Ice Objavljeno Januar 29, 2002 Avtor Deli Objavljeno Januar 29, 2002 quote: Tud men se zdi, da je vožnja bolj dinamična če skadiš en joint al pa dva. samo ne potem na cesti pi*darije v moji blizini delati. ----- The consecutive stages of Situations: SNAFU,TARFU and FUBAR. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Osama Objavljeno Februar 7, 2002 Deli Objavljeno Februar 7, 2002 Žal sem nekadilec in na ta način prikrajšan za prelesti trave. Men je sam slabo, če probam. Ampak pri obojem gre za mero. Včasih, ko mi 6-tka ne gre lepo čez ovinek, se ustavim pri stari pošti in popijem točeno pivo. Potem se mi kar odpre. Ne gre samo za alko - dozo, ampak tudi za gurmanski užitek pri točenem pivu in s tem posledično dobro voljo. Ampak prosim ENO pivo. Nevem zakaj nebi to veljalo za tudi džoint. Za zasvojenost pa je potrebna še duševna komponenta. Če nimaš kaj drugega početi, potem pač piješ ali se drogiraš in si slej kot prej zasvojen. Če imaš npr. dober hobi, kot je motorizem, boš avtomatično rajši polagal ovinke, kot pa se ga zapijal ali se fiksal. Ker nimaš neomejenih sredstev boš spet rajši vlagal v stroj kot v droge. Kot mulc sem bil čisto zasvojen s fliperji - vložil sem v to ves čas in denar, prav bedno. Življenje se mi je obrnilo na glavo, ko sem zbral za ponny express. Potem sem imel čisto drug cilj in življenje. Ker sem si želel boljši motor - 6-tko, sem v to tudi usmeril svoje napore in se finančno in delovno izobrazil. Dokler imaš neki cilj skratka ne moreš postati kronik. O S A M A Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motomanijak Objavljeno Februar 7, 2002 Deli Objavljeno Februar 7, 2002 quote: Kot mulc sem bil čisto zasvojen s fliperji - vložil sem v to ves čas in denar, prav bedno. O S A M A Znana zgodba. Vazno da replay naštrikaš, če ga ne pa še en žeton kupiš, pa jovo na novo. Pa se vrtiš v krog. Ja, ja zajebana zasvojenost. Če računaš da je 1 žeton 70 SIT (malokje) pa na dan 3x (manj ni možno, ker te preveč drži), ti pride na tede 1400 SIT. Pa to so male cifre. Kaj če ga igraš zjutraj, po šoli oz. popoldne in zvečer. Marihuana je boljša zadeva, čeprav je mix marihuane in fliperja dobra zadeva. Dela. MM Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motofrik Objavljeno Marec 8, 2002 Deli Objavljeno Marec 8, 2002 Vidim,motomanijak,da imava isti sliki...Aja,glede trave,sem za,kot je rekel Ice-vsi fajti so na osnovi alkohola.Tako da alkohola pri meni vsaj na srečanjih ni,travo pa sem parkrat probal-me sploh ni zadela,ne vem no... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BRANE Objavljeno Marec 8, 2002 Deli Objavljeno Marec 8, 2002 Dok je bilo tita bilo je i šita! Pijem: (večkrat preveč) trava: v mladosti celi travniki Rezultat: Odvisen sem bil kvečjemu od cigaretov in križev pot potil pred leti, ko sem se odločal za nekadilce. Zanimivo da je trava in tobak čisto drugi filing in odvisnost enega ni pogojena oz. ne ustvarja odvisnost drugega. LP. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gallus Objavljeno Marec 8, 2002 Deli Objavljeno Marec 8, 2002 Kaj kdo dela privat je njegova stvar!! Ampak alkohol in trava na motorju Bodite resni, predvsem pa pametni, če se vam ne mudi umret! LP SBN Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pravokotar Objavljeno Marec 30, 2002 Deli Objavljeno Marec 30, 2002 Kako zanimiva tema, pa šele zdaj sem jo odkril, ko sem pomotoma kliknil politiziranje. Politike in podobnih športov se namreč izogibam kot hudič križa, ker smrdijo. Za uvod naj povem, da s travico nimam še nobene izkušnje, medtem ko sem tisto cisterno, ki mi je bila namenjena ob rojstvu, v glavnem že polokal. Pa tudi kaj drugega se me je že prijelo, ne boste verjeli, po čisto legalni poti. Ne bom podrobneje razlagal. Moje