Popularna objava fishy Objavljeno Maj 29, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 29, 2017 To jutro me je čakala najdaljša tura https://www.google.si/maps/dir/Hotel-Restaurant+Seebichl,+Seebichlweg+37,+6370+Kitzbühel,+Austria/Großglockner+Hochalpenstraße,+Fusch,+Austria/Airwalk+Kölnbreinsperre,+Austria/5270+Ajdovščina,+Slovenia/@46.553614,12.9394185,8.5z/data=!4m31!4m30!1m5!1m1!1s0x47764daf3ffc6131:0xccbf450bfb5de334!2m2!1d12.3742753!2d47.4560764!1m5!1m1!1s0x47771428a14c4515:0x4e8ac687f588861d!2m2!1d12.82745!2d47.11742!1m10!1m1!1s0x4770cc8cf888a44b:0xf76f722822878c76!2m2!1d13.3395944!2d47.0794474!3m4!1m2!1d13.7446538!2d46.4358373!3s0x477a636c8a5b9393:0xa75f521bd8262729!1m5!1m1!1s0x477b193af4dab899:0xa21e9d8549976c96!2m2!1d13.909914!2d45.8869025!3e0?hl=en vendar sem se vračal domov, pot domov pa itak vedno hitreje mine, kot pa pot od doma. Google je pokazal 8h in pol in 480km, konec dneva, pred blokom je bila bilanca 8h19min in 503,5km, usaj tko je mopi pokazal. Zajtrk v hotelu nič posebnega, pojedel jogurt s kosmiči, neko pecivo in banano. Kvaliteta zajtrka na tem izletu je bila obratno sorazmerna s kvaliteto kopalnice. Drugi dan je bila zlata sredina Jutro obetujoče, hladno vendar sončno. Po dolini med Kitzbuhlom in med začetkom Grossglocknerja je bilo dokaj frišno, neglede na sonce. Na Grossglocknerju sem pa itak pričakoval mraz. Ta je še pred šišanjem, 25,50€ za motor. Tukaj je že postalo premrzlo, tudi cesta je večinoma v senci..., sem se ustavil da se malo bolje oblečem. ura: 10.00 Na poti navzgor. Vrh že na vidiku. Telefon, 090 ne dela. Ta je tik pod vrhom, levo od te ceste na vrhu je križišče za Edelweisspitze Pot na Edelweisspitze, ki pa je tlakovana in je treba kot po jajcih, tudi zaradi snega ki se topi in posledično teče voda čez cestišče. Na vrhu. ura: 10:45 Ko sem se vračal me kmalu od odzadi navali en kubanska trapula Ko pridem do roba pa vidim še eno večjo trapulo, nek kombi, zakuhalo. Ni bil glih mraz na vrhu, sam take vročine pa spet ni bilo. Že z Edelweisspitze, proti domu. Grossglockner v ozadju. Skozi prvi tunel, proti drugemu. Skozi drug tunel. Še ena trapula, pred to restavracijo. https://www.google.si/maps/@47.0704914,12.7684218,3a,75y,185.04h,97.22t/data=!3m8!1e1!3m6!1s-1qn6KFOf00M%2FVoKz9NPGxuI%2FAAAAAAAAAEo%2FIxMRvfch2DYwnrAo7f1yu1PHTFtUFKmHwCJkC!2e4!3e11!6s%2F%2Flh6.googleusercontent.com%2F-1qn6KFOf00M%2FVoKz9NPGxuI%2FAAAAAAAAAEo%2FIxMRvfch2DYwnrAo7f1yu1PHTFtUFKmHwCJkC%2Fw203-h100-k-no-pi-0-ya47.13784-ro-0-fo100%2F!7i7680!8i3840?hl=en V garaži, levo zgoraj je Grossglockner. Swarovski opazovalnica. In moj zadnji hrib, spet, slika ne pokaze kakšen klanec je v resnici , v polni opremi, me prešvicalo ku svinjo , ampak je bilo vredno. Na vrhu te opazovalnice so swarovski teleskopi, Sprva me niti ni zanimalo, potem pri drugem sem se vseeno potrudil in pogledal na vrh Grossglocknerja in gor videl priblizno 11 ljudi, tik pod vrhom, fascinantno . Tako pa je zgledal Grossglockner s protim očesom, dokaj kvalitetna ta swarovski roba. Počasi bo dovolj te gužve na vrhu, zato se odpravim naprej, proti Malti. ura :12:30 Skočim še po vodo in piči, brez ustavljanja! Prvi vtisi iz te doline so vredu. Vendar tudi tu sledi šišanje. 10,50€ zaračunajo že v dolini. Nisem prišel med prvimi, pa vseeno sem moral čakat še 8 min, za tem semaforjem je cesta dokaj slaba, zavita, ozka, tuneli, vendar se jo prevozi prej kot v 8ih minutah . Na vrhu, se je splačalo. Še zadnji cilj na tem potovanju, airwalk. 