Skoči na vsebino

Izpit

_miha

Priporočene objave

ma u teh dveh letih (2003 in 2004) so nardili ene 3 poprauke o izpitu za A kategorijo, tko da pomoje to ni lih sigurno :hmm:

sm gledou ene datume o spremembah, ki so avgusta 2003, konec leta 2003, in augusta 2004 :wacko: :huh:

Ma pomoje tisti k ste delal izpit u letu 2003 ste lah brez skrbi .)

Bol me skrbi za use take kot jz, ki smo delal 2004 :o

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ma men gre tud že zlo na živce, ker skos spreminjajo te zakone. Če se jim že da to delat, nej pa še enkrat spremenijo nazaj. :afro1: Neumni so že tolk. <_<

Popravljeno . Popravil RaceBoy_
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hehe dobr se maš! :OK:  Dela na opravni enoti Jesenice. Tko da ti kar prid, če nimaš predelč!  :D

men se ni nikamor problem zapelajat...sploh pa z motorjem ne :D ccc uzivam v voznji tko ali drugace :D

LP tejcy :004

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zivjo!!!

a to zej pomeni da tisti ki smo naredili izpit po 2003 (v 2004) ne bomo dobili neomejeno pri 18????? upam da ne bo tako kr drgac bom :SS

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Na žalost je tako! :cry: Pri 18. dobiš za 125ccm, oziroma do 25KW. Za neomejeno pa šele pri 21. :hmm: :angry: :BUA: :BUA:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

wa!! sej to ni res!! :SS upam da se bo dalo kaj zrihtati kr men je blo drgac recen rekla pa mi je una tajnica na izpitni!! :BUA: :BUA: sam kir zakon je to do 25kw tulk jih mam ze zdej!! :lol:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zivjo!!!

a to zej pomeni da tisti ki smo naredili izpit po 2003 (v 2004) ne bomo dobili neomejeno pri 18????? upam da ne bo tako kr drgac bom :SS

Nisem siguren...ma pomoje še tisti k so delal ta zakon niso popolnoma prepričano kako bo s tem <_<

Pol bo pa tko ko zdej, k hodi klapa pr 18 po neomejeno, pa so na nekaterih UE pametni da sploh ni tako v zakonu in da dobiš šele pr 21-ih :BUA: :angry:

Na žalost je tako!  :cry: Pri 18. dobiš za 125ccm, oziroma do 25KW. Za neomejeno pa šele pri 21. :hmm:  :angry:  :BUA:  :BUA:

A si prepričan da dobiš pr 18-ih za 125cc in do 25kw :hmm:

Kolkr sm jaz brau, loh dobiš pr 16-ih za 125cc do 11kw, pr 18-ih za 350ccm do 25kw (oziroma 0,16kw na kg motorja) in pr 21-ih NEOMEJENO.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Samo skos bl komplicirajo. 3 leta z 25 KW se mi zdi mal velik. Moral bi dat pri 19 al pa 20, ker je ena sezona pomoje dovolj za pridobitev zadostnega znanja in izkušen. :hmm: Če je pa človek pametn, pa ve da ne bo šu takoj s 125 na 1000. Jest naprimer, bi si za prvo sezono kupil kakšnih 600ccm.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A si prepričan da dobiš pr 18-ih za 125cc in do 25kw

Kolkr sm jaz brau, loh dobiš pr 16-ih za 125cc do 11kw, pr 18-ih za 350ccm do 25kw (oziroma 0,16kw na kg motorja) in pr 21-ih NEOMEJENO.

