu končal... Film sem si seveda šel pogledat - zdaj pa si bom moral nekje knjige nabavit, ker se mi ne da še dve leti čakat, da doživim, kako prstan .....

Aja - pa Spectrum je še vedno ZAKON!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

quote:

Nekoč v davnih časih sem prebral "Hobbita", da sem lahko igrico na ZX Spectrumu končal... Film sem si seveda šel pogledat - zdaj pa si bom moral nekje knjige nabavit, ker se mi ne da še dve leti čakat, da doživim, kako prstan .....

Aja - pa Spectrum je še vedno ZAKON!

no in kdaj pridejo nadaljevanja na platno?

pa odloču sem se knjigo prebrat, zdaj pa me zanima točn naslov knjige?? Suzuki pomagi!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

quote:

pa odloču sem se knjigo prebrat, zdaj pa me zanima točn naslov knjige?? Suzuki pomagi!!

Nadaljevanji (dve) prideta najprej konec tega leta in drugo konec 2003 (se pravi v razmaku enega leta).

Knjiga ima pac naslov Gospodar prstanov - oz. Lord of the Rings. To da ima tri dele naj te ne zmoti - to je ena knjiga, ki je v treh kosih. Jaz jo imam v enem kosu v anglescini - kupil v Amsterdamu.

BTW: Film je prekleto dober - malce dolg za mojo rit, ampak mi ni zal, da sem ga sel gledat (mogoce ga bom sel se enkrat)

Einherjer

-------------

www.firestartersmc.com

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

quote:

pa odloču sem se knjigo prebrat, zdaj pa me zanima točn naslov

knjige?? Suzuki pomagi!!

Vsi trije deli so menda že posneti. Drugi del naj bi šel v "javno predvajanje" januarja 2003, tretji pa januarja 2004. DivX someone?

Naslov knjige pa je nekaj popolnoma drugega... ..."The Lord Of The Rings"???

Sex is not the answer. Sex is the question. "YES" is the answer!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

quote:

Vsi trije deli so menda ?e posneti. Drugi del naj bi sel v "javno predvajanje" januarja 2003, tretji pa januarja 2004. DivX someone?

Naslov knjige pa je nekaj popolnoma drugega... ..."The Lord Of The Rings"???

Sex is not the answer. Sex is the question. "YES" is the answer!

Ne "menda" ampak "sigurno". Vse tri dele so snemali naenkrat... Stroske produkcije (za vse tri) so pokrili v 3. ali 4. tednu predvajanja 1. dela :)

Einherjer

-------------

www.firestartersmc.com

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola!

Naslov JRRTjeve knjige je "The Lord of the Rings", ki je iz treh delov (The Fellowship of the Ring, The Two Towers in The Return of the King), ki so vcasih vsi v eni knjigi, vcasih vsak v svoji, kar je nepomembno - pomembno je, da pazis, da dobis zraven tudi vse priloge (Appendix A - F ), v katerih so opisane znacilnosti ras, izgovarjava imen, zgodovina/letnice glavnih dogodkov po dobah, enako za osebe, potem razlicne pisave, navade itd itd, na kocu pa se stirje Indexi: Songs and Verses; Persons, Beasts and Monsters; Places; Things

Pri nas obstaja nekaj let star prevod (Gospodar prstanov, v katerem so zajete vsi trije deli), ki pravkar dozivlja ponovljeno in popolnoma prenovljeno izdajo, zaenkrat samo prve knjige. Jest se s tem in s polemikami o (ne)kvaliteti prevodov ne maram ukvarjat, ker globoko verjamem, da lahko zacutis pravi car te knjige le v originalu in je branje prevoda povsem primerljivo z duhanjem marjetic z gasmasko! Zato sem tudo v kinu po nekaj minutah "izklopil" podnapise.

Miki: ne bodi uzaljen, ko sem rekel, da ne razumes situacije - to ni bila zalitev ampak enostavno dejstvo: ce bi prebral (originalno) knjigo (in ostale, ki sem jih nastel spodaj), ti niti na misel ne bi prislo, da bi napisal:

"film je absolutno predolg (eno uro bi lahko komot skenslali). Da o koncu sploh ne govorim, ki pa sploh ni konc...Pricakoval sem vsaj to da bo prstan dobil nekdo drug in se bo potem zgodba nadaljevala, tako pa lahko cakam na drug del filma, v katerem bodo spet tri ure hodili okoli ali kaj???"

zato bi raje rekel:

"film je absolutno prekratek, ker nekaterih zanimivih dogodkov sploh ni noter, konec je pa najbolj natancno taprav kar jih sploh je, saj je poanta cele knjige prav v tem, kako hodijo naokoli cele dneve in noci (se pravi ne spet tri ure ampak se dvakrat po tri ure!). To je najprej fajn zato, ker je Frodova naloga, da vrze prstan v eno imed Cracks of Doom na gori Orodruin (ki je cisto na drugem koncu sveta kot njegov ljubljeni Shire) in ga tako unici, s tem pa tudi hudobnega Saurona, vse ostale prstane in vse kar je bilo narejenega z njimi; pa tudi zato, ker se mu (in njegovim prijateljem) na poti dogajajo take cudovite prigode v tako cudovito lepo prikazanem svetu... in zato je ta knjiga po mnenju mnogih Knjiga stoletja..."

Zato bi se raje tako kot jest precej bolj sekiral, ker so npr izpustili zgodbico o Tomu Bombadillu, bitju, ki je na svojem ozemlju vladalo vsej naravi in starem skoraj kot Ea (oz Arda), katere del je Middle Earth; ki je imel precudovito zeno, Goldberry, hcerko reke, s katero sta zivela v hisici ob potocku itd itd... na katerega prstan ni imel nobenega ucinka, ko si ga je nataknil na prst... in ki je resil vse stiri hobbite, ko jih je zajel Old Man Willow in potem se enkrat, ko jih je na enem vrhu malo pred Breejem barrow-wight zvabil v svojo podzemno luknjo in jih hotel ubiti...

Film je IMHO le dodatek knjigi, se en Appendix, v katerem lahko (samo nekatere!) dogodke vidimo tudi v sliki...

Za vse, ki vas ta rec RESNO zanima pa obvezno branje zajema vsaj se knjigi The Hobbit (dogodki, ki so pripeljali Bilba do prstana, vmes je podane precej zgodovine Elfov, Dwarfov in ljudi v Tretji dobi (Third Age)) in The Silmarillion (in/ali vsaj Lost Tales), ki nam razodene natancno zgodovino Middle Eartha v prvi dobi in nekaj se v Drugi dobi (First Age in Second Age), o davnih dogodkih, ki so pripeljali do hudobnega Saurona, pa o stvarjenju sveta, moci in posebnosti posameznih bogov, o pohlepnosti (in zato globokem padcu) ljudi (celo zakaj je zemlja okrogla!), pa se kaj, kar se ta hip ne spomnim; vse od istega avtorja.

Brez zamere - nam ljubiteljem JRRTja je to pac vsec - komur ni, pa tudi nic hudega. Meni ga je lahko le zelo zal... ker ne bo nikoli razumel, kaj zamuja...

Naj bo dovolj, ne maram bit predolg, ker vseh tole pac ne zanima... Ce pa ima slucajno kdo kaksno vprasanje, pa sem vedno na voljo!

LP suzuki

• Ni mi všeč 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!