200m do dna, pa tudi zgornji rob visi čez spodnjega, sledijo rahlo mehka kolena. Enter at your own risk. A to pomeni da potem domači nič ne dobijo, če use skupi z mano vred pade v grapo? Baby steps . Potem pa brez strahu Že na poti nazaj, proti vršiču, ker še ni bilo dovolj serpentin. ura: 15:36 Ob 17:30 na vrhu Vršiča. In potem kući spavajući. V 4ih dneh se nabralo, na izračun mopija, 1585,8 km. Vsa 3 prenočišča skupaj 165,70€, tunel v Švici, Timmelsjoch, Grossglockner in Airwalk skupaj 62€, drugje ni bilo nekih dajatev, razen na ita AC, ter vinjeta za Avstrijo, ter bencin. Vse skupaj, tudi s spominki in hrano, ter že prej naštetimi stroški je prišlo, recipiši, 350€ za 4 dni. Moram pa ob tem povedat, da nisem nek jedec , navajen sem jest enkrat, do dvakrat na dan, tako da je na tem potovanju zadostoval že zajtrk in nekaj vmes. Iz slik je razvidno da nekih tailbagov, tankbagov, kovčkov nisem imel s sabo , use je bilo v nahrbtniku. Prva pomoč, toaletne potrebščine, 3 kratke majice, 3 gate, 3 pari nogavic in windstoper, to je to Pred odhodom sem imel v mislih nabavit tankbag od sw motech, ker imajo modele, kjer lahko tudi telefon polniš. Je pa varijanta s telefonom kot GPS, prenosno 20.000mAh baterijo v žepu jakne, delovala presenetljivo dobro, tako da tudi tank torbe v prihodnosti še ne bom nabavil Vem da se bi dalo še marsikaj dodat tej opremi, vendar tokrat nisem potreboval nič več kot sem s sabo vzel. Poleti grem spet v Avstrijo za več časa, in bo oprema enaka. To je to, za teh 4 dni, tudi sam sem užival ob pisanju in iskanju na google maps, kje vse sem prevozil in dodat lokacijo zrven slike , je obudilo še več spominov... Če bi šel še enkrat, bi šel v kasnejših mesecih, saj je bila narava na višjih legah dokaj mrtva. Kot tukaj februarja, vse še nekoliko turobno. V planu je bila tudi kamerca namontirana na čelado, da se mi res nebi bilo treba toliko ustavljati za slikanje, pa je nisem uzel s sabo, ker sem predvideval, da se bom moral zajebavati z baterijami. Vendar obžalovanj ni, mogoče to, da ko grem spet, ne bo vse več novo, čeprav z mojim spominom,... roksy, HyperJack, Cartman in 21 others 23 1
amateur Objavljeno Maj 29, 2017 Opozori Objavljeno Maj 29, 2017 pred 4 urami, fishy pravi: tukaj To je pod Umbrailpass, preko katerega prideš s Stelvia in greš nazaj v Prato, bil tu s kolesom. Meja med Švico in Italijo - Južno Tirolsko. Livigno je del Italije, za predorom pa Švica. To je to. Bencin je bil poceni v Livignu, brezcarinsko območje, zato na meji nadzirajo kontrabant. Lepe slike, dober tekst. Glede na to, da si bil zgodaj nazaj, dan je pa že dolg, bi lahko obvozil predor preko Bernine, St. Moritza in čez Ofenpass nazaj. Tako je bilo v St. Moritzu leta 2014. fishy in ALEŠ M 2
fishy Objavljeno Maj 29, 2017 Opozori Objavljeno Maj 29, 2017 (popravljeno) jst sm sel iz stelvia proti bormiu, nisem sel cez umbrailpass, prvi pregled tablice je bil na paso Foscagno tuki in pol Livigno je se naprej od tega, tko da sm na moment res mislu da sm ze v švici , pol se en pregled pred preckanjem jeza, tm sm pa vedu da sm pol u švici glede st.moritza pa niti ni bil v prvotnem planu, bolj me je vleklo v gore kot pa mesta in vasi, pa tudi, sem imel vtis da ko enkrat vidis 3, 4 vasice/mesta, jih vidis use in se, to je bil moj prvi daljsi izlet v lastni reziji in res nisem vedel kaj pricakovat, tko da je blo tud nekaj straha, kaj pa bo, tudi zato sem se drzal plana kot pijanc plota naslednjic! kar bi se dodal tej ruti je prelaz Gavia in Silvretta, pa sta oba bila zaprta aja, pa tud lago di cancano je bil v planu in torri di fraele mimogrede, ampak sem ga izpustil ker je bilo vreme na stelviu dokaj nestanovitno in sem hotel cim prej priti do hotela Popravljeno Maj 29, 2017. Popravil fishy
DAMI34 Objavljeno Maj 30, 2017 Opozori Objavljeno Maj 30, 2017 Evo sem ti pobrisal. Pa še naslov teme sem popravil, če ti je prav, če ne bom spet popravil. Lušne slikce, lušn izlet, vendar nekje omenjaš, da boš šel kasnej. Po mojem je sedaj konec maja začetk junija najbolje, ker še ni gneče, potem je več al manj kažin.