Ja. Je tko k si napisov. Kubikaža mislim da ni omejena! Mislim, da imaš lahko tudi 1000ccm motor, le zablokiran more bit, da moč ne presega 0.16kw/kg, oziroma 25kw. :wacko:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dej mi mau povejte kako je glede tega izpita za 125ccm prosm. Zato ker ga mislm it čez kakšn mesec al pa dva delat... A je treba društvene na novo delat al so vredu še tisti za H? Kakšna je težavnost občinskih testov? Kolk ur vožnje je treba imet? ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja pismo zj se pa odločte...vem da u uradnmu listu piše bla bla in nevem kaj še vse pri 21...ampak...ta stvar o nas ki smo izpit naredil l.2003 mi ne gre iz glave...eden nej se spomn koko točn je zj to :huh:

Popravljeno . Popravil Zeus
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sm skor 100% da ga bosta dobile. 2 leti po opravljenem izpitu. :D

Dej mi mau povejte kako je glede tega izpita za 125ccm prosm. Zato ker ga mislm it čez kakšn mesec al pa dva delat... A je treba društvene na novo delat al so vredu še tisti za H? Kakšna je težavnost občinskih testov? Kolk ur vožnje je treba imet? ...
Nevem točno kaj s tem "društvene mislš"...mogoče cpp? Treba je na novo delat. Nardit morš cpp, prvo pomoč, zdravniški pregled (če si ga že naredil za moped, velja 1 leto in ti ga ni treba) in pa še vožnjo ter občinske teste. :wacko: Testi niso preveč težki(jaz sem v 1. padel :P ), samo dobr moreš prebrat vprašanje :D . Treba je imeti prevoženih najmanj 14 ur. Ena ura stane 6800 sit (toliko sem jest dal) in pa občinski testi približno 10.000 sit. Prva pomoč približno 13.000, cpp 15.000 in zdravniški pregled mislim da 20.000. Mene je vse skupaj koštalo približno 150k. :doze: Mislim da se bolj splača brez izpita vozt in tvegat da te ne dobijo. Bi manj plačov. :lol: Mogoče je kaj narobe kar sem napisov, samo je cena povsod približno enaka. V celotnih stroških sta vračunana še moja padca pri pp in občinskih testih. :P

lp.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Določbe 147. člena ZVCP-1, ki govori o pogojih za izdajo vozniškega dovoljenja se pričnejo uporabljati v enem letu od uveljavitve tega zakona - torej šele od sredine avgusta 2005, do takrat pa se uporabljajo določbe starega ZVCPja.

Zakoni za nazaj načeloma ne veljajo, komplikacije glede različnih tolmačenj pa bodo verjetno tako kot pri zadnji spremembi pogojev izdaje VD rešili z obveznim tolmačenjem zakona...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nevem točno kaj s tem "društvene mislš"...mogoče cpp? Treba je na novo delat. Nardit morš cpp, prvo pomoč, zdravniški pregled (če si ga že naredil za moped, velja 1 leto in ti ga ni treba) in pa še vožnjo ter občinske teste.  :wacko: Testi niso preveč težki(jaz sem v 1. padel  :P ), samo dobr moreš prebrat vprašanje :D . Treba je imeti prevoženih najmanj 14 ur. Ena ura stane 6800 sit (toliko sem jest dal) in pa občinski testi približno 10.000 sit. Prva pomoč približno 13.000, cpp 15.000 in zdravniški pregled mislim da 20.000. Mene je vse skupaj koštalo približno 150k.  :doze: Mislim da se bolj splača brez izpita vozt in tvegat da te ne dobijo. Bi manj plačov.  :lol: Mogoče je kaj narobe kar sem napisov, samo je cena povsod približno enaka. V celotnih stroških sta vračunana še moja padca pri pp in občinskih testih. :P

lp.

raceboy kje si pa ti delal izpit da mate tako drage ure..jaz sm mela uro 4.500sit očinski je bil 4.000 tam nekje prva pomoč 7.000sit cpp na roski okrog 5000 zdravniski 8000

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Določbe 147. člena ZVCP-1, ki govori o pogojih za izdajo vozniškega dovoljenja se pričnejo uporabljati v enem letu od uveljavitve tega zakona - torej šele od sredine avgusta 2005, do takrat pa se uporabljajo določbe starega ZVCPja.

