Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

z čem ponavadi delaš izpit do 25 kw?

Objavljeno (popravljeno)
z čem ponavadi delaš izpit do 25 kw?

er5 pa tak crap :)

so pa zablokirani če se ne motim :)

Popravljeno . Popravil JeRn3j
Objavljeno
er5 pa tak crap :)

so pa zablokirani če se ne motim :)

:yes:

Objavljeno
pol načeloma bom mogu jst glih not dat blokado

pa registrirat

pa kuj pol vn dat

pol pa ko bo ta nov zakon pršu v veljavo bom mogu še enkrat na tehničnega :headbang: :headbang: :headbang:

ko boš ti enkrat dubu izpit za 25kW boš meu ta izpit in je pol čist vseeno če se zakon spreminja ker ti veljaš po tistem ko je bil takrat ko si dobil izpit...zate tist 35kW ne bo veljal :)

Objavljeno

to se pravi da če sem pri 17tih naredil izpit za A1 dobim drugo leto ko preteče 2leti normalno za 25kW in nato pri 21tih za neomejeno...s tem vrjetno nerabim vozit nobenih dodatnih ur ker "pomojem""pomojem" spadam v star zakon....???

Objavljeno
to se pravi da če sem pri 17tih naredil izpit za A1 dobim drugo leto ko preteče 2leti normalno za 25kW in nato pri 21tih za neomejeno...s tem vrjetno nerabim vozit nobenih dodatnih ur ker "pomojem""pomojem" spadam v star zakon....???

to pa men se zdi da ne bo šlo, ker če se bo res pol letos spremnil zakon po tistmu datumu ne boš mogel več dobiti 25kW...ti boš pomoje padu glih v ta zakon 35kW če bo res

jst sm prej mislu če maš že zdj 25kW da ti pol ne bo treba na 35kW it, a me razumš :)

Objavljeno
to pa men se zdi da ne bo šlo, ker če se bo res pol letos spremnil zakon po tistmu datumu ne boš mogel več dobiti 25kW...ti boš pomoje padu glih v ta zakon 35kW če bo res

jst sm prej mislu če maš že zdj 25kW da ti pol ne bo treba na 35kW it, a me razumš :)

ja gospod :)

ej...a tej bom mogo še jit ure vozit ko bom šel v višjo kategorijo???ker sem odzgoraj nekje prebral da pri prestopu v višjo kategorijo imaš praktični preizkus???

Objavljeno
ja in, 0,16 je pa meja, vemo pa da mora bit motor težji od 156 al 157kg (sem že pozabil kolk točno), da padeš z 25kw in razmrjem še v kategorijo

niti kg niso omejitev. pogoj je da manj kot 25kw in manj kot 0.16kw/kg. se pravi če ma motor 25kw in več kot 0.16kw/kg ga daš zablokirat na 22kw naprimer, pol pa izpolnjuješ oba pogoja..

problem je pol, ker si še niso take blokade zmislili :P

Objavljeno
niti kg niso omejitev. pogoj je da manj kot 25kw in manj kot 0.16kw/kg. se pravi če ma motor 25kw in več kot 0.16kw/kg ga daš zablokirat na 22kw naprimer, pol pa izpolnjuješ oba pogoja..

problem je pol, ker si še niso take blokade zmislili :P

no tukaj si vse povedal, kg so omejitev, še posebej če hočeš met 25kw.....mislim da cbr 600rr (2007) je lažja od 157kg

Objavljeno

Sam mi bomo pa vsen pr 20ih dobil izpit za neomejeno :yea1: :yea1: :yea1: :yea1: :yea1: :yea1:

Objavljeno (popravljeno)
Sam mi bomo pa vsen pr 20ih dobil izpit za neomejeno :yea1: :yea1: :yea1: :yea1: :yea1: :yea1:

tud to je res ja, mamo srečo :D

Popravljeno . Popravil _N3jC_
Objavljeno

mene pri vsem tem nekaj moti.