fishy Objavljeno Maj 30, 2017 Opozori Objavljeno Maj 30, 2017 brez pripomb, hvala dami! sredi avgusta grem za podaljsan vikend na GP, ce bi mel na izbiro pa it spet ta route, bi sel mal kasnej, mogoce konec avgusta, tko da je tisti visek sezone mimo in vreme se vedno ok, je pa blo neglede na to, super bisson 1
nejc74 Objavljeno Maj 30, 2017 Opozori Objavljeno Maj 30, 2017 Tako kot so ti napisali, Livigno ima v Italiji poseben davčni status, ne plačujejo IVA oziroma DDV-ja. Status so dobili zaradi odročnosti, pozimi je bil popolnoma odrezan od Italije, se vedno je najbolj zanesljiv dostop oni, skozi tunel, v Svico. Tako Italijani kot Švicarji hodijo v Livigno po bencin, alkohol in cigarete, zato tudi carina. fishy 1
Popularna objava Frenk 67 Objavljeno Junij 11, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 11, 2017 (popravljeno) V četrtek sva s kolegom štartala ob 5h zjutraj, vreme je bilo v redu le temperature so bile enoštevilčne. Plan je bil držati se predloga, ki ga je dal Toma. Postanek ob jezeru v Toblachu po drugem vstopu v Italijo Po nekaj urah vožnje se je segrelo in začela sva uživati v vožnji. Nizala sva prelaze v Dolomitih z občasnimi postanki za točit in odtočit.Višek prvega dne je bil seveda prelaz Stelvio. Tu sem na parkingu uspel mojo kravo zvrniti po tleh. V Livigno sva prispela že ob 4h popoldan in z nekaj kroženja uspešno parkirala pred hotelom. Ta je bil na hribčku nad centrom mesta. Malo sva pretegnila noge do centra na zasluženo pivo. Naslednji dan sva skočila do Sankt Moritza, ki me je precej razočaral, sploh se nisva ustavila, da bi kaj poslikala. Prevozila sva nekaj Švicarskih prelazov, vožnja je večinoma potekala na precejšnji nadmorski višini. Švicarji očitno samo delajo in ne posedajo v kafičih, saj sva prvega našla šele na prelazu Albula. Od tu sva preko Offenpassa še enkrat skočila v Italijo kjer sva si ogledala potopljeni zvonik v jezeru Resia.Nadaljeva sva v Avstrijo, kjer je kolega prevzel vodenje, nekaj se mu je mudilo in naenkrat sva se znašla v tunelu in na avtocesti. Adijo prelaz Kuehtai, mogoče naslednjič. Ker se je vreme kisalo se nama ni dalo nazaj odpljala sva se proti dnavnemu cilju na Achenseeeju. Vmes sva se ustalila na enem od ÖAMTC-jev, kjer sva kupila kombinirano karto za Gerlos, Grossglockner in Nockalm. Ta del poti je bil živa muka, sama naselja in gužva po koncu delovnega časa. V hotelu je bil Wellness center, kjer sva malo razvajala utrujeni telesi. V soboto naju je pričakalo deževno jutro in negotova vremenska napoved. Odločala sva se ali nadaljevati po načrtu ali pičiti spet v Italijo, kjer se je obetalo lepše vreme. Na koncu je