ftp Objavljeno April 5, 2006 Deli Objavljeno April 5, 2006 Folk nas še ni vajen na cesti zato pa kar pazite da ne bo pizdarije :) Ne pričakovat, da se drugi navadijo nate, ampak se ti navadi na njih. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Draksler Objavljeno April 5, 2006 Deli Objavljeno April 5, 2006 (popravljeno) V prometu je nepisano pravilo, da se moramo prilagajati trenutnim razmeram na cesti. Zato policija s takšno lahkoto žigosa udeležence nesreč z neprilagojenim načinom vožnje glede na trenutne razmere. Vsi vemo, da je to najlažja pot, da nekoga, ki je doživel nesrečo okarakterizirajo, kot krivca SEVEDA JE TO OBIČAJNO MOTORIST. Primer je hitro zaključen in policajem ni potrebno iskati vzrokov, ki posredno vplivajo na dogodke na cesti in bi z natančno analizo dali mogoče čisto drugačno sliko. Stanje je takšno, ker tudi policaji in ostali razsodniki nimajo dovolj znanja, da bi lahko na podlagi stroke pravilno in pošteno razsojali..... Podlaga za to trditev - raziskava v državah EU! V EU so nekaj let nazaj izvedli obsežno raziskavo v 10 državah in ugotovili, da so motoristi samo v 37% krivi za prometne nesreče (članek v reviji MOTOSI št 6, maj - junij - julij 2005 z naslovom KRIVI SMO TUDI ZARADI NEZNANJA RAZSODNIKOV). Pri nas pa je ravno obratno - vsega je kriv motorist, ker je prehiter, norčav in podobno. Za nekatere ta trditev v resnici tudi drži - saj veste ljudje imamo različne motive s katerimi gremo na cesto! CITATI IZ ČLANKA: ŽE NEKAJ LET SE GLASNO ČUDIMO, ZAKAJ JE V SLOVENIJI URADNI POVZROČITELJ AVTOMOBILSKO - MOTORISTIČNE NESREČE V VEČINI PRIMEROV MOTORIST, MED TEM, KO JE V VEČINI DRUGIHEVROPSKIH DRŽAV RAVNO OBRATNO. KONČNO PA JE TUDI DALA EVROPA VEDETI, DA NEKAJ NE ŠTIMA. PA NE LE V EVROPI. KAJ ŠELE V SLOVENIJI. Če boste prebrali ta zapis boste vedeli več, kot policaj, ki obravnava nesrečo, njegov vodja, sodnik za prekrške, sodni izvedenec.... MADIS - motorcycle accidents in depth study. Najbolj poglobljena raziskava motorističnih nesreč doslej. Manjkajo podatki o vzrokih za nesreče, pri nesrečah pa analize cele vrste parametrov. Pod isto streho usposobljene ekipe so poslali v 5 koncev Evrope (Italija, Nemčija, Francija, Nizozemska in Španija). Ekipe so sodelovale pri obravnavi prometnih nesreč v sodelovanju s policijo. V statistiko je prišlo 921 nesreč. Vsako nesrečo so rekonstruirali in pri vsaki analizi upoštevali 2000 spremenljivk. (stanje blažilnika, zavor, materiala zaščitne opreme, podrobnega pregleda prostora, kjer se je zgodila nesreča....) Rezultati raziskave so sledeči: 63% MOTORISTOV NI KRIVIH ZA NASTANEK NESREČE 37% MOTORISTOV JE KRIVCEV ZA POVZROČITEV NESREČE PRI NAS VEČINA MOTORISTOV UMRE ZARADI "PREVELIKE HITROSTI" (strokovna razlaga naše policije). MADIS - Analiza teh nesreč pa je postregla s podatkonm, da se je 75% vseh nesreč zgodilo s hitrostjo manjšo od 50 km/h!!!!!! Podatki o v nadaljevanju ne govorijo o neprilagojeni hitrosti in nepravilni smeri vožnje, ki ju navaja lažniva Slovenska statistika, kot glavna vzroka za nastanek nesreče. ZAKAJ LAŽNIVA Sodni izvedenec pri nas ne ve, da ni nujno, da pri močnem zaviranju motor pušča sled na cesti! Sledi ni, motorist mrtev - primer zaključen z razlago - prehitra vožnja! Celo vozniki skuterjev in mopedov naj bi pri nas največkrat povzročili nesrečo prav zaradi neprilagojene hitrosti! NAMIG.: Vprimeru nesreče ne verjemite soudeležencu nesreče, ki na kraju nesreče prizna krivdo! Kasneje, ko se posvetuje z drugimi te krivde ne prizna več. Zberite vse možne dokaze, podatke od očividcev, seveda, če ste še živi in ne preveč polomljeni. MADIS - 36,6% nesreč se zgodi, ko avtomobilist ne preveri, če