NADvédenje je pa naslednje: katerakoli oblika zasvojenosti izvira iz preprostega dejstva, da je za nekoga življenje pretežko, da bi ga znal preživljati in uživati v "normalnem", treznem stanju. Poenostavljeno povedano, odvisnež katerekoli podvrste je zmodeliran že pred tem, preden srkne svoj prvi kozarček, pokadi prvi joint ali, če hočete, se prvič nečloveško nabaše s hrano. Samo vprašanje časa je, kdaj in v kakšni obliki bo odkril ključ za (NE)reševanje svojih na pogled nepremostljivih zagat. In ko ga odkrije, se začne zapijati/ zakajati/ prenažirati/ špricati/ šnofati/ gristi nohte/ mučiti ali pobijati ljudi/ pretirano(?) seksati/ znori/ napravi samomor.... Ja, prav ste razumeli, tudi norost je stvar odločitve posameznika. Vrata, nad katerimi sicer piše IZHOD so tako vabljiva, kadar se nahajaš v nekem nevzdržnem prostoru. Kaj pa je za njimi....???? Kar se mene tiče, lahko legalizirajo ali prepovedo karkoli, folk bo itak počel tisto, kar mu je usojeno in za kar se odloči. Razne prepovedi so samo zdravljenje izpuščajev pri bolniku z aidsom. PEPE Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hotschko Objavljeno Marec 30, 2002 Deli Objavljeno Marec 30, 2002 PEPE ti si CAR !! hotschko Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pravokotar Objavljeno Marec 30, 2002 Deli Objavljeno Marec 30, 2002 Wrong, jaz sem čistilec skladišč. Car je bil rajnki maršal. Ampak če bi lahko dobil njegovo penzijo, se rade volje prijavljam. Žal pa imam strange filing, da so me že prehiteli. Vseeno hvala za dobre želje. Pozdravčki, PEPE Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vrtnica Objavljeno Marec 30, 2002 Deli Objavljeno Marec 30, 2002 Sem proti travi in tudi ostalim drogam. Saj nekateri pravijo " sej bom sam probal ne bom zasvojen..." pri nekaterih to velja pri nekaterih pa ne in torej tudi proti sam "poskusanju". Glede alkohol sem tudi proti ampak sam prevelikim zauzivanjem. Nic ni narobe ce kje proslavlas pa spijes kozarcek vina. V redu je ce znas z alkoholom "ravnat". Ce se pa ze, po domace povedano, napijes kje v lokalu si lohko vsaj polices taxi ne pa podivjano okul vozis kr tako lahko nekateri izgubijo bliznje... Sanci Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hotschko Objavljeno Marec 30, 2002 Deli Objavljeno Marec 30, 2002 quote: Sem proti travi in tudi ostalim drogam. Saj nekateri pravijo " sej bom sam probal ne bom zasvojen..." pri nekaterih to velja pri nekaterih pa ne in torej tudi proti sam "poskusanju". Glede alkohol sem tudi proti ampak sam prevelikim zauzivanjem. Nic ni narobe ce kje proslavlas pa spijes kozarcek vina. V redu je ce znas z alkoholom "ravnat". Ce se pa ze, po domace povedano, napijes kje v lokalu si lohko vsaj polices taxi ne pa podivjano okul vozis kr tako lahko nekateri izgubijo bliznje... Sanci Vrtnica, vsaka droga je ok, če znaš z njo v pravi meri ravnat. Alkohol ni niš slabši ali boljši od ostalih. Sicer pa preberi Pepetovo mnenje o tem, ker se mi zdi, da je to absolutna resnica. Awe Pepe !! hotschko Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gregs Objavljeno Marec 31, 2002 Deli Objavljeno Marec 31, 2002 quote: Moje NADvédenje je pa naslednje: katerakoli oblika zasvojenosti izvira iz preprostega dejstva, da je za nekoga življenje pretežko, da bi ga znal preživljati in uživati v "normalnem", treznem stanju. Poenostavljeno povedano, odvisnež katerekoli podvrste je zmodeliran že pred tem, preden srkne svoj prvi kozarček, pokadi prvi joint ali, če hočete, se prvič nečloveško nabaše s hrano. Edino, kar lahko naredim, je: PEPE, vsaka tvoja objava mi polepsa dan.. ---------------------------------- Cilj ni želja, temveč uresničitev! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gregs Objavljeno Marec 31, 2002 Deli Objavljeno Marec 31, 2002 Mimogrede: kaj pa voznja z motorjem?! Ni to tudi ene vrste zasvojenost, ko ne mores zdrzati doma in komaj cakas, da zajahas svojo zelezno ljubico in poletis z njo v visave?! ---------------------------------- Cilj ni želja, temveč uresničitev! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pravokotar Objavljeno Marec 31, 2002 Deli Objavljeno Marec 31, 2002 Gregs in Hotschko, če ga ne bomo nehal žgat, bodo nas tri poslali na eurosong . Hecam, hecam, sem ful hepi, da zna kdo cenit skromne plodove mojih malih možganov in obeh ožuljenih kazalcev. Kar se pa mopedov tiče, je stvar jasna: so neke vrste nadomestni odnosno/erotični objekt. V smislu: glancaš moped namesto da bi glancal svojo drago. Mehanizem je v bistvu zelo preprost: podzavestno doženeš, da je naložba v mrtvo tvarino (beri moped) manj rizična kot naložba v živo osebo. To sem seveda ful poenostavil, ampak v osnovi smo nekje tu. Seveda pa ne gre zanemariti vloge mopeda kot vabe za osebe, ki bi jih utegnil potem glancati z isto nebrzdano strastjo kot zdaj glancaš jeklenkota. In še in še bi jih lahko napletli na to temo. Snovi je dovolj za najmanj 15 topicov. Na koncu pa seveda en lep pozdrav, PEPE Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kekec III Objavljeno April 2, 2002 Deli Objavljeno April 2, 2002 Marihuana je danes ena najbolj kontraverznih drog. Predvsem se delijo mnenja o njeni škodljivosti in o legalizaciji. Razlikujemo dve vrsti te rastline Canabis indica in Canabis sativa. Indica ali indijska konopja prihaja, kot to pove że ime iz Indije in ostalih vzhodnih deżel, kjer raste kot nezażelen plevel. Stativa ali konopja pa raste tudi pri nas in je bila dolgo časa pomemebna industrijska rastlina. Danes pa jo gojijo po vsem svetu legalno ali nelegalno, pod različnimi imeni kot so: Trava, ganja, marihuana ali marijuana… Zaradi vsebnosti THC-ja rastlina pri użivanju povzroča sprememebe v vedenju človeka in drugih żivih organizmih. Drogo so prepovedali na začetku tega stoletja, pred tem pa je bila splošno uporabljana za različne namene. Danes razširjeno mnenje o marihuani je da poškoduje możganske celice in povzroči trajne vedenjske motnje, povečuje nagnjenje k zločinom ter da użivanje marihuane vodi k odvisnosti od teških drog. Zraste do višine 2m. Listi ali perje so zelene barve in močno razvejani, na vrhu pa je cvetje ali vršički, ki so najbolj uporabni za użivanje. Steblo je tanko in vsebuje močna vlakna. Za rast potrebuje precej vode, ni pa izbirčna glede na zemljo in dobro uspeva tudi pod delno senco, in tudi zaradi lahkega gojenja je to ena najbolj priljubljenih drog. lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kekec III Objavljeno April 2, 2002 Deli Objavljeno April 2, 2002 Heroin - je ponavadi bel prah- v Mehiki pri pridelavi dobivajo bolj rjavo snov,imenovano Mexican Mud (mehiško blato),ki ga pridobivajo iz strjene zmesi,ki vsebuje alkaloid morfin.Ta zmes nastane iz mlečka,ki priteče iz zarezanih makovih glavic.Prah se ponavadi raztopi v vodi,ali limoninem soku,ker kislina poveča učinek mamila.Na ulicah ga ponavadi ne prodajajo čistega,ampak mu dodajajo druge bele snovi :sladkor,moko,apno ali celo strup strihnin .Namen je v povečanju dobička in zalog.Zasvojenci si ga vbrizgajo v čistoči od 35 do 40 %,vkolikor je čistoča previsoka (od 60 do 70 % ),tvegajo smrt. Heroin je uspavalo,podobno kot opij,in tisti,ki si ga vbrizga v žilo,zdrsne v stanje popolne brezskrbnosti. Kokain - je za razliko od heroina-poživilo,ki povzroča občutek veselja in vzburjenosti.V Peruju,kjer že stoletja cenijo učinke mamil ,imajo koko za sveto rastlino in to versko prepričanje delijo z milijoni zasvojencev po celem svetu. Do kokaina se pride z destilacijo kaše,narejene iz listov koke,ki so bili