prevladal optimizem in zapeljala sva se proti Gerlosu. Dež je prenehal vendar je bila cesta čez Gerlos večinoma mokra. Odpeljala sva ga bolj "po jajcih". Potem pa se je cesta posušila in vožnja po Grossglocknerju je bila čisti užitek. Zame vsekakor višek tega izleta. Ostal nama je še Nockalm, tu pa se je malo zataknilo. Med špitalom in Gmundom sva naletela na popolno cestno zaporo, nobenega obvestila o kakšnem obvozu. Vrnila sva se do Milšteterskag jezera in na Gooletu našla alternativno pot. Izkazalo se je da je to gozdna cesta, sicer asfaltirana a v groznem stanju. Ko sem se vozil za kolegom sem samo čakal kdaj bodo z njegove Fejzerke začeli odletavati šraufi. Nekako sva pregurala do Gmunda in odpeljala še najin zadnji cilj izleta Nockalm. Po Grossglocknerju ni to nič posebnega ampak prijetna vožnja. Po spustu v dolino sva nadaljevala do Celovca in preko Ljubelja domov. Zadnji postanek pivo pri Marinšku v Naklem potem pa vsak na svoj konec. PS Samo za Snecerja Popravljeno Junij 11, 2017. Popravil Frenk 67 ALEŠ M, Dark, NumLock in 13 others 16
Snečer Objavljeno Junij 11, 2017 Opozori Objavljeno Junij 11, 2017 In ti si se obregnil ob moje povprečje zadnjič... 3nity 1
Frenk 67 Objavljeno Junij 11, 2017 Opozori Objavljeno Junij 11, 2017 pred 7 minutami, Snecer pravi: In ti si se obregnil ob moje povprečje zadnjič... Rad bi videl tvoje povprečje v Dolomitih. Pa kot vidiš na parih slikah, sem imel ob postankih za slikanje običajno motor pod kontaktom, ker ga je zaradi tank torbe nerodno ugašat in prižigat.
Snečer Objavljeno Junij 11, 2017 Opozori Objavljeno Junij 11, 2017 Not si imel še AC Gerlos, VKlek, Nockalm, tako da ne sanjaj o čistih Dolomitih in prelazih Ko sem bil prvič v Dolomitih za 5 dni pred leti, je bilo povprečje (vožnja v skupini, veliko ustavljanja) 51km/h. Dva vikenda nazaj, ko sem tolkel samo hribovje po Avstriji, samo ekstremni prelazi in vse povsem na easy, povprečje 60,1, no ob tisto si se ti obregnil. Pa sem vozil na "štandgas". Ob tem da vse spuste zaviram z motorjem na easy in se ne zaganjam kot večina. Ti mi pa z motorjem, ki ima 100PS od mojega in 2x večjo prostornino tu gor limaš neko mizerijo z 68kmh. Zato pa ti pravim, pokaži graf sled, tam se bo videla gas-bremza vožnja. Meni bi bilo nerodno s takšnim motorjem kazat take podatke. In tako kot sem domneval, še en veliki pravljičar.
Frenk 67 Objavljeno Junij 11, 2017 Opozori Objavljeno Junij 11, 2017 Sej se mi ne da razpravljat s tabo, ampak ugotovitev, da bi morala imet moč in kubikaža mojega motorja kakšen vpliv na povprečno hitrost ti je pa res skrajno bedasta. Če nisi opazil, je bil kolega s 600 ccm Fejzerko.