lahko opravi nek manever ne da bi odvzel prednost motoristu. Voznik ne pogleda v stransko ogledalo in zavije levo v trenutku, ko je tam že motorist. NAMIG - ko vozilo pred vami zgublja ritem, vozi počasi ga nikoli ne prehitevajte brez zvočnega signaja, zlasti pa ne takrat, ko na levi vidite kakršnokoli pot ali parkirišče na katerega bi lahko zavilo vozilo pred vami! V primeru nesreče bo voznik avtomobila trdil, da je vklopil smernik motoriist pa tega ni opazil. Pa dokažite če morete. Raziskava je zelo obširna in je ne bom povzemal v celoti! Iz tega lahko vidite zakaj smo motoristi v Sloveniji KRIVI! Nič ne pomaga, če si bil nedolžen in si zato: MRTEV INVALID OŠKODOVAN.... Od našega sistema ne pričakuj razumevanja in poštene obravnave, tudi javnost ne ve in ne razume zato smo KRIVI! Pa lep dani in veliko užitkov v varni vožnji vam želi..... M. Popravljeno April 5, 2006. Popravil DrM - FJR Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
eMBe Objavljeno April 5, 2006 Deli Objavljeno April 5, 2006 Mare :OK: žal imamo bebav sistem :SS ter bebavo vodstvo ki nas vodi v pogubo tako in drugače :SS :SS :SS Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Frips Objavljeno April 5, 2006 Deli Objavljeno April 5, 2006 (popravljeno) @DrM....Zanimivo....bi bilo treba ta post v kakšnem časopisu objavit .) Popravljeno April 5, 2006. Popravil Frips Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
eMBe Objavljeno April 5, 2006 Deli Objavljeno April 5, 2006 @DrM....Zanimivo....bi bilo treba ta post v kakšnem časopisu objavit .) še bolje pa ga vbiti v glave butalcev :grim Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Frips Objavljeno April 5, 2006 Deli Objavljeno April 5, 2006 še bolje pa ga vbiti v glave butalcev :grim ...misija nemogoče... Nobenem ne zaupam več na cesti pa pika. Sem se včer mal okol pelal, butci kake zganja folk po cestah. Se pelem za eno starejšo gospo...no pa si ta gospa lepo maže ustnce, jst potrobim ona nič, dam vseen žmigavc in bum mim nje. Nato se fino postavim tik pred njo in vidim v retrovizorju kak nekaj maha in nori po avtu...pol bo pa okol govorila, kako jo je en divjak na motorju prehitu :slap: ....Hudiča folk....glejte mal kaj se dogaja okol vas...adijo pamet. Sej smo si včasih sami krivi...roko na srce,da mal preveč divjamo po cestah...pardon,ne divjamo...včasih ne upoštevamo omejitev (se lepše sliši :grim )...ampak, če bom zaradi tega nekam pribil se ne bom pizdil, pač moja krivda. Bom pa popizdu, če se bom pribil zarad kakšnega ateja al pa mamce, ki misli da ma na avtu samo vetrobransko steklo čez katerga lahk gleda. :slap: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GorazdH Objavljeno April 5, 2006 Deli Objavljeno April 5, 2006 da niti ne omenjam naših zahodnih sosedov...ti ne poznajo ogledal, skoraj ne znajo vozit normalno,še manj poznajo cestne predpise...vozijo pa počasi. to pa. neverjetno počasi :doze: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
eMBe Objavljeno April 5, 2006 Deli Objavljeno April 5, 2006 še jaz pridam eno cvetko: v ponedeljek sem šel okoli 10 ure na servis v Litijo.Ko sem se priključil na glavno cesto na Jeprci lepo pospešim proti Lj ko se približam odcepu za papirnico v Svetju v križišču stoji šlepar od firme GRAŠIČ s Police pri Naklem ker se je tipček za volanom z nabitimi čefurskimi temnimi špegli očitno preveč načakal lepo piči po gasu jaz pa po bremzi direktno na mene :zzz: pzda mu materina če bi imel kolt s seboj ga potehgnem izpod zica pa ga mirne duše počim naj prasec crkne sred ceste...moja hitrost ni bila 70 na uro pa sem se moral skor ustavit da je debil lahko izsilil prednost tu pa se vidi: kaj