Skoči na vsebino

Tomos SM (SuperMoto) 125

Priporočene objave

Objavljeno

Lp. mene zanima kje se nahajajo homologacijske številke na akrapotu, ker mi nek težijo na tehničnem da ta auspuh ni homologjran pa je original gor.

Objavljeno

Lp. mene zanima kje se nahajajo homologacijske številke na akrapotu, ker mi nek težijo na tehničnem da ta auspuh ni homologjran pa je original gor.

am pa maš replico? sicr so tud na f izvedenke po naročilu ti ko si ga kupu dal akrapota tko da tle nevidim problema... kje bi ble pa na akrapotu te številke jih pa še nism opazu edino če je to tista številka na koncu izpuha.. ko ti piše tko s črno akrapovič spodaj je pa neka številka H-*** ali nekaj podobnega malo poglej vendar nevem kaj ti komplicirajo. Pri meni so lansko leto komplicirali za prednje luči da premalo svetijo, sicr za akrapoviča je neki začel da zihr ni original pa sm mu sm nazaj prbu da če nevrjame lahko na uradni spletni strani pogleda, takrat je še bila replica gor in da je tudi po slikah razvidno da je original.

koliko decibelou (db) maš vpisanih v homologacijo ? mogoče se tudi po tem kaj razlikuje...

Objavljeno

Am homologacija se da narediti tako da uzameš pomoje iz lonca neki vn in pol tk naprei :D hh . Ne men je reku serviser de mi lahka zrihta papirje za akrapota če mi slučajn nebojo hotl na tehnicnmu spustit sm tk neb smel komplicirat mi je pa reku de bi me za homoligacijo ki bi mo jo zrihtal stalo približno 80€, je pa to homoligacijo naredu že enmu mojmu prjatlu ;)

Objavljeno

am pa maš replico? sicr so tud na f izvedenke po naročilu ti ko si ga kupu dal akrapota tko da tle nevidim problema... kje bi ble pa na akrapotu te številke jih pa še nism opazu edino če je to tista številka na koncu izpuha.. ko ti piše tko s črno akrapovič spodaj je pa neka številka H-*** ali nekaj podobnega malo poglej vendar nevem kaj ti komplicirajo. Pri meni so lansko leto komplicirali za prednje luči da premalo svetijo, sicr za akrapoviča je neki začel da zihr ni original pa sm mu sm nazaj prbu da če nevrjame lahko na uradni spletni strani pogleda, takrat je še bila replica gor in da je tudi po slikah razvidno da je original.

koliko decibelou (db) maš vpisanih v homologacijo ? mogoče se tudi po tem kaj razlikuje...

nene ni replica je pa original akrapo gor...drgač pa hvala bom pogledu tm na auspuhu če bom kj najdu :D za decibele pa nwem men se zdi da tam okol 80 nism pa čist zihr.

Objavljeno

Povejte tem vrlim tehničarjem, da naj si zabijejo akrapoviča v rit, ker je že serijsko gor in v primeru, da jim kaj ne ustreza naj počekirajo pri Tomosu ali na internetu. :)
Sej na avtu tudi ne vpišejo vseh pragov pa spojlerjev, če so že serijsko gor. Vsaj pri Fiatu hahahaha :D

Objavljeno

nene ni replica je pa original akrapo gor...drgač pa hvala bom pogledu tm na auspuhu če bom kj najdu :D za decibele pa nwem men se zdi da tam okol 80 nism pa čist zihr.

jah pol nebi smelo bit porblemou. No kr poglej in če maš 82db homologiranih pol je zihr za akrapota 

Povejte tem vrlim tehničarjem, da naj si zabijejo akrapoviča v rit, ker je že serijsko gor in v primeru, da jim kaj ne ustreza naj počekirajo pri Tomosu ali na internetu. :)

Sej na avtu tudi ne vpišejo vseh pragov pa spojlerjev, če so že serijsko gor. Vsaj pri Fiatu hahahaha :D

Točno tko! tud jaz sem tako lani reku tistmu, ki me je za luči ki so original zajebavou da premalo kratka sveti!! in seveda je tudi po akprapotu neki gledau pa spraševou pa je pol že kar hitro utišal k sm ga mel že čez glavo.. 

jap točn tko če tud auto nima dodatnih spojlerjev homologiranih, če ne nemotim tudi če greš v menjavo odbijačev zaradi bolj šport izgleda jih ni potrebno homologirat saj to nespreminja voznih lasnosti... nism pa zihr da je tko :) 

mogoče kdo ve čist tko, za kakšno prednjo plastiko z lučjo za na gumice? pa da je recimo izgleda KTM ? kr original KTMova z lučjo je cca 80€ pa bi rd kje dubil kaj ceneje..

Objavljeno

Zdej glede na to da maš Tomos SM 125 F, to pomen da NI homologiran gor akrapovič izpuh. Lahko da so ga v Tomosu monteral gor sam to ne pomen da je homologiran. Serijska je po vsej verjetnosti tko k je Gizmy reku tista številka k je zadi natisnena. Če ni to to pa klic na Akrapovič.

