EAST Objavljeno Januar 8, 2009 Opozori Objavljeno Januar 8, 2009 Eni ga pa sekajo na polno 1. Velik navora :whistle: 2. Potovalna med 150 in 180 - pa mi povej kje dosegaš ti to potovalno hitrost, če lahko,al kaj zate pomeni potovanje? Glede na to, da ti gume zdržijo po 18000km, pomoje še moped več kt 1x ni vidu gasa na polno in hitrosti večje od 150km/h!!! In kakšno imaš na potovanjih povprečno hitrost? Potem najverjetneje okoli 130km/h, mar ne? :headbang: pa LP Tole obratno sorazmerje gum ter navedenih hitrosti je res precej zanimivo, že skoraj znanstveno fantastično.
ferek Objavljeno Januar 8, 2009 Opozori Objavljeno Januar 8, 2009 1. Potovalna med 150 in 180 - pa mi povej kje dosegaš ti to potovalno hitrost, 2. povprečno hitrost? pa LP 1. Na AC - kaka službena pot po SLO, skok po opravkih do Celja itd... Batlax je po 18000 km zato "obnemogel" po sredini... po robovih bi ga blo še do 20000 ziher... :trance_33_sleep: 2. Povprečna na "turističnih potovanjih" ob ogledu pokrajine in proč od AC - okrog 60 km/h... :rolleyes:
ferek Objavljeno Januar 8, 2009 Opozori Objavljeno Januar 8, 2009 ...Verjemte fantje vse se DA! In tudi nekaj "forumašev" lahko do popolnosti potrdi verodostojnost napisanega... :rolleyes: ...se pa nikoli nikjer nisem hvalil o kakšnih "športnih" podvigih na mojem mopedu ...prej obratno, zadovoljuje me z NAVOROM, ugodno porabo, univerzalnostjo in "STOPI" če je treba... :closedeyes: ...celo bi rekel da je zasluga teh 18000 km bolj na strani (pre)trde BT020... res je pa tudi da je bilo prvih 4000 res bolj POLŽASTIH... ...konec tedna dobim ROADSMARTKI in na podobno kilometražo zaenkrat ne računam. :evilgrin: .. bom pa poročal drugo leto... :whistle:
suhi Objavljeno Januar 8, 2009 Opozori Objavljeno Januar 8, 2009 ferek spoštovanje, da si se odzval kot gospod! Redkokateri motosvetovec se tako nežno odzove na provokacijo :) hehe, sam je pa res. Na Roadsmatke računaj krepko manj, prej pol manj kot 18000km, saj so zelo dobre gume in zanesljivo res zelo zanesljivo držijo vse do roba v mnogih pogojih, tako da pomoje za to vrsto motorja in voznika super nakup. ajd
ferek Objavljeno Januar 8, 2009 Opozori Objavljeno Januar 8, 2009 saj so zelo dobre gume in zanesljivo res zelo zanesljivo držijo vse do roba v mnogih pogojih, tako da pomoje za to vrsto motorja in voznika super nakup. ajd :glare: no saj če priznam se je tudi moj stil vožnje "malo" spremenil... prej sem bil na čoperju, tako da sem tja do 10000 km malo "okušal" drugačen stil vožnje... in šele ob koncu letošnje sezone sem začel malo "izgubljat strah" pred nagibi... Na roadsmartkah zato vem da NE BO prvih 4000 nič "polžastih" pa tut do 10000 nič "čoperskih" km tako da... :? BOMO VIDLI kilometražo... :D
Fazer03 Objavljeno Januar 8, 2009 Opozori Objavljeno Januar 8, 2009 Vem, da je tema o gumah in tudi še posebej o Donlop-u drugje - pa vseeno: mi2 sva preteklo sezono prevozila na Road smartkah: tako na moji yamahi kot na njenem ER-6n so brez omembe vredne in vidne obrabe zdržale 8000 km. Tako mislim in računam, da bo brez problemov komplet zdržal še letošnjo sezono. Gotovo pa k manjši obrabi pripomore tudi to, da sta oba motorina obremenjena samo z eno persono in po običaju z nekaj prtljage. LP :yea1:
suhi Objavljeno Januar 8, 2009 Opozori Objavljeno Januar 8, 2009 Zagotovo res močno prispeva k obrabljenosti teža na mopedu - upoštevati pa je še potrebno kdaj in kako se voznik vozi. Sam sem jih v 2008 skuril precej hitreje, ker sem se poleti polno naložen preganjal po vroči Provansi in še dol po Španiji in seveda nekajkrat po Jadranki...vročina in teža pa še večinoma poln gas pustita krepko vidne posledice :) hehe. (sam se splača!!!) ajd - pa pebi nehimo z Off Topic k bo ata ICE hud :whistle:
Drosa Objavljeno Januar 9, 2009 Opozori Objavljeno Januar 9, 2009 Družba, ne vem kaj vas je tolk razburilo moje mnenje da se da ER6-ko lepo pelat tudi bolj na izy,pač eni imamo tak stil vožnje.Kar se tiče " če si želite gasa " sem precej mislil na bolj športno usmerjene voznike kar nimam nič proti, "veliko navora" pa naj ostane v navednicah.Mislim da ga za tak motocikel je res zadosti...