mi pa moreš res mu nisem mogel ničesar poznam pa šefa ki je tudi motorist pa bo vedel kdo dela pizdarije po cesti z njegovim kamionom Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Miki Mauss Objavljeno April 5, 2006 Deli Objavljeno April 5, 2006 (popravljeno) ...misija nemogoče... Nobenem ne zaupam več na cesti pa pika. Sem se včer mal okol pelal, butci kake zganja folk po cestah. Se pelem za eno starejšo gospo...no pa si ta gospa lepo maže ustnce, jst potrobim ona nič, dam vseen žmigavc in bum mim nje. Nato se fino postavim tik pred njo in vidim v retrovizorju kak nekaj maha in nori po avtu...pol bo pa okol govorila, kako jo je en divjak na motorju prehitu :slap: ....Hudiča folk....glejte mal kaj se dogaja okol vas...adijo pamet. Jst bi šou še do avta pa ji ene dve primazal.... čeprav to še zdaleč ni način, ampak v tistem trenutku ti pa zavre... :angry2: Popravljeno April 5, 2006. Popravil Miki Mauss Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
janih Objavljeno April 5, 2006 Deli Objavljeno April 5, 2006 a je biu črn naked motor, pa tip ma sivo-črno čelado? je tok mim ustrelu, da težko rečem, mislim pa da bo ta prav, imel je zelo lep zvok, Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
XDR Objavljeno April 5, 2006 Deli Objavljeno April 5, 2006 Takšnih objav je vedno premalo. Predvsem pa mislim, da bi se na takšne teme moralo zvrstiti par predavan, motoristom pokazat kaj se lahko zgodi, če kršijo pravila fizike in ostala, ki pač pridejo na cesti v poštev. Res, da sem motorist komaj dve leti (zdaj bo moja tretja sezona), vendar sam večinoma probam upoštevati vsaj večino nasvetov izkušenih motoristov. Malo sem še zelen, zato mi takšni nasveti pridejo prav. Pa tudi tistim, ki že pet ali več let vozite motorje pridejo prav. Nikoli pa ne it na cesto s slepim prepričanjem, da se vam ne more nič zgodit. VESELO SEZONO!!!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
CeneM Objavljeno April 5, 2006 Deli Objavljeno April 5, 2006 Vprasanje je se ce taka statistika vpliva na cene zavarovanj. Zavarovalnice imajo potem dober argument za visok AO in se boljsega za kasko. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gallus Objavljeno April 5, 2006 Deli Objavljeno April 5, 2006 (popravljeno) ...pol bo pa okol govorila, kako jo je en divjak na motorju prehitu :slap: .... ... itak ... :grim :grim :grim Popravljeno April 5, 2006. Popravil Gallus Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GrCaR Objavljeno April 5, 2006 Deli Objavljeno April 5, 2006 je tok mim ustrelu, da težko rečem, mislim pa da bo ta prav, imel je zelo lep zvok, to je kawasaki ninja ZX-6R predelana v naked motor. Ma original izpuh, sam je čist spraznjen... sej sm mu reku da nej bl počas fura, pa je reku da drugač gre počas, sam da je zdej ˝zaspau˝ v službo in se mu je mudilo :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TBoxer Objavljeno April 5, 2006 Deli Objavljeno April 5, 2006 klilkni tu in potem so vsi drugi krivi, da smo motoristi na slabem glasu. hvala lepa. lp P.S. pa ne se opravičevat, da ste to počeli samo enkrat in edinkrat. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kaciga Objavljeno April 5, 2006 Deli Objavljeno April 5, 2006 (popravljeno) http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,1735,129425 preberte komentarje Popravljeno April 5, 2006. Popravil kaciga Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bna Objavljeno April 6, 2006 Deli Objavljeno April 6, 2006 http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,1735,129425 preberte komentarje na zalost se moram z nekaterimi kometarji avtomobilistov kar strinjati veliko motoristov res