Skoči na vsebino

Poraba bencina motorjev

Gregs

Priporočene objave

...da več k 10l na 200 km ne daš in zdej voziš temu primerno!!  :D

hmmm - bom vidu kaj bo XJR rekla - kokr sm tuki vidu, majo drugi motorji z velik manjšo kubaturo isto al pa več purabo

:D

kuko je to mugoče - pa tolk kojnu pa noor navor

a kdo zna puvedat??

:blink:

da pri manjsih kubaturah dosezes neko zeljeno hitrost (nad cca.130-140 km/h) vecinoma manjsa masina porabi vec bencina,ker jo je potrebno visje vrteti; posebno,ce zelis dohitevati vecje masine.primer 1000 ccm in 600 se vozita skupaj v rezimih nad 100 km/h.

enako porabi dvovaljna masina pri visjih hitrostih vec,kot tri- ali vecvaljnik.razlika se potencira pri primerjavi manjse dvovaljne in vecje vecvaljne masine.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Je pa zanimiv podatek,da nežna ženska roka z lahkoto na Virago250 doseže porabo 2,5l/100km. :o  :o

Tale je pa bosa! :D B) Tok sm mel na avtomatiku :o :o

Ti nebi rekel. Tudi jaz sem svojega spravil pod tri s tem da je bil obtežen z blizu 190kg. Če bi vozil sam v takem ritmu(70-100) bi ga skoraj zagotovo tudi na 2,5. Na kratko šparovček da ne govorimo o twixovem daelimu. Po moje bi prišel do dubrovnika z enim rezervoarjem :o :unsure: ~17 litrov rezervoar in poraba okol 2,5

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Suzuki XF 650 Freewind

umirjena vožnja ca. 5,1/100 km, ;)

priganjanje pa ga pripelje tud do 6,5 l/100 km :o

Hvalabogu ima merilnik količine goriva :lol:

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

no pa pojdimo še v drugo skrajnost ...

E90 iz Ljubljane na INA pumpi pred Postojno rezerva ... cca 50km... rezervoar =5l + 0,5l ... --->> cca 10l/100km :blink: :o

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Africa Twin, 2 osebi, 3x polni kufri, gas po avtocesti... 10,6 l/100 km... :o

(mogoce je malce vplivalo tudi to, da sem imel v membranah manjsi luknjici...)

Normalna voznja okoli 6l

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Boj bivši Virago: minimalna poraba 2 osebe + pritljaga na dolgi progi, umirjeno: 2,7. Maksimalna pa 4.0 (Ljubljana - Beograd, od pumpe do pumpe na avocesti do konca gas).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Yamaha Fazer 600 03....Do sedaj prevoženih Kilometrov 2560 povprečna poraba 4,86 litra!Normalna vožnja z dvema (50% časa)...pa največja hitrost do sedaj 150 km/h!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kawa VN 800: easyriding (relacija) - 5l; priganjanje, pospeševanje - 8l. Ampak saj je narejen za easy... B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tale je pa bosa! :D B) Tok sm mel na avtomatiku :o :o

Sam si z njim hitrej pelu!!!!!!!!!!!!!! :P <_< :P :P :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

moj rekord je 12,5 l/100 km/h - s tocno enim litrom (k sn ga iz avta vn stanku ;) ) sm prsu tocno 8 km dalec, res pa je, d sm mel iz maske direkt slauf od vstopnika zraka do airboxa (kao en ram air sistem, ne glih posrecen), pa tisu skos k norc, aja, pa za cvajtaktarja gre. :rolleyes: slo ni nc bols, se mal majn je slo ko normaln, k ga je dusil. :blink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Cagiva mito,mikuni 35 frgazer,poraba od 4.5,ko sva šla z batzajlo v Pulo(max. hitrost je bla 90km/h) pa vse do 9 litrov,ko smo ga gonil na Jezersko,drugač pa povprečje okoli 6.5 litra/100km :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dragstar 651...4,8 l /100 km

/dve osebi/prtljaga...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pa tut ne štekam kok lohk motor pokur 10-11 l na sto km  ?!

Čist komot. AC in obratomer ves čas na meji z rdečim poljem (ali čez tu in tam). Pa bremza, pa takoj spet gas do konca, v vsaki prestavi seveda do rdečega itd itd. Se da veš. Pa ne samo take ''kravice'', kot sta Africa Twin, ki jo ima Treker ali Super Tenere, ki jo imam jaz. Tudi kak drug motor pije tok.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Spet ne morem urediti objave, pa bom pač nov post dodal.