Zakoni za nazaj načeloma ne veljajo, komplikacije glede različnih tolmačenj pa bodo verjetno tako kot pri zadnji spremembi pogojev izdaje VD rešili z obveznim tolmačenjem zakona...

se pravi ce sem jaz naredila izpit novembra 2003,in bi mogla dobit neomejno novembra 2005 ne bom ker bo avgusta veljal nov zakon al kako ??kr neki....

A ni tko da ce ti delas neki po starem zakonu,moras po tem tudi npr izpit dobiti po tistem ki si ga delal...no ja bom jaz kr z odvetnikom tja uletela :P ce bodo blemi,on more itak vse zakone poznat :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sm se jest tud mal bl pozanimal.... <_< zdej pa govorijo, da po temu k* zakonu NE dobijo izpita. Dobijo samo tisti, ki bojo stari 21 let. Tko da pr 18h.....25kw. :angry: :angry: Prej sem mislu da razumem to sranje, zdej pa vidm, da je še bl zaj***** kukr sm mislu! Pomojm da je finta v tem, da motoriste čim bolj zbegajo, da bi policaji več izgovorov dobil al kej tacga... :hmm: :angry: Sploh se ne bom več ubadov s temu, ker me prov boli. Kupu si bom R1, pa ko jih j**e! :ph34r:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nevem točno kaj s tem "društvene mislš"...mogoče cpp?...

lp.

Ja... U peesda spet se bo treba mau učit predpise :doze:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pogoji za izdajo vozniškega dovoljenja

147. člen

(1) Vozniško dovoljenje se izda na lastno zahtevo osebi, ki poleg pogojev iz prve in druge alinee prvega odstavka 138. člena tega zakona izpolnjuje naslednje pogoje:

– da je opravila vozniški izpit pred pristojno izpitno komisijo iz 173. člena tega zakona;

– da je uspešno opravila tečaj o varnem delu s traktorjem in traktorskimi priključki, če zahteva izdajo vozniškega dovoljenja za vožnjo motornih vozil kategorije F;

– da ji ni odvzeto ali začasno odvzeto vozniško dovoljenje;

– da se ji ne izvršuje stranska kazen prepovedi vožnje motornega vozila določene vrste ali kategorije;

– da ji ni prepovedana izdaja vozniškega dovoljenja v zvezi z ukrepom odvzema vozniškega dovoljenja, dokler taka prepoved traja;

– da je zahtevi priložila ustrezno fotografijo.

(2) Vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorije A brez omejitev se izda osebi, ki je dopolnila 21 let starosti in je opravila vozniški izpit za vožnjo motornih vozil kategorije A, katerega praktični del je obsegal tudi posebni praktični del vozniškega izpita.

(3) Vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorije A brez omejitev se izda osebi, ne da bi opravljala vozniški izpit in ne da bi predložila zdravstveno spričevalo, ki poleg pogojev, določenih v prvem odstavku tega člena, izpolnjuje naslednje pogoje:

– da je stara najmanj 21 let;

– da ima najmanj dve leti veljavno vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil podkategorije oziroma kategorije:

a) A1 (A do 125 ccm in največ 11 kW) ali

B) A, katerih moč motorja ne presega 25 kW in razmerje moč motorja/masa vozila ne presega 0,16 kW/kg.

Pri tem se doba, ko je oseba imela vozniško dovoljenje iz točke a) in iz točke B) te alinee skupaj več kot dve leti, sešteva.

(4) Ne glede na določbe prejšnjega odstavka se vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorije A brez omejitev izda osebi ne da bi predložila zdravstveno spričevalo, ki poleg pogojev, določenih v prvem odstavku tega člena izpolnjuje naslednje pogoje:

– da je stara najmanj 21 let;

– da ima veljavno vozniško dovoljenje za vožnjo motornih koles, katerih prostornina motorja ne presega 125 ccm in moč ne presega 11 kW oziroma katerih moč motorja ne presega 25 kW in razmerje moč motorja/masa vozila ne presega 0,16 kW/kg;

– da je opravila posebni praktični del vozniškega izpita za vožnjo motornih koles kategorije A brez omejitev.