iziva usodo :cry: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Thundercat Objavljeno April 6, 2006 Deli Objavljeno April 6, 2006 komentar by rossi: Res je med "motoristi" nekaj impotentnih, rahlo zapitih ljudi, ki jim je dolg čas, zato si pa kupijo motor. Ti imajo po navadi čoperje, oz. bolj umirjene motorje. Mi takim pravimo vrtičkarji. :lol: :lol1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Frips Objavljeno April 6, 2006 Deli Objavljeno April 6, 2006 ... itak ... :grim :grim :grim ...oprosti, ampak jaz se vozim po omejitvah.... če drugače ne gre :naughty: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gallus Objavljeno April 6, 2006 Deli Objavljeno April 6, 2006 ...oprosti, ampak jaz se vozim po omejitvah.... če drugače ne gre :naughty: ... Frips itak ... :grim :grim :grim ... saj si tudi moja šola ... mater, nič pametnega te nisem naučil ... O:-) ... šalo na stran ... ... ne morem se vzdržati, da ne bi komentiral, navedb in kometarjem tako na tem forumu in v Delu, pa tudi drugje jih je kar nekaj ... ... te debate so prežvečene do nezavesti ... ... resnica je tam nekje zunaj ... največ škode si motoristi v javnosti sami napravimo, če ne z dejanji, pa z "čudnimi" komentarji (da ne bom uporabil kakšne težje besede) ... ... žal je premalo posameznikov, ki skušajo zadevo predstaviti v pravi luči, še huje pa se mi zdi, da neodgovorni osebki - dirkači poleg tega da izvajajo akrobacije po cestah, še do neba vpijejo, da so čoperji za ...... (vstavi sam) in podobne izjave ... ... tisti, ki si kupi motor, samo zato ker ga ima sosed, seveda močnejšega, novejšega in oh in sploh zame nikoli ne bo motorist, ampak pozer !!! ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Frips Objavljeno April 7, 2006 Deli Objavljeno April 7, 2006 ... saj si tudi moja šola ... mater, nič pametnega te nisem naučil ... O:-) ....zraven vseh neumosti je blo tudi dosti pametnega zraven...od načina do kulture vožnje :OK: Če bi več motoristov imelo takšnega učitelja kot si ti, bi mogoče tudi stanje na cestah bilo drugačno. Ne pa da starši mulariji kupujejo navite motorje, pol pa iz avto šole direkt gasa na cesto. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kaciga Objavljeno April 7, 2006 Deli Objavljeno April 7, 2006 preberte si članek Andreja Krbavčiča v delu ( zadnji del), na strani 15. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vuk76 Objavljeno April 8, 2006 Deli Objavljeno April 8, 2006 preberte si članek Andreja Krbavčiča v delu ( zadnji del), na strani 15. Naslov članka??? Da ga najdem na njihovi spletni strani. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kaciga Objavljeno April 8, 2006 Deli Objavljeno April 8, 2006 pardon, naslov: AMZS je zavzeto pohodila plin. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Roadracer Objavljeno April 8, 2006 Deli Objavljeno April 8, 2006 No še današnja prigoda iz naših krajev... V čelnem trčenju umrla voznika osebnega avtomobila in motornega kolesa 8.4.2006 ob 11.55 uri se je na glavni cesti II. reda Ljubljana - Litija pri kraju Kresnice pripetila prometna nesreča s smrtnim izidom zaradi nepravilnega prehitevanja. 37-letni voznik osebnega avtomobila iz Ljubljane je vozil od Ljubljane proti Litiji. Ko je pripeljal v bližino Kresnic, kjer vozišče poteka v desni nepregledni ovinek, je začel prehitevati pred seboj vozeča osebni in tovorni avtomobil. Tedaj je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 26-letni voznik motornega kolesa iz Hrastnika. V silovitem čelnem trčenju sta umrla tako voznik motornega kolesa, kot voznik osebnega avtomobila. Vir: www.policija.si Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se