ferek Objavljeno Januar 9, 2009 Opozori Objavljeno Januar 9, 2009 Družba, ne vem kaj vas je tolk razburilo moje mnenje da se da ER6-ko lepo pelat tudi bolj na izy,pač eni imamo tak stil vožnje.Kar se tiče " če si želite gasa " sem precej mislil na bolj športno usmerjene voznike kar nimam nič proti, "veliko navora" pa naj ostane v navednicah.Mislim da ga za tak motocikel je res zadosti... ...mislim, da ni nikogar razburilo... je pa res, da je taka, IZY vožnja sploh pri "odkrivanju novih dežel" zaradi navora na tem mopedu zelo razbremenjujoča... in tako križarjenje med 70 in 90 km/h spusti porabo (preverjeno!) proti 3,5 l. :naughty:
zviki Objavljeno Januar 10, 2009 Opozori Objavljeno Januar 10, 2009 Ravnokar videl cene za nove modele. 6.649 Eur za f-ko z ABS. Ni šans. Odločil, da bom nabavil rabljeno R6 od kolega :rolleyes: . Pa še za komplet kombinezon mi ostane.
Mutika Objavljeno Januar 10, 2009 Opozori Objavljeno Januar 10, 2009 Ravnokar videl cene za nove modele. 6.649 Eur za f-ko z ABS. Ni šans. Odločil, da bom nabavil rabljeno R6 od kolega :rolleyes: . Pa še za komplet kombinezon mi ostane. Popravite me, prosim, ampak, ... a ni bila podobna cena že tri leta nazaj in to brez ABS-a? :unsure: Kakorkoli že, za nas, ki se radi bolj hitro peljemo, a ne ravno proti 200 km/h, udobno in na dolge proge ter imamo radi dovolj poskočen motor, ki te brez težav potegne iz zagate in zmore odločno prehitevanje, za nas je takle moped ravno pravšnji.
SF Objavljeno Januar 11, 2009 Opozori Objavljeno Januar 11, 2009 Še jest bom pristavil videneje iz svojega zornega kota, da bo tema bolj živahna... Tudi jaz sem gledal pred leti N verzijo. Po probni vožnji sem ugotovil, da je motor zelo zabaven, ni dirkalnik, se pa da sledit z njim po cestah s kratkimi ravninami in zaprtimi ovinki vsaj 80% voznikov. Torej ob namestitvi treh kovčkov bi rekel, da je precej uporaben motor za vsak dan, za kake večje hitrosti pošteno povedano ni. Za daljše ture mu manjka par kilogramov, moči niti ne, ker ko se daleč pelješ, ti neka silna moč niti ne koristi, prej bi iz izkušenj dodal, da te utrudi. Vibracije? So, ampak ti zaradi njih ne izpadejo zobje...
Ice Objavljeno Januar 11, 2009 Opozori Objavljeno Januar 11, 2009 tema je namenjena ER-6 in derivatom. prosim da se izkljucno drzite teme (da, tudi ti, sesir).
ELO Objavljeno Januar 11, 2009 Opozori Objavljeno Januar 11, 2009 tema je namenjena ER-6 in derivatom. prosim da se izkljucno drzite teme (da, tudi ti, sesir). potem pa ne briši postov, ki vsebujejo mnenja in izkušnje z ER-6 in derivati... hvala!
Ice Objavljeno Januar 11, 2009 Opozori Objavljeno Januar 11, 2009 ma ne........... a R1 je derivat kawasakija ? pa koliko je en bebec in drugi star sodi tudi sem ? mogoce pa sami skrbite kaj pisete...... bo manj brisanja. ce te se kaj zuli.......... -> PM me.
