kekec III Objavljeno Oktober 30, 2002 Deli Objavljeno Oktober 30, 2002 Še ena zanimivost-cesta od Fara do Lizbone je najnevarnejša cesta v Evropi. Zadnjič sem gledal dokumentarec ,ki me je podučil,da pride na km ceste največ mrtvih v Evropi. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AREA Objavljeno Oktober 30, 2002 Deli Objavljeno Oktober 30, 2002 Vzok nesreč in kak zgleda ta cesta? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno Oktober 30, 2002 Deli Objavljeno Oktober 30, 2002 V Lonely Planetu za Portugalsko piše, da so tam živi norci na cestah in da odsvetujejo tja priti z lastnim avtomobilom. Sem si rekel, potem je pa tako, kot pri nas. In smo Portugalsko po dolgem in po čez prevozili in ne videli ene prometne nesreče. Se jim nesreče pač dogajajo. Po tej cesti Lis-Far nisem peljal, ker smo imeli premik globoko na jug v soboto zjutraj, ko je cela Lizbona rinila v Algarve na počitnice in je radio celo jutro čivkal, da je cesta popolnoma zabita. Zato smo, ko smo zaslutili začetek zamaška, zavili na staro cesto št. 1, ki je bila nekdaj glavna prometna žila med sredino in jugom Portugalske. Lepa stara cestica, v malce slabšem stanju kot naša osamelka med Kozino in Vrhniko. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pervy Objavljeno Oktober 30, 2002 Deli Objavljeno Oktober 30, 2002 Še ena zanimivost-cesta od Fara do Lizbone je najnevarnejša cesta v Evropi. Zadnjič sem gledal dokumentarec ,ki me je podučil,da pride na km ceste največ mrtvih v Evropi. ni panike, misljena je direktna povezava, ki zgleda podobno kot nasa bivsa slovenika. ti gres lepo po obali, si ogledujes trdnjave in se malo kopas (ce si eskim :shock: ), prides do skrajno JZ tocke portugalske in nato po obali se do faro-ta, ki je malo bolj vzhodno. drugace pa ce prezivis v SLO bos tudi tam. aja faro zadnji teden (ali predzadnji - je na internetu) v juliju gosti moto srecanje kjer se zbere cca. 25.000 motorjev in se vec motoristov. se absolutno splaca it npr. od cetrtka do nedelje ker res vidiš kaj je OGROMEN zbor. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moped Objavljeno Oktober 30, 2002 Deli Objavljeno Oktober 30, 2002 Vožnja po Portugalski se mi je zdela med varnejšimi, tako po AC, večjih mestih, kot manjših cestah. Med najbolj nevernimi v evropi so se mi zdela večja andaluzijska mesta ( Cordoba, Granada, Sevila ), Izven mest pa je Španija, sploh osrednji in južni del med najvarnejšimi in vožnji z motorjem najprijetnejši. Če se odpravljate v Španijo, si vzemite teden ali deset dni več časa, in se pošteno posvetite Andaluziji, saj tu je pravo srce Španije. Obvezen je ogled Cordobe ( cel dan ), Granade- Alhambra ( vsaj en dan ), in seveda Sevila ( 2-3 dni, najmanj ). Za vse bistvene znamenitosti Barcelone je teden dni premalo. Gibraltar se lepo sliši, vendar ne boste nič pametnega zamudili ( skala, nezanimiv muzej, edine opice v evropi, naduti domačini ) če se odpeljete raje v Cadiz... Portugalska.....mnjam, hotel sem je videti večji kos, vendar me je Lizbona prijetno presenetila, saj sem jo namesto dveh dni spoznaval cel teden ( pa še ni bilo vse, nadaljujem prihodnjič ),tako da ni ostalo časa za kaj drugega. Aja, ne izpustite mesta Guadix ( Andaluzija ), ki je skoraj v celoti cigansko, kiše pa si kopljejo v zemljo in v hrib, ter vam jo kakšen domačin prav rad razkaže. Pa še in še bi lahko našteval. Dvakrat sem bil že v Esp, in se nameravam še vrniti. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AREA Objavljeno Oktober 31, 2002 Deli Objavljeno Oktober 31, 2002 Mogoče malo butasto vprašanje ampak kaj je vlka razlika v dogajanju med tednom in vikendom v takih vlkih mestih? Se splača računat da prideš tja med vikendom al je to nepomembno? