GregaMatko Objavljeno Oktober 6, 2013 Opozori Objavljeno Oktober 6, 2013 Rabil bi pomoč pri nastavljanju verige. Koliko je naj napeta?
tintin Objavljeno Oktober 6, 2013 Opozori Objavljeno Oktober 6, 2013 tule je user manual, navodila imaš na strani 42. sicer je v madžarščini, ampak se use vidi s slike http://ymenvom.crestec.nl/new/manuals/U13DY6.PDF
GregaMatko Objavljeno Oktober 6, 2013 Opozori Objavljeno Oktober 6, 2013 gor in dol more it, ker meni gre samo gor? tintin 1
tintin Objavljeno Oktober 6, 2013 Opozori Objavljeno Oktober 6, 2013 (popravljeno) Ja če jo našponaš gor, pade dol ko jo spustiš ne ta je pa dobra :hooray: To na skici pomeni da mora bit razdalja med spodnjo in zgornjo lego ketne (merjeno na istem členu in na isti strani ketne) 25-40mm nastavi pa na neko srednjo vrednost tega območja Popravljeno Oktober 6, 2013. Popravil tintin
GregaMatko Objavljeno Oktober 30, 2013 Opozori Objavljeno Oktober 30, 2013 Nameravam doma menjat olje, na yamaha xt 125x. Me zanima če bo 1l olja dovolj, ter nakaj naj sem pozoren? Lp.
smasher Objavljeno Oktober 31, 2013 Opozori Objavljeno Oktober 31, 2013 če ne piše na čepu kjer uliješ olje piše v navodilih. Pozorn bodi na to da dejanski nivo olja meriš pri topli mašini. (torej na začetku nalij olje do nekje polovice okenčka in zalaufaj mašino za cca pol minute glih da se filtr napije olja, in olje rasprši po mašini, potem ugasneš in pogledaš oknček, in počakaš do kams e bo usedlo olje če je tam nekje naminimumi lahko ogreješ mašino na delovno temperaturo in potem še 1x ugasneš in polgedaš. Vsaj jst delam tako, ker če hladno olje naliješ do maximuma, je ob toplem motorju precej čez maksimum) LP
GregaMatko Objavljeno Oktober 31, 2013 Opozori Objavljeno Oktober 31, 2013 V knjigi mi piše tako:Blok motorja kapaciteta: 1,2 LKoličina olja, potrebna za redne menjave olja: 1,0 L Torej bo 1l dovolj? Ter bom ga rabo celega vlit noter?
tintin Objavljeno November 1, 2013 Opozori Objavljeno November 1, 2013 (popravljeno) najbrš odvisno če boš menjal tut filter ali ne- noter ostane kak decilitr... je pa dobro da menjaš oboje! (predstavli si da bi dobu eno pupo k bi bla še topla od unga pred tabo ) Če je kapaciteta 1,2l kupi vsaj 1,2l.. zakaj bi pustil noter 2dl starega olja... to ni dobro za količino pa uporabi merilno okence... motor naj bo raven- ne na tački!- in nalij do polovice okenca, nato motor vžgi, mal počakaj in ugasni. Počakaj 10min da se olje posede in spet poglej do kje je olje v merilnem okencu, ko motor stoji pokonci. Po potrebi spet dodaj do polovice maksimuma in minimuma. Popravljeno November 1, 2013. Popravil tintin
Cofko Cof Objavljeno November 1, 2013 Opozori Objavljeno November 1, 2013 Vlij cel liter not (oziroma kolikor piše v navodilih) in je mir... XT nima okenca. Moraš gledat po šipki na pokrovčku. Poglej v navodilih kako se točno meri... @tintin: kako misliš 'topla od prvega'? Baba je tako kot motor. Nikoli je ne zmes hladne žgat
tintin Objavljeno November 1, 2013 Opozori Objavljeno November 1, 2013 no prepustimo to domišliji (da ne bo preveč off-a) povzetek je, da je vredu, da se zamenja tudi filter
GregaMatko Objavljeno November 2, 2013 Opozori Objavljeno November 2, 2013 Hvala, vam Olje sem menjo, 1l je natančno do maximalne količine. Zdaj pa bi me zanimalo kako se spremenijo kilometri, ki odštevajo do naslednjega servisa? Mi je že enkrat uspelo, ampak več nevem kako
tintin Objavljeno November 2, 2013 Opozori Objavljeno November 2, 2013 napiši kako, mogoče bo gdaj še koga zanimalo
GregaMatko Objavljeno November 3, 2013 Opozori Objavljeno November 3, 2013 Vstaviš klujč, predem daš kontakt, držiš modro tipko ''mode'', obrneš klujč, da ima motor kontakt. in se nastavi na 6000km.
dnje Objavljeno December 30, 2013 Opozori Objavljeno December 30, 2013 se splača tole vzet: http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=7949653 ? pa kako se kaj pelje če sta dva gor? lp.
GregaMatko Objavljeno Januar 5, 2014 Opozori Objavljeno Januar 5, 2014 Meni je super motor. Sicer imam supermoto verzijo ampak je še vseeno primeren za kaki makedam ali gozdno pot. Po ceste super za 125, udoben sedeš ter majhna poraba. Slabos je majhn končna hitrost.
mcnodi Objavljeno Junij 2, 2014 Opozori Objavljeno Junij 2, 2014 Dober dan, sem na novo in me zanima, če ima kdo merilnik hitrost za yamaho xt125x letnik 07.? ter zraven napišite ceno hvala.
Husqvarna125 Objavljeno Julij 8, 2014 Opozori Objavljeno Julij 8, 2014 Ali mogoče kdo prodaja sedež ali samo prevleko za sedež.
Ticek Objavljeno Avgust 11, 2014 Opozori Objavljeno Avgust 11, 2014 Zanima me če je imel že kdo problem da mu je gorivo puščalo iz frgazarja? Frgazar sem očistil in sporbal če plovček drži. Sam še vedno kar teče iz oduška frgazarja? Ke mogoče pipica goriva kriva?
Birtow Objavljeno April 14, 2015 Opozori Objavljeno April 14, 2015 Mislite, da bi lahko namestili Akrapovič izpušni sistem ss Tomosa SM 125 na Yamaho XT 125 X glede na to da so ista agregata? LP
zanski18 Objavljeno April 20, 2015 Opozori Objavljeno April 20, 2015 Lahko bi, vendar brez prilagoditev nebi slo
Aleš23 Objavljeno Oktober 7, 2018 Opozori Objavljeno Oktober 7, 2018 Živjo! Zanima me kaj bi bilo lahko narobe pri Yamahi xt125x, da mi zadnja zavora cisto nic ne prime. Sem ze poskusal odzracevat pa ni nič boljše. Lepo prosim za nasvete.
Buschi Objavljeno Oktober 8, 2018 Opozori Objavljeno Oktober 8, 2018 Pa je pedal trd ali gre čisto do konca?
Aleš23 Objavljeno Oktober 8, 2018 Opozori Objavljeno Oktober 8, 2018 Pedal gre cisto do konca in cisto na mehko.
Buschi Objavljeno Oktober 9, 2018 Opozori Objavljeno Oktober 9, 2018 Še nekrat odzrači...nekje ti je ostal zrak. Sprazni vsaj 5 rezervarčkov olja. Poglej koliko je mesa na paknah. Poglej, če so se pakne dobro ''usedle'', da se nisjo kje zataknile za kakšen rob.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se