Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

imel sem problem na suzukiju... kupil sem na ebay pumpico za 40 €.... prodajalec je imel same pozitivne komentarje...mislim da je bila firma kemso...

zmontiram, dela, js cel vesel kok pocen sm zrihtu... nato pa po parih dneh isto...po nekaj km motor ni vleku,nobene prave moci v visjih obratih... ko si pocakal par min da se je shladila je pa spet sel nekaj km ok itd....pol sm prasu serviserja in je takoj prasu kje sm kupu...in pravi da nj dam notr original in se bom vozu.... gledam js kok so orig. itak 500€... pol sm kupu komplet rabljeno za 200....zmontiru in je delal ko šus 1 leto kokr sm ga še imel....

tko da nevem... ce bos kupu za res drobiž pol zna bit da bo tko kt pr men... mogoce kak drazji za okol 80- 100 bo ok... nevem... js samo povem da je za pazit.. lp

Objavljeno (popravljeno)

Še ena izkušnja s Suzukijem: 

Za V-Strom se uradno tudi ni dalo kupiti drugače, kot z nosilcem in filtri, cena pa seveda 500€ +.

Pa sem vse skupaj razdrl in lej ga zlomka, na črpalki, na plastičnem delu, majhen (komaj opazen) Mitsubishijev znak. Pa malo pobrskam po Eurotonovem katalogu za bencinskimi črpalkami Mitsubishijevih avtov podobnega letnika in evo jo: Za neko Corollo 1,6 je bila popolnoma enaka z izjemo konektorjev. Cena: 28€...

Skratka, tudi za Varadera menim, da je malo verjetno, da ima vgrajeno neko popolnoma svojo bencinsko črpalko...

Popravljeno . Popravil Joker
  • Všeč mi je 2
Objavljeno
pred eno uro, Joker pravi:

Še ena izkušnja s Suzukijem: 

Za V-Strom se uradno tudi ni dalo kupiti drugače, kot z nosilcem in filtri, cena pa seveda 500€ +.

Pa sem vse skupaj razdrl in lej ga zlomka, na črpalki, na plastičnem delu, majhen (komaj opazen) Mitsubishijev znak. Pa malo pobrskam po Eurotonovem katalogu za bencinskimi črpalkami Mitsubishijevih avtov podobnega letnika in evo jo: Za neko Corollo 1,6 je bila popolnoma enaka z izjemo konektorjev. Cena: 28€...

Skratka, tudi za Varadera menim, da je malo verjetno, da ima vgrajeno neko popolnoma svojo bencinsko črpalko...

hvala za idejo. sem malo pobrskal in glej ga zlomka.... sam mal se preverim dimenzije, ampak avto pumpa je ista kot za motor?

https://m.euavtodeli.si/deli/ackojap/13701269

Objavljeno (popravljeno)

kolikor me spomin ne vara je bila na moji vari ('99) Mitsubishi-jeva pumpa - original J, pri tistih sestavljenih v španiji so bile vse mogoče...

ah ja, pa na NL forumi je bilo veliko govora o teh pumpah, če je Mitsub.... potem je kvečjemu problem z stikom na vrhu pumpe, podobnem kot platine pri starem jugotu, očistiš  - obrusiš in vuala! če še druga varianta bo verjetno potrebna zamenjava...

Popravljeno . Popravil makib
Objavljeno

bom razdrl v nedeljo da vidim kaj je. mogoce kdo ve pod kaksnim tlakom/pretokom delujejo bencinske crpalke na varaderotu 04 letnik? 

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno (popravljeno)

Zdravo,

prosim za nasvet...

vozim Hondo Varadero SD01 (let. 99) in imam probleme z vetrom v čelado. Visok sem 190 cm.

Ve kdo za kakšen povišek vizirja, ki je preverjen, da bo zrak preusmeril čez mene?

Hvala in lp.

Popravljeno . Popravil Cecman
Objavljeno
pred 51 minutami, Cecman pravi:

Zdravo,

prosim za nasvet...

vozim Hondo Varadero SD01 (let. 99) in imam probleme z vetrom v čelado. Visok sem 190 cm.

Ve kdo za kakšen povišek vizirja, ki je preverjen, da bo zrak preusmeril čez mene?

Hvala in lp.

MRA..

32119_xl.jpg

Objavljeno
Ob 29. 8. 2020 ob 0:59, TadyD pravi:

bom razdrl v nedeljo da vidim kaj je. mogoce kdo ve pod kaksnim tlakom/pretokom delujejo bencinske crpalke na varaderotu 04 letnik? 

Če ima vbirzg potem nekaj takšnega kot si našel na eautodeli. Na svojem F700 sem originalno Bosch (problemi, ko je bilo v tanku naj kot 6l goriva) zamenjal z Hofer črpalko enakih podatkov 3bare tlak in 130l/h količina.

IMG_20200830_131915.jpg.ea577d1bccb96c8cd2719a4ef0357e2b.jpg

Cena tele na sliki 25€, original Bosch pa 192€. Ko je vgrajena ima tam 3,5-4 bare. pretok in tlak regulira elektronika. Preveril z GS911 (servisni pripomoček za priklop na računalnik (opisal v temi F800).

V primeru, da ima pa še vplinjače pa mislim, da je nizkotlačna črpalka.

Poizkusiš takole....

Objavljeno
pred 5 urami, gift pravi:

MRA..

32119_xl.jpg

Tole tudi jaz priporočam, sem tudi 190 cm, tudi izgled motorja s to šipo je meni veliko lepši

• 4 tedne pozneje...
Objavljeno

Pozdravljeni,

kupil sem navigacijo garmin zumo 595 LM in bi jo rad zvezal direktno na kontakt, ne pa na akumulator. Je kdo že vezal in bi znal povedat kam jo je priklopil?