prej namočeni v kerozin,žvepleno kislino ali lug.Dodajo ji solno kislino,da dobijo snov,ki je po kemični formuli sol kokain hidroklorid.Podvrsta kokaina je zmes z imenom bazooka ,ki pri uživalcih povzroča nepopravljive možganske okvare in skrajno nasilno vedenje. Crack - je smrtno nevarno mamilo,ki se ga pridobiva zelo preprosto.Kokain se zmeša s pecilnim praškom,doda se mu voda in to pogačo dajo peči.Ko je pogača dovolj trda,se pecilni prašek razpoči,prav ta zvok je dal mamilu ime, in razkrijejo se kristali čistega hidrokloridnega kokaina.Crack se najpogosteje kadi.Kdor ga inhalira skozi nosnice je omamljen še pol ure,kdor ga samo kadi ,je lahko omamljen samo pol minute.Vendar: osebe,ki ga kadijo postanejo odvisne že po dveh jemanjih !Crack povzroča odvisnost,ki jo ni mogoče pozdraviti. Marihuana - pridobivajo jo iz listov indijske konoplje (canabis indica ) ,ki se zvijejo in kadijo kot cigareti.Indijski konoplji,ki jo na poseben način gojijo na Nizozemskem,imenujejo skunk (dihur) ali skunkweed dihurjeva trava ali po nizozemsko Niederweit ),ker med rastjo oddaja smrdeč vonj.Rastline gojijo hidroponsko :rastejo v vodi na peščeni podlagi,pod močno umetno lučjo in brez zemeljske prsti.Povprečna količina halucinogenega tetrahidrokanabinola (THT) je v navadni indijski konoplji 6 odstotkov,v dihurjevi travi pa od deset do dvajset odstotkov. Sintetična mamila ali psihotropiki : vsa ta mamila doživljajo vzpone in padce,odvisno pač od modnih muh.Trenutno premočno vodi ectasy,ki je zelo nevarno mamilo,ker ni znano kakšna kemična sredstva in kakšne kemične postopke so uporabili pri izdelavi tega mamila.Prodajajo ga mladoletnikom na rave zabavah.Pravi ectasy je metilendioksiamfetamin (MDA),mamilo,ki vsebuje več tisoč različnih kemičnih sestavin,od katerih vsa povzročajo,v večji ali manjši meri,občutek evforije.MDA ne povzroča zasvojenosti.Nevarnost je tudi v tem,da se na tržišču z mamili pojavljajo ponaredki ectasyja ,predvsem ketamin,ki je v resnici anestetik za živali in ga uporabljajo veterinarji. Amfetamini : so tudi zelo priljubljeni ,večina jih pozna pod imenom speed ali whizz.Učinkujejo tako,da dajejo občutek velike energije in živahnosti in njihovo uživanje vodi v psihološko odvisnost. LSD :največjo popularnost je doživel v začetku sedemdesetih let,spet postaja popularen.LSD je dietilamid lizergove kisline,ponavadi z njim prepojijo papir,ki ga potem uživalci pojedo ali raztopijo v tekočini.Povzroča zelo močne halucinacije (privide),poruši občutek za čas in prostor in ljudje dobijo občutek,da lahko letijo. Pomirjevala : znana tudi kot benzodiazepini,tudi spadajo med mamila in povzročajo zasvojenost.Najbolj znana so :klordiazepoksid,diazepam in temazepam.So v kapsulah in uživalci jih pogoltnejo ali segrevajo in si jih vbrizgajo v žile.Dajejo občutek pomirjenosti. Topila : z njimi se omamljajo že na šolskih dvoriščih,predvsem z razpršili,gorivi za vžigalnike,lepili ,barvami in tekočimi čistili.Hlape vdihavajo tako,da svoj obraz potisnejo v plastično vrečko,da hlapi ne morejo uiti.Vdihavanje je smrtno nevarno. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
D.J. Objavljeno April 3, 2002 Deli Objavljeno April 3, 2002 KEKECIII i can see, that you are well into it jaz pa samo ločim med uporabo in zlorabo droge "byte" mi dust Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HHV Objavljeno April 11, 2002 Deli Objavljeno April 11, 2002 Probal travco, lokal alkota (mnogo, mnogo in prekmalu!), pa vam povem vsem skupaj: alko, cigaret in droga je vse en velik K...C! Pa ne da bi koga kaj učil, sam kot je blo že rečeno "ne pol pizdarij bliz mene pa mojim delat", ke pol pa glave sekam!! Se da pa fino žurat tud s čisto glavo, ali pa tud po meri, tolk dokler je še užitek ne pa koma. Ni mi