1. recimo... nekdo je star 16 let in gre delat izpit za 125 ccm. ker mu recimo doma ne odobravajo nakup motorja, z nakupom počaka in ga recimo vmes že mine, da bi vozil motor. nato gre pri 18 letih na občino, da mu vpišejo 25/35 kw. pa motorja še vedno ne kupi, ker je zdaj čas, da naredi izpit za avto in si kupi raje avto. potem pa nestrpno čaka par dni, da pretečeta še 2 leti od prejšnjega vpisa, in gre na občino, da mu vpišejo kategorijo A neomejeno. naslednji dan gre in kupi en konkreten motor. koliko ima izkušenj?

2. recimo nekdo pa je naredil pri 24. letih izpit za A neomejeno. koliko ima pa ta izkušenj?

3. in recimo nekdo, ki si želi imeti konkreten motor pri 23. letih in ga ne more imeti, zaradi zakona. koliko pa ima ta izkušenj?

v tem primeru je tisti 1. "najbolje" prišel skozi zakon - izpit za 125 ccm je cenejši od A neomejeno.

grem pa stavit, da ima tisti pri 24. in 23. letih velikokrat več v glavi in v rokah, kot tisti pri 20. (spomnite se tega tisti, ki ste že šli skozi ta leta).

Objavljeno

Če bo po novem 35Kw in 0.2kW/kg to pomerni da če boš hotel imeti motor blokiran an 35kW mora imeti najmanj 175kg. Če pa boš mel na 25kW...potem boš pa tut ta novo CBRko 600 lahk pelav tut če je lažja od 157kg :) samo nekaj še vedno ne razumem. Jaz imam sedaj A1...........konec aprila 2009 pa se mi odpre A do 25kW (po starem zakonu).....to pomeni da takarat dobim jst 35kW( po novem zakonu)..........in mogu bom opravljat tudi praktični preizkus znova???? :headbang:

Objavljeno

1. recimo... nekdo je star 16 let in gre delat izpit za 125 ccm. ker mu recimo doma ne odobravajo nakup motorja, z nakupom počaka in ga recimo vmes že mine, da bi vozil motor. nato gre pri 18 letih na občino, da mu vpišejo 25/35 kw. pa motorja še vedno ne kupi, ker je zdaj čas, da naredi izpit za avto in si kupi raje avto. potem pa nestrpno čaka par dni, da pretečeta še 2 leti od prejšnjega vpisa, in gre na občino, da mu vpišejo kategorijo A neomejeno. naslednji dan gre in kupi en konkreten motor. koliko ima izkušenj?

2. recimo nekdo pa je naredil pri 24. letih izpit za A neomejeno. koliko ima pa ta izkušenj?

3. in recimo nekdo, ki si želi imeti konkreten motor pri 23. letih in ga ne more imeti, zaradi zakona. koliko pa ima ta izkušenj?

v tem primeru je tisti 1. "najbolje" prišel skozi zakon - izpit za 125 ccm je cenejši od A neomejeno.

grem pa stavit, da ima tisti pri 24. in 23. letih velikokrat več v glavi in v rokah, kot tisti pri 20. (spomnite se tega tisti, ki ste že šli skozi ta leta).

1.) to je mogoče en procent možnosti, da se to resnično zgodi, če vzameš za primer naprimer 100 ljudi... morda je 1 takšen :)

2.),3.) nimata izkušenj, enako kot do sedaj, vendar je vseeno bolje, da takšni dobijo izpit pri 24-ih letih kot pa zdaj pri 21-ih letih :)

Tisto da je prišel ceneje skozi z izpitom za 125-ko kot kasneje čez nekaj let za neomejeno je pa zelo neumna trditev... s takšnim razmišljanjem te bo inflacija pojedla :P

Tudi liter bencina je prišel pred 10-imi leti 4x manj...

Objavljeno
Če bo po novem 35Kw in 0.2kW/kg to pomerni da če boš hotel imeti motor blokiran an 35kW mora imeti najmanj 175kg. Če pa boš mel na 25kW...potem boš pa tut ta novo CBRko 600 lahk pelav tut če je lažja od 157kg :) samo nekaj še vedno ne razumem. Jaz imam sedaj A1...........konec aprila 2009 pa se mi odpre A do 25kW (po starem zakonu).....to pomeni da takarat dobim jst 35kW( po novem zakonu)..........in mogu bom opravljat tudi praktični preizkus znova???? :headbang:

sej se ne gre zato,da so kg problem bol je jeba to, če bo to slučajno res kar je napisu XTR...