Objavljeno

Na vodnik za pozicijo zadnje luči. Kabli so itak dovolj dolgi, da gredo pod tankom do zadnjega dela, kjer je konektor za zadnjo luč. 

Preveri kateri vodnik dobi +, ko obrneš ključ, izvlečeš kabel čevelj in prispajkaš kabel od navigacije na steblo čeveljčka in vrneš nazaj v ohišje konektorja.  Tudi - si lahko vzameš na istem konektorju.

Objavljeno

Na vrhu je pripet service manual. Dolpotegni pa poglej, če ima v armaturki kak prosti konektor.

Objavljeno

Zumo 59x ima iz nosilca speljan kabel, ki se razveja na kar zajeten šop kablovja in ga je težko potlačiti kar nekam. Najlažje ga je razvleči po levi strani pod tankom ob že obstoječi el. instalaciji. in priklopiti kot sem opisal. Pod sedežem pa je dovolj placa še za ostale kable, ki so več ali manj nerabni, je pa fajn, če jih nekako zaščitiš pred vlago, ali vsaj obrneš tako, da konektorji gledajo navzdol, da morebitna voda lahko odteče in se ne zateka v odprtine priključkov na konceh. So bili že primeri, ko se je na usb priključku kjer so razmaki na pinih minimalni nabral volk in delal stik ter probleme pri delovanju naprave.

Objavljeno

Hello,

jaz sem mojega zmontiral takole ;) 

FB_IMG_1601641207422.jpg

FB_IMG_1601641210511.jpg

FB_IMG_1601641213562.jpg

FB_IMG_1601641216333.jpg

FB_IMG_1601641219183.jpg

FB_IMG_1601641222082.jpg

20190919_162124_resized.jpg

FB_IMG_1601641473036.jpg

FB_IMG_1601641475830.jpg

FB_IMG_1601641478817.jpg

FB_IMG_1601641481702.jpg

FB_IMG_1601641485756.jpg

FB_IMG_1601641488442.jpg

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Bog družba

Ima mogoče kdo ali ve za koga ki bi imel ogledala in pa prednji disk za varo 2009 ??

LP

• 3 mesecev pozneje...
Objavljeno
Ob 7. 9. 2020 ob 14:27, gift pravi:

MRA..

32119_xl.jpg

Pravkar, Grega77 pravi:

Oj......si že rešil zadevo?

• 4 tedne pozneje...
Objavljeno

Pozdravljeni,

Iz Aliexpressa sem kupil prikazovalnik prestav. Priklopil sem ga na servisni konektor. Ko dam kontak se prižge, prešteje od 1 do 6, potem pa utripa črka F.

Ali ima kdo kakšne izkušnje s tem oz. kakšno idejo kaj bi lahko bilo narobe.

Imam pa Varadera letnik 2008. Servisni konektor ima 4pine (plus, minus, pin z cca 6V, in še en plus)

Vnaprej hvala za pomoč

Objavljeno
pred 22 urami, Matjaz111 pravi:

Pozdravljeni,

Iz Aliexpressa sem kupil prikazovalnik prestav. Priklopil sem ga na servisni konektor. Ko dam kontak se prižge, prešteje od 1 do 6, potem pa utripa črka F.

Ali ima kdo kakšne izkušnje s tem oz. kakšno idejo kaj bi lahko bilo narobe.

Imam pa Varadera letnik 2008. Servisni konektor ima 4pine (plus, minus, pin z cca 6V, in še en plus)

Vnaprej hvala za pomoč

v bodoče se vprašanje postavi v pravo temo.  Isto vprašanje, alhko postaviš tudi v temo "sam svoj mehanik".

Prodajalec nima navodil kako priklopiš? Si preveril, če je za dotičen model kaka posnetek na youtubi?

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno (popravljeno)

...malo smo sčistili pred zimo @Snečer :D;):D

20210404_113619.jpg

20210404_113712.jpg

20210404_113745.jpg

Popravljeno . Popravil gift
Objavljeno
pred 21 minutami, Snečer pravi:

si ga za zimo pripravil :) 

al pa prodajo, zdaj ima že 20.000 km, lahko kaj crkne saj veš :D 

Objavljeno

9.900 je cena za ta Varadero, original Honda kovčki, Wilbers itd...

IMG_20210403_181726.jpg

IMG_20210403_181731.jpg

IMG_20210403_181741.jpg

IMG_20210403_182225.jpg

IMG_20210403_182230.jpg

• 3 tedne pozneje...
Objavljeno

Sosed ima Varadero1000 l.2006.
Občasno motor ugasne in prižgejo se kontrolne lučke.
Vzameš kontakt, motor vžge kakor da ni bilo nič.
Preverila sva stikalo za ler, stikalo stranske tačke in sklopke.
Ali je imel kdo podobne težave?
Koga svetujete da bi to znal diagnosticirati?
LP Boris

Objavljeno
24 minutes ago, no_name said:

Sosed ima Varadero1000 l.2006.
Občasno motor ugasne in prižgejo se kontrolne lučke.
Vzameš kontakt, motor vžge kakor da ni bilo nič.
Preverila sva stikalo za ler, stikalo stranske tačke in sklopke.
Ali je imel kdo podobne težave?
Koga svetujete da bi to znal diagnosticirati?
LP Boris

Mene je popolnoma enako zezalo stikalo stranske tacke... Motor je ugasni in nic ni delalo, niti ga je bilo mogoce zagnati, dokler nisem vzel kontakta. Ker je stikalo zezalo samo vcasih, ga je bilo tezko preveriti, zato sem ga prevezal in potem je bilo vse ok...

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!