Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

volja ma neke cudne ponudbe...

kolk mi je en sošolec razlagal da bi naj meli 1mb za 3k.. pa to da bi lahko biu samo 10h na dan gor... :angry2: bedarija..

mislim da ma triera kar vredu ponudbe TRIERA .)

Jah.. to majo baje eno varianto za une k so redko na netu, sam useen ne bi radi umrl med čakanjem da se naloži 2mb mail na dial-upu :P

• 6 mesecev pozneje...
Objavljeno

V stanovanju v Ljubljani bi rad imel internet in me zanima, kaj se najbolj splača. Oziroma me zanima, katera varianta je najbolj poceni. Zadovoljen bi že bil s povezavo 512kb. V stanovanju pa imamo stacionarni telefon in kabelski priključek.

Objavljeno (popravljeno)

V stanovanju v Ljubljani bi rad imel internet in me zanima, kaj se najbolj splača. Oziroma me zanima, katera varianta je najbolj poceni. Zadovoljen bi že bil s povezavo 512kb. V stanovanju pa imamo stacionarni telefon in kabelski priključek.

Volja ima po tanovem zelo ugodne ponudbe. 2000sit za 256/128 2500 za 512/128 in tako naprej. Malo pobrskaj po njihovi strani, kjer lahko tudi preveriš dostopnost in podprte hitrosti. :)

Popravljeno . Popravil simonsi
Objavljeno

Voljatel je sedaj tako poceni, ker ima do novega leta 50% popusta.

Kaj pa pomeni pri siolu razvezan dostop?

Drugače sem pa gledal, da bi me najbolj poceni prišlo, če bi vzel ljubljanski kabel preko omrežja arnes. Za povezavo 512/128 je mesečna naročnina 3100 SIT. Mislim, da je takšna hitrost čisto dovolj. Za 1024/256 je 3600 SIT.

A ima morda kdo kabelski internet preko arnesa? Bi bila to dobra naložba? Kako sploh zgleda imeti internet preko kabla? A to dobiš poseben modem? Kako potem povezeš z računalnikom? Preko USB? Mrežne kartice?

Do sedaj sem imel le siol adsl, tako da za kabel pojma nimam.

Morda pozna kdo še ugodnejšo rešitev (kot pa kabel preko arnesa 512/128 za 3100 SIT na mesec)? :hmm:

Objavljeno

Razvezan dostop pomeni, da nisi vezan časovno pri njih. Recimo ponavadi majo za 2 leti pogodbo. In če hočeš it k drugemu ponudniko, jim al moraš izplačat naročnino ki ti je še ostala do konca izteka pogodbe, al pa trpeti pri tem ponudniku.

Če pa nisi vezan pa greš kadar češ :)

Objavljeno

Dolenc ne prodajaj buč

razvezan pomen da je si na voljini centrali in omrežju in s telekomom nimaš nobene veze

Sicer pa tole o 2,5 za 512- velja samo do novega leta ali je to "stalna cena" :?

Objavljeno

Dolenc ne prodajaj buč

razvezan pomen da je si na voljini centrali in omrežju in s telekomom nimaš nobene veze

Sicer pa tole o 2,5 za 512- velja samo do novega leta ali je to "stalna cena" :?

Ja točno tako,to jee razveza! Ni za stalno! :grrr

Objavljeno

Razen, da so lastniki in upravitelji žic, po katerih teče komunikacija...

Objavljeno

Za paketa 256 in 512 velja polovična naročnina do novega leta, če se naročiš do 31.10.

Objavljeno

To velja samo do novega leta. :BUA:

Možen ja da sem se zmotu :)

Možnost zmote: 100% .)