sesir Objavljeno Januar 11, 2009 Opozori Objavljeno Januar 11, 2009 ma ne........... a R1 je derivat kawasakija ? Kje je pa kdo kaj omenjal R1!?Dejstvo je,da s er6 ne gre in ni narejen niti za hitro vožnjo,niti za divjanje!In je smešno in nesmiselno,da nekdo nekoga,ki ima namen kupit R6 prepričuje,da je er6 hiter motor,ker to ni! Pa tud potovalnik ni kot eni pišete! pa koliko je en bebec in drugi star sodi tudi sem ?mogoce pa sami skrbite kaj pisete...... bo manj brisanja. S tem se pa strinjam :worship:
ferek Objavljeno Januar 11, 2009 Opozori Objavljeno Januar 11, 2009 Pa tud potovalnik ni kot eni pišete! ...potovalnik NI ko ga kupiš, pol pa lahko to postane... :naughty: (višja šajba, komplet kufrov, podlaga za zic, radio, navigacija, pakettreger...) ...in moja "najnoveša odbita" dodatna oprema je danes zmontirana. :kva2: .. Predstavljam vam: :kva2: HI - FI Kawo! :kva2: Začelo se je iz čiste zajebancije... zvočniki od kolega... malo vezane plošče... vlakna in poliester, kit... pa mal švasanja in :headbang: en dan bolniške zaradi zasmojenih oči :blink: :blink: ... ...se nadaljuje... :yea1:
ferek Objavljeno Januar 11, 2009 Opozori Objavljeno Januar 11, 2009 ...in moja "najnoveša odbita" dodatna oprema je danes zmontirana. :kva2: .. Predstavljam vam: :kva2: HI - FI Kawo! :kva2: ...dodan TOXICOV (Conrad 30 €!) ojačevalec 100 W + 2x 150w Kenwodovi zvočniki... :evilgrin: ...pa mal "hoby elektronik" in "hoby-ličar" da na koncu zadeva izgleda.. :rolleyes: . ...ko kokpit Goldwinga! :kva1: ...upam da aerodinamika ne bo trpela, vetrna zaščita je pa še boljša... IN KAKO ZADEVA ŠPILA?... NOOORRROOOOOO! :kva2: :kva2: ...BASI butajo direkt v čelado, slušalk ne bom več rabil, mašine pa tut ne ČUL... Mali Kawek ima torej vse kar imajo veliki... in naj še pol kdo reče DA NE MORE biti potovalnik... Lahko je! ...in to najugodnejši! ...s ceno mal čez 6500 € in porabo 4 l! :worship: No zdaj pa pokomentirajte tole HI-FI Kawo!.. :OK: . naročil pa zaenkrat še ne sprejemam! :grrr
SF Objavljeno Januar 11, 2009 Opozori Objavljeno Januar 11, 2009 (popravljeno) A si prepričan, da bo original alternator tole fural? Počas boš moral zadaj na feltno namontirat jermenico in dodat še en alternator od kake stare katrce... :whistle: Nekako bi se spodobilo, da bi z vrha šipe bingljala disko kugla... Popravljeno Januar 11, 2009. Popravil SF
sesir Objavljeno Januar 11, 2009 Opozori Objavljeno Januar 11, 2009 ...in moja "najnoveša odbita" dodatna oprema je danes zmontirana. :kva2: ..Mali Kawek ima torej vse kar imajo veliki... in naj še pol kdo reče DA NE MORE biti potovalnik... :lol1: :lol1: :lol1: Nekako bi se spodobilo, da bi z vrha šipe bingljala disko kugla... :grim :grim pa kake lučke pod motorjem,da svetijo,ko parkiraš.Pa v modri barvi,da bo v stilu :lol1:
Dadi Objavljeno Januar 11, 2009 Opozori Objavljeno Januar 11, 2009 ferek : spoštujem tvojo zavzetost, da svojo idejo udejaniš in narediš z lastnimi rokami, bravo, še najbolj pomembno pa je, da v resnici tudi deluje in služi namenu, bravo ! :worship:
zviki Objavljeno Januar 12, 2009 Opozori Objavljeno Januar 12, 2009 @ferek Super si to zrihtal :worship: . Eni iščemo nove motorje, ti pa celo kaj uporabnega narediš :). Par postov je bilo zbrisanih. Bom probal se spomnit pa odgovorit. Dejanska cena za novo f-ko ni pretirana. Po moje je 6650EUR čez mojo psihološko mejo. Do ene 6500€ s padsi pa ABS-om bi komot dal. Tako pa je že 200 čez. Na kratko, ker sem na šihtu.. Vedno sem hotel sprobat kakega SS-a. Sedaj imam tudi super priložnost. Edino znanja in izkušenj nimam še dovolj. Mogoče pa na koncu le kupim kako 6ko. Er ali R :D
baddad Objavljeno Januar 12, 2009 Opozori Objavljeno Januar 12, 2009 ...potovalnik NI ko ga kupiš, pol pa lahko to postane... :naughty: (višja šajba, komplet kufrov, podlaga za zic, radio, navigacija, pakettreger...) Kul, kje boš motiral vrata? :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
ferek Objavljeno Januar 12, 2009 Opozori Objavljeno Januar 12, 2009 Tole je pa za sprobat! :worship: ...mogoče bom prišpilal na kak motozbor... "pojoči ER-6F" bo gotovo atrakcija :naughty: Nekako bi se spodobilo, da bi z vrha šipe bingljala disko kugla... ... ja o tem sem tudi sam razmišljal :grim , ampak zaradi prevladujočega stila moje glasbe (Avseniki, Slaki in ostala govedina...) nekako ne gre v kontekst... :glare: ferek : spoštujem tvojo zavzetost, da svojo idejo udejaniš in narediš z lastnimi rokami,... :worship: ...Bog je človeka ustvaril kot ustvarjalno bitje.. O:-) . :doze: @ferekSuper si to zrihtal :worship: . Eni iščemo nove motorje, ti pa celo kaj uporabnega narediš :) . ... vsi iščemo nenehno nove motorje (kot nove izzive v življenju), zadovoljni smo pa takrat ko znamo cenit in še izboljšat tisto kar imamo... :yes: Kul, kje boš motiral vrata? :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: ... to je potovalnik roadster - nima strehe, ne rabi niti vrat! ;) -- hvala vsem za odkritost! ...že iščem nove izzive... :lol:
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se