Pol pa še k ste o avtih govoril. Če vzameš dodatno opremo kot so pragovi, luči, lahko tud spojlerji al kaj jst vem kaj. Vsaka stvar ki je gor dana po tem k je avto iz tovarne vn pršou more bit posebej homologirana!!!

LP Blaž

Objavljeno

Zdej glede na to da maš Tomos SM 125 F, to pomen da NI homologiran gor akrapovič izpuh. Lahko da so ga v Tomosu monteral gor sam to ne pomen da je homologiran. Serijska je po vsej verjetnosti tko k je Gizmy reku tista številka k je zadi natisnena. Če ni to to pa klic na Akrapovič.

Pol pa še k ste o avtih govoril. Če vzameš dodatno opremo kot so pragovi, luči, lahko tud spojlerji al kaj jst vem kaj. Vsaka stvar ki je gor dana po tem k je avto iz tovarne vn pršou more bit posebej homologirana!!!

LP Blaž

To je že vse res, samo če ga je on novega kupil se pravi naročil pri tomosu in tudi zravn reku da naj kr gor montirajo akrapota, potem nevim jst tle problema da ni homologiran.. je pa res da je model Replica v osnovi že z akrapotom F pa ne.. glede na to pa da je iz tovarne pripeljan direktno z akrapotom je pa pomoje že homologiran... prej pridejo problemi če naknadno ko imaš motor že dokupiš akrapota pa ga namontiraš, no pač nwm tko jst mislm pa je moje mnenje. Sicr pa je tko na tehničnih.. odvisno na koga naletiš, jst sm naletu na enga I***** in me je šu zajebavat samo za prednje luči nato pa še za avspuh vendar tam je kar hitro popustil.. :)

Objavljeno

..če kdo rabi prodam rabljene kolesa 17 x 3,5 tubeless,did,komplet diski 30 braking, pesta cnc alu (250€),nov uplinjač whst26 (80€),...več na zs

Objavljeno

LP Blaž

Torej če so ga tovarniško dali gor v čem je problem, da niso homologirali. A potem piše za vsako stvar posebej v homologaciji pod predelave? Nisem tega še zasledil, se opravičujem, če širim krivo vero.

Objavljeno

Ja pa a je kupil novega tomosa ali rabljenega in mu je prejšni lastnik rekel da je akrapovič original? Jaz sem sicer imel navadnega in sem dokupil akrapoviča, šel na LPP če se da to homologirat in so mi računali tistih 30 eur potem pa povedali da se neda če nimam papirjev. Denarja pa tudi niso vrnili. :BUA:

Objavljeno

Kaj 30€ so ti vzeli, da so ti povedali, da ne moreš homologirat? D: Ta je pa dobra..

Objavljeno

Kaj 30€ so ti vzeli, da so ti povedali, da ne moreš homologirat? D: Ta je pa dobra..

Jp, naprej sem mogel plačati potem je opravil pregled in rekel kje imam papirje od avspuha, in to je blo to  :D pol sem se pa kar tako okoli vozu, dol ga ziher nisem mislil dat. Enkrat me je pa policaj ustavil pa sem rekel da je original in je bilo vredu. :010

Objavljeno

Torej če so ga tovarniško dali gor v čem je problem, da niso homologirali. A potem piše za vsako stvar posebej v homologaciji pod predelave? Nisem tega še zasledil, se opravičujem, če širim krivo vero.

Tovarniško JE gor na Replici!! Na verziji F je pa to dodatna oprema, in JA treba ga je posebej homologirat če ga ni prodajalc.

LP Blaž

Objavljeno

Lep pozdrav vsem :) Mene pa zanima če mogoče kdo ve kje bi lahko dobil akrapoviča za tega Tomosa oziroma nek drug auspuh nepotrebujem homologacije ker ga potrebujem za na enduro :) hvala za odgovor LP

Objavljeno (popravljeno)

kupujem akumulator  YT7B-4 ali mogoče YT7B-BS, za tomos sm 125. če ga kdo prodaja ali ga lahko zrihta malo ceneje, na pm

Popravljeno . Popravil tunned
Objavljeno

fantje ali je mogoče že gdo zamenjal prvi zobnik za zobnik s 13 zobmi?

Objavljeno

ali se da kaj naredit glede zadnje zavore ki cvili ko sto matr?

Objavljeno

snemi čeljust, use skupaj očisti, po potrebi menjaj ploščice, preveri kako je stanje diska, zloži nazaj in to je to :)

Objavljeno

ali se da kaj naredit glede zadnje zavore ki cvili ko sto matr?

Snemi čeljust, vzemi ploščice ven, stik med ploščicami in batki namaži z bakreno mastjo ter vse skupaj sestavi nazaj ;)

Objavljeno

Kupujem original sprednjo feltno za tomos sm 125. na pm

Objavljeno

kakšen fi  je fi na uplinjaču kjer pride air box na uplinjač. zanima me ker bi kupil športen filter.

Objavljeno

kakšen fi  je fi na uplinjaču kjer pride air box na uplinjač. zanima me ker bi kupil športen filter.

Dellorto VHST 26BS High Performance Flat Slide Carburettor to fit most modern trials bikes.

26mm throttle bore diameter

49mm airbox manifold diameter

36mm inlet manifold diameter

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!