Kaj pa kdo ve, če je pri ljubljanskem kablu (preko omrežja arnes) kakšna priključnina ali obvezna vezava za določen čas? :xx:

• 2 mesecev pozneje...
Objavljeno

Mam kveščn in prošnjo:

kateri ponudnik internetnih storitev je najboljši in razmišljam o brezžični povezavi interneta. Kako dobro to brezžično funkcionira, kar se tiče downloadanja raznih musk, filmov in podobno... Ali se splača? Tenks za odgovore

Objavljeno

Najbolj ugoden je T-2 - 3.500 SIT/mesec za 1024/256 povezavo, brez kakršnekoli vezave.

Za brezžično omrežje pa ne vem, v čem bi lahko bil problem. Če nimaš računalnika daleč stran od routerja, dela enako, kot da bi mel s kablom povezano.

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

..ker mi bo v kratkem potekla dveletna pogodba s siolom, me zanima, če bom moral modem vrniti, v primeru da zamenjam ponudnika internetnih storitev. Če se prav spomnim, sem modem plačal 1 sit :) (subvencionirana cena za zvestobo) :glare:

..pa ko takole brskam po straneh ponudnikov net storitev, nikjer ne zasledim, da bi bilo mogoče imet ADSL brez vezave za določeno obdobje oz. je možno, samo moraš pol plačat opremo in priključnino :( ampak, če mi modem ostane, ali ga lahko pol uporabim tudi pri drugem ponudniku, ali kako je s tem :hmm:

Raznorazne reklame in mamljive ponudbe naših ponudnikov mi grejo na :SS in so ena večjih ciganij oz. nategancij :angry: ...recimo v mojem primeru, ko sem naročal ADSL sem prvo moral plačat prehod na ISDN (pol za mesec dni ISDN kot pogoj za ADSL ukinejo), čez čas pol znižajo cene paketov in fer bi bilo, da bi znižali naročnino tudi tistim, ki so pred tem imeli sklenjene pogodbe. Se grem pozanimat na Siol, če lahko preidem na recimo solo paket in dobim odgovor, da sicer lahko, ampak, ker imam pogodbo do tedaj in tedaj bom moral za preostal čas palčat kazen 2000 sit po mesecu :slap:

V glavnem ni vse tako ah in oh, kot se zdi na prvi pogled :doze:

Objavljeno

pri T2 za 3,5 moraš imeti še telefon od telekoma :headbang:

Sicer pa eno drugo vprašanje?

Kako "varno" je srfati preko "tuje" nezaklenjene mreže. Kaj vse ti lahko ušpiči kak spodoben heker?(gesla, certifikati, podatki z diska...., virusi....)

Objavljeno

T2 ne seže do našega sela :(

Objavljeno

Sicer pa eno drugo vprašanje?

Kako "varno" je srfati preko "tuje" nezaklenjene mreže. Kaj vse ti lahko ušpiči kak spodoben heker?(gesla, certifikati, podatki z diska...., virusi....)

Jaz ne vem zakaj ne moreš odjaviti Telekomovga telefona.... :?

..ker mi bo v kratkem potekla dveletna pogodba s siolom, me zanima, če bom moral modem vrniti, v primeru da zamenjam ponudnika internetnih storitev. Če se prav spomnim, sem modem plačal 1 sit (subvencionirana cena za zvestobo)

..pa ko takole brskam po straneh ponudnikov net storitev, nikjer ne zasledim, da bi bilo mogoče imet ADSL brez vezave za določeno obdobje oz. je možno, samo moraš pol plačat opremo in priključnino ampak, če mi modem ostane, ali ga lahko pol uporabim tudi pri drugem ponudniku, ali kako je s tem

Modem vrneš :grim poskusi pri Amis 3.9000,00 :OK:

pri teh novih pogodbah, ker si modem plačal ti ostane.... vsak ponudnik ti pa da svoj modem.... :yea1:

Objavljeno

T2 in Telekom ne gresta skupaj! V primeru, da Telekomovo omrežje omogoča prenos za T2, se odpove Telekomov priključek ampak vse urejaš pri novem ponudniku, se pravi v tem primeru T2. T2 kasneje ureja naročniško razmerje z Telekomom, ti pa podpišeš eno izjavo na T2, da se odpoveduješ priključka. T2 kjer nima svoje mreže in uporabljajo Telekomovo mrežo dela na razdalji od Telekomove centrale samo 1500m.