pa jasna izjava, da motorje drgnemo, ker je ženska kaj že?? Aja, mi je že kapnil, sej zato imam pa motor zmeraj umazan Hja, ko imam pa polhn kufer, pa pri nas hladilnik nastrada. Tudi to je droga, ane. Jebi ga, s tem pač samo sebi škodiš. Ja pa ženski, če je pod tabo! Za obratno situacijo smo pa ta debel itak znani kot zelo udobni! (Mišpodkopicosenaninikolikoncavzelapress) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pravokotar Objavljeno April 11, 2002 Deli Objavljeno April 11, 2002 Horjo, višji osni pritisk je včasih prednost LP, PEPE Za svež dah in bleščeče bel nasmeh - WC NET, belilni gel. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kekec III Objavljeno April 11, 2002 Deli Objavljeno April 11, 2002 quote: KEKECIII i can see, that you are well into it jaz pa samo ločim med uporabo in zlorabo droge "byte" mi dust Pred dvema letoma sem imel poskus s konopljo (industrijsko) na ljubljanskem barju (tajna lokacija)-vendar so mi jo policaji poželi,ker je imela preveč THC-ja.(vsaj taka je bila uradna razlaga-sodnika za prekrške) Poskus je bil uraden v okviru znanstvenih raziskav...v Avstriji imajo konopljo na več tisoč hektarih oin jo dobro tržijo,ker je ene najbolj koristnih kulturnih rastlin (čevlji,hlače,srajce,vrvi,hrana,olja...) lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HHV Objavljeno April 11, 2002 Deli Objavljeno April 11, 2002 Horjo, višji osni pritisk je včasih prednost LP, PEPE Absolutno, sam veš, vztrajnost je pa včasih hudič, če bi rad smer obrnil! He, he zdej sem se spomnil. Od Dobrove naprej imajo policaji in podobni tiči strelišče, da s pištolcam pa šmajserji nabijajo. Tik pred streliščem pa njiva koruze. Da pa koruzi ni blo dolgčas, je en džanki vmes konoplco posadu. Jasno so copsi to čist slučajno pogruntal, ko je že lepo visoko čez koruzo pogledala. Seveda je bila že nekajkrat lepo obrana. Hja, zdej pa ne vem, al jih je en tko lepo za nos vleku, al so jo pa kar sami posadil!? (Kriminalciinkriminalistisoistitičipress) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pravokotar Objavljeno April 11, 2002 Deli Objavljeno April 11, 2002 Prijatelj Horjo, ob pravilno izbranih in zgledno negovanih zavornih čeljustih vztrajnost ne sme predstavljati nikakršnega problema, prej nasprotno. Tako vsaj zagotavljajo strokovnjaki. A sem te kaj potolažil? LP, PEPE Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
D.J. Objavljeno April 11, 2002 Deli Objavljeno April 11, 2002 kekc III a si imel kake piz... s kopi v tem dogodku "byte" mi dust Popravil/a - suzuki250 dne 11/04/2002 ob 18:49:18 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HHV Objavljeno April 12, 2002 Deli Objavljeno April 12, 2002 Prijatelj Horjo, ob pravilno izbranih in zgledno negovanih zavornih čeljustih vztrajnost ne sme predstavljati nikakršnega problema, prej nasprotno. Tako vsaj zagotavljajo strokovnjaki. A sem te kaj potolažil? Ups, sem se zgubu, kere zavorne čeljusti. Sem neki zmeden, sem glih bil v našem peskovniku. A si mislil tiste zavorne čeljusti?? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HHV Objavljeno April 12, 2002 Deli Objavljeno April 12, 2002 kekc III a si imel kake piz... s kopi v tem dogodku Ma ne, sej se jim tud sajnal ni kdo je to flancal. So pa bli hecni. so pol tistih pet flanc ob kombi postavli, pa se slikal zraven, kot da bi celo kolumbijsko mafijo zahaklal. Ko bi jim povedal, da je imel prejšnje leto sosed na nakladalki s traktorjem, ko je z marosta koruzo vozil skoraj vsako furo po eno 3m dolgo flanco navrh kot zastavo zataknjeno, bi se verjetno glih tam zjokal. Matr sem dolg stavk napisov, pa me je šica čist drgač učila! Ma ja, važn da je po pravopisu vse ok. (Gerdinajeblamojašicapress) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se