Snečer Objavljeno Junij 11, 2017 Opozori Objavljeno Junij 11, 2017 pred 8 minutami, Frenk 67 pravi: Sej se mi ne da razpravljat s tabo, ampak ugotovitev, da bi morala imet moč in kubikaža mojega motorja kakšen vpliv na povprečno hitrost ti je pa res skrajno bedasta. Če nisi opazil, je bil kolega s 600 ccm Fejzerko. Očitno mu nisi mogel slediti pa ima samo 100ps. Po ravnini 140, gori pa cijazenje, zato taka številka. Pa razpravljal, saj si se ti vtaknil v moje številke. Pokaži graf iz sledi pa bova videla vijuganje brzine, gas-bremza. igc1 1
Popularna objava Frenk 67 Objavljeno Junij 11, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 11, 2017 pred 22 minutami, Snecer pravi: Očitno mu nisi mogel slediti pa ima samo 100ps. Po ravnini 140, gori pa cijazenje, zato taka številka. Pa razpravljal, saj si se ti vtaknil v moje številke. Pokaži graf iz sledi pa bova videla vijuganje brzine, gas-bremza. Evo ti moj Garmin pa ti analiziraj Schultz, Erik99, DAMI34 in 9 others 9 3
lukec Objavljeno Junij 12, 2017 Opozori Objavljeno Junij 12, 2017 Drugače pa nenormalno prazne ceste čez vikend v Dolomitih...........vreme pa tud brezveze......pa še same žejne Slovence sva srečala bojc84, ALEŠ M in DAMI34 3
tonystx Objavljeno Junij 12, 2017 Opozori Objavljeno Junij 12, 2017 pred 5 urami, lukec pravi: Drugače pa nenormalno prazne ceste čez vikend v Dolomitih...........vreme pa tud brezveze......pa še same žejne Slovence sva srečala v vročini je trba več piti, da se nadoknadi tekočina ! Ja, ceste so prazne. Čez kakšne tri tedne pa ne bo več za zdržat. Bo spet modna revija avtodomov. DAMI34 in lukec 2
dr.looney Objavljeno Junij 12, 2017 Opozori Objavljeno Junij 12, 2017 Ob 11. 6. 2017 ob 10:10, Frenk 67 pravi: Evo ti moj Garmin pa ti analiziraj Ti mas ze modernega..... ..... jaz pisem s kulijem...... @Snecer kaj kej tolk kompliciras je pa ja cist en drek, koliko kdo vozi kako vozi . Pomembno je da se na potovanjih uziva. notranc in Dark 2
Snečer Objavljeno Junij 12, 2017 Opozori Objavljeno Junij 12, 2017 @Frenk 67 se je vtaknil v mojo vožnjo in povprečje pa je sedaj pojasnjeno. Sicer pa sem bil tudi v začetku avgusta v Dolomitih, 2x, pa ni bilo pretirane gužve, tako da je bojazen odveč.
lukec Objavljeno Junij 12, 2017 Opozori Objavljeno Junij 12, 2017 pred 6 urami, tonystx pravi: v vročini je trba več piti, da se nadoknadi tekočina ! Ja, ceste so prazne. Čez kakšne tri tedne pa ne bo več za zdržat. Bo spet modna revija avtodomov. Zame je to naj lepši mesec v Dolomitih,še nikoli me ni razočaral,treba se je samo izogibati 1000/1 kolesarske dirke......... Ob 11. 6. 2017 ob 9:07, Snecer pravi: In ti si se obregnil ob moje povprečje zadnjič... A ni vse en kur...liter gor al pa dol,važn de se mamo lep DAMI34 1
DAMI34 Objavljeno Junij 12, 2017 Opozori Objavljeno Junij 12, 2017 pred 29 minutami, lukec pravi: A ni vse en kur...liter gor al pa dol,važn de se mamo lep Načeloma mamo povprečje dokler ni flaša prazna a ne Dolomiti verjetno niso nobena izjema. Lušn izlet, lepe fotke. pik1, lukec in mac 3
Popularna objava lukec Objavljeno Junij 13, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 13, 2017 Ddddolomiti.................... Tačka, Janezs, TakeALookAround in 9 others 12
lukec Objavljeno Junij 18, 2017 Opozori Objavljeno Junij 18, 2017 tam okol Dolomitou ALEŠ M, DAMI34, Kmet2 in 4 others 7
Janezs Objavljeno Junij 18, 2017 Opozori Objavljeno Junij 18, 2017 pred 7 minutami, lukec pravi: tam okol Dolomitou Tukaj sem jaz peljal včeraj mimo. In se zdaj spomnim, da sem razmišljal, kako pravijo tistim majhnim utam, ki so posejane po polju. Kdo ve? Je pa ta vas pustila poseben vtis, sploh črpalka, ki jo nisem znal uporabljati.
Popularna objava Sorty Objavljeno Junij 21, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 21, 2017 En filmček narejen med junijskim potepom po dolomitih ALEŠ M, GO_Tomi, Janezs in 12 others 15
GO_Tomi Objavljeno Junij 21, 2017 Opozori Objavljeno Junij 21, 2017 ... tko prazna cesta ... to ne velja ... Sorty in Yoghurt 1 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se