Glede amisove naročnine 3,900 SIT pa je nateg (isto Volja), ker to naročnino plačuješ samo tam, kjer je Amis ali Volja lastnik IPBAN-a v centrali, to je pa redko kje (mogoče 10 central v Sloveniji). Če potegneš črto je vsepovsod naročnina nekje ista.

Modem katerega si dobil pred dvema letoma je last Telekoma (če piše na njem Calisto ali Siemeens), če si pa podpisal pogodbo po 1. septembru 2005 pa je modem tvoja last in dela pri vseh ponudnikih ADSL razen pri T2 (oni imajo modema za drugačne BAN-e, kateri omogočajo večje hitrosti).

Oglasi se v najbližjem Telekomovem centru in vprašaj ali je možen razvezan dostop na tvoji lokaciji in je to še za enkrat najbolj ugodno, tu je pa vseeno katerega ponudnika izbereš. Seveda je pa razvezan dostop možen zaenkrat samo tam kjer so internetni ponudniki skup gnare vrgli in kupli IPBAN v centrali, kjer je investitor Telekom tam še to zaenkrat ni možno, mislim pa da bo to nekje hitro po novem letu ko bo možno vsepovsod odpovedat telefon in koristiti telefonijo preko IP-ja.

.)

Objavljeno

Glede amisove naročnine 3,900 SIT pa je nateg (isto Volja), ker to naročnino plačuješ samo tam, kjer je Amis ali Volja lastnik IPBAN-a v centrali, to je pa redko kje (mogoče 10 central v Sloveniji). Če potegneš črto je vsepovsod naročnina nekje ista.

.)

Jaz sem mislil, da preide, če želi iz Siola k Amisu, ker je cenovno ugoden 3.900,00 sit in ne vidim, kje je to nateg :? če imajo IPBAN-e bo pa moral vsak za sebe vprašat :OK: saj ne vemo kje živijo. Če sem dobro Jose-ja razumel :grim mu odpade T-2. Lp

Objavljeno

..ma kot vse kaže, se bom moral zopet z nekom 'vezat' za dve leti :wallbash: :slap:

..saj pri vsem skup, me moti samo to, da če se vmes različni paketi pocenijo, to velja samo za nove naročnike, obstoječi pa plačujejo po starem zaradi pogodbe :BUA:

Objavljeno

Ti lahko isto prestopiš sedaj, ko ti je potekla pogodba na drug cenejši paket...

Objavljeno

Motoristek, nisva se razumela najbolje. Meni gre v nos to, da jaz za paket 1024/256 plačujem skor dva jurja več kot nekdo za istega, vendar je pogodbo sklenil par mesecev pozneje. .)

Objavljeno

Motoristek, nisva se razumela najbolje. Meni gre v nos to, da jaz za paket 1024/256 plačujem skor dva jurja več kot nekdo za istega, vendar je pogodbo sklenil par mesecev pozneje. .)

Tako ti je to, ko kupiš motor/avto :OK: pa čez pol leta kupi sosed istega z več opreme za manj denarja... :whistle: Lp

Objavljeno

..ma kot vse kaže, se bom moral zopet z nekom 'vezat' za dve leti :wallbash: :slap:

..saj pri vsem skup, me moti samo to, da če se vmes različni paketi pocenijo, to velja samo za nove naročnike, obstoječi pa plačujejo po starem zaradi pogodbe :BUA:

Ko so se pri Volji pojavili novi, ugodnejši paketi, sem samo sklenil novo pogodbo, tako da imam za isto ceno še enkrat višjo hitrost. Sem pa spet na novo vezan za 2 leti.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!