Če gremo še malo v detajle :hmm:

Da ni tu haklc? 35kw x2=70 kw (torej, motorjev z več kot 70 kw serijsko ne moreš vozit z A2, čeprav so omejeni na35 kw ?) Kako si razlagate to? Če prav razumem, potem ne moreš vozit s tem izpitom 600ccm cestnega motorja, blokiranega na 35 kw, ker ima sicer več kot 70 kw?

Objavljeno

ti bos lepo prisel skozi se po tistem zakonu ki je veljal ko si ti NAREDIL izpit

Objavljeno (popravljeno)
no tukaj si vse povedal, kg so omejitev, še posebej če hočeš met 25kw.....mislim da cbr 600rr (2007) je lažja od 157kg

mislm da ma 155kg in glih za tisti 2kg sfali blokado za 25kW, itq pa na uradnem servisu blokad za 600rr sploh ni.... :krneki:

ker sem se jst zanimu za 2007, ker sm meu eno ugodno ponudbo.... :whistle: :whistle:

Nobeden od njih nima izklušenj in morali bi biti, kot takrat ko je moja mat delala izpit in je neglede na starost mogla 2 leti imet izpit do 25Kw,... okej mogoče bi morali mejo zvišati na 50kW al pa nevem, samo da si en že mal lesen ata pr 45 omisl 1000rr, prej pa ni imel nič zna tut bit zelo zelo veselo.... :unsure: :unsure:

drugače pa izpit za 125cc motor ni nič cenejši oc tistega za neomejeno.... ura vožnje je ura vožnje razlike je max 4E.... vse ostalo kar spada zraven, pa moraš imet pri 125 ali do 25Kw ali pa za neomejeno :trance_33_sleep: :trance_33_sleep: :trance_33_sleep:

Popravljeno . Popravil Gizmo_
Objavljeno

Jaz mam zaj namen dati v mojga BMW-ja R65 blokado 25kw v prometni mi piše da mam zaj 155kW/kg ka se to tudi pol zmanša al ne? če se ne pol mi presega? Ne spoznam se tak na te stvari.

Objavljeno

155kw/kg?

to si se zmotu :D

Objavljeno

J v prometni mi tak piše Razmerje moč/masa KW/kg 000.155

Objavljeno (popravljeno)

ja to je pol 0.16kw/kg. problem pr teb je samo to ker motor nima 25kw. torej das blokado in voila, lahko peljes

ja, se zmanjsa tudi razmerje, da ti odgovorim na vprasanje.

Popravljeno . Popravil Im_a_ridah
Objavljeno
Nobeden od njih nima izklušenj in morali bi biti, kot takrat ko je moja mat delala izpit in je neglede na starost mogla 2 leti imet izpit do 25Kw,... okej mogoče bi morali mejo zvišati na 50kW al pa nevem, samo da si en že mal lesen ata pr 45 omisl 1000rr, prej pa ni imel nič zna tut bit zelo zelo veselo.... :unsure: :unsure:

ma ne vem. boljši pogoj bi bil, da si lastnik (25kw ali kolker pač) motorja vsaj nekaj časa. ker to da imaš izpit za 25 kw, še nič ne pomeni

drugače pa izpit za 125cc motor ni nič cenejši oc tistega za neomejeno.... ura vožnje je ura vožnje razlike je max 4E.... vse ostalo kar spada zraven, pa moraš imet pri 125 ali do 25Kw ali pa za neomejeno :trance_33_sleep: :trance_33_sleep: :trance_33_sleep:

ko sem jaz lani računala, ko sem šla delat izpit, bi bila razlika v ceni nekje 100€.

Objavljeno

To se lepo sliši :naughty: sem ze mislo da se bo kaj kompliciralo

Objavljeno

v glavnem naj se ne be. lahko samo cakas na homolagacijo mal doug.

good lick :D

Objavljeno

Kak bo zaj z mano če sm lani naredo A1?

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!