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pervy Objavljeno November 1, 2002 Deli Objavljeno November 1, 2002 med vikendom ali tednom je prakticno vseeno ker ta velika mesta vedno zivijo 24h. je pa med tednom boljse ker so trgovine in muzeji dalj odprti. najboljse je npr. četrtek do sob. ali nedelje (malo vsega). GIBRALTAR: v gibraltarju je klub gibraltar MC, ki so super. mene so ustavli na ulici in mi ponudli vodenje in spanje. imajo veliko klubsko hišo kjer je delavnica, garaža, gostilna (samo za člane in povabljene) in sobe za prenočit. vglavnem so me tipi lepo vodli po gibraltarju mi povedali kje se splača pit in jest in podobno - vse seveda zastonj (tudi spanje). pa se super varno je bilo za motor ker klub varujejo trije orgomni rotweilerji. z istimi tipi sem bil na srečanju v farotu kjer sem imel sotor v njihovem taboru in motor varovan. vglavnem super dečki, edino ne se ustrašit ker zgledajo kot tisti najhujši bad motoristi iz filmov. pa še ko mi je en pijan anglež težil da sem komunist (ex juga pa to) so ga hitro umirili :twisted: . Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sanda7 Objavljeno November 19, 2002 Deli Objavljeno November 19, 2002 Ne hodit zdej v španijo ko se je nafta razlila pa tanker potonu,bljak,fuj,saj se bomo sami čist pokončali,sramota.Groza,obup :cry: :evil: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno November 20, 2002 Deli Objavljeno November 20, 2002 Saj tam gori na atlantski strani se ni za kopat. Je za nas, ki smo razvajeni s toplim Jadranom, morje itak premrzlo in veter premočan (nadležen). Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
rac Objavljeno December 3, 2002 Deli Objavljeno December 3, 2002 STARA ZELJA JE NAJVECJA....,CE PA O TEM TUDI V FORUMU BERES ZE OD 2001(PERVY, MOPED AND OSTALI HVALA) JE STVAR SE VECJA. DA BOM LAZJE PREZIVLJAL ZIMSKE DNEVE V NACRTOVANJU TURE- KOT VSAKO ZIMO, SI ZELIM SE VEC OBJAV V TEJ TEMI. POZNAVALCI PA IMATE V TEM OBDOBJU TUDI VEC CASA ZA OBUJANJE SPOMINOV. PRISPEVAJTE JIH SE NEKAJ TUDI NAM. DO SEDAJ ZE NAPISANO-UPOSTEVANO. LIVE SLOW-RIDE FAST! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pervy Objavljeno December 4, 2002 Deli Objavljeno December 4, 2002 :? :cry: bljak ob takem vremenu se mi orosijo oči ko se spomnem tistih lepih cest ob obali in kopanja na peščeni plaži kjer si na razgretem pesku opečeš podplate. pa čakanja na semaforju v Sevillji pri 43 C v črnem ledru :x . joj pa ceste z juga skozi osrednjo španijo mimo madrida - najboljši približek tistim puščavskim cestam v arizoni, ki jih vidiš po TV. stotine kilometrov ravnine, ki se počasi spušča in vzpenja :roll: smrk :cry: , hočem sonce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :? :roll: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AREA Objavljeno December 4, 2002 Deli Objavljeno December 4, 2002 Napetost narašča...samo še.....dobrih 6 mescov :shock: pa se bo to dogajalo tud meni...upam no :oops: :P 8) Barcelona more past pa če grem kam drugam al pa ne :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Treker Objavljeno December 5, 2002 Deli Objavljeno December 5, 2002 Pejt na mojo stran pa si preber kaj sem jaz napisal o mojem popovanju okoli Iberskega polotoka... stran je sicer v anglescini, ampak za popotnike to nebi smel biti problem :) http://erikocvirk.tripod.com pod "Travelling" in poglej pod letnico 1999 lohk pa mi mejlas tudi direktno ce te zanima kaj specificnega Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AREA Objavljeno December 5, 2002 Deli Objavljeno December 5, 2002 Serbus! Ej jaz bi bil zlo vesel če bi napisal kaj več o potovanju v Španiji, po kateri poti si šel, kaj vse si vido, cene, izkušnje, kolko vas je slo, letni cas, vglavnem vse potrebno da se malo bolj orientiram kak se morem zadeve pred in med samim potovanjem lotit :wink: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pervy Objavljeno December 5, 2002 Deli Objavljeno December 5, 2002 Serbus! Ej jaz bi bil zlo vesel če bi napisal kaj več o potovanju v Španiji, po kateri poti si šel, kaj vse si vido, cene, izkušnje, kolko vas je slo, letni cas, vglavnem vse potrebno da se malo bolj orientiram kak se morem zadeve pred in med samim potovanjem lotit :wink: mater ti si pa zahteven, pa saj imaš napisane približni dve varianti poti, cene hrane in bencina