(5) Osebi, ki opravi vozniški izpit za vožnjo motornih vozil kategorije A, pa ne izpolnjuje pogojev za pridobitev vozniškega dovoljenja kategorije A brez omejitev, določenih v drugem, tretjem in četrtem odstavku tega člena, se izda vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorije A z omejitvijo, da sme voziti motorna kolesa brez bočne prikolice katerih moč motorja ne presega 25 kW in razmerje moč motorja/masa vozila ne presega 0,16 kW/kg in motorna kolesa z bočno prikolico, katerih razmerje moč motorja/masa vozila ne presega 0,16 kW/kg.

(6) Osebi, ki ima najmanj dve leti veljavno vozniško dovoljenje za vožnjo vozil podkategorije A1 (A do 125 ccm in največ 11 kW) in je dopolnila 18 let starosti, se lahko izda vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorije A z omejitvijo, da sme voziti motorna kolesa brez bočne prikolice, katerih moč motorja ne presega 25 kW in razmerje moč motorja/masa vozila ne presega 0,16 kW/kg in motorna kolesa z bočno prikolico, katerih razmerje moč motorja/masa vozila ne presega 0,16 kW/kg ne da bi opravljala vozniški izpit in ne da bi predložila zdravstveno spričevalo.

(7) Vozniško dovoljenje za vožnjo vozil podkategorije A1 (A do 125 ccm in največ 11 kW) se izda osebi, ki poleg pogojev, določenih v prvem odstavku tega člena, izpolnjuje naslednje pogoje:

– da je stara najmanj 16 let;

– da je opravila vozniški izpit podkategorije A1 (A do 125 ccm in največ 11 kW).

Posebne in končne določbe

257. člen

Določbe 147., 148., 149. in 150. člena tega zakona se pričnejo uporabljati v enem letu od uveljavitve tega zakona. Do takrat se uporabljajo določbe 124., 128., in 129. člena Zakona o varnosti cestnega prometa (Uradni list RS, št. 30/98, 33/2000 – odl. US, 39/2000 – popr. odl. US, 61/2000, 100/2000 – odl. US, 21/02 in 67/02).

P.S: Nov zakon je bil uveljavljen 13. 8. 2004

Star zakon:

Predpisana starost za vožnjo motornih vozil:

129. člen

Za vožnjo motornih vozil posamezne kategorije mora imeti voznik dopolnjeno naslednjo starost:

– za vozila kategorije A do 125 ccm in največ 11 kW 16 let;

– za vozila kategorije A do 350 ccm 18 let;

– za vozila kategorije A 20 let;

Kot kaže bomo vsi ki naj bi dobili neomejeno po avgustu 2005 imeli komplikacije :SS

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@mjemec:

Jaz sm dal za izpit A do 125ccm:

- zdravniški pregled (A, B + traktor) : 8.530 SIT

- prva pomoč: 11.000 SIT

- tečaj CPP (A in B): 12.000 SIT

- vožnje (15 šolskih ur (6.500sit) + 1 ura za preizkus (3000sit)): 100.500 SIT

- stroški za izdajo izpita (uradne listine in upravne takse): 3.672 SIT

SKUPAJ: 135.702 SIT

P.S: naredil sm use prvem.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...A1 (A do 125 ccm in največ 11 kW)...

A tole slučajno pomeni da se bo zdejšnja A1 kategorija (do 50 km/h) spremenila v do 125 ccm? In tko bojo pol tisti k naredijo izpit za avto imel tudi izpit za A do 125 ccm al kaj? Ker zdej si zraven izpita za avto dobil še izpit za A1. Sam to je men vse skupi mau čudno... :huh:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

am A1 k dobis zravn izpita B kat. ti vela sam do hitrosti 50km/h. <_< poglej pod opombe... :blink:

sej mogoce je pa tko se bols... primer. moja sestra je dobla izpit za avto pa zravn A1 pa se to neve kje ma motor sklopko :blink: :blink: :blink: :lol1: :lol1: :lol1:

R3SP3CT DAW6S!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!