Če greš na kake easy terene, kot to jaz včasih počnem (recimo Kum, Trdinov vrh itd.) tudi lahko dosežeš 10l porabe. Brez težav in hkrati dovolj dinamično pa prideš skozi z 6,5 litri (moje povprečje je okoli 7), ali tudi 5l, če cjaziš (kar pa pomeni, da se voziš tako kot kak 125-250 ccm 4 takten čoperček, pa ne mi lastniki le-teh zamerit :rolleyes: ).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kawasaki Eliminator 125 (125ccm 4-takten čoperček :D ) poraba nekje okoli 4L, s tem da nikoli ne šparam z gasom in gorivom, ampak motor vedno teče pri precej visokih vrtljajih. Če imam na motorju še sopotnika, se poraba še malce poviša, sam mislim da ne nad 5L/100km. Če pa je vožnja zelo umirjena pa cca 3 - 3.5L, kar se pa zellllooooo redko zgodi :lol:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Yamaha Fazer 600 03....Do sedaj prevoženih Kilometrov 2560 povprečna poraba 4,86 litra!Normalna vožnja z dvema (50% časa)...pa največja hitrost do sedaj 150 km/h!

Thunder... !

Ti tako nalagaš, da še sebi ne verjameš !!!

Jaz sem imel lansko leto FAZER 600 L. 2002, torej nov model, tako kot je tvoj in sem večinoma vozil do 8.000 obratov, to pomeni, spodnji del obratomera, večinoma dva na motorju in normalna poraba je bila od 5,5 do 7,5 l/100 km. Če govoriš drugače, lažeš ali pa ga voziš samo na sprehod.

Še to !

Sedaj imam HONDO VFR 800 L. 2003 in pije od 6,5 do 8,0 l/100 km, odvisno od vožnje. Ko se vključi VTEC, motor totalno spremeni glas in ko rohni, tudi pije. Taka vožnja do morja, da bi motor pil 6,5 l/100 km, pa mi ne pride na pamet. V takem primeru bi si rajši potem kupil choper in bi užival v vožnji do 80 km/h.

LP matic

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No pa še moj :)

Nov Ducati ST4s prevoženih 3400km, do sedaj brez nepotrebnega navijanja (tu pa tam do 7,5k o/min, ampak res redko) pije bolj 5 kot 6 litrov. Bom pa še vido kaj bo, ko me bo prijelo malo motorček navijat (čeprav še ne vem zakaj bi ga blo treba, ker že zdaj gre prekleto hitro :)).

Domen

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Moja fazerca pupa od 4,3l (ulavfavanje do 5000 vrt/min) do 5,8l(hitrejsa voznja). Aja, pa večinoma sam. Če se to kaj spremeni, povem :)

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No pa še moj :)

Nov Ducati ST4s prevoženih 3400km, do sedaj brez nepotrebnega navijanja (tu pa tam do 7,5k o/min, ampak res redko) pije bolj 5 kot 6 litrov. Bom pa še vido kaj bo, ko me bo prijelo malo motorček navijat (čeprav še ne vem zakaj bi ga blo treba, ker že zdaj gre prekleto hitro :)).

Domen

Ducati ST4, poraba od 6.5 do 8.5 l. Povprečje nekje okoli 7.5 l.

Adidasx, a bi se enkrat mal dobila, da si ogledam še tvojo krasotico pa rečeva kašno...? ;)

B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Honda CBR 600 F l98 od 5 do 7,5 l/100 km. Dalo se bi še kaj iztisnit :P ali pa privarčevat.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Thunder... !

Ti tako nalagaš, da še sebi ne verjameš !!!

Jaz sem imel lansko leto FAZER 600 L. 2002, torej nov model, tako kot je tvoj in sem večinoma vozil do 8.000 obratov, to pomeni, spodnji del obratomera, večinoma dva na motorju in normalna poraba je bila od 5,5 do 7,5 l/100 km. Če govoriš drugače, lažeš ali pa ga voziš samo na sprehod.

Še to !

Sedaj imam HONDO VFR 800 L. 2003 in pije od 6,5 do 8,0 l/100 km, odvisno od vožnje. Ko se vključi VTEC, motor totalno spremeni glas in ko rohni, tudi pije. Taka vožnja do morja, da bi motor pil 6,5 l/100 km, pa mi ne pride na pamet. V takem primeru bi si rajši potem kupil choper in bi užival v vožnji do 80 km/h.

LP matic

Kaj se pa ti buneš...ne morem pomagat če ti je drgač pila...jst pa ne lažem...vsaj zdej ne...

na excelu sem si naredu tabelo v katero vpisujem vse prevožene kilometre in litrov bencina ki sem jih do sedaj tankal in izračun je tak:

Litrov Bencina 130,31

Vseh Kilometrov 2658

Povp. Poraba 4,90

Malo odstopanja je ker imam v rezervarju še 10 litrov bencina ma ko bom spraznu tank (ko se prižge rezerva) bom imel porabo 5,3 maksimum!

Happy :angry:

Pa še to jst mam model 2003!!! :ph34r:

Popravljeno . Popravil thundercat
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!