so približno iste kot pri nas (hrana malo -, bencin malo +). če piješ in ješ v gostilnah je dražje kot pri nas, dobre gostilne so lahko zelo drage tako da se najbolj šminkerskih izogibaš. kampi so cenejši kot na hrvaškem,.... najboljši čas je zgodnje ali pozno poletje, lahko pa tudi julij ali avgust ampak pripravi se na vročino 30+. kako se loti? našparaj denar in si zrihtaj evrocard in american express, fajn je imet oba ker ponekod jemljejo provizijo na eno ali drugo kartico, na obe skoraj nikoli tako da pač uporabiš cenejšo. pa pripravi en lep zokn za gotovino, ki je še vedno zakon. kupi ali sposodi si ADAC (nemški amzs) vodniček kampov kjer so vsi opisani, dobro avtokarto (npr. michelinovo) in kak turistični vodnik (jaz mam enega dobrega ti bom povedal katerega) in kak lonley planet priročnik. pot si pribljižno splaniraj, ne rabiš točno ker na koncu se stvar nikoli ne izteče kot si planiral, lahko da ti ni všeč kamp, je predrag, si utrujen,..... plan si delaš vsak večer sproti - to je še najboljše. ko te bo zanimala konkretno kakšna stvar na poti ali kaj specifičnega kot je izračun koliko boš rabil denarja (kar je predvsem odvisno od časa in kilometrov) pa javi. cele španije ali mojih obeh obiskov pa ti ne morem opisat ker bi nastal potopis o 1. mesečni odisejadi, daljši od odisejade (tako se je včasih tudi zdelo :twisted: :wink: ) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AREA Objavljeno Januar 14, 2003 Deli Objavljeno Januar 14, 2003 Tak, odločitev je bla že davno sprejeta samo plan je blo treba naret in to sem delal danes ponoči v službi, tak da mi res ni bil dolgčas :D Pišem ga zato, ker iščem sotrpine/strpinke za 12 dnevno turo, ki bi naj potekala nekako po tem planu (naštevam samo kraje skozi katere vodi pot, ostalo trenutno ni pomembno, če bo kdo zainteresiran... :arrow: blablabla): 1. DAN: štart iz Maribora zjutraj --> Ljubljana, Trst, Cremona, Alessandria, Torino (1. dan bo bolj maratonskega značaja, da si lahko vzamemo druge dni malenkost bolj na izi - nekaj malega čez 750km. Prespi se nekje v okolici Torina. 2. DAN: Torino --> Briancon, Gap, Avignon, Arles - ki je okvirno končna postaja - cca. 410km. 3. DAN: Arles --> Camargue (delta rona), Nimes, Montpellier, Perpignan, Figueras, Barcelona - cca. 430km; torej smo v 3 dneh doli, prihod v Barco pozno zvečer, poiskat kamp ob morju in prespat. 4. DAN: BARCELONA 5. DAN: BARCELONA 6. DAN: BARCELONA 7. DAN: BARCELONA 8. DAN: BARCELONA 9. DAN: Barcelona --> Toulon - cca. 570km 10. DAN: Toulon --> Grasse, Cannes, Nica, Monako, San Remo, Savona - cca. 300km 11. DAN: Savona --> Genova, Pisa, Firence, Bologna - cca. 420km 12. DAN: Bologna --> Benetke, Trst, Maribor - cca. 510km Kilometrina je računan od kraja do kraja (za tiste ki smo iz MB, ostali pač nekaj manj ali več :) ), zato je treba za realno cifro dodat zraven še 30-50km k vsakemu dnevu. To pomeni skupaj cca. 3600km + vožnja po Barceloni :arrow: nekaj manj kot 4000. Računam, da bi moglo bit dovolj okrog 200.000 SIT (cca. €900), ampak bom za vsak slučaj računal na (€1100). Če kdo še nima plana in mu je ta zanimiv (seveda so tu možna razna manjša pogajanja, prilagajanja) al pa slučajno sovpada z mojim - 25.8. do 5.9.2003, bi blo lepo da se javi pa da kako rečemo, ker iskat ljudi za tako turo sredi poletja se mi zdi rahlo prepozno :oops: :onfire: To be continued... :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AndY1 Objavljeno Januar 14, 2003 Deli Objavljeno Januar 14, 2003 Ej!!! Ukradu si mi moj plan!!! :cry: Nasvet: Izogni se Milana. Tam se na avtocesti nabijejo kolone in gužva. Predlagam ti, da greš južno, proti Piacenza, še predno greš proti Milanu in od tam proti Genovi. Vsaj tko bom šel jest. Aja, pa za Figueras si vzami malo dlje časa, saj imaš tam Dali-jev muzej, ki se ga splača ogledati. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno Januar 14, 2003 Deli Objavljeno Januar 14, 2003 izogni se genovi.ni veliko drugace,kot milano,turin ali venezia ob spicah. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AndY1 Objavljeno Januar 14, 2003 Deli Objavljeno Januar 14, 2003 No, sej nisem misil v Genovo. Ampak še preden prideš do Genove se ji izogneš severno in greš mimo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AREA Objavljeno Januar 14, 2003 Deli Objavljeno Januar 14, 2003 izogni se genovi.ni veliko drugace,kot milano,turin ali venezia ob spicah. Ej to sem zdaj pisal okvirno, večja mesta za orientacijo, se pol ko si na cesti itak da boš izbral najlepšo pot. Samo v atlasu pač manjših krajev ni pa tud nesmiselno se mi jih zdi pisat da bo pol vsak hodo gledat kje pa je to pa zakaj se gre glih tam skozi... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AndY1 Objavljeno Januar 14, 2003 Deli Objavljeno Januar 14, 2003 Fora je, ker se moraš tudi paziti obvoznic okoli teh večjih mest, ker so zabasane oz. se zabašejo. Ni nujno, da greš v mesto, pa si še v r*ti. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pervy Objavljeno Januar 16, 2003 Deli Objavljeno Januar 16, 2003 AREA: predlagam ti da obrneš plan in greš prvi dan do cremone (iz mb 600 km, tam je dober kamp za prespat). pol pa po stari cesi do genove in na avtocesto. san remo ni vreden ogleda, razen festivala nimajo nič zanimivega. vzami si čas za monako,...itd... boljše je če greš dol po obali ker imaš več za videt, za nazaj se ustaviš v andori in POCENI nakupiš stvari za motor in menjaš kako gumo, vse je dosti ceneje, trgovin za motorje pa ogromno. ko se vračaš je potem iz andore bližje proti gapu in brianconu v sestrierju pa se začne avtocesta po kateri greš proti domu. vožnja od tam do SLO meje je nekaj najbolj dolgočasnega kar lahko doživiš zato GASA. taki vrstni red je tudi boljši ker če si na koncu na tesnem z časom ga pač bolj žgeš in nič ne zamudiš. če boš zaradi pomanjkanja časa zamudil kak monaco in J obalo pa ti bo žal. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AREA Objavljeno Januar 16, 2003 Deli Objavljeno Januar 16, 2003 PERVY hm...ne bom se delal pametnega, ker tega še nisem dal skozi ampak jaz sem razmisljal ravno obratno: prvi dan bom spočit in bom zato lahko nardil dosti km z gasom, ko pa si zmantran in pade koncentracija (slabe izkusnje :? )...sicer pa bo ta "GASA" na PeGASU zgledal bol tak...in zakaj bi domov prišo zdolgočasen, če lahko pridem dobre volje? :o glede poti nazaj....se zato pa si bi vzel 4 dni za pot domov in ne dva, kot si verjetno nardil ti? 4 dni bi bli pa cist na izi da ne pridem domov zbit ko klada, ker dopusta nimam ravno 1 mesec :) Prvi dan sem mislo bolj po AC, da se km naberejo, ceprav ga ne mislim gnat do onemoglosti, potovalno hitrost bom mel tam okrog 140, najprej morem videt kak se bo obnasal motor s prtljago. Zjutraj iz MB, pozno zvecer Torino (750+). Foter je rabo iz MB do Milana 6ur, Torino nekaj dalje...pa če si vzamem 14ur mislim da bi moglo bit dovolj :D Drugi dan preko skalovja bi rad sel čist na izi ker takega razgleda verjetno nimas vsak dan...tretji dan sem racunal na "afrika safari etc." in enkrat po kosilu v barco tak da si tam pozno zvecer oz. proti polnoci, prespis, pol pa zacnes raziskovat...glede same barce nima smisla da kaj pisem...prvi dan vracanja bi bil spet podobn prvemu dnevu potovanja, nekaj vec km (blizu 600), da te potem ko mas kaj za videt cas ne preganja in naslednja 2 dni ob teh lepših mestih na izi...zadnji dan pa namesto od Sestriera do MB "samo" od Bologne pa še Benetke usput dol vdariš :wink: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Hanzi Objavljeno Januar 16, 2003 Deli Objavljeno Januar 16, 2003 Do takrat pa naredi 10kkm po bližnji okolici (500km) s čimveč furami po 500+km na dan da se ti rit utrdi! :wink: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AREA Objavljeno Januar 16, 2003 Deli Objavljeno Januar 16, 2003 Do takrat pa naredi 10kkm po bližnji okolici (500km) s čimveč furami po 500+km na dan da se ti rit utrdi! :wink: Jup, še prej pa dat zic prerihtat ker tu se mi rit